IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Как се отиграва КюИ с високи лихви? Лонг всичко, шорт банки и застрахователи
    Чак и когато инфлацията спадне към 5-6%, дотогава г-н Консуматора ще редуцира покупките си,
    тоест фирмите ще продават по-малко.
    Новoто QE e спасителен пояс за банките, нищо друго.
    При настояща стагфлация (виж и петрола днес), нито кредити ще се раздават на фирми, нито Джони ще си купува обичайните глупости.Не е майтап да обеднява човек по 15% годишно.
    От друга страна, ако Дау калкулира розовото бъдеще, може мечката да направи някой кратък спринт.
    Чакаме и на гюме Пауъл тая седмица.
    UBS e във преговори за покупка на Credit Swiss, даже е факт вече.
    Last edited by Бедният брoкер; 19.03.2023, 22:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
      Уж очаквам всичко, но шашмата при швайцарите е уникална. Само Голямата война може да изтрие подобни мизерии. Няма друг шанс.

Борсово как се отиграва това нямам идея. Пък и дори "правилно" да се играе, после дали ще можеш навреме да си вземеш печалбите.
      Как се отиграва КюИ с високи лихви? Лонг всичко, шорт банки и застрахователи

Коментар

• Уж очаквам всичко, но шашмата при швайцарите е уникална. Само Голямата война може да изтрие подобни мизерии. Няма друг шанс.

Борсово как се отиграва това нямам идея. Пък и дори "правилно" да се играе, после дали ще можеш навреме да си вземеш печалбите.

Коментар

Странно защо фалират.

... предполагам, че това чудо е по-зле и от жена шеф.

Няма да фалират повече, без особено значение кой е шеф щом има кой да ги спасява. ФЕД е реагирал направо светкавично за да няма повече фалити след SVB. Накратко, пуснали са програма за наливане на кеш у банките Bank Term Funding Program (BTFP). Срещу потъналите ДЦК дето са им в балансите за гаранция, ФЕД им дава заем кеш по номинала (par value-то) преди падежа, с лихва като на едногодишните трежюрита. Така само едната лихва ще им тежи, но не 30-40% нереализирана загуба дето трябва да понесат (реализират) ако са принудени да продават ДЦК преди падежа заради липса на капиталова адекватност според закона.

Това BTFP си е подобно на QE (Количествените улеснения), но с друго име и без биене на тъпана. Нови $4.4 трилиона се наливат в банковата система, а при Ковида са били налени $4.189 трилиона. Но ефекта за бизнеса и за раята ще се прояви много забавено.

https://blog.bitmex.com/Kaiseki/

Arthur Hayes, (основател и CEO на криптоборсата Bitmex, бивш играч от Уолстрийт) е обяснил цялата игра с прости думи и най-подробно: Какъв точно е проблемът, как се е получил и какво очаква след реакцията на ФЕД. Дълга е статията, но си струва да се прочете внимателно. На мене лично ми отвори доста очите, не бих могъл да сглобя пъзела толкова. Най-интересното е как показва с проста математика че пак идва дефлация. Не съм такъв оптимист като нега за биткойна, то е нормално да си хвали стоката щом е в криптосектора, да не се приема за съвет.

П.П. Най-вероятно преписвачите от ЕЦБ да направят същото, като гледат как батките от ФЕД елегантно са замазали проблема. Както Артур е написал, SNB (Швейц. Центр. Банка) вече го е направила по същата схема за CreditSuisse като им е намазала на ръка CHF50 млрд.
          Last edited by Д.Петков; 18.03.2023, 22:42.

Коментар

• Inspirational Profile: Pips Bunce | Director, Credit Suisse

Mx Pips Bunce is a Director at Credit Suisse and has been working in the IT industry for over 25 years across range of different sectors.

Странно защо фалират.

... предполагам, че това чудо е по-зле и от жена шеф.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kanu Разгледай мнение

архитектът е в не свяст късо на насдакът
              Архитектът е патрон, скъсява всичко до 1$, после вече ще трябва да купува

Коментар

• Аве... то са ясни нещата, ама това не променя факта, че комбинацията от къс qqq + otm путове се оказа безобразно кежав хедж. Няма как да не призная, че немските колиби от Grand city ме "зарадваха" допълнително. Суровини и благородни метали не помогнаха кой знае колко, а тръби и нафта ме доразкъртиха.

В интерес на истина съжалявам единствено за колибите. Позицията там е изцяло спекулативна.

Коментар

Архитекта е ясен, ама нещо и на мен ми идва в повечко тоя оптимизъм.

Че и банковия сектор как расте..... сякаш оняден не свалиха кредитния рейтинг на цялата им фин. система... хах

Коментар

как мазно вървят нагоре

Коментар

Смятам, че си прав и затова няма да продавам. Не също смятам и че при такива турбуленции няма голямо значение дали си прав или не. Пазарът в момента се движи ликвидността. Всичко може да се случи.
                      как мазно вървят нагоре

Коментар

• Смятам, че си прав и затова няма да продавам. Не също смятам и че при такива турбуленции няма голямо значение дали си прав или не. Пазарът в момента се движи ликвидността. Всичко може да се случи.

Коментар

Имам няколко кеш акаунта, но опции без марджин не мога да си представя да работя. Просто в Лондон опциите са х1000 и си става сериозно натоварване.

А нафтата ме размаза. Един добър пример, че пазарите могат да бъдат паралелна реалност.
                          Ако имаш възможност може да добавиш към "мазното", много хора си мислят, че петрол и газ не ни трябва, всичко е позеленяло.

Коментар

• Имам няколко кеш акаунта, но опции без марджин не мога да си представя да работя. Просто в Лондон опциите са х1000 и си става сериозно натоварване.

А нафтата ме размаза. Един добър пример, че пазарите могат да бъдат паралелна реалност.

Коментар

Не се стърпях и продадох няколко априлски пута за Glencore, ако падне под 350. Цената е бонбон. Но малко импулсивно се получи, защото затварям прекалено много капитал. При голям сур, няма значение кое колко струва.
                              С кеш или марджин акаунт оперираш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                                Ами внимавай да не са колабъл и другото дърво може да дойде от ликвидността. Доколото знам /не директен опит/ при облигациите тънък пазар е по кофти отколкото на обикновенна акция.
                                то в тая среда да ти колнат акцията май е най-доброто дето може да ти се случи доста под par търгуват
                                конкретно Lumn не изглежда много добре не може да се хеджираш с комъна, ако вземеш прифъра, защото е много евтин нагоре може да те пръсне, надолу няма много потенциал
                                Last edited by ceneto; 15.03.2023, 22:35.
                                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Working...
                                X