If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Здравейте, опитвам се да си направя акаунт на юридическото лице, но имам проблем с регистрацията( Application) . Може ли някой добър човек да помогне )
Най добре и най бързо ще стане като се обадиш по телефона
Здравейте, опитвам се да си направя акаунт на юридическото лице, но имам проблем с регистрацията( Application) . Може ли някой добър човек да помогне )
The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Кажи ми. Ако си купих 5USD, и се продава за 8USD IB. Как да плащат данък на 3USD? Можете да използвате докладите IB за това? Да те вземат в данъчната служба?
Открих си сметка при въпросният брокер. Оказа се че са ме разпределили към английското им подразделение и според местните правила гаранцията е само до 60000 паунда. Толкова гарантират и в Пощенска банка например а идеята ми беше да си преместя парите навън... Та с една дума има ли някоя от България със сметка при реален Американски брокер където се гарантират до 500к . Пробвах с TD Ameritade на се оказва че трябва да пратя документи по пощата и отнема доста време...
Здравейте,
Как се изчислява и олбага данъкът на дивиденти и капиталова печалба от търгуване чрез Interactive Brokers? Удържа ли се при източника данъка на дивиденти?
Благодаря ви много за подробните обяснения. Много ми помогнахте.Пробвах да превалутирам евро в долари и след това да си купя акциите- Стана.
да и Rookito ти го каза, като купуваш нещо взимаш от брокера "кредит в чужда валута" така да се каже. Заслужава си да превалутираш ако взимаш валута с висок Interest rate, защото ти плащаш лихвата на този заем, в момента всичко е с нисък % и няма проблем. Ако долара стане с лихва 3% както бил някога тогава да превалутираш иначе на годишна база плащаш тези 3% за валутата.
Ако искаш да хеджираш срещу currency risk тогава вече цъкни една форекс поръчка с толкова колкото си взел в долари и готово. Да речем купиш си акции на Visa обаче след 2г. еврото ако се вдигне на 1.40 както си беше печалбата ти в евро няма да е същата както е по текущ курс. Например взимаш 1000$ заем, купуваш си акциите, форекс поръчка EUR/USD long ( 1000 единици ) ако смяташ, че еврото ще се вдигне за периода от време за който ще държиш тези акции.
Голяма греда ще е ако паднат и акциите и се вдигне долара, но кво да прайш риска на професията
Благодаря ви много за подробните обяснения. Много ми помогнахте.Пробвах да превалутирам евро в долари и след това да си купя акциите- Стана.
При покупката нямаше нужда да превалутираш. Те сами си преизчисляват маржина. Превалутирането е нужно после. При евентуална печалба, че е във валутата на акциите. Набутал си се един спред в случая.
Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Ако не си с Margin акаунт (трябва да имаш над 25 000 долара за да ти разрешат такъв акаунт), ще трябва да си обмениш еврото в долари за да купуваш американски акции, или в йени за да купуваш японски и т.н.
Обмяната е много лесна - просто си пускаш поръчка да купиш или продадеш на световните валутни пазари и таксата е 2 долара независимо от сумата (като има два вида обмяна - едната е forex, другата currency conversion - аз лично ползвам втория начин, иначе с forex ми ги води все едно съм влязъл във валутна позиция и в зависимост от цената всеки ден ми смята печалба или загуба което ми се смесва с печалбата/загубата от търговията с акции и ме дразни).
Ако имаш марджин акаунт, както ти обясниха по-долу, брокера ти дава назаем всичко което ти потрябва - друга валута, 2x или 4x акции, можеш да влизаш в short позици и т.н. Но си плащаш лихвички (не че са големи, но за дългосрочно по добре просто си обмени каквото ти трябва).
Коментар