IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
    Виж Мишо, разбира се че не знам как е в действителност пазара на жилища.
    Като изключим факта че въпреки че ги чета не вярвам много на официалните и неофициалните медии щото през годините съм се убеждавал в тоталните противоречия които се тиражират в тях в сравнение с това което се случва нистина, но като махнем това на страна пазара на имоти по целия свят е отново в небесата. Австралия, САЩ , Англия...тая работа никога не свършва добре. Просто си има цикъл.

Не знам как американците куват къщи но знам че пазара е на нива от преди кризата . лихвите са ниски с тенденция да се вдигат и така...
    За това има логично обяснение хората търсят къде да си инвестират кеш-а. И за съжаление вариати няма много освен имотите. За тва наливат в имоти като луди.
    1. Банката им дава под 1% лихва
    2. Борсата както виждаме е измама
    Остава им имота, специално за големите градове по света в Австралия, Канада, САЩ, Англия хора от цял свят си паркират кеш-а.
    Имота стана номер 1 инвестиция в Света.
    И този път не е суб-прайм този път е кеш.

Коментар

• Придържайте се към темата, моля!

Коментар

• Много са евтини

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
        Ив, имам една идея за тебе - Limited Brands (LB). Правят сутиени хората - Victoria's Secret. Тъкмо сега хубаво са се сринали. Може да е добър момент. Дори да дойде криза жените пак ще купуват сутиени
        Много са евтини - сутиените им))

Жена ми не купува от там))

Коментар

• Виж Мишо

Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
          Housing market-а трябва да се следи по-изкъсо. Дали банките в САЩ дават лесно кредит или всъщност е доста трудно? И дали в момента в САЩ няма рекордно ниво на all-cash buyers на къщи?

http://www.bloomberg.com/news/articl...mortgage-chart

http://www.wsj.com/articles/investor...ers-1455656617
          Виж Мишо, разбира се че не знам как е в действителност пазара на жилища.
          Като изключим факта че въпреки че ги чета не вярвам много на официалните и неофициалните медии щото през годините съм се убеждавал в тоталните противоречия които се тиражират в тях в сравнение с това което се случва нистина, но като махнем това на страна пазара на имоти по целия свят е отново в небесата. Австралия, САЩ , Англия...тая работа никога не свършва добре. Просто си има цикъл.

Не знам как американците куват къщи но знам че пазара е на нива от преди кризата . лихвите са ниски с тенденция да се вдигат и така...

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
            или хипер инфлация или брутални фалити на правителства, спиране на социални програми и тн ...нещо немислимо за неолибералите

затова остава печатане инфлация ...може до хипер да не се стигне, но в даден момент ще има крах на валутите и ще има някаква нова валута ...ще видим...до 5 години предполагам ще се случи

сега в момента цар е доларът зад който седи американският военно промишлен комплекс, който само чака някъде да изнесе 'демокрация'

но след една криза не е ясно дали америка ще е пак най-близо до паницата, защото китайци и рузнаци блъскат ресурси в армия и злато и въобще не са съгласни да работят и складират зелени вестници в дюшеците....

ще е нещо драматично и за съжаление като в китайската клетва ще живеем в интересни времена...
            Въпроса за милион долара. Дали си прав или не си? Моето скромно мнение е че всичко извън този въпрос имам много малко значение. Ако има инфлация и магаретата ще летят. Ако има дефлация обратното
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
              Също така, от това, че цените на имотите в САЩ са стигнали нивата от 2007 не могат да се правят заключения, че идва втори финансов Армагедон.

Дори да предположим, че има балон, не е ясно дали ще се спука и кога. А и да се спука не е ясно дали последиците ще са тежка криза или лека рецесия.

А и след повече от пет години буксуващ пазар на недвижимите имоти идва време да бум. Хората, които са отлагали покупката им идва времето да имат семейство и деца и т.н. Нормало ще е housing market-а да стигне средните си исторически нива. С други думи mean-reversion.
              не цените на имотите ще отприщят следващият финансов армагедон те даже го задържат , защото кредити за трилиони се оценяват като добри и базирани на 'стойностни' активи с покачващи се цени...

армагедонът ще дойде, защото парите не носят пари (лихви, дивиденти), а хората са принудени да стават спекуланти и инвеститори и да чакат капиталови печалби от пазарите, които от своя страна се доминират от захранвани от централните банки фондове със 'сложна собственост'...не знам дали стана ясно какво искам да кажа...

пазарите стават нещо като китайския пазар - няма как да изнасят навън, злато не им дават много да пазарят и остава да са на китайското БФБ-2007-ма после мяу ... в момента ДАУ и СП са тръгнали по пътя на нашето БФБ ... и само алчността ги крепи засега...
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Limited Brands

Ив, имам една идея за тебе - Limited Brands (LB). Правят сутиени хората - Victoria's Secret. Тъкмо сега хубаво са се сринали. Може да е добър момент. Дори да дойде криза жените пак ще купуват сутиени

Коментар

• направиха шорт скуиз май на някои англичани

Коментар

• Също така, от това, че цените на имотите в САЩ са стигнали нивата от 2007 не могат да се правят заключения, че идва втори финансов Армагедон.

Дори да предположим, че има балон, не е ясно дали ще се спука и кога. А и да се спука не е ясно дали последиците ще са тежка криза или лека рецесия.

А и след повече от пет години буксуващ пазар на недвижимите имоти идва време за бум. Хората, които са отлагали покупката им идва времето да имат семейство и деца и т.н. Нормало ще е housing market-а да стигне средните си исторически нива. С други думи mean-reversion.

За мене това е бичи сигнал.

Коментар

Не. Не е така

Защото нали четеш какво става в Австралия.

Цените на имотите в щатите са много високи, всичко е кредит. Това показва че се отпуска поголовно кредит на който иска. Това да ти напомня нещо? Другата причина е че може би американците са забогатяли изведнъж? А затова данни няма.
                      Housing market-а трябва да се следи по-изкъсо. Дали банките в САЩ дават лесно кредит или всъщност е доста трудно? И дали в момента в САЩ няма рекордно ниво на all-cash buyers на къщи?

http://www.bloomberg.com/news/articl...mortgage-chart

http://www.wsj.com/articles/investor...ers-1455656617

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        или хипер инфлация или брутални фалити на правителства, спиране на социални програми и тн ...нещо немислимо за неолибералите

затова остава печатане инфлация ...може до хипер да не се стигне, но в даден момент ще има крах на валутите и ще има някаква нова валута ...ще видим...до 5 години предполагам ще се случи

сега в момента цар е доларът зад който седи американският военно промишлен комплекс, който само чака някъде да изнесе 'демокрация'

но след една криза не е ясно дали америка ще е пак най-близо до паницата, защото китайци и рузнаци блъскат ресурси в армия и злато и въобще не са съгласни да работят и складират зелени вестници в дюшеците....

ще е нещо драматично и за съжаление като в китайската клетва ще живеем в интересни времена...
                        Май на там отиват нещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Някой разчита ли на хиперинфлация? Това ми се струва единственият разумен аргумент за нагоре.

Last edited by bertram; 24.05.2016, 22:02.

Коментар

• Някой разчита ли на хиперинфлация? Това ми се струва единственият разумен аргумент за нагоре.
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Ако Англия остане икономиката на САЩ ще цъфне...

Е как не се сетих и аз по рано а задавам глупави въпроси
                              и английската ще цъфне тоже,,,преди да цъфне ще пукнат не пролетните пъпки а пенсионерите им, защото с тия лихви е..ха мамата на пенсионните си фондове

Коментар

• Не емоцията създава пазара

Не емоцията създава пазара - а пазара създава емоцията.

Ив

Коментар

Working...
                                X