кажи дъно и връх бе . ))))))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
NYSE
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениекажи дъно и връх като си голяма работа))))))))))) на бас че нищо няма да кажеш . хяхяхяхяххяхяхяхя
Коментар
-
Първоначално изпратено от the architect Разгледай мнениекъде се загубиха мухото мишето и стоунито да кажат ръст на американските индекси . и оня еврейски трол милионер ифчу по прякор ифата . хяхяхяхях . момчета . ах момчета винени мушици
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеАе бутайте! 2 точки не стигнаха
Коментар
-
Не съм съгласен, че шистовите дупки са победили. Сравнявате несравними неща. Между дълбоководните дупки и шистовите няма нищо общо. Един такъв кладенец в морето като боднеш, тече нефт 10-15-20 години. Един шистов кладенец за 2-3 години е празен като хралупа. Решението за инвестиции в едното и другото са несравними. Ако петрола не се вдигне скоро голяма част от шистовите дрилъри ще измрат, защото за да продължат да съществуват ще им трябват нови кладенци, съответно нов капитал. Кой ще им го даде, ако петрола стои на $50? Според мен ще имат проблеми да се рефинансират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Не, не мисля че скоро ще им дойде времето. То за спекула всичко става, ама фундаментално за мен никак не седят добре нещата в обозрим хоризонт идните години.
Имат нужда от поне 75-80$ и нагоре барела за да са жизненоспособни и клиентите да ги наемат с прилични дейрейтс да търсят нефт.
С президент с мото "дрил бейби дрил" ( ма за фракаджиите, не офшорджиите) - надали ще видим такъв дефицит скоро та цените на олиото да хвърчат небесата.
Имаш ли си на представа колко кладенци по морското дъно из цял свят си седят готови и запечатани без да се ползват..и защо ?
А левъриджа им поглеждал ли си го ?
И т.н. и т.н.
За мен бум периода за дрилърите от 2004-14 надали ще се върне скоро.
1. Нефт /ъв корс/
2. Цена от малко под 50 за барел,
за да има добра печалба от дупката на Черно Море
, с което не бих препоръчал тези дрилъри
Но НОВ става
Коментар
Коментар