IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NYSE

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Misho ILIEV Разгледай мнение
    Уорън Бъфет не вижда балон при акциите. На тия ниски лихви даже му се виждат евтини...

http://www.cnbc.com/2017/02/27/us-al...n-buffett.html
    това е проблема на бичетата - оптимизма

destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

и на мене тия дето ги имам ми се виждат изключително подценени
      дядката е велик спор няма, но според мен за него акциите винаги са били и ше бъдат подценени...особено тия които държи
      Компаниите с трайно конкурентно предимство са по дефиниция подценени при един дълъг инвестиционен хоризонт.

Коментар

Уорън Бъфет не вижда балон при акциите. На тия ниски лихви даже му се виждат евтини...

и на мене тия дето ги имам ми се виждат изключително подценени
        дядката е велик спор няма, но според мен за него акциите винаги са били и ше бъдат подценени...особено тия които държи
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Уорън Бъфет не вижда балон при акциите. На тия ниски лихви даже му се виждат евтини...

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Тука имаше един ив_макс и той ревеше и чакаше спадове ама ей виж покри се някъде.
            когато всички мечо настроени млъкнат идва страшното за биковете

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Тука имаше един ив_макс и той ревеше и чакаше спадове ама ей виж покри се някъде.
              че то така става в този форум
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                за мен играта е консервативни къси от текущи или малко по-високи нива с цел хващане на някаква корекция ....или начало на сериозен мечи пазар.

не е препоръка, но колкото и да го гледам не бих си купил акции сега. по-скоро ще търся изход покрай тръмп яху-то...

до сега е само промотиране как ще... интересното ще дойде, когато силно противоречивите му политики започнат да се реализират.

Коментар

• за мен играта е консервативни къси от текущи или малко по-високи нива с цел хващане на някаква корекция ....или начало на сериозен мечи пазар.

не е препоръка, но колкото и да го гледам не бих си купил акции сега. по-скоро ще търся изход покрай тръмп яху-то...

до сега е само промотиране как ще... интересното ще дойде, когато силно противоречивите му политики започнат да се реализират.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
                    В заключение, балони ли са балоните?
                    Балоните са балони само ако се спукат

Някои "балони" никога не се пукат. А други "балони" се пукат в резултат на самосбъдаващи се прогнози или ликвидни кризи на масова и паническа разпродажба на активи.

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n3173439[/ATTACH]

Ето как изглеждат балоните.

Изумително точна аналогия! Всеки може да вижда в балона - балон - и това да се случва в продължение на месеци и години /на тази графика "балонът е надуван повече от година"/. Благодаря за предупреждението! Ще почерпя! Някога!

В себе си разсъждавам така: в рамките на същата тая година /на надуван "балон"/ всеки е имал поне две възможности:

1. Да предупреждава с нагледни материали околните за това, че "се надува балон"! Да де, но ВСЕ ОЩЕ НИКОЙ НЕ Е ЗНАЕЛ, дали този балон, наистина е балон и КОЛКО МУ Е ДИАМЕТЪРА, защото АКО ЗНАЕШЕ, предупреждаващият щеше да шорти балонираната позиция, т.е. - да ОТВОРИ обратна позиция или да добавя към губещата си позиция, за да усреднява на ВСЕ ПО-ВИСОКО ниво...., ама това - ДОКОГА би продължавало, дееееее? Сметките са крайно число рупии /донги, йени или друга валута... /!

2. Да се възползва от тоя балон, като отвори позиция нагоре и мести периодично стопа за затварянето ѝ, така че - дори при тотален срив - позицията да излезе на печалба.

В сферата на предположенията, а най-вече постфактум - всичко изглежда лесно /напр. "Ето това е балон /отпреди 5 години!!!/, а това - Е БИЛО /някога!!!/ балонЧЕ!"/

Защо ме дразнят хората, които говорят в минало свършено време: мислех, щях, глеееееедах..., най вече - глееееедах и много, много мислих да направя.... Е, да - от днешната позиция - лесно мога да кажа, че преди 3-4-5 месеца съм мислел да купя от активи, които обаче ВЕЧЕ СА СКОЧИЛИ, а аз съм /видите ли/ - пропуснал.... НО, АЗ ГЛЕДАХ! И МИСЛЕХ! МНОООГО ГЛЕДАХ, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ - МИСЛЕХ!

От 200 "гледани" позиции бях си набелязал 50... На тия 50 - лягах и ставах с отчетите им.... От тях, след като смятах Р/Е.... избрах 10..., като ги подредих по възходящ ред... БЯХ решил да купя пакети по 5 от най-добрите... чаках и гледах..., а - и мислех... За месеците, в които мислех за балона - не купих! Днес "наблюдаваните" са ми скъпи! Балон!

Защо не шортим балоните? Защото все още не са станали такива, нали? Е? Нали сме доникъде?

В заключение, балони ли са балоните? Балоните не са балони, а това е най-обикновен пазар, който хаотично регулира цените, а ние мислим, че израз на пазара били едни графики, често в логаритмичен мащаб. Графиките не могат да обхванат същността на хилядите параметри, които определят движението на пазара, както не могат да го обхване и т.нар. "фундамент". Ние мислим, че ТА и ФА са достатъчни, за да опишат пълно пазара.

Няма такова нещо!

/Под секрет: добре е, че повече от участниците на пазара не вярват на последното изречение! /

Коментар

[ATTACH=CONFIG]n3173439[/ATTACH]

Колко много си приличат

Click image for larger version

Name:	sofix.jpg
Views:	1
Size:	93.1 КБ
ID:	3173443
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          При равни други условия нещо повече от плитка корекция не очаквам.
                          Според мене е редно да слезем поне 10% надолу преди да се направят нови върхове през 2018. Но ми се струва доста малко вероятно да видим нива под 2000.

Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          А и фед ми се струва вече не е такъв фактор за пазарите както преди, по скоро гледат общата макрокартина.
                          "Ненормалника" ДТ сега е царя на маркета...
                          Федът не е такъв фактор, но пак си е фактор. И винаги е бил фактор. Просто вече не е единственият фактор както от 2008 до сега. При това на Феда му предстои доста трудната задача да нормализира лихвите и да започне да разпродава активите си без да предизвика нова криза.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	http---com.ft.imagepublish.prod.s3.amazonaws.com-be3f4226-efb2-11e6-ba01-119a44939bb6.png
Views:	1
Size:	9.9 КБ
ID:	3173439

Last edited by Misho ILIEV; 25.02.2017, 10:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Аз по скоро виждам 243 -241 ,ама аз не съм запознат много с гарафиките тъка ,че ти си знаеш най добре
                              Това и аз ще го изчакам.
                              От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

Аз по скоро виждам 243 -241 ,ама аз не съм запознат много с гарафиките тъка ,че ти си знаеш най добре
                                дай Боже и тези нива да видим,още ще пазарим-много хляб има в тази компания,(лично се убедих как се захласват по тази марка самите американци)

с новия евтин модел ще избият рибата(виж само завода,който се строи в Невада)
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X