If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако не го озаптят Американците, очаквам след малко нефтът и борсата да тръгнат заедно в една посока - надолу
Нефтът няма как да тръгне надолу заради арапите. Панически спад не видях другаде, освен в самият Китай - европейските и американските борси загубиха най-ного при отварянето си.
Китай няма как да падне процентно толкова, колкото лятото (камо ли в пунктове), защото това би значело Шанхаецът да стигне абсурдно ниски нива след години наред бесен растеж на икономиката - който продължава, но по-бавно - и как няма да забави, то не може до безкрайност с по 8-10% нагоре. Китай падна с над 40% лятото - как го виждате това сега - да отиде под 2000 пункта - нали куцо, кьораво и сакато инвеститор ще хукне да инвестира там още на 2400... и така ще се хукнат, че ще направят нов още по-голям балон... Помислете 11-12 година Шанхаецът е бил около сегашните нива - колко е нарастнала икономиката през тия 5 години? - Поне 40%.
Флоридов - казах ти, че не познавам китайското компании.
Наивников - виж кой колко пада и ще си отговориш - Азия пада по-малко от Европа и от Щатите даже. ЦИЕ пада най-малко. Ако утре не стане нещо неочаквано, очаквам американците (и отчасти европейците) да озаптят пазарът - ама утре. Такава е логиката, ако гледаме технически (не че съм техничарин) - междувременно ЦИЕ и Азия могат да паднат и утре и чак други ден да обърнат трендът.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Въпросът е в усещането за рецесия. Китай да не е някаква друга вселена? Китай забавя експорта си също! Държащите акции мислят, не само за това, ще могат ли и доколко да продават на Китай, а какво се случва и в техните собствени домове, от гледна точка на светкането на някаква предопредителна лампичка в Китай!
Износ към Китай - на какво? Аз се сещам основно за автомобили... е, богатите китайци ще спрат да купуват Мерцедеси и БМВ-та ли?
Корелация има между всички пазари, но е абсурдно Вермахтът да яде повече бой от Хонконговците. Най-падащият пазар е днес на света (поне от тия, дето ги гледам) след китайците - това за мене е дивотия и мишкуняшка работа.
Вермахтът е експортно ориентиран. Износът към Китай е важен източник на растеж за немците.
Германия и Китай, тези стълбовете на глобалната дефлация, са доста неприятно корелирани.
Износ към Китай - на какво? Аз се сещам основно за автомобили... е, богатите китайци ще спрат да купуват Мерцедеси и БМВ-та ли?
Корелация има между всички пазари, но е абсурдно Вермахтът да яде повече бой от Хонконговците. Най-падащият пазар е днес на света (поне от тия, дето ги гледам) след китайците - това за мене е дивотия и мишкуняшка работа.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Тц, 10 % е настоящата скорост на тренда за година, т.е. някакво хитотетично средно очакване Това същото има грубо казано 20 % стандартно отклонение, та варианти много
Важното е, че имаш варианти и то такива , за над 10%!
Аз не твърдя, че през 2016г. златото ще е ракета, но твърдя, че сме близко до финансов крах на еврото и ЕС. Колкото повече и по евтино съм купил, докато това стане, толкова по-добре!
Аз лично не смятам, че мога да правя прогнози за златото за 10-20 процента на горе или на долу. Съмнявам се, че и много от хората, които правят такива прогнози реално също могат! В този ред на мисли, ако изключим връзката с EUR/USD в краткосрочен план 3 месеца или връзка с петрол, отново в краткосрочен план. Нямам представа дали златото 2016г. ще падне или ще се вдигне!
Свиването на предлагането и увеличеното търсене, в комбинация обявяваният минимум за добивна база от компаниите, ми дават някакъв ориентир, но той не може да е 100%ов. Нищо не мога да ти кажа, относно прогнозата ти за -10%. Дано да пада, защото съм далеч от придобиване на желаните от мен количества!
Коментар