IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще Ви ваксинираме ли юнаци. Всяка година по три пъти за късмет.

Таз година COVID 19 догодина FACE LIFT /FCI/
    Да знаете от мене FCI винаги е по-добрия избор изчистенини са детските болести и модела е железен не пропуска.
    Та правителствата няма къде да мърдат. Ще наливат кинти в Модерна и Бионтех та ушите им ще плющят.
    Идва януари и грипът ще върлува с пълна сила.
    Та някъде януари февруари при предстоящата корекция на корекцийките може да се влезне и в любимите ми добивни компаний-
    Сега са скъпи, но ще паднат-

Нека Залмоксис Бди над Вас, а Орфей отвори сетивата Ви-
    Който има уши ще чуе. Казва Апокалипсисът. Хаххххххххххххх
    Идва време и за тютюн- Може да се сложи някоя хилядарка за хубав дивидент-.

Коментар

• Първоначално изпратено от pantaleev Разгледай мнение

Не съм експерт , но мисля, че подценяваш доста човешкия фактор в цялата тази работа. С всичко което си написал съм съгласен и логически е така. Но включи и това, че в момента огромно количество аматьори търгуват на борсата. Също още по-голямо количество алгоритми и ботове, които просто се водят от трендове и новини. Виж последните дни как се спира борсата при всяка лоша новина и как подскача на всяка добра. Ще излязат подред няколко лоши новини и аматьорите ще насерат и разпродадат ... после алгоритмите и ботовете ... после още ще разпродадат аматьорите .. и те така ето ти един хубав спад, който ще е добре дошъл за тези които знаят какво правят .
      Ванга умря, та нямам точна идея какво що. Но зависи каква е целта. Ако го играеш инвеститор, тогава се интересуваш от самия бизнес, а не толкова от цената на акцията. В такъв случай за теб един борсов срив ще е нещо чудесно. Има чудесни печеливши компании, които следя, но ако няма корекция, не бих платил днешната надценка. При храните е доста видимо това: FLO, TR, ALCO са ми скъпи в момента. За Антеро пак да кажа, ако и там да е евтино дори към този момент.

Ако си спекулант и държиш надценени неща като Епъл, електрички, ETF-и, разни компании без стабилни печалби, тогава при един срив ще настъпи вой. Тук имаше един заслужил артист, който обясняваше, че поевтинелите компании са много по-рискови от растящите балоняците. Няма нужда да си експерт, за да ти светне, че това е пълна глупост. Достатъчно е да не си падал на глава и да не си презобал с финансова пропаганда.

Ако си активен трейдър, дреме ти на жилетката. Просто трябва да уцелиш посоката.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Как? Как да стане при тази галопираща инфлация? Не ви разбирам защо продължавате да отказвате да повярвате на собствените си очи, а се водите по разни безмозъчни "експерти".

Реалните активи на стоковата и компаниите, свързани с тях - яко нагоре. Но то няма нужда някой да ми възприема гледаната точка на доверие. Просто погледнете борсата последния месец и нещо. Единствено разните балоняци, които даянат само на евтини заеми, могат да слязат. Отделен въпрос е колко голяма част от S&P са последните. Особено след включването на Тесла.

Моето мнение си остава - реалните активи в небето, балоняците ще тичат на място. Дори при тях обаче няма как да има голям сур. Нищо чудно да въведат някакви акробатщини с лихвите - т.е. да има повече от една основна лихва. И така докато не почне следващата "демократична" война. Някаква мини корекция, ако се получи до края на годината, последен шанс да наместите кеша. Вече с валутите е мътна и кървава. При все това, по-добре в компании, които имат приходи не само в долари и евро.
        ...
        Не съм експерт , но мисля, че подценяваш доста човешкия фактор в цялата тази работа. С всичко което си написал съм съгласен и логически е така. Но включи и това, че в момента огромно количество аматьори търгуват на борсата. Също още по-голямо количество алгоритми и ботове, които просто се водят от трендове и новини. Виж последните дни как се спира борсата при всяка лоша новина и как подскача на всяка добра. Ще излязат подред няколко лоши новини и аматьорите ще насерат и разпродадат ... после алгоритмите и ботовете ... после още ще разпродадат аматьорите .. и те така ето ти един хубав спад, който ще е добре дошъл за тези които знаят какво правят .

Коментар

• Първоначално изпратено от ПИЧ Разгледай мнение
          Съгласен съм с "галопиращата инфлация", дори да не е галипираща има си я. Ето днес кашкавалеца, който купувам от едно и също място, е повишен с точно 11%. Не е малко, значи инфлацията не е 0,32%. Дайте да наливаме пари, щото не можем да вдигнем инфлация. Ах тя не мърдала.
          11% си е баш "галопираща". А какво става с имотите, с комуналните разходи, с лекарствата... с нещата, от които няма измъкване. Витамин "Ц"-то, което купувам е нагоре с точно 40% за година! Дреме ми на жилетката, че кетчупът, гуменките, боклуците на "Икеа" или S-класата са поевтинели.

Исторически компаниите, свързани с основни храни, се представят повече от прекрасно в дългосрочен план и са доста изолирани от кризите. Няма как да сме акционери в "Каргил", затова съм заложил на ADM (зърно), TSN (месо)... направих малко пари и от торове (NTR) и земеделска техника (BG), но от глупост продадох без време. Като цяло изборът на такива компании не е толкова голям.

---

ето от предния линк цитат:

One dollar in the average American industry was worth $38,255 by 2010. That's an annual return of about 10% per year. Some did far better: $1 invested in food companies was worth about $700,000 by 2010. Chemical and electrical equipment companies returned about the same.

Коментар

• Съгласен съм с "галопиращата инфлация", дори да не е галипираща има си я. Ето днес кашкавалеца, който купувам от едно и също място, е повишен с точно 11%. Не е малко, значи инфлацията не е 0,32%. Дайте да наливаме пари, щото не можем да вдигнем инфлация. Ах тя не мърдала.

Коментар

Обаче, според мен хората като отрезнеят от тази еуфория и разберат какво мазало е станало, ще има някаква корекция, но може да отнеме и няколко седмици или месец дори.
              Как? Как да стане при тази галопираща инфлация? Не ви разбирам защо продължавате да отказвате да повярвате на собствените си очи, а се водите по разни безмозъчни "експерти".

Реалните активи на стоковата и компаниите, свързани с тях - яко нагоре. Но то няма нужда някой да ми възприема гледаната точка на доверие. Просто погледнете борсата последния месец и нещо. Единствено разните балоняци, които даянат само на евтини заеми, могат да слязат. Отделен въпрос е колко голяма част от S&P са последните. Особено след включването на Тесла.

Моето мнение си остава - реалните активи в небето, балоняците ще тичат на място. Дори при тях обаче няма как да има голям сур. Нищо чудно да въведат някакви акробатщини с лихвите - т.е. да има повече от една основна лихва. И така докато не почне следващата "демократична" война. Някаква мини корекция, ако се получи до края на годината, последен шанс да наместите кеша. Вече с валутите е мътна и кървава. При все това, по-добре в компании, които имат приходи не само в долари и евро.

---

Тука имаше един смехоран, който разправяше, че хората под 40 консумирали повече марихуана отколкото тютюн и затова BTI на под 35 не ставало. Специално за него: The Extraordinary Story of America’s Most Successful Industry
              Last edited by terziеv; 12.12.2020, 17:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Звучиш като от колегите от темата ,,оптимизъм БФБ,,

Пазара вече е отчел ваксините в голяма степен.
                Това е така. Все пак от Вторник на предварителната среща бяха казали, че ваксината по-всяка вероятност ще я одобрят. А и Англия.. Швейцария.. Канада я одобриха ваксината и то беше повече от ясно, че и в Щатите ще я одобрят. Но си е голяма новина и пазара според мен ще подскочи доволно. Още повече, че е Понеделник първия ден след тази официална новина. Особено преди борсовата търговия, пижама и пишман инвеститорите според мен ще са нацапали гащите от кеф и ще са настроени за огромен риск. Нали си чел че от както няма такси за транзациите и всякакви платформи като robinhood всеки Ганчо и Петканчо търгува ( и аз съм в това число ) на борсата.

Моята нагласа е, че ще има аху ихо няколко дена ... после към средата на седмицата или края, ще трябва да одобрят стимулите, защото няма къде да ходят, че после идва Коледа. Така, че според мен следващата седмица ще е положителна основно.

Обаче, според мен хората като отрезнеят от тази еуфория и разберат какво мазало е станало, ще има някаква корекция, но може да отнеме и няколко седмици или месец дори.
                Last edited by pantaleev; 12.12.2020, 14:22.

Коментар

Не си обърнал достатъчно внимание, че -
                  въпросната тема се отнася за бфб, а не за някакви набалончени индекси

Коментар

Дам, знаем го умния пазар. Уж всичко отчита и все има изненадани. Нищо не е отчел още и ако няма катаклизъм покрай Тексас, ще летим сериозно. Аз вчера продадох путове на Антеро за >250. На 3,5 и 5 за АМ.

A пък после ще имама някакъв спад, за който много народ ще се чуди защо е.

Коментар

Ми върви .. който играе печели .. който не играе не печели

В Понеделник ми се струва, че ще излетят нещата с отварянето:

bloomberg.com
                      Pfizer Vaccine Cleared in U.S

Pfizer Inc. gained emergency U.S. authorization for its Covid-19 vaccine on Friday

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                        Как е върви ли играта колеги ?
                        Ми върви .. който играе печели .. който не играе не печели

В Понеделник ми се струва, че ще излетят нещата с отварянето:

bloomberg.com
                        Pfizer Vaccine Cleared in U.S

Pfizer Inc. gained emergency U.S. authorization for its Covid-19 vaccine on Friday

Коментар

• Как е върви ли играта колеги ?

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

ами Куревака що се срина, нали и те са mRNA, явно от тоя тип ще са ваксините след провала на Санофи-ГСК
                            Защото няма да продват в САЩ. Това е истинската причина за спада. Не е манипулация с опции или нещо подобно.
                            Монопол на Модерна и Бионтех /Файцер/ в целият Западен свят се очертава.
                            Всички останали няма да се възползват бог знае колко от ковида. С изключение на NVAX които прибраха солидна сума.
                            Курито не съм го купил заради грипа, а поради други техни разработки. Смятам ,че до пет години ще е солиден конгломерат от Фармацията.
                            Въпреки всичко съм скептичен за mRNA технологията /прекалено опасна не случайно не е позволена до скоро/ , но вкарването и в употреба ще донесе солидни печалби за инвеститорите.
                            Провал има и при една доста солидна канадска биофарма, за която не се шуми, но по принцип е доста развита технологично и със солидно финансиране.
                            MMEDF Ето един сток за спекула. Лечението след Ковида отключва депресивни състояния. Хиените се усетиха и започнаха да вадят от нафталина куци и кьорави компании на тази тематика.
                            Фундаментът е най-важен. Но трябва да се възползваш в началото.
                            Last edited by Muller; 11.12.2020, 20:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                              Аууу екстра Санофи са се издънили ставаме монополист. Чакаме Фаучито да бие печата и да сложи парафа.
                              ами Куревака що се срина, нали и те са mRNA, явно от тоя тип ще са ваксините след провала на Санофи-ГСК

Коментар

• Май заорахме дъното днес. Гледам, че почнаха с добрите новини . Аз съм заложил, че след малко ще обърне нагоре.

Под залагане да се разбира, че съм купил по-големи позиции в компаниите с които по принцип играя краткосрочно и които за днес са на доста минус.
                                Last edited by pantaleev; 11.12.2020, 19:16.

Коментар

Working...
                                X