IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

FE (FirstEnergy) ми бяха в уочлиста че бяха нарисували бичи (инвертирани) глава и рамене, ама ги забравих и съм ги изтървал вече. Не са ли по-добре от RIG? Тия поне и хубав дивидент дават, RIG не дават.
    И аз съм фен на дивидентите, но разкарах почти всичко на 42. Останах да държа една микро позиция, но в случая не си струва. Трябва ти повечко лост, за да изкараш добри пари тука. Не чинят и като обезпечение, когато имаш свръх краткосрочни облигации на супер нива.

Не виждам никаква база за сравнение с офшорния добив. Иначе RIG е символ, който използвам заради тикъра. Valaris, BORR също са на чудесни стартови позиции.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Нищо друго освен да благодаря, че има такива мнения и извън този форум. В противен случай нямаше да мога да допълван нощес на 6,69. Естествено че всичко може да се случи, но все пак говорим за вероятности. А тук вероятността за дълбоко средно и дългосрочно слизане е почти изцяло в някое неадекватно решение/ директна кражба от страна на ръководството.

Просто не ми стига ресурса за адекватен на ситуацията залог. Подраних с Paypal и затворих прекалено много средства в този залог. Да продавам тръби, нафта, златари или колиби не върви. Затова яко януарски къси путове със страйкове като 8-9...
      FE (FirstEnergy) ми бяха в уочлиста че бяха нарисували бичи (инвертирани) глава и рамене, ама ги забравих и съм ги изтървал вече. Не са ли по-добре от RIG? Тия поне и хубав дивидент дават, RIG не дават.

Коментар

• КАК Е ПЕТРОЛАЖИИ

НАЛИ ЗАРАДИ ВОЙНИЧКАТА ИЗРАЕЛСКА КУПУВАХТЕ ЗА 100 ДОЛАРЯ

ХЯХЯХЯХЯХЯ

Коментар

• Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение

И... кое е първото нещо, което ще се случи, след като отмине бурята?
          За вас не знам, но аз първо свалям брезента от Корсата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният брoкер Разгледай мнение
            Гледам, вторачили сте се във графики и цифри на компа, а не виждате приближаващата буря през прозореца на стаята ....
            Да, за Близкият Изток говоря.
            При едно изстрелване на петрола за месец-два, следва яка рецесия (и спад на петрола).
            Военните компании затова са скъпи, а не разпродадени и са със запълнени поръчки занапред.
            И... кое е първото нещо, което ще се случи, след като отмине бурята?

Коментар

• Първоначално изпратено от Д.Петков Разгледай мнение

INO взеха положително становище от FDA, което означава, че е само въпрос на време да вземат разрешение за лекарството.
              Не се сърди, ама такъв филм, дето всичко да е сигурно и да е въпрос само на време, нема

Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

1. Военните компании са по-близко до дъното отколкото до най-високата си цена. NOC, RTX, LHX...
              2. Войната е необходима за избягване на рецесия.

... апропо, представи си, че има вариант да се печели добре от едно напълно неочаквано покачване на нафтата. или въглищата, или железото...
              Зависи... кои военни компанни гледаш. Тези дето аз ги харесах, са близо до връх или са пробили - BAESY, CDRE. Въпрос на продукция и пазар

А за нафтата... струва ми се, че покачването няма да изстреля всички дружества. Войната ще вкара нови неизвестни, и то с обратен знак...

Затова си търся нещо по-скътано и иновативно, с перспективи, като EQNR напр., ама да е с P/E около 10, ако може, МОЛЯ

Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение

Война=инфлация
              Това и то ли е съвсем сигурно? Някакъв шанс за обратното???

Коментар

Гледам, вторачили сте се във графики и цифри на компа, а не виждате приближаващата буря през прозореца на стаята ....
                При едно изстрелване на петрола за месец-два, следва яка рецесия (и спад на петрола).
                Военните компании затова са скъпи, а не разпродадени и са със запълнени поръчки занапред.
                Войната не може да спре акциите, пък даже и световна. Война=инфлация

Коментар

1. Военните компании са по-близко до дъното отколкото до най-високата си цена. NOC, RTX, LHX...
                  2. Войната е необходима за избягване на рецесия.

... апропо, представи си, че има вариант да се печели добре от едно напълно неочаквано покачване на нафтата. или въглищата, или железото...
                  Last edited by terziеv; 02.11.2023, 23:06.

Коментар

• Гледам, вторачили сте се във графики и цифри на компа, а не виждате приближаващата буря през прозореца на стаята ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                      Изглежда че лихвите по облигациите обръщат.
                      Технически възможено и още един връхче. Да видим златото какво ще прави , вероятно след тази конслодация , отново спайк на горе и после постепенно потапяне заедно със петрола.
                      Меко кацане +високи лихви за по дългоо...взаимно се изключват тия две неща..Моята прогноза е че до Декември преко сили ще има импулс после Януари зверски разпродажби..а може и малко по рано

Коментар

• Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнение
                        ... тези дни ще фалирам тези които са пуснали дълги и вярват на новинки ... [/IMG]
                        Супер, чакаме!

Да информираме ли всяка бабка и всеки дедко... или ти ще им звъннеш?

Коментар

• много приятна пошла курррррррекция до 33853

тези дни ще фалирам тези които са пуснали дълги и вярват на новинки

Last edited by the architect; 02.11.2023, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Assen123 Разгледай мнение
                            Терзиев защо не видиш някой застраховател? Много сладък бизнес /живото и общото/ и далеч по малка Кутия на Пандора. Март 2020 имах топки само за покупки в АКСА. От Щатите за мен са интересни Чъб - нюанс са че са едни от малкото който още застраховат въглища и направиха и ще направят сума ти пари от това.
                            Не са ми много ясни и нямам енергия да се ограмотявам. Като знам колко време ми отне докато почна да разбирам глупостите и подводните камъни на ипотечното финансиране; направо съжалих че започнах. За европейски пък съвсем нямам нерви. Там е чиста (гео)политика. Иначе мерси, ценна информация за тези Чъб.

В момента нямам ресурс да купя кюмюр, нафта и прочие, колкото заслужава и си умирам от яд. Ако почна да се чудя къде да сложа излишните чипове, може да тръгна да гледам и застраховките.

Коментар

• Изглежда че лихвите по облигациите обръщат.
                              Технически възможено и още един връхче. Да видим златото какво ще прави , вероятно след тази конслодация , отново спайк на горе и после постепенно потапяне заедно със петрола.
                              Last edited by Майстора233; 02.11.2023, 18:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Не съм сигурен дали имаш предвид финовете като борсови компании или като прогнози от финансови институции. Ако е второто, изобщо не бих обръщал внимание.

Самите финансови компании са силно подценени, но си носят риска. Аз съм избрал Сити и WASH в сектора.

Иначе да уцелиш точното дъно е трудно, но едно 5-10% отклонение е прекрасен резултат. Аз март 2020 го пропуснах, но пазаруването април май, че и цялото лято също докара невероятни печалби.

... и отново подчертавам, че купуване на широк индекс е малоумен хазарт, който трудно ще даде добър резултат. За сектори говорим.
                                И аз я имам WASH плюс CMA. Така ги бяха разпродали, че днес вървят с 2 - 2.5 пъти по - бързо темпо от SP 500. Следим мача.

Коментар

Working...
                                X