Първоначално изпратено от Haho333
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХахов - аз това го говоря от месеци, цяла статия измислих - ама падането на нещо е достатъчен повод за мишкуняците да сринат пазарите, дори това падане де факто да е като допинг за икономиката и за потреблението... или по-скоро пръво за потреблението и после за икономиката... още повече, че щатският пазар вече бая набалончен е.
Апропо - ако след 2-3 дена в Саудитска Арапия вместо пороен дъжд се изсипе тоя път дива снежна виелица, да не се чудите - значи чичо Вова се е разсърдил и пак се е заел да бъзика копченцата на апаратурката.
Няма да е армагедон 4-5%. Може да паднат 1-2% и после пак ще върнат.
Но това е мое мнение ...
Иначе до няколко месеца един спад от 10% може би ще се случи, така че продавай сега докато сме на върха, щото от тези нива е много по вероятно 10% надолу отколкото 10% нагоре.
Коментар
-
Хахов - аз това го говоря от месеци, цяла статия измислих - ама падането на нещо е достатъчен повод за мишкуняците да сринат пазарите, дори това падане де факто да е като допинг за икономиката и за потреблението... или по-скоро пръво за потреблението и после за икономиката... още повече, че щатският пазар вече бая набалончен е.
Апропо - ако след 2-3 дена в Саудитска Арапия вместо пороен дъжд се изсипе тоя път дива снежна виелица, да не се чудите - значи чичо Вова се е разсърдил и пак се е заел да бъзика копченцата на апаратурката.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Относно замразването.
То вече е замразено всеки който е наясно с петрола знае че Саудитска Арабия произвежда на макс. Януари беше върха така че няма какво да замразява производството вече е замразено (понеже повече от това не могат да произведат) и леко ще пада в следващите години с изчерпване на находищата.
Същото важи и за Русия.
На тези цени СА харчи около 20% от резервите си на година да потдържа бюджета.
Могат да издържат още 2 години преди да им падне борда и общо 5 преди да фалират.
Другия проблем с тези цени е че на цена 30-40 долара никой не инвестира в нови находища, а старите лесни свършат което в един момент ще доведе до остър недостиг на петрол, щото като свършат находищата а ти не си разработил нови от къде ще помпиш?
Световното потребление на петрол расте главно движено от развиващите се икономики и Китай, така че потреблениие има.
Моята прогноза е че най-късно до края на годината цената ще се качи значително.
И вече 2017 и 2018 още нагоре.
Коментар
-
Талибански подлеци, проклетидаса.
Да видим пазарите утре как ще реагират.
Аз мисля: надали някой е разчитал, че тия чаршафосани и нечаршафосани петроладжии ще се споразумеят, още повече че иранците въобще не са участвали - и това се знаеше, че няма да. Затова утре слузта ще падне, значи и пазарите, но не драстически.... може разбира се и да се намесят силни спекуланти, решавайки, че толкова помпане стига - и да тръгнат да правят сеч... 50:50 е.
Иначе най-добре - ново ембарго за Иран и термоядрена за чаршафосаните, проклети да са.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТова е малко под въпрос. По правилно е да кажеш да прецака щатите заради подкрепата и за Иран и косвено Иран.
Нещата не са елементарни тук. Има много неща които не знаем и нямаме и идея за какво става наистина въпрос. Петрола е много сложна материя т.е последните 6 месеца стана сложна. Поне на мен ми е сложна щото е много голяма игра, полтиическа спекулативна и т.н
Не мисля че имаш големи основания да смяташ че петрола ще върви нагоре, виж другите ресурси съм по съгласен но петрола не трябва да го слагаш в една кошница с другите както беше до сега. Поне за сега.
Трябва да ти кажа че едно от нещата които лично аз най много мразя е изречение от рода "това е включено в цената" или пък не е включено в цената. Това е журналистически термин който обяснява някакви безумни движения щото е лесно за асимилиране от публиката.
Няма такъв филм това било включено онова не било... каквото решат това ще направят...а катализаторите са за това...да помагат и да дават сила на взетите по рано решения. Катализаторите под формата на новини отключват определени движения но изключително рядко това е изненада за играчите. Те може да са изненада за публиката и обяснение на движенията - това е положението.
Това което казваш е на пръв поглед вярно и логично и независимо че може да е вярно не мисля че е в основата на което и да е решение.
Бай да уей, Газпром както стана ясно ако че да са никсите цени на петрола и срива...взе да печели повече май ...? Най големия скрит таргет са САЩ ако питаш мен. Играта която почнаха американците се обърна против тях заради изненадващото развитие на нещата според мен.
САЩ са най-големият потребител на петрол след тях са Китай.
Тези цени на петрола са директна инжекция в икономиката на САЩ и имат ефект около +2-3% върху БВП.
Тези цени на петрола имаха ефект върху средният американец по голям от цялото QE. Парите спестени от петрола отиват директно в джоба на американеца и водят до по ниски цени и разходи на всичко. QE-то се наля на борсата и отиде при банките спестяванията от петрола директно в джоба на Американците.
Единствените прецакани са производителите. Преди си взимал 100 за барел сега 40
Това че шистовите прекратиха временно производство е нищо в сравнение със спестяванията за Американската икономка (също за Европейската и Китайската и всички не производители) то е в като да ти вкарват пари в сметката всеки месец да ти падат по 500 долара.
Няма нищо сложно СА се опитаха да играят някаква игра и така се оплетоха че накрая може и да се фалират.
Ама кво може да очакваш от едни камилари. НИЩО
Не е ясно какво искаха да постигнат ... да прецакат шистовите ли? да прецакат Русия ли? Да прецакат Иран ли?
Нищо подобно не се случи ... прецакаха себе си. И харчат резерви като луди вече изхарчиха 20% от резервите си, вдигнаха цени на някой стоки и услуги вкараха и данъци ...това което го спестява средния американец го плаща средния саудитец.
Но са толкова глупави че продължават ...няма лошо имали бол резерви изхарчили ги
Могат да продължат така още 1-2 години ... просто си харчат спестяваниата дето са ги кътали с десетилятия.
Русия го отнесе ама много по леко, понеже Рублата е плаваща и понесе удара.
Ама СА са във валутен борд който се крепи на спестяваниата им, че така още 1-2 години и след това и борда им ще замине.
Стои и гледай до края на годината как цените ще се вдигнат тези нива са неусточиви дългосрочно. На тези цени няма инвестиции което значи че след 1-2 години находищата ще свършат и ще намалее производството значително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеТо верно ...от къде да имаш пари да се занимаваш с петрол...ти си потънал с HSBC)) и сега се молиш да се измъкнеш ...
Я кажи само...хеджирал ли си куците си позиции или не си?)) Ако си хеджирал..що си си хвърлил парите на вятъра като си такъв оптимист
Но за разлика от теб аз поне знам какви са факторите за мечи пазар - а ти си нямаш ни най-малка идея
Коментар
-
Първоначално изпратено от volaswap Разгледай мнениеstotot horata ne razlichavat megdy panamax i VLCC
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеБла бла бла...Бла бла бла...
Това е положението. Аз губя пари ти печелиш ей така от миналата година...нищо че е ОБРАТНОТО с огромни размери в процентно и най вече в абсолютно изражение.
И това е доказано...а не като тебе да се крия какво имам и после да каже много разбирам. Само може би от кола ми в WYNN за два месеца съм направил повече пари от парите които правиш ,ако не губиш ( което е много вероятно на фона на кво си казал и къде си инвестирал) за две години. В какво беше инвестирал? Бразилия, европейски банки и биотехнологии?)))) Голем смех.
Коментар
-
Не го казвай на мен
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеДа ти дам и аз един съвет. Радвай се на живота, по всички въможни начини. Просто е кратък. От глад няма да умреш. А ти го гарантирам! Нали го знаеш вица за онзи дето искал да го погребат с чорапитеЕ той се е усетил късно за какво е живота всъшност.
))) Въпреки че съм около четиридест и няколко...
)) В добрия смисъл, че съм заебал бая неща в подкрепа на радоста от живота и ограничаване на стреса.
На вас ви изглежда може би че много бачкам...ама всъщност истината е че само мисля ( дори за някаква далавера ))))) ...а това всъщност е хоби. Аз правя каквото ми е прави..като ми омръзне или стане тежест и го зарязвам.
Коментар
-
Това е малко под въпрос
Първоначално изпратено от Haho333 Разгледай мнениеЕдинственото което целеше Саудитска Арабия с тази среща беше да прецака Иран.
Щели да замразяват
Какво да замразяват като те произвеждат на МАХ те дори да искат да произвеждат повече не могат
Русия също не може повече те също произвежадат на МАХ Януарските нива бяха рекордни за всички времена.
Иран от друга страна едва сега започва.
А Иран е по голям проблем за Саудистска Арабия от цената на петрола.
Саудитска Арабия се опитва по всякакъв начин да спре развитието на Иран (но напразно).
Че сделката беше нека всички да замразим: СА на МАХ а Иран на МИН.
Ама не мина.
Иначе това "замразява" вече беше включено в цената.
Цената в средносрочен и дългосрочен план е нагоре няма къде да пада повече.
2-3-5-6-10% спад ще бъде изкупен и пак нагоре.
Нещата не са елементарни тук. Има много неща които не знаем и нямаме и идея за какво става наистина въпрос. Петрола е много сложна материя т.е последните 6 месеца стана сложна. Поне на мен ми е сложна щото е много голяма игра, полтиическа спекулативна и т.н
Не мисля че имаш големи основания да смяташ че петрола ще върви нагоре, виж другите ресурси съм по съгласен но петрола не трябва да го слагаш в една кошница с другите както беше до сега. Поне за сега.
Трябва да ти кажа че едно от нещата които лично аз най много мразя е изречение от рода "това е включено в цената" или пък не е включено в цената. Това е журналистически термин който обяснява някакви безумни движения щото е лесно за асимилиране от публиката.
Няма такъв филм това било включено онова не било... каквото решат това ще направят...а катализаторите са за това...да помагат и да дават сила на взетите по рано решения. Катализаторите под формата на новини отключват определени движения но изключително рядко това е изненада за играчите. Те може да са изненада за публиката и обяснение на движенията - това е положението.
Това което казваш е на пръв поглед вярно и логично и независимо че може да е вярно не мисля че е в основата на което и да е решение.
Бай да уей, Газпром както стана ясно ако че да са никсите цени на петрола и срива...взе да печели повече май ...? Най големия скрит таргет са САЩ ако питаш мен. Играта която почнаха американците се обърна против тях заради изненадващото развитие на нещата според мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеАма пък как си прилича с Орхан Мурад. като близнаци са
Последното от Талеб, което ми хареса е това:
http://evonomics.com/how-to-legally-own-another-person/
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеОрхан с черния лебеТАкъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнениеЕййй и аз имам на покрива...и толкова му се радвах ..за незнам си колко години съм влизал аз веднъж и децата 2 пъти. Сега е празно.Е той се е усетил късно за какво е живота всъшност.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеВсе се чувствах неудобно че ти бях откраднал автара. Някой ден ще те черпя бира. Все пак толкова години го ползвах. Сега си е само твой. Аз си сложих Орхан Мурад, защото ми е любим изпълнителНякой ден като реша да си сложа снимка на Джеймс Хетфийлд ще ти дам стария аватар назаем.
Коментар
Коментар