Първоначално изпратено от безимeн
Разгледай мнение
Е, ние некомпетентните по авто и електическите въпроси, какво да правим?! Да мрем ли, коли ли да не караме?!

Шегата настрана, но буквално преди две години не намирах основание да се заглеждам и замислям за хибридни и електрически автомобили. Негативното в случая е друго - а именно, че горе-долу по същото време "забелязах", че колата ми е понатрупала вече години и е подходящо да се замисля за нейната смяна, въпреки скромния километраж. Отправяйки поглед (отначало доста бегъл) в тази посока констатирах, че някак неусетно светът наоколо се е променил доста и е буквално безотговорно да не положиш някакво усилие за наваксване на пропуснатия материал. В посока задвижване, автономност, екология, споделеност, че и други.
Положих такива усилия, но дори буквално с повърхността на кожата си, с нюх и осезание, ако щете и с емоцията си долавям, че не съм в състояние да формирам ясна и непротиворечива лична теза за правилни ходове в близкото бъдеще.
Купувачите на нови автомобили в момента при определени допускания за хоризонт и начин на ползване са изправени пред риска за вземане на драматично неправилно решение.
Ходих на последния автосалон, който завърши буквално преди дни и си направих труда да прегледам доста подробно интересуващия ме клас автомобили. На останалите хвърлих по едно око за сведение.
Водих и разговори с автомобилни хора, като напълно естествено съобразявах, че на изразените становища винаги трябва да се гледа доста резервирано, поради причина че техните тези са доминирани от корпоративни, пазарни и маркетингови мотиви. Уж разсеяно подпитвах и за веещите ветрове на промяната, за близките перспективи.
Някои от специалистите вътрещари се опитваха да говорят натъртено и убедено, но незнайно защо аз долавях едно понякога една треперлива несигурност.
Малцина са посветените, това е положението!
С огромно съжаление споделям, че този ми опит да внеса поне малко яснота в тази заплетена ситуация, завърши с пълен провал. Отбалязвам, че причината за този провал по-скоро не съм аз. Натъртвам на това защото поне двама от представителите на изложителите, с които разговарях, не бяха случайни хора.
Не се сещам за нищо по-добро и по тази причина на този етап се зареждам и аз с пуканки и гледам мача.
Дизелът отпада от късата листа, засега!
Коментар