Първоначално изпратено от LuckyYou
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Interactive Brokers - директно или през интродюсър?
Collapse
X
-
Interactive Brokers UK
Открих си сметка при въпросният брокер. Оказа се че са ме разпределили към английското им подразделение и според местните правила гаранцията е само до 60000 паунда. Толкова гарантират и в Пощенска банка например а идеята ми беше да си преместя парите навън... Та с една дума има ли някоя от България със сметка при реален Американски брокер където се гарантират до 500к . Пробвах с TD Ameritade на се оказва че трябва да пратя документи по пощата и отнема доста време...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеВерно ли са вдигнали до 25К изискванията за маржин акаунт хиените?
Грешиш според мен. 25К е за дейтрейдър.
Освен ако не греша аз
$25,000 за да си дейтрейдър.http://www.dividendgrowthinvestor.com/
Коментар
-
Първоначално изпратено от elit19 Разгледай мнениеБлагодаря ви много за подробните обяснения. Много ми помогнахте.Пробвах да превалутирам евро в долари и след това да си купя акциите- Стана.
Ако искаш да хеджираш срещу currency risk тогава вече цъкни една форекс поръчка с толкова колкото си взел в долари и готово. Да речем купиш си акции на Visa обаче след 2г. еврото ако се вдигне на 1.40 както си беше печалбата ти в евро няма да е същата както е по текущ курс. Например взимаш 1000$ заем, купуваш си акциите, форекс поръчка EUR/USD long ( 1000 единици ) ако смяташ, че еврото ще се вдигне за периода от време за който ще държиш тези акции.
Голяма греда ще е ако паднат и акциите и се вдигне долара, но кво да прайш риска на професиятаLast edited by michaelis12; 21.11.2015, 10:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеВерно ли са вдигнали до 25К изискванията за маржин акаунт хиените?
Освен ако не греша аз
Да, изглежда аз съм се объркал и това беше за daytrade наистина. Активирах ги заедно двете опции и са ми се омешали кои изисквания за кое са
Коментар
-
Освен ако не греша аз
Чел недочелТъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнениеАко не си с Margin акаунт (трябва да имаш над 25 000 долара за да ти разрешат такъв акаунт)
Освен ако не греша аз
Коментар
-
Първоначално изпратено от elit19 Разгледай мнениеБлагодаря ви много за подробните обяснения. Много ми помогнахте.Пробвах да превалутирам евро в долари и след това да си купя акциите- Стана.Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!
Коментар
-
Ако не си с Margin акаунт (трябва да имаш над 25 000 долара за да ти разрешат такъв акаунт), ще трябва да си обмениш еврото в долари за да купуваш американски акции, или в йени за да купуваш японски и т.н.
Обмяната е много лесна - просто си пускаш поръчка да купиш или продадеш на световните валутни пазари и таксата е 2 долара независимо от сумата (като има два вида обмяна - едната е forex, другата currency conversion - аз лично ползвам втория начин, иначе с forex ми ги води все едно съм влязъл във валутна позиция и в зависимост от цената всеки ден ми смята печалба или загуба което ми се смесва с печалбата/загубата от търговията с акции и ме дразни).
Ако имаш марджин акаунт, както ти обясниха по-долу, брокера ти дава назаем всичко което ти потрябва - друга валута, 2x или 4x акции, можеш да влизаш в short позици и т.н. Но си плащаш лихвички (не че са големи, но за дългосрочно по добре просто си обмени каквото ти трябва).
Коментар
Коментар