IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Баси тези фесове, един ден падат като камъни на следващия фърчат като ракети.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      me too
      аз очаквам ей такова както го е нарисувал младежа

http://solarcycles.files.wordpress.c...12/27dece1.png

и тоя в последната си графика е нарисувал същото

http://www.safehaven.com/article/322...king-for-a-pin

може и да са преписали един от друг знам ли

Кат гледам и Chicago Mercantile Exchange не са много bullish настроени, те даже и на 1400 strike price EXP MAR дали wow, аз на 1500
      Attached Files
      Last edited by michaelis; 29.12.2013, 22:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
        Кастро аз ти хортувам за SMA200 на седмична бе бате, цената там не е стъпвала бая отдавна а това е 1300 и точно там започна работата с един малък грозен гап а гаповете рано или късно се затварят и аз там го чакам Изведнъж няма да стане но бат Хахо като държи long и тея пендели както имат навика вечерта да правят мизерии, като отвори DAX с един мазен и гаден гап от 100 пункта на доле и с 10 контракта ше изяде некой 100 тояги на голо ама нема съм аз
        me too
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
          Абе някъде дотам може би, както сам спомена до около 200сма зоната най вероятно ще да е.
          Няма значение огромно за мене докъде. По важното е КОГА, за което стискам палци да е възможно по късно - най рано края на Май или Юни (sell May and go away) Хем ще имам доста повече кеш, хем ще мога да си направя арбитража спрямо бфб продавайки по сгодно някоя друга дивидентна преди ОСА-ите. С които да пълня тука по ниското.
          Като гледам графиките тука се обнадеждавам че поне следващите 1-2 месеца няма такава опасност, ма да видим...

http://seekingalpha.com/article/1918...7?source=yahoo
          Кастро аз ти хортувам за SMA200 на седмична бе бате, цената там не е стъпвала бая отдавна а това е 1300 и точно там започна работата с един малък грозен гап а гаповете рано или късно се затварят и аз там го чакам Изведнъж няма да стане но бат Хахо като държи long и тея пендели както имат навика вечерта да правят мизерии, като отвори DAX с един мазен и гаден гап от 100 пункта на доле и с 10 контракта ше изяде некой 100 тояги на голо ама нема съм аз
          Last edited by michaelis; 29.12.2013, 19:33.

Коментар

• Чета ви бисерите тука и почва да ми се изяснява що за "инвеститори" и "трейдъри" сте.
            Значи за къси не ви стиска (въпреки че всички говорите как ще пада).
            Много от вас са се поупарили като Хемилио-то и сега вече само чакат... но къси не пускат
            За дълги ви е скъпо и чакате да падне (същите ги четях и на СиП 1500 тогава го чакаха да падне до 1450-1400 за да влизат) така и не го дочакаха качи на 1500 и повече не върна, останаха си с чакането.
            Така че вие сте от тези дето в момента гледат за тва и нямате мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
              еми баце до 1600-1650 на първо време как искаш го сметай...
              Абе някъде дотам може би, както сам спомена до около 200сма зоната най вероятно ще да е.
              Няма значение огромно за мене докъде. По важното е КОГА, за което стискам палци да е възможно по късно - най рано края на Май или Юни (sell May and go away) Хем ще имам доста повече кеш, хем ще мога да си направя арбитража спрямо бфб продавайки по сгодно някоя друга дивидентна преди ОСА-ите. С които да пълня тука по ниското.
              Като гледам графиките тука се обнадеждавам че поне следващите 1-2 месеца няма такава опасност, ма да видим...

http://seekingalpha.com/article/1918...7?source=yahoo

Коментар

Ми тя секторната диверсификация си я има в тези малки по кап етфи. Както я има и в ЕТФ-те на ЕМ по страни дето имам или ще имам. Тоест около 1/2 от портфейла си е напълно диверсифициран секторно.
                Сега - верно че отделно почти 20% в нефтеняци ( и то главно в сондъори) не е малко, но сектора си го следя от години и съм си най на ти с него. Пък и там са най добрите валю/гроуф стокс дето дават и най добрите дивиденти на нисе. Рисков си е сектора, верно е, ма кат сме тръгнали по гората се някоя друга мечка да срещнем няма да е неочаквано.
                Залагам на малки кап и то валю, понеже в тоя цикъл се очаква да бият индексите. Както направиха и отминаващата година, както го и правят от близо век давайки исторически 4% повече печалба. По този въпрос дори не спорят вече експертите.
                Друг е въпроса че се и спихват повече като тръгнат нещата на зле - та е добре и рано да се продават в тоя вариант, за да могат се купят после доста по нисичко.

Михале - и аз чакам корекция, време и е, ма повече от 10-12% надали.
                да етф са диверсифицирани.

малките петролни са си хазарт. За това се търгуват на ниски коефициенти. Те нямат никакво стратегическо преимущество. Т.е. както са в бизнеса така и могат да излезат от него. Залога на тях е едновременно залог, че цените на петрола ще се задържат високи за дълъг период от време - което няма как да се знае. И че конкретната малка компания всъщност ще печели от това - което пак няма как да се знае. За големите петролни поне е сигурно че ще печелят. Така се получава едновременно залог за няколко неизвестни над тези които са на пазара като цяло. Като всяка една от тези неизвестни може да доведе до реализация на рисковете. За това и се търгуват на ниски коефициенти. А високата дивидентна доходност е малко успокоение и няма да спре спада в цените им ако се издъни нещо. Нищо лошо човек да поиграе малко хазарт с тях, но е хубаво да знае че това си е хазарт.

Един от най-впечатляващите фалити последните години бе на бразилския милиардер Батиста по едно време втория най-богат човек в света - точно от петрол http://www.forbes.com/sites/kenrapoz...naire-batista/

Коментар

• The last INVESTORS INTELLIGENCE SURVEY - more bulls, fewer bears... SP500 toooo stretched above MA200.

John Hampson:
                  Investors Intelligence bulls up to 59.6% from 58.2%. Highest since 62% in October 2007
                  Investors Intelligence bears down to 14.1% from 14.3%. Lowest since March ’87
                  The S&P Index today is farther above its 200 day moving avg then at any time in the last 25 yrs — with the exception of mid to late 09

Вие си напрайте сметката колко още това ще 'лети' рано или късно кацва на SMA200 каквото и да праат и да струват, просто нещата се случват и тва е, са че може да мръдне малко на горе или 10% на долу то пак ще кацне там и тогава падането ще е от високо защото са повече от 15% до SMA200 на Weeky а не ми се говори за Monthly
                  Last edited by michaelis; 29.12.2013, 14:13.

Коментар

Ми тя секторната диверсификация си я има в тези малки по кап етфи. Както я има и в ЕТФ-те на ЕМ по страни дето имам или ще имам. Тоест около 1/2 от портфейла си е напълно диверсифициран секторно.
                    Сега - верно че отделно почти 20% в нефтеняци ( и то главно в сондъори) не е малко, но сектора си го следя от години и съм си най на ти с него. Пък и там са най добрите валю/гроуф стокс дето дават и най добрите дивиденти на нисе. Рисков си е сектора, верно е, ма кат сме тръгнали по гората се някоя друга мечка да срещнем няма да е неочаквано.
                    Залагам на малки кап и то валю, понеже в тоя цикъл се очаква да бият индексите. Както направиха и отминаващата година, както го и правят от близо век давайки исторически 4% повече печалба. По този въпрос дори не спорят вече експертите.
                    Друг е въпроса че се и спихват повече като тръгнат нещата на зле - та е добре и рано да се продават в тоя вариант, за да могат се купят после доста по нисичко.

еми баце до 1600-1650 на първо време как искаш го сметай, после пак на горе и ако не успеят да минат рекордите си (impulsive strong move), а аз някакси съм убеден че няма е тогава ше има бая на долу 20-35%. И тая тапотия с тоя tapering че златото щяло да отиде на 300-500$ по голяма глупост не съм чувал като погледна на 2011 каква червена тояга има SP500 златото що не е 800 не знам, ама народа каче ли не иска да схване че когато едното е на горе другото е на долу и обратно поради едни или други причини. А ако пак изпуснат юздите на каруцата, всичко мазало, може и да стане може и да не стане
                    Last edited by michaelis; 29.12.2013, 14:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Лесен начин за структуриранена порфейл по сектори е като вземеш теглата на секторите в индекса и след това си направиш свой индекс с променени тегла като заложиш повече на твоите сектори и намалиш теглата на секторите които не те кефят. Ако не ти се купуват толкова много акции може просто да вземеш етф на индекса и го допълниш с акции от секторите които те кефят до като тези сектори достигнат желаното от теб тегло в общия ти портфейл. Така същевременно ще си намалил всички останали сектори.

Коментар

Имаш ли лонг и на среброто и колко пъти ти е по малко от шорта ?

Какво би казал за едно такова схематично портфолио, което надявам се да мога да финализирам до средата на годината.
                        Тоест как виждаш съотношението риск /печалба ?

40% - микс от акции и ЕТФи (главно с Европа и ЕМ произход, малко са УСА)
                        20% - RZV + PRFZ -small cap value USA)
                        10% - DLS + DFE - international and Europe small cap
                        10% - DGS - small cap EM
                        10% - злато
                        5% - комодити
                        5% - кеш
                        Аз съм ясен, long Gold, Silver, на среброто очаквам double, чакам сгоден момент на SP500, DAX, DOW, SMI, FTSE и на жълтите маймуни Nikkei да им скоча на тиквата short, че те са най отворени ама най много ше им се стъжни положението. Акций докато не се изтърбуши SPX на 1300 няма влизане. Това е моето виждане за 2014 айде малко RISK OFF, че много се заиграха с тея акций

Коментар

• Лесен начин за структуриранена порфейл по сектори е като вземеш теглата на секторите в индекса и след това си направиш свой индекс с променени тегла като заложиш повече на твоите сектори и намалиш теглата на секторите които не те кефят. Ако не ти се купуват толкова много акции може просто да вземеш етф на индекса и го допълниш с акции от секторите които те кефят до като тези сектори достигнат желаното от теб тегло в общия ти портфейл. Така същевременно ще си намалил всички останали сектори.

Коментар

Какво би казал за едно такова схематично портфолио, което надявам се да мога да финализирам до средата на годината.

10% - DGS - small cap EM
                            10% - злато
                            5% - комодити
                            5% - кеш
                            Нямам лонг сребро - идеята е че среброто ми е хедж срещу покачващи се лихви, цялата тази олелия около тейпъринга. акциите вършат достатъчно добра работа като дълга страна. Иначе като цяло гледам да се придържам към 130/30
                            100 дълъг без ливъридж, 30% дълъг през CFD 30% къс през CFD

Иначе ок е такъв портфейл какъвто си дал. ETF залагат на ръст на пазарите и икономиките, златото дава застраховка за неприятно развитие.

Тези комодиити не знам защо толкова те кефят - предполагам че играеш за обръщане на тренда при тях, но защо не почакаш да се обърне и тогава да влезеш рискуваш малко проценти по пътя нагоре но като ги държиш рискуваш повече проценти по пътя надолу. Другия вариант да играеш за тях без да взимаш експлицитна позиция в тях е като играеш през etf и на държави изнасящи стоки, като Австралия и Чили. Австралия е добър вариант да се играе и възстановяване в Китай без да се носи институционалния риск в Китай, а дългата игра в комодитис е отново всъщност игра за възстановяване на Китай. А като тръгнат нагоре можеш веднага да обърнеш тези etf директно в комодитис.

Друго важно нещо, което ми се струва че подценяваш е диверсификацията по сектори. Това за акциите. Отраслите в световен мащаб имат склонност да се движат заедно. Т.е. много компании от един отрасъл всъщност не са добра диверсификация. А като погледнеш секторната експозиция на индексите, ако твоята такава е много различна може да се очакват резултати доста разливащи се от индексите - и то не само в процентите, а дори и в посоката.

http://finviz.com/map.ashx?t=sec_all като погледнеш тази карта, твоите предпочитания за акции са предимно в горния десен ъгъл. Но както виждаш това е всъщност доста малка част от пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Боли ме фара на къде ще вървят пазарите, аз съм long/short

10% - DGS - small cap EM
                              10% - злато
                              5% - комодити
                              5% - кеш

Коментар

• Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнение
                                От теб пргоноза ще чуем ли?
                                Ама ако може в по тесни граници че 500 точки на СиП и 3000 точки на DAX е така малко ... широчко
                                Хахо ти кат малките деца майка му дееба ше отиде на SP500 точно на 1586.9 , еба ли го каде ше отиде, това не е точна наука като математиката. Да не мислиш, че оня Fuld е искал да фалира Lehman Brothers и да званнеш и на плешивия и на чича ти Джими и те не могат да ти кажат каде точно ше кацне. Те знаят посоката ама понякога се случва така че му изпуснат калая и някой падне в реката. Аз ако знам точно каде ше отиде, взиам кредит 100 хилки + leverage 1:50 от брокера стават едни 5 милиона тънко и като уцеля 10% ей ти 500 стин хилки, връщам кредита и съм с 400 хилки напред и си праа един бардак и само курви до зори от тук насетне. Ако беше толкова лесно, никой немаше да хои на работа ми само ше слага и после реже и яде от баницата. Нема такъв филм не разбираш ли или разбираш и се прайш на Лили Иванова тука да създаваш само смут у раята. Постнал съм ти картинки и на DAX и на Gold и на SP500 и ше отиде там каде свети зелено, дали ше е +- 100/200 пункта или +-2000 на DAX аз 1000рка пункта да хвана съм супер ...

Коментар

Working...
                                X