If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Струва ми се че най-разбитите пазари като руския например обръщат тренда. Това което се случи при руския пазар напоследък са нива по-ниски от времето на голямата депресия. като P/E. Сега ще го вдигнат лесно пазара с много ниски обеми. Гледам днес листнатите компании в Лондон...На всички, които са слагали стопове ще им прилошее защото няма да могат да купят обемите които са продали. Виждам от 2 до 3 пъти потенциал при много от акциите.
аз заложих на MTL тези дни, следя и една бразилска подобна, идеята е за сериозен профит и ще го чакам, пък когато
MOSCOW--The board of Russian oil firm OAO TNK-BP Holding (>> TNK-BP Holding OAO), controlled by state-controlled OAO Rosneft (>> Rosneft' NK OAO), has recommended the company pay no dividends for 2012, TNK-BP said in a statement Thursday, in a move that investors have warned could damp interest in Russian stocks.
State-controlled oil giant Rosneft acquired a 95% stake in TNK-BP, Russia's third-largest oil company, on March 21 from BP PLC (>> BP plc) and its partners, a group of Soviet-born tycoons.
Minority shareholders in TNK-BP had hoped for a share swap, a large dividend or a buyout on similar terms to the deals, worth a total of $60 billion. But Rosneft Chief Executive Igor Sechin has said there will be no buyout. He said May 23 that dividends will be paid out at 25% of net profit from March 21, when Rosneft's deals to take over TNK-BP closed. The company's previous owners are responsible for any dividends for before that date, he said.
Rosneft said Thursday it is setting up a committee to work with minority shareholders.
Говоря ви за П/Е много под 5 колеги. и съм наясно че доста дълго се търгуват на миски мултипъли. Очакжам да разпорване на мечи задници след 2 седмици когато вдигнат дивидента.
Хахаха ПЕ под 5 и ти да му се кефиш означава, че не знаеш нещо, и това нещо е много много важно. Няма безплатни обяди.
Тук се съгласявам с Равновесов. За к'во ми е руски избушеняк като има Тотал (П/Е 7 и дивидент 6%) и Ени (над 6% дивидент)? Шел и БП също са без пари.
Една забележка: Ени са компанията с най-добро обновяване на резервите - 147%!!!
Говоря ви за П/Е много под 5 колеги. и съм наясно че доста дълго се търгуват на ниски мултипъли. Очаквам разпорване на мечи задници след 2 седмици когато вдигнат дивидента.
Тук се съгласявам с Равновесов. За к'во ми е руски избушеняк като има Тотал (П/Е 7 и дивидент 6%) и Ени (над 6% дивидент)? Шел и БП също са без пари.
Аз лично не харесвам петролни компании - и смятам че ниското им ПЕ е напълно оправдано. Цената на петрола се задържа стабилно висока последните години, но никой не може да гарантира че това ще се запази.
Шеврон се търгува на 10. За какво ми е руска на 5. Като ако руската стане на 10 шеврон ще се търгува на 20. А риска при шеврон е брутално по-нисък.
Руските компании ги следя от почти 10 години и винаги са се търгували на солиден дисконт - така че този период от 2 години много къс ми се струва за да имаш дори и минимален шанс
А ако набуташ 7 цифрена сума най-много да стане 6 цифрена или още надолу.
Ще си говорим след 2 години койе бил прав. Аз съм съгласен са буда ощетявам много миноритар на компаноя с P/E 5 пъти по ниско отколкото на аналогична американска или британска компания. Ако имах и седмецифрени суми пак щях да ги вложа там.
Шеврон се търгува на 10. За какво ми е руска на 5. Като ако руската стане на 10 шеврон ще се търгува на 20. А риска при шеврон е брутално по-нисък.
Руските компании ги следя от почти 10 години и винаги са се търгували на солиден дисконт - така че този период от 2 години много къс ми се струва за да имаш дори и минимален шанс
А ако набуташ 7 цифрена сума най-много да стане 6 цифрена или още надолу.
То си има причина за това. Руския пазар се търгува с ниски ПЕ та - поне на ресурсните компании от доста години. това не му пречи да продължава да се тъгува на такива. Ако вземеш обаче компании в които държавата не се меси то ПЕ та та не са никак ниски. Политическия риск в Русия е огромен, защитата на миноритарните акционери почти никаква. Путин действа като неограничаван от закони монарх. Сега с шистовия газ и единственото приемущество на Русия почва да губи почва.
Като цяло поне според мен Русия е най-неперспективния основен пазар.
Ще си говорим след 2 години кой е бил прав. Аз съм съгласен да съм ощетен много миноритар с дивидент от 7% на компаноя с P/E 5 пъти по ниско отколкото на аналогична американска или британска компания. Ако имах и седмецифрени суми пак щях да ги вложа там.
Струва ми се че най-разбитите пазари като руския например обръщат тренда. Това което се случи при руския пазар напоследък са нива по-ниски от времето на голямата депресия. като P/E. Сега ще го вдигнат лесно пазара с много ниски обеми. Гледам днес листнатите компании в Лондон...На всички, които са слагали стопове ще им прилошее защото няма да могат да купят обемите които са продали. Виждам от 2 до 3 пъти потенциал при много от акциите.
То си има причина за това. Руския пазар се търгува с ниски ПЕ та - поне на ресурсните компании от доста години. това не му пречи да продължава да се тъгува на такива. Ако вземеш обаче компании в които държавата не се меси то ПЕ та та не са никак ниски. Политическия риск в Русия е огромен, защитата на миноритарните акционери почти никаква. Путин действа като неограничаван от закони монарх. Сега с шистовия газ и единственото приемущество на Русия почва да губи почва.
Като цяло поне според мен Русия е най-неперспективния основен пазар.
Коментар