Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТерзу̀, моята "сделка" с HCC е като твоята дето я цитира ~13-14 ~ ~ ~ и вече ми е на плюс
Не искам да те разочаровам, но още преди изборите в Блумберг анализиаторите очакваха дигане на суровините ако спечели Байдън с неговата инфраструктурна програма. Тогава още не се знаеше за supply chain disruptions, де и причините бяха други. И на мене ми се струва, че ти дори и сега не знаеш за това.
Но да, икономиката е в Китай и е много стабилна там, а суровините се дигат защото на Запад никой не работи
ПП Не съм си променил мнението за HCC. Според мене ти изтърва върха.
И съм изпуснал.... какво съм изпуснал? Нахендрил съм се на ръст от 80%, вместо от 85%. Е, ще ми е трудно, ама ще го преживея. До вчера говореше за загуби, а днес говориш за "изтърване на връх". Как ще го преживееш, ако разбереш, че има други начини да продаваш акции, освен sell бутончето.
Я сега, моля, обясни пак обясни как копачите ще падат надолу. Да видим след месец как ще обясняваш, че всъщност през цялото време си очаквал ръст и как пак нищо не съм спечелил.
Коментар
-
Терзу̀, моята "сделка" с HCC е като твоята дето я цитира ~13-14 ~ ~ ~ и вече ми е на плюс
Не искам да те разочаровам, но още преди изборите в Блумберг анализиаторите очакваха дигане на суровините ако спечели Байдън с неговата инфраструктурна програма. Тогава още не се знаеше за supply chain disruptions, де и причините бяха други. И на мене ми се струва, че ти дори и сега не знаеш за това.
Но да, икономиката е в Китай и е много стабилна там, а суровините се дигат защото на Запад никой не работи
ПП Не съм си променил мнението за HCC. Според мене ти изтърва върха.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТерзу̀, HCC е бонбонче на ~ $5-6. Може и на $7.
Ето ти една конкретна сделка и цена от мене
В рубриката усмивки от старите ленти.
Last edited by terziеv; 05.01.2021, 15:19.
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Съгласен съм с повечето от написаното. Моите ги писах поне пет шест пъти вече. Не съм в състояние да измислям нещо по-конкретно. Но колкото за играта:
1. Висока инфлация на абсолютно всичко. Пари ще продължават да се наливат, хората ще продължават да получават кинти без да работят. Западнякът и без това за нищо друго не става, освен за потребител. Хората на заплата и спестовниците ще са още по-прецакани.
2. Икономиката е изцяло в Азия (то това си е факт, не прогноза). Парата обаче ще продължава да се върти най-вече в САЩ. Ще се отчита небивал ръст на БВП, след 1-то тримесечие.
3. За Ръсел приказвах много. Исторически факт е, че всяка криза удря цената на малките, често без причина. Съответно възстановяването е по-рязко. Това вече стана реалност, но и занапред ще продължи.
3. Нафта и газ - нагоре. 100% съгласен, че такива компании ще са първенци по капиталова за 2021. Ако и ВЕЧЕ Антеро да са на годишен връх; още може.
4. Метали, агро, други суровини, имоти... всичко реално - нагоре. За златото не съм сигурен, там очевидно играта е по-специална.
5. Доларът... честно казано не вярвам да пада още спрямо еврото.
---
С други думи - инвестиции в средни компании от енергийния сектор (вкл. тръби), добивни, имотни и такива с голям пазар в Азия. Под 10-12% доходност ще изостава от реалната инфлация.
---
добавка: и въглища. коксови. въпреки че вече и те са на високи цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеТерзу̀, ние тука едно време във форума имахме един истински трейдър, който можеше и показваше в реално време. Беше много яко. Ама той не насърчаваше другите да трейдват и никога не е казвал, че е лесно. Даже напротив. И всичко беше в реално време, нямаше лъжички, измишльотини и пренаписване на историята със задна дата...
А пък сега кого имаме...
И пак питам, какво се случва? Какъв е този цирк?!
Страшното е, че си позволяваш да пишеш в уж специализиран форум, а не вземеш кротко да четеш и да се учиш. Човек, който НЯМА ИДЕЯ какво е делта хеджиране и "изчислява" бета на непублични компании трябва да седи на задната седалка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Надали ще ги открия/преоткрия спредовете. Колкото е по сложна 1 позиция толкова и вариабилностите, съотв. и трудностите за мениджмънта и се умножават. Мне мерси, доволен съм си от простите путове.
Пък и като рядко си показвам главата на двуцифрена делта - за какъв ми са защитни путове ?
Има и много по добри начини за защита на позиция когато цената тръгне срещу тебе и аха да те гепи. З.путове са за най накрая само, когато си изстрелял целия арсенал нахалос.
Коментар
-
Може по някое време да откриеш и спредовете, майна.
Виж sso 92,5 / 87,5 януари. Шитнах преди няма и пет минути 4 парчета по 0,54. Затварям 500 гущера. Дори по твоите странни стандарти е добре.
===
Баси, докато го пиша отидох 35% напред. Ово е стандарт. Така и не се научих да се целя в 12% / годишно и сега си патя.
Пък и като рядко си показвам главата на двуцифрена делта - за какъв ми са защитни путове ?
Има и много по добри начини за защита на позиция когато цената тръгне срещу тебе и аха да те гепи. З.путове са за най накрая само, когато си изстрелял целия арсенал нахалос.
Коментар
-
Терзу̀, ние тука едно време във форума имахме един истински трейдър, който можеше и показваше в реално време. Беше много яко. Ама той не насърчаваше другите да трейдват и никога не е казвал, че е лесно. Даже напротив. И всичко беше в реално време, нямаше лъжички, измишльотини и пренаписване на историята със задна дата...
А пък сега кого имаме...
И пак питам, какво се случва? Какъв е този цирк?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЪъъъъ, мнението ти е от 22.03.2021, 20:55
А него ден имаш day high $18.72 и day low $17.62. Значи аз като казах, че го взе на $17 даже бях леко великодушен към теб, пълноценния християнин
Това, че си казал на колко HCC е бонбонче е част от безкрайните алабалистики. А и реално ти каза че си дълъг HCC през април.
С другите може да се пробваш ако мине, но с мене не
Бас, че даже не си усетил каква глупост се надраскал. Направо от очите към ръцете минава "мисълта" при теб. Нищо чудно, че не ти се получава.
А трябва да е очи -> ГЛАВА -> ръце.
Коментар
-
Ъъъъъ, мнението ти е от 22.03.2021, 20:55
А него ден имаш day high $18.72 и day low $17.62. Значи аз като казах, че го взе на $17 даже бях леко великодушен към теб, пълноценния християнин
Това, че си казал на колко HCC е бонбонче е част от безкрайните алабалистики. А и реално ти каза че си дълъг HCC през април.
С другите може да се пробваш ако мине, но с мене не
Какво си "спомняш", бе пъпеш. Да не сме си говорили по телефона. Или просто живея в главата ти и ти говоря разни неща. Аз ти цитирам мнението ми от този форум с конкретна цена.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеЗнаеш ли как? Еми не го хвана, защото си спомням кога каза, че взима HCC
Интересното за какво става дума тука... каква е мотивацията за този цирк?
И особено когато ти самият не можеш, ама насърчаваш другите да трейдват и им обясняваш колко било елементарно. Има нещо гнило тука... и то не е само гнилият егоцентризъм. Има нещо повече, убеден съм в това
Коментар
-
Знаеш ли как? Еми не го хвана, защото си спомням кога каза, че взима HCC
Интересното за какво става дума тука... каква е мотивацията за този цирк?
И особено когато ти самият не можеш, ама насърчаваш другите да трейдват и им обясняваш колко било елементарно. Има нещо гнило тука... и то не е само гнилият егоцентризъм. Има нещо повече, убеден съм в това
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнениеHCC изостава спрямо Spy, с това ли се хлавиш. За последната 1 год дъното е било 14, ама как пък така успя да го хванеш това дъно, дори и така да е, пак изостава спрямо спу да не говорим за насдак.
Last edited by Money; 28.09.2021, 18:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Mдаа, има и такива дни, свиква се.
Не чаках много, преди малко ми клъвнаха на TNA@ 55$ за 19 ное. Пак 2.5% за 53дни с добър дисконт от над 37%, доволно.
Ама временно преустановявам че изпълних мисловния си лимит, пък и станаха 14 пута текущите, а си иска и следене все пак сегиз тогиз....да няма изненади.
Виж sso 92,5 / 87,5 януари. Шитнах преди няма и пет минути 4 парчета по 0,54. Затварям 500 гущера. Дори по твоите странни стандарти е добре.
===
Баси, докато го пиша отидох 35% напред. Ово е стандарт. Така и не се научих да се целя в 12% / годишно и сега си патя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Никола20 Разгледай мнениеЕхеее, отварям сега платформата и всичко в червено. Не само пф, ами и уочлиста. И кой само е зелен? UNFI де ги продадох преди дни за без пари - +20%.
Еми, така се трупа опит - страдайки!
Аз не успях да им се кача, но Форда имаше хабер, че отиват на 50. Пък и каката им е/беше фен.
Но си прав. Важното е да си в секса.
Коментар
Коментар