IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Факи, някакси по американски ми отговаряш - много думи а се плъзгаш по словото....

- В голямата енергетика, освен пари има и политика, и интереси.... Е как да не е подписан част от договора - за проектиране и доставка е подписан и частично платен....
    - Заплащането на подизпълнителите е в тази цена от 10 млрд лв.... Имаш ли си представа 2-3 мрдд по веригата фирми, доставчици, работници, услуги .......колко дупки ще покрие......
    - 49 % от готова АЕЦ ще я глътне всяка борса от Ванкувар до Владивосток.... и за още проценти ще пита.......( ЕДНИ 3-4 МЛРД ЕВРА ЩЕ НИ ДОЙДАТ ДОБРЕ)
    - за затварянето на работещи и ремонтирани 3 и 4 блок не ми се пише.....Предатели.....!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
      Факи, пак почна да ръсиш простотии.....
      "Наглеците" искаха точно това.....Едни ясни правила и равнопоставеност с другите централи при изграждането на АЕЦа.
      Какво лошо за енергетиката бе да се зададат критерии - без държавно финансиране и гаранции, 49 % от централата, цена на МВт/ч не по-висока от средната за отрасъла, % във фонд за закриването и каквото се сетиш друго и да чакат оферти.
      Или работата на 10000 човека,80 предприятия за 10 г, енергийна независимост за 60г напред, не си заслужават проекта....!!!!

Сега като "спекулант"... си помисли, ако 49% от АЕЦ се пуснат на някоя борса, какво ще се случи с БФБ.....
      Ясни правила искат казваш, а не бяха ли същите тия, с ясните правила, дето сега събират подписи за белене, които прокараха закона за веи, с гарантирано изкупуване за 20 години напред на космични цени? И защо другаря Гей не подписа договора, а сега подскачат като петлета? Лицемери долни са това.
      А това дето го разправяш за фонд за закриването, изобщо не е отразено в цената. Цената от 100-130 лева е само за изплащане на заема (10млрд, 6.5% лихва) за 25-26 години.
      Разбира се, че е добре да създадеш работа за 10000 човека, но в случая заплати не са калкулирани в цената? Тук има специалисти по токове, нека да кажат не трябва ли да се изградят съоръжения за присъединяване към мрежата (пак не е в цената)?

А за "някоя борса" - я кажи ти по-добре изхождайки от опита си, какъв ще бъде резултата, след като 25 години само ще изплащаш това нещо, и не се очаква никакъв дивидент? Тук във форума само императора беше готов да "инвестира" няколко "бимберици" - каквото и да значи това - нои той чете, чете и се изсули бързо от темата.
      60 години независимост - досега козлодуй работи 35-36 години, а вече са затворени 4 реактора. Няма да сме живи да видим как точно ще стане останалите два да работят още 30 да кажем. Така че тия 60 години са поредната лъжа.

Коментар

• Лордов идея си нямаш колко си неграмотен?И какви цени те чакат.ма ти си на парно и си на далавера.Акъл на нас със саждите и коритата не давай.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение

За аец беляне най-добре е феновете да съберат парички, и да си я строят. Ореваха и осраха всичко около себе си. Баси наглеците.

Факи, пак почна да ръсиш простотии.....
          "Наглеците" искаха точно това.....Едни ясни правила и равнопоставеност с другите централи при изграждането на АЕЦа.
          Какво лошо за енергетиката бе да се зададат критерии - без държавно финансиране и гаранции, 49 % от централата, цена на МВт/ч не по-висока от средната за отрасъла, % във фонд за закриването и каквото се сетиш друго и да чакат оферти.
          Или работата на 10000 човека,80 предприятия за 10 г, енергийна независимост за 60г напред, не си заслужават проекта....!!!!

Сега като "спекулант"... си помисли, ако 49% от АЕЦ се пуснат на някоя борса, какво ще се случи с БФБ.....

Коментар

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение
            Да, агресивен съм и се гордея с това. Когато има неспрведливост съм агресивен, когато трябва съм много тих. Тук овчедушие ли се предлага да пропагандираме? И американците може да не са идеални, може да са лоши често, но имат силно чувство за справедливост и управляващте им никога не ги мачкат както си искат. Аз съм тръгнал да огласявам една огромна кражба, а някакъв си ще ми се нахвърля само защото съм от София и съм живял в САЩ. Като си имаш лични проблеми иди на психиатър, бе.

Днес съм малко по-доволен. От днес токът от ФЕЦ ще се плаща 236лв/МВч, до вчера беше 485лв/МВтч. Цял свят се изсипа тук да строи ФЕЦ последната година и да дава рушвети на ДКЕВР, но това свърши. Само след 20 години тази кражба няма да ни засяга вече. Колко ще плащаме за 600МВт мощности?
            600 * 1200 * 485 = 349 200 000 лева на година
            (магистралата дето откриха днес беше много по-евтина)
            За 20 години ще е 20 пъти по толкова, като великите "инвеститори-крадльовци" ще взимат около 70% печалба от това. Все пак му се видя края. Даже ако инфлацията е по-голяма поради и други кражби и токът удари 50 ст/КВтч към 2020-та, може да го забравим още тогава.

Аз съм си дал мойте 2 цента, дори може би и в намаляване на цената. Що постинги пуснах, до 5 телевизии писах - нищо. По форумите на тия с фотоволтаиците им се карах, че са национални предатели а те мълчаха, като телета и чакаха да дойде този момент - в който една малка шепа българи е прецакала останалите българи. После всички ще обявят американците за виновни, а прецаканите ще идат на село да си гледат жито и крави.
            Незаетоиме, вече все повече се убеждавам, че такива като бате Пешо се правят на едни /селски бизнесмен/, а може би печелят парите си от съвсем друго. - ФЕЗ.
            Нищо чудно, че такя яростно защитават интересите на монополистите.
            Във всички спорове за това дали пазара трябва да бъде либерален в условия на реална конкуренция, веднага си проличава кой е зависим и кой е свободен /нелобиращ/ човек. Правителствените решения трябва да бъдат в полза на най-голяма група хора в държавата, не в полза на лобисти като баткото и др. подобни.

Коментар

• Цената пирамид я изкарвахме 100 ~ 130 лв само за да изплаща заема. Без нищо друго. За амортизации никой даже и не помисля. Ама защо да мисли, като парите няма да ги дава той.
              Дори партията на Гея я изкарва 60 евро. Справка - върни се по-назад в темата.

За аец беляне най-добре е феновете да съберат парички, и да си я строят. Ореваха и осраха всичко около себе си. Баси наглеците.

Коментар

• Я, по-добре, Незаетият а обясни една друга работа:
                Преди време смятахме себестойността на енергията от Белене и излезе между 9,2 и 9,6 стотинки за киловатчас.
                та, ако всички други разходи /пренос, зелена енергия и т.н. се запазят /за микса/ и вкарваме постепенно /щото няма как наведнъж/ по 1000 MW през 3-5 години, как така да ставят чудо високи цените, че не хващам? Все пак, на едни 600 MW им понижават цената близо 2 пъти - как така да са фнтастични тези цени? Помлитики и акцизи, казваш, Незаети - ОК, тогава - нали СТОКАТА ел.енергия е все една и съща, на какво отгоре, акцизът за АЕЦ да я прави непродаваема? Тя в момента се хърчи около 2-2 и нещо пъти НАД изкупната цена от ВЕЦ, ТЕЦ, АЕЦ, да не говорим ца другите ЕЦ-ове?
                Думай, Инженер Незаети. Да те чуем.
                - Пак, че аха-да те забравим, щото

Коментар

• Смешко кой си ти и какво огласяваш че не разбрах?Кражби огласявал.Не ме интересува къде си ходил и какво си правил.Факт е че си арогантен некадърник и войнствуващ простак.Събирай си чукалата и заминавай на друго място да си ръсиш простотиите щото овоня форума.Не си ми на нивото за да се занимавам повече с теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Незаетото име виждали сме и по арогантни простаци и бездарници от теб.Колкото един човек е по неграмотен и некадърен толкова желанието му да блесне и да е над другите е по голямо.Знанията са ти нула а претенциите големи.Иди се скрии някъде щото за отрицателно време се превърна в топ идиот на форума откакто е открит.За толкова малко време няма друг изприказвал толкова много простотии.Ти едва ли правиш разлика между постоянен и променлив ток.Законите на физиката са еднакви по цял свят няма значение къде си.Ясно е че хал хабер си нямаш от енергетика.Уникални простотии си написал във войнствуващ и агресивен стил.Влизаш в този форум с нула знания без да знаеш какви хора има тук и реши че ще ни смаеш със знания.А се излагаш.Американската простотия тук не върви.Не пасем трева и не сме аборигени.И дървените стълбове отдавна сме ги изхвърлили.Гигов доста добре ти е казал нещата пирамидата също.Вземи се образовай и заповядай.
                    Да, агресивен съм и се гордея с това. Когато има неспрведливост съм агресивен, когато трябва съм много тих. Тук овчедушие ли се предлага да пропагандираме? И американците може да не са идеални, може да са лоши често, но имат силно чувство за справедливост и управляващте им никога не ги мачкат както си искат. Аз съм тръгнал да огласявам една огромна кражба, а някакъв си ще ми се нахвърля само защото съм от София и съм живял в САЩ. Като си имаш лични проблеми иди на психиатър, бе.

Днес съм малко по-доволен. От днес токът от ФЕЦ ще се плаща 236лв/МВч, до вчера беше 485лв/МВтч. Цял свят се изсипа тук да строи ФЕЦ последната година и да дава рушвети на ДКЕВР, но това свърши. Само след 20 години тази кражба няма да ни засяга вече. Колко ще плащаме за 600МВт мощности?
                    600 * 1200 * 485 = 349 200 000 лева на година
                    (магистралата дето откриха днес беше много по-евтина)
                    За 20 години ще е 20 пъти по толкова, като великите "инвеститори-крадльовци" ще взимат около 70% печалба от това. Все пак му се видя края. Даже ако инфлацията е по-голяма поради и други кражби и токът удари 50 ст/КВтч към 2020-та, може да го забравим още тогава.

Аз съм си дал мойте 2 цента, дори може би и в намаляване на цената. Що постинги пуснах, до 5 телевизии писах - нищо. По форумите на тия с фотоволтаиците им се карах, че са национални предатели а те мълчаха, като телета и чакаха да дойде този момент - в който една малка шепа българи е прецакала останалите българи. После всички ще обявят американците за виновни, а прецаканите ще идат на село да си гледат жито и крави.

Коментар

• Незаетото име виждали сме и по арогантни простаци и бездарници от теб.Колкото един човек е по неграмотен и некадърен толкова желанието му да блесне и да е над другите е по голямо.Знанията са ти нула а претенциите големи.Иди се скрии някъде щото за отрицателно време се превърна в топ идиот на форума откакто е открит.За толкова малко време няма друг изприказвал толкова много простотии.Ти едва ли правиш разлика между постоянен и променлив ток.Законите на физиката са еднакви по цял свят няма значение къде си.Ясно е че хал хабер си нямаш от енергетика.Уникални простотии си написал във войнствуващ и агресивен стил.Влизаш в този форум с нула знания без да знаеш какви хора има тук и реши че ще ни смаеш със знания.А се излагаш.Американската простотия тук не върви.Не пасем трева и не сме аборигени.И дървените стълбове отдавна сме ги изхвърлили.Гигов доста добре ти е казал нещата пирамидата също.Вземи се образовай и заповядай.

Коментар

То е ясно, че няма как да стане физически, толкоз пари няма у нас. Но нищо чудно да открият проекта отново и да цицат още. Правят и политики. Отклоняват и вниманието от кражбата с фотоволтаиците. Тъй като окрадоха миналото и настоящето, сега окрадоха и бъдещето. И то много яко. Токът от 600МВ ФЕЦ ще се плаща някъде към към 350 млн.лева на година, сигурно и тези 3 и 13% няма да го покрият, ще избие още някъде.
                        Аха, нямало пари, значи !!! По-скоро да питаме борисов къде са парите... да го питаме риторическата, разбира се !!!

6 000 000 000 еврота струваше изграждането на І блок на АЕЦ Белене.
                        3 100 000 000 кинта е пряката годишна издръжка на любимците на борисов - мръсномургавите изроди, формиращи твърдото ядро на неговият електорат.

Е, това означава или че мангалската чума е изяла и изпила един атомен реактор за мандатът на ГРОБ, или че аз не мога да смятам дори колкото един второкласник !!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Когато "инженере" обясниш ЗАЩО в Германия е два пъти по-скъп тока, отколкото във Франция-тогава можеш да се появиш и да претендираш., че имаш някакво понятие. До тогава е ясно, че ти не си инженер, ами плямпало!
                          Да не искаш да кажеш, че е поради ядрените централи във Франция. Трябва да те разочаровам. При енергиините източници цената често няма нищо общо със себестойността. Например в САЩ бензинът е 3 пъти по-евтин от този в Канада, а го купуват на една цена. Цялата разлика идва от акциза. В САЩ цените на тока на пазара са едни и същи за всеки щат, няма как да е иначе, а във всеки щат цените се различават в пъти и са с най-различни схеми - примерно до 20КВч са еди колко си, после са двойни, в някой щати електромерите мерят и моментното най-високо потребление - за да те накарат никога да не включваш пералня, печка и сушилня заедно. Политика и данъци, а не себестойност е определяща в случая.
                          Примерно за България, наистина се радваме на евтин ток и то заради Козлодуй. Но това е история. Никой не калкулира инвестицията в Козлодуй, въпреки че бих предложил нещо, май по-добро, Примерно да вдигнат тока от Козлодуй 3 -4 пъти и да дават 75% от печалбата директно като пенсии, на родителите ни дето са го строили. А сега, от този евтин ток се ползват богати и чужденци дето не са го градили, както и жената на Кадиев която с туристическото си образование е взела лиценз от Овчаров, купува почти без пари ток от там и прави "бизнес" в Гърция, Македония и Турция. И ние така можем, ама нямаме лиценз.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                            АЕЦ Белене няма да има.
                            Не знам що още откачате тук.
                            То е ясно, че няма как да стане физически, толкоз пари няма у нас. Но нищо чудно да открият проекта отново и да цицат още. Правят и политики. Отклоняват и вниманието от кражбата с фотоволтаиците. Тъй като окрадоха миналото и настоящето, сега окрадоха и бъдещето. И то много яко. Токът от 600МВ ФЕЦ ще се плаща някъде към към 350 млн.лева на година, сигурно и тези 3 и 13% няма да го покрият, ще избие още някъде.

Коментар

Да може и да е за когенерация, четох го набързо в статия, по памет го казах.

То инженерите трябва да имат и логика да използват цифрите. Цената при крайните потребители нищо не показва. То е като да кажа, че цената на тока от Козлодуй е 42 лева, което гледам твърдят маса инженери тук. И прочете ли инфото дето ти дадох, как Германия с няма и 10 АЕЦ-а е спасила от криза Франция с около 60 АЕЦ в даден момент с фотоволтаиците си. Разбра ли го?

Инженерите като тебе по-добре да си лепнат дипломата на стената, че няма кой да ги познае какви са по мисълта им.
                              Чел нещо в някаква статия и се изтипосва като инженер! Та ти нямаш знания за среден електротехник, какъв "инженер"?

"Инженере" , това че в някакъв момент на върхово потребление за час-два по обяд Франция е решила да купи някой киловат от Германия нищо не означава. Означава, че са решили, че ще е по-неизгодно да пускат някаква резервна мощност, след като в Германия има излишък. И в статията не се твърди че енергията е от фотоволтаиците, а че и те са "помагали".

Когато "инженере" обясниш ЗАЩО в Германия е два пъти по-скъп тока, отколкото във Франция-тогава можеш да се появиш и да претендираш., че имаш някакво понятие. До тогава е ясно, че ти не си инженер, ами плямпало!

Когато "инженере" обясниш защо Дания, която произвежда 20% от енергията си от вятър, има повече от два пъти по-скъп ток от Франция, тогава имаш право да се появяваш. До тогава си платен лобист. Платен лобист на безумното фотоволтаично лоби! На тези дето смучат кръвчицата на народа!
                              Щото ако беше на фотоволтаик и на вятър щеше отдавна да си легнал на тъмно, а не да кибичиш пред компа, да ползваш енергията от АЕЦ и да възхваляваш прескъпата енергия ВЕИ.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Само този ти пост показва, че НЯМАШ никаква идея за какво иде реч. НИКАКВА!
                                С термина "кафява" енергия се нарича енергията от когенерация, "енергетико"!
                                А какво е когенерация може да питаш леля си "Гугъл".

Надбавката за американската ТЕЦ се обозначава като "невъзстановяеми разходи", "инженере"! Рабра ли? А не "кафява" енергия!

Никакъв инженер не си ти. Ти си обикновено интернетско плямпало, дето се е налапало с лафове като патка с царевица!

Инженерите, като мен, говорят с числа. Числата ти ги дадох. Франция е с два пъти по-евтин ток от Германия. Това са ФАКТИТЕ!
                                Да може и да е за когенерация, четох го набързо в статия, по памет го казах.

То инженерите трябва да имат и логика да използват цифрите. Цената при крайните потребители нищо не показва. То е като да кажа, че цената на тока от Козлодуй е 42 лева, което гледам твърдят маса инженери тук. И прочете ли инфото дето ти дадох, как Германия с няма и 10 АЕЦ-а е спасила от криза Франция с около 60 АЕЦ в даден момент с фотоволтаиците си. Разбра ли го?

Инженерите като тебе по-добре да си лепнат дипломата на стената, че няма кой да ги познае какви са по мисълта им.

Коментар

Working...
                                X