IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моят портфейл в момента е следния.... а вашия ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

убеден съм, че ти винаги си бил доста по-напред в доходността ...
    От тебе ли? - Не знам за "винаги" и може да не е така - но тая година - очевидно: съм.

Ти винаги твърде ного концентрираш - и това не е ного правилно - не само аз ти казвал туй.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от gabarduk Разгледай мнение
      всъщност от малкото което успях да изровя гаранции няма. Може да са по сигурни от банките , но малко ме разочарова това , че ми обясняваха че има гаранции.Е сега след тази заблуда ме изгубиха.Между другото сега ми идваха гости от Испания и ми вкараха друга муха в главата.Един апартамент сега може да се купи между 30000 и 50000 Е а наема е 400-500Е което си е добра доходност.има и по 20000Е но били в по лошо състояние.освен това казват че дъното на цените според тях е достигнато и освен от наем след време ще се спечели и от продажбата.Има ли някой с подобна инвестиция в друга държава?
      Точно муха са ти пуснали. И Испания има цели градове-призраци както в Китай. От там вероятността да печелиш сосно от НИ е горе-долу като туканка.

Не знам кой какво ти е обяснявал за ПФ, но гаранция имаш чак като почнеш да получаваш пенсия. Консултирай се с някой, дето разбира повече. Ако искаш да инвестираш 30-50 Б в евро - поне ги разпредели разумно в различни инструменти - защото ако ги набиеш в дом в Испания - има голяма вероятност да се прецакаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Радев - ако ти не правиш разлика между собственост и инвестиция, просто не ти е тука мястото... впрочем не за пръв път си мисля, че не ти е тука мястото.
        Форти - заяждането ти е малко безпочвено, защото най-доходната ти инвестиция е УПФ-то ти. Понеже основната ти инвестиция на БФБ аз я бия дори с една акция на HSBC, просто защото ти си на минус.

Интересно - как тия, дето се отнасят към моят портфейл с подигравателство - не пускат колелца? Така изниква най-малкото подозрение, че сте успешни само на приказки.

убеден съм, че ти винаги си бил доста по-напред в доходността ...

Коментар

• Радев - ако ти не правиш разлика между собственост и инвестиция, просто не ти е тука мястото... впрочем не за пръв път си мисля, че не ти е тука мястото.
          Форти - заяждането ти е малко безпочвено, защото най-доходната ти инвестиция е УПФ-то ти. Понеже основната ти инвестиция на БФБ аз я бия дори с една акция на HSBC, просто защото ти си на минус.

Интересно - как тия, дето се отнасят към моят портфейл с подигравателство - не пускат колелца? Така изниква най-малкото подозрение, че сте успешни само на приказки.

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
            Измерваме инвестициите и успехите си в проценти. Е това може спокойно да претендира за лафа на годината.Значи един гащник дето живее в жилище от прапрабаба си и инвестирал 10000 хиляди с постигнатите 50% доходност е пример за живеещия в жилище за 500000 закупено от него и инвестирал 10 милиона с постигната доходност 10%.?Еми то има десетки идиоти дето блъскат на демото и постигат 1000000 доходност и като започнат на реал папкат дървото от към най чепатата страна.Дали ще реагирате по един и същи начин при 50% загуба ако имате активи за 10 милки и ако имате за 10 лефа?
            +1

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
              стига бе топлкоз много ли

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                50 хилки е макс на моята оценка - всичките му дрънкулки.
                Реално са около 35-40 хилки.
                стига бе топлкоз много ли

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                  Никой нормален инвеститор няма да ти каже колко пари е вложил някъде. Измерваме инвестициите и успехите си в проценти. Иначе по мои сметки излиза, че Импето има инвестиции на обща стойност около 50 хилки, плюс минус 10%. Няма да кажа как стигнах до този извод!
                  50 хилки е макс на моята оценка - всичките му дрънкулки.
                  Реално са около 35-40 хилки.

Коментар

• Измерваме инвестициите и успехите си в проценти. Е това може спокойно да претендира за лафа на годината.Значи един гащник дето живее в жилище от прапрабаба си и инвестирал 10000 хиляди с постигнатите 50% доходност е пример за живеещия в жилище за 500000 закупено от него и инвестирал 10 милиона с постигната доходност 10%.?Еми то има десетки идиоти дето блъскат на демото и постигат 1000000 доходност и като започнат на реал папкат дървото от към най чепатата страна.Дали ще реагирате по един и същи начин при 50% загуба ако имате активи за 10 милки и ако имате за 10 лефа?
                    За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

всъщност от малкото което успях да изровя гаранции няма. Може да са по сигурни от банките , но малко ме разочарова това , че ми обясняваха че има гаранции.Е сега след тази заблуда ме изгубиха.Между другото сега ми идваха гости от Испания и ми вкараха друга муха в главата.Един апартамент сега може да се купи между 30000 и 50000 Е а наема е 400-500Е което си е добра доходност.има и по 20000Е но били в по лошо състояние.освен това казват че дъното на цените според тях е достигнато и освен от наем след време ще се спечели и от продажбата.Има ли някой с подобна инвестиция в друга държава?
                      Само пълен олигофрен не забелязва, че доходността от НИ е най-доходната инв. както в БГ, така и Иберия
                      .В имотните теми е пълно с щрауси, които пищят за някакви брокери, а са слепи за тренда и доходността

Коментар

• Около 30% от парите ми са инвестирани в момента.20% в два Американски етф-а за злато,и 10%в акции:twitter,ferrari,valeant,gazprom.
                        Останалите около 60% ще инвестирам по време на голямата финансова криза от 2016г.
                        В момента се чудя за under armour.
                        Last edited by alchen; 24.12.2015, 19:27.

Коментар

Тоя въпрос има нееднозначен отговор.
                          - При влоговете парите са формално гарантирани, но гарантирани ли са РЕАЛНО? Ако преди година и половина бе изгърмяла и ПИБ след КТБ - и бяха се струпали бесни опашки пред всяка бамка, колко от бамките биха устояли? И откъде държавата щеше да намери 30 МБ, за да ги върне на хората?
                          - Пенсионните фондове дори да не са гарантирани формално, реално са ного по-сигурни - защото временни загуби са възможни винаги (и тая година видяхме), но за да ЗАНУЛИ един добре управляван пенсионен фонд, това означава, че светът е отишъл по дяволите във финансов план.
                          Поинтересувай се къде инвестира фондът, от който те къпят.

Коментар

Че то е достатъчно да знаеш стойността на коя да е от отделните инвестиции - дори аз, дето съм нискограмотен математически, мога да сторя туй.

Радев - защото не инвестирам в имоти.
                            е под наем ли си или при мама и тати

Коментар

Пичове, някой може ли да ме светне гарантирани ли са парите вложени в Пенсионен фонд и евентуално нормативната база където е упоменато.Сигурен съм , че някъде в темата го има , но не ми се рови месеци назад.От едно място ме "къпят " да вкарам пари и ми казват че също като при влоговете парите са гарантирани ,само че при тях доходността ( гарантираната била 5% ) а при банките е от 1-2%. Нещо ме кара да се съмнявам, но сега предколедно не ми се търси.Ще съм Ви много благодарен.Весели празници на всички
                              Тоя въпрос има нееднозначен отговор.
                              - При влоговете парите са формално гарантирани, но гарантирани ли са РЕАЛНО? Ако преди година и половина бе изгърмяла и ПИБ след КТБ - и бяха се струпали бесни опашки пред всяка бамка, колко от бамките биха устояли? И откъде държавата щеше да намери 30 МБ, за да ги върне на хората?
                              - Пенсионните фондове дори да не са гарантирани формално, реално са ного по-сигурни - защото временни загуби са възможни винаги (и тая година видяхме), но за да ЗАНУЛИ един добре управляван пенсионен фонд, това означава, че светът е отишъл по дяволите във финансов план.
                              Поинтересувай се къде инвестира фондът, от който те къпят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivandavidov Разгледай мнение
                                Никой нормален инвеститор няма да ти каже колко пари е вложил някъде. Измерваме инвестициите и успехите си в проценти. Иначе по мои сметки излиза, че Импето има инвестиции на обща стойност около 50 хилки, плюс минус 10%. Няма да кажа как стигнах до този извод!
                                Че то е достатъчно да знаеш стойността на коя да е от отделните инвестиции - дори аз, дето съм нискограмотен математически, мога да сторя туй.

Радев - защото не инвестирам в имоти.
                                Last edited by Императорът; 24.12.2015, 16:17.

Коментар

Working...
                                X