Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
А КОЙ?
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеТова го слушам от осем години. Защо след като до сега не се случи изведнъж ще се случи утре или другата година? Не виждам никакви аргументи с които да може да се оправдае прогноза за хипер инфлация. Никога в историята централните банки не са имали по-голям ресурс за борба с нея. Освен това знаят как се прави. Имали са опити със столетия какви действия до какви резултати водят. Защо изведнъж ще изтърват контрола? Това е някакво пожелателно мислене.
Възможно ли е обяснението да е съвсем просто. Имало е много маймуни на клона пък той къс. Ще се отръскат малко и ще постигнем баланс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениекато махнем това на страна пазара на имоти по целия свят е отново в небесата. Австралия, САЩ , Англия...тая работа никога не свършва добре. Просто си има цикъл.
Не знам как американците куват къщи но знам че пазара е на нива от преди кризата . лихвите са ниски с тенденция да се вдигат и така...
Това може и да е дългосрочна тенденция.
За криза като 2008 трябват delinquencies, съмнителна система на credit intermediation и interconnectedness на странни финансови продукти. Хайде, и биз последните две, но поне трябва delinquencies.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеили хипер инфлация или брутални фалити на правителства, спиране на социални програми и тн ...нещо немислимо за неолибералите
затова остава печатане инфлация ...може до хипер да не се стигне, но в даден момент ще има крах на валутите и ще има някаква нова валута ...ще видим...до 5 години предполагам ще се случи
сега в момента цар е доларът зад който седи американският военно промишлен комплекс, който само чака някъде да изнесе 'демокрация'
но след една криза не е ясно дали америка ще е пак най-близо до паницата, защото китайци и рузнаци блъскат ресурси в армия и злато и въобще не са съгласни да работят и складират зелени вестници в дюшеците....
ще е нещо драматично и за съжаление като в китайската клетва ще живеем в интересни времена...
Възможно ли е обяснението да е съвсем просто. Имало е много маймуни на клона пък той къс. Ще се отръскат малко и ще постигнем баланс.
Коментар
-
Ти шефе
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеПак ли мислите много
Коментар
-
ТИ по разбираш
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИпотеките сега не са шитове като преди. Голямата криза стана, не само защото се вдигнаха лихвите, а и защото ипотеките бяха шитове и на всичкото отгоре бяха пакетирани в MBS, който го държаха shadow banks, с много нисък капитал и без back stop. До колкото мога да преценя, сега (все още) нямаме подходящи условия за подобна финансова експлозия.
А иначе знам че ТОЗИ ПЪТ Е РАЗЛИЧНО ))
Коментар
-
Аз лично
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЗа това има логично обяснение хората търсят къде да си инвестират кеш-а. И за съжаление вариати няма много освен имотите. За тва наливат в имоти като луди.
1. Банката им дава под 1% лихва
2. Борсата както виждаме е измама
Остава им имота, специално за големите градове по света в Австралия, Канада, САЩ, Англия хора от цял свят си паркират кеш-а.
Имота стана номер 1 инвестиция в Света.
И този път не е суб-прайм този път е кеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнениеИпотеките сега не са шитове като преди. Голямата криза стана, не само защото се вдигнаха лихвите, а и защото ипотеките бяха шитове и на всичкото отгоре бяха пакетирани в MBS, който го държаха shadow banks, с много нисък капитал и без back stop. До колкото мога да преценя, сега (все още) нямаме подходящи условия за подобна финансова експлозия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеВиж Мишо, разбира се че не знам как е в действителност пазара на жилища.
Като изключим факта че въпреки че ги чета не вярвам много на официалните и неофициалните медии щото през годините съм се убеждавал в тоталните противоречия които се тиражират в тях в сравнение с това което се случва нистина, но като махнем това на страна пазара на имоти по целия свят е отново в небесата. Австралия, САЩ , Англия...тая работа никога не свършва добре. Просто си има цикъл.
Не знам как американците куват къщи но знам че пазара е на нива от преди кризата . лихвите са ниски с тенденция да се вдигат и така...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеНе емоцията създава пазара - а пазара създава емоцията.
Ив
Коментар
-
Хубо
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЗа това има логично обяснение хората търсят къде да си инвестират кеш-а. И за съжаление вариати няма много освен имотите. За тва наливат в имоти като луди.
1. Банката им дава под 1% лихва
2. Борсата както виждаме е измама
Остава им имота, специално за големите градове по света в Австралия, Канада, САЩ, Англия хора от цял свят си паркират кеш-а.
Имота стана номер 1 инвестиция в Света.
И този път не е суб-прайм този път е кеш.
Нямам представа...кеш ли е, кредити ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Amsterdamm Разгледай мнениеПридържайте се към темата, моля!
Всъщност, има ли значение за финансовоте резултати на LB размерът на чашките???
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеМного са евтини - сутиените им))
Жена ми не купува от там))
Не съм ги проучвал много обстойно, но предполагам, че LB имат потенциал да се съвземат сравнително бързо. Мисля, да ги поогледам.
Коментар
Коментар