IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Сякаш американската икономика ще започне да прегрява през 2016 година. Разликата между тях и останалият свят продължава да се разраства. Това определено предвещава все по-силен долар. Сигурно ФЕД ще трябва да предприеме действия за охлаждане на икономиката през втората половина на 2015. Според вас дали ще качат лихвата или ще изтеглят ресурс като си свият баланса? Аз бих направил комбинация от двете с преобладаващо свиване на баланса. В момента целият свят налива парите си в САЩ и долара поскъпва. Това ще създава свръх ликвидност, която може и да се изтегля за да не създава проблем. Все пак ФЕД е в добра позиция. Никога до момента не е имало повече ресурс за охлаждане на икономиката?
    Няма да свиват баланса. Ще оставят сам да се свие с изтичане на облигациите. Само ако споменат че дори само обмислят да свиват баланса и всичко ще се срине. ще почнат да вдигат лихвите най-вероятно юни и ще продължават докато решат че са нормални.

Коментар

• Ако решат, че скъпия долар препятства растежа им, биха могли да започнат да купуват злато. Това вместо да изтеглят ликвидност и да свиват баланса си.
      Логиката ми е, че купувайки актив, който е обречен на поевтиняване, те ще разклатят доверието върху долара и ще предизвикат постепенната му разпродажба.

Определено имат много възможности.

Коментар

• Сякаш американската икономика ще започне да прегрява през 2016 година. Разликата между тях и останалият свят продължава да се разраства. Това определено предвещава все по-силен долар. Сигурно ФЕД ще трябва да предприеме действия за охлаждане на икономиката през втората половина на 2015. Според вас дали ще качат лихвата или ще изтеглят ресурс като си свият баланса? Аз бих направил комбинация от двете с преобладаващо свиване на баланса. В момента целият свят налива парите си в САЩ и долара поскъпва. Това ще създава свръх ликвидност, която може и да се изтегля за да не създава проблем. Все пак ФЕД е в добра позиция. Никога до момента не е имало повече ресурс за охлаждане на икономиката?

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
          Да го чакаме, ама колко да го чакаме тоя PBR
          .
          В най лошия случай - 4 години.
          Може и по малко ако вземат я импичат оная дебела червена ексбг баба де раздава парите на браса на бразилските мангоси...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            Почваш да се облизваш за тях ли....
            Това трябваше да го знаеш отдавна.
            Зависи дали плитководно или на дълбокото, между 40 до 56$ са разходите на клиентите. Най скъпо - около 75$ е при арктическа локация.
            Общо взето е 20-30% по евтино в сравнение с фракинга.
            При петробрас са по важни други фактори.
            Ето и линк с таблица.

http://seekingalpha.com/article/2727...them-indicates
            Да го чакаме, ама колко да го чакаме тоя PBR
            "...Yang has a Neutral rating on the stock and a 15 reais ($5.86) target price on the stock "
            http://blogs.barrons.com/emergingmar...rrons&ru=yahoo
            Това ми се струва прекалено ....
            Last edited by Protokol; 05.12.2014, 17:33.
            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Butch Разгледай мнение
              Колеги, ако може да помогнете с малко акъл, ще съм благодарен

Има индекс euro stoxx 50 за последните 12 месеца е +4.7% (грубо), гледам тук:
              http://www.stoxx.com/indices/index_i...ml?symbol=sx5e

Но като го сравня със уж аналогичния ЕТФ по този индекс, само че в $ - FEZ, за него ми дава обратното: минус 3.7%

Ето и сравнението: http://www.google.com/finance?chdnp=...EeWMwAPXiICAAw

Знам че е по-добре индекс в евро да го купя в евро, например EUE, но просто искам да си обясня защо се получава такава разлика?
              Използването на различни валути е достатъчно обяснение за разликата. Раздели цената на FEZ на курса евро долар и сравни тогава ръста. FEZ притежава активи деноминирани в евро и определянето на цената му в долари зависи от текущия курс на долара.
              Като купиш FEZ с долари получаваш екзпозиция не само към FEZ но и към еврото.

Освен това, това са различни etf-s, и дори броя на държаните компании е различен 55:51, процентите на акциите също се разминават, вероятно и времето в което са купени.

FEZ дава по-високи дивиденти, и таксите за управление са различни

Коментар

• Колеги, ако може да помогнете с малко акъл, ще съм благодарен

Има индекс euro stoxx 50 за последните 12 месеца е +4.7% (грубо), гледам тук:
                http://www.stoxx.com/indices/index_i...ml?symbol=sx5e

Но като го сравня със уж аналогичния ЕТФ по този индекс, само че в $ - FEZ, за него ми дава обратното: минус 3.7%

Ето и сравнението: http://www.google.com/finance?chdnp=...EeWMwAPXiICAAw

Знам че е по-добре индекс в евро да го купя в евро, например EUE, но просто искам да си обясня защо се получава такава разлика?

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                  уффффф аман от дървени философи.кво за тъп фондамент дет си го прочел от някъв еврейски сайт ли да ти говоря .пускай къси че ще изтървеш тънката червена струйка дет съм ти приготвил и дет не я очакваш
                  Видял съм доста фалирали неграмотни през този форум да минават, не си с нищо специален
                  Пробвах да дам непоискан съвет, с цел личен комфорт - да не чета „teenproblem“ в инвестиционен форум, а резултатът е както винаги. Плавай, като си знаеш

Коментар

• Най хубавото е че днес имаше милиони дълти пуснати за 20000 и всичси изгореха.за това живея

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                      Що касае тази тема..
                      Влизам един път на ден за 5 минути и не ми е приятно да установя, че вместо да се запозная с идея или мнение за пазара, отново се запознавам с емоционалното състояние на определен участник на този пазар.

Хрумвало ли ти е да направиш Суап –10 безсмислени към един смислен пост. Звучи като изгодна сделка и за пишещия и за тези които четат!
                      уффффф аман от дървени философи.кво за тъп фондамент дет си го прочел от някъв еврейски сайт ли да ти говоря .пускай къси че ще изтървеш тънката червена струйка дет съм ти приготвил и дет не я очакваш

Коментар

..
                        Ако сега ми кажеш кво става ей го долара на горе, бондове на горе, борсите на горе, петрола на долу, златото стои като пън логика има ли? Човек не знае кога е risk on risk off aз май ше гледам като минат опциите и да изляза на плюс и парите вънка, че не знам как ше завърши тоя целия филм, но няма да е добре .....

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Като гледам Сийдрил при цени на петрола над 55-60 $ ще е на печалба, но под 50 $ ще започне да губи.
                          Mисля нещо се бъркаш, или не се изразяваш правилно.
                          На дрилърите им е през оная р--а каква е цената на петрола в даден момент, има значение само дотолкова че при по ниско олио са склонни на по големи отстъпки спрямо клиентите си относно дей рейтс. А и клиентите не са склонни ( както е от известно време) да отварят всевъзможни нови проекти.
                          Но бъдещето е там, дълбоките води и разработването им.
                          Никой не може да накара дрилър да работи на загуба под себестойността на платформата му, той просто ще я стакне/консервира до по добри времена. Не че и това е безплатно де..
                          Дрилърите си бяха профитни и на 20 и на 40, както и сега на 60-70$...въпрос на колко, а не дали. Сега им е перфектния сторм, покрай другото направиха и топ глупостта да поръчват сума ти нови железа де наводниха пазара.
                          Тия де са с най добри баланси и сравнително малка възраст на железата и по малък дълг ще са най добре. Енско е номер 1 за бурята...ма и маркета го знае и най слабо пада бе..
                          Все пак се надявам да иде ако не до 20, поне до 25$.
                          Трябва ни търпение и да изчакаме задънването на олиото, мисля че ще тества по нататък и 60$, току виж и до 50-55 стигнало.
                          Поне саудитите казаха че 60$ олио е ОК за тях...та ще има още спих мисля де.

Коментар

До голяма степен съм съгласен с изразеното мнение и е доста вероятно да ми е от полза при взимането на решения свързани с инвестиции на тази борса. Макар и емоционално поднесено е подкрепено с аргументи.
                            Дразня се, когато ме занимават разни хора, предимно с тяхната си особа във форум който не е фокусиран върху личностни успехи или неуспехи!
                            а дали някой печели или губи това си е негов проблем, но аз не виждам никакъв смисъл да пускам графики или чартове то всеки индикатор е изкривен до не знам къде, това до сега никъде го е нямало и нищо не работи просто тея командирите в Wallstreeta са превъртели тотално кво има да се мисли и продължават да убеждават там по някви измислени схеми, че акциите били евтини разбираш ли .....

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                              ти каква идея искаш да има за пазар при който ако случайно нещо падне и се помпа веднага от FEDa тука аз на тая борса нито логика виждам нищо, американците си праат квот си искат какви идеи търсиш ти ?
                              Всичко е тотално disattached from reallity и равновесовия в секцията за златото ми казва повече нямало да има такива кризи само едни леки такива ...
                              САЩа са открили перпетуум мобиле криза има ли помпа се и пак се вдига тва и играта продължава само на горе и тва е кви логики търсиш ....
                              Аз като гледам самия чарт на SPX Американската икономика е ударила гъза в тавана явно ни имат за идиоти нас тука раята, стрелят там по негрите нема работа за ни един кюмур а те са бая обаче онова си лети брате.... тва е свободния пазар с долара ...
                              До голяма степен съм съгласен с изразеното мнение и е доста вероятно да ми е от полза при взимането на решения свързани с инвестиции на тази борса. Макар и емоционално поднесено е подкрепено с аргументи.
                              Дразня се, когато ме занимават разни хора, предимно с тяхната си особа във форум който не е фокусиран върху личностни успехи или неуспехи!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Почваш да се облизваш за тях ли....
                                Това трябваше да го знаеш отдавна.
                                Зависи дали плитководно или на дълбокото, между 40 до 56$ са разходите на клиентите. Най скъпо - около 75$ е при арктическа локация.
                                Общо взето е 20-30% по евтино в сравнение с фракинга.
                                При петробрас са по важни други фактори.
                                Ето и линк с таблица.

http://seekingalpha.com/article/2727...them-indicates
                                Супер точно това търся, благодаря! Ако попаднеш на такава информация за други компании дай линк.
                                Като гледам Сийдрил при цени на петрола над 55-60 $ ще е на печалба, но под 50 $ ще започне да губи.

Коментар

Working...
                                X