IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодни ли са за Б-я проектите Б-с-Александропулис и БЕЛЕНЕ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• АЕЦ Белене няма да има.
    Не знам що още откачате тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от nezaetoime Разгледай мнение

Първоначално изпратено от Императорът
      Хора - наскоро чух изразът "кафява енергия".

Какво ще рече това?
      Това е изобретение на крадльовците от ДКЕВР, за надбавката на американските ТЕЦ в Марица-Изток. Всъщност цената на ток от тях ми се вижда реална, само не виждам защо някой е подписал токът им да се изкупува задължително.
      Само този ти пост показва, че НЯМАШ никаква идея за какво иде реч. НИКАКВА!
      С термина "кафява" енергия се нарича енергията от когенерация, "енергетико"!
      А какво е когенерация може да питаш леля си "Гугъл".

Надбавката за американската ТЕЦ се обозначава като "невъзстановяеми разходи", "инженере"! Рабра ли? А не "кафява" енергия!

Никакъв инженер не си ти. Ти си обикновено интернетско плямпало, дето се е налапало с лафове като патка с царевица!

Инженерите, като мен, говорят с числа. Числата ти ги дадох. Франция е с два пъти по-евтин ток от Германия. Това са ФАКТИТЕ!
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Германия се била подиграла на Франция???
        Ти нормален ли си?
        Да се твърди, че нещо не се е сучило е доста трудно. Ето как се е случило
        тук

Просто тук постоянно се изпуска факта, че газовите и фотоволтаичните централи правят ток когато е най-скъп на пазара и се обявяват веднага за безсмислени. А каква е файдата, че днес 22 часа си генерирам ток по 40 лева, като 2 часа трябва да го купувам по 300лв?

Коментар

Това е изобретение на крадльовците от ДКЕВР, за надбавката на американските ТЕЦ в Марица-Изток. Всъщност цената на ток от тях ми се вижда реална, само не виждам защо някой е подписал токът им да се изкупува задължително.
          .......а аз обнадеждих...
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Хора - наскоро чух изразът "кафява енергия".

Какво ще рече това? Да не би някой да ми е взел идеята: Мръснокафявите, които не си плащат токът, да бъдат впрегнати да въртят големи колела и да правят ток за компенсация на откраднатият? МЕЦ един вид?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Незаетият, аз също щях да се намесвам и да задавам същите въпроси като Пеша но, види се, ти не желаеш да дадеш смислен отговор та, няма да те мАча. Не знам дали знаеш, за енергията се плаща едно, ако, като купувач, си на НН и друго, ако си на СН. за американските автоматики не знам но, факт е, във Фукушима си бяха баш GE ...и си се изложиха като кифладжиски. Отделно, манталитета им да ти говорят, като да омагьосват ахмачета с големи и важни приказки /често, с въпиющи признаци за незнание и некомпетентост но, пък едни лъскави! - си е нарицателен та, дай да не се перчим кой какъв бил, голям резил се е задал. Имаше и въпроси за кпд-то на газотурбинните централи, някак го все прескачате, обаче. По моите прости /също инженерни/ науки пише че, ако кпд ти е ниско, за същата мощност нещото лапа повече гориво и няма как, в схеми-меми и др., да дава евтина енергия. пусти нАуки, що ли ги учих...
              Я по-добре, кажи, има ли смисъл да се вкарат 2-3 милиарда в енергийна ефективност наедно или надребно, по-добре, че съвсем ще се изпокараме за неща, дето уж се предполага, че е трябвало да ги знаеш, пък друго излиза.
              Та? Ако българите вкарат в дома си по едно дребно ВЕИ /виж ми подписа/ ще ли имат полза по отношение на цената?
              Едно по едно, пор фавор
              Аз не изпитвам нищо отрицателно към дедо Пешо, дето ми се струва е добър в селското стопанство, но не смятам че това дето знае за енергетиката е актуално вече. Проблемът е, че той като чуе, че някой е от София или е бил в САЩ и настръхва като пес. Не съм и приказвал кой съм, той поде този тон, че по въпроса трябвало инженери да се изказват, пък и закалени по ТЕЦ-овете, ако може и в русия да са учили.
              НН или СН ? Това има значение в нашите сметки на ток, за да ни объркват повече. При продажбите на едро, аз си купувам ток примерно от 16:00 до 18:00 на 1.7.2012, 30МВ в някаква точка и си е моя работа да си го закарам където искам, т.е. транспортът се брои втора сделка. Сделките с транспорт на ток обикновенно подлежат на много регулации от държавата защото жицата е една и има пределен капацитет, стават големи шашми и доста хора в САЩ отидоха в затвора заради тези сделки.
              Това какви са американците няма да обсъждам и не разбирам защо някои хора са ме заплюли все едно съм американец.
              Според мен всеки лев за енергийна ефективност, особено в България, вложен умно, а не окраден, ще се върне в пъти.
              Лично аз не харесвам идеята над всяка къща перка и панел, прави дори къщите грозни, и ефективността и цената на тези домашни придобивки е лоша. Има си подходящи места за тях да са накуп.

Коментар

• Хора - наскоро чух изразът "кафява енергия".

Какво ще рече това? Да не би някой да ми е взел идеята: Мръснокафявите, които не си плащат токът, да бъдат впрегнати да въртят големи колела и да правят ток за компенсация на откраднатият? МЕЦ един вид?

Коментар

• Незаетият, аз също щях да се намесвам и да задавам същите въпроси като Пеша но, види се, ти не желаеш да дадеш смислен отговор та, няма да те мАча. Не знам дали знаеш, за енергията се плаща едно, ако, като купувач, си на НН и друго, ако си на СН. за американските автоматики не знам но, факт е, във Фукушима си бяха баш GE ...и си се изложиха като кифладжиски. Отделно, манталитета им да ти говорят, като да омагьосват ахмачета с големи и важни приказки /често, с въпиющи признаци за незнание и некомпетентост но, пък едни лъскави! - си е нарицателен та, дай да не се перчим кой какъв бил, голям резил се е задал. Имаше и въпроси за кпд-то на газотурбинните централи, някак го все прескачате, обаче. По моите прости /също инженерни/ науки пише че, ако кпд ти е ниско, за същата мощност нещото лапа повече гориво и няма как, в схеми-меми и др., да дава евтина енергия. пусти нАуки, що ли ги учих...
                  Я по-добре, кажи, има ли смисъл да се вкарат 2-3 милиарда в енергийна ефективност наедно или надребно, по-добре, че съвсем ще се изпокараме за неща, дето уж се предполага, че е трябвало да ги знаеш, пък друго излиза.
                  Та? Ако българите вкарат в дома си по едно дребно ВЕИ /виж ми подписа/ ще ли имат полза по отношение на цената?
                  Едно по едно, пор фавор

Коментар

• Изгоден ли БЕШЕ проектът АЕЦ Белене или "зелената енергия" на любовницата на борисов е по-сгодна? Е, ще разберем на свой гръб... или, както е тръгнало - май на свой анус !!!

Господ да убие Картофоподобният !!!

Коментар

Преди година Германия се подигра на Франция със 60 АЕЦ-а като й осигури най-скъп ток в криза от фотоволтаици.
                      Празни лакърдии....

Германия се била подиграла на Франция???
                      Ти нормален ли си?

Токът за домакинствата в Германия е 0.2781 евроцента, в Дания пък с нейните чудесни "евтини" перки е 0.3078 евроцента. А в съседна Франция токът струва 0.1478 евроцента

http://www.energy.eu/

Та във Франция токът е два пъти по-евтин точно заради АЕЦ.
                      ТОЧКА! НЕОСПОРИМ факт.

ФАКТ а не интернетски лаладжийски дрънканици!
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Ти твърдиш че НЕК или АЕЦ Козлодуй или ТЕЦ Марица Изток 2 са изнасяли ток по 20 лева за мегаватчас?Остава да ми кажеш и на какво напрежение?Веднага съм готов да се хвана на бас с теб за това че не е вярно.Това с тецовете не ми го доказвай щото не можеш.Или бъркаш вторично регулиране на честота с пускане и спиране.Как си го представяш това стоманата на котлите и турбините всеки ден да се охлажда и загрява?Нали за отрицателно време ще я скапеш.Говоря за ТЕЦ а не за газови турбини.САЩ са гола вода в енергетиката изобщо не ми ги давай за пример.Хора които всяка година имат тежки аварии и оставят по 20-30 милиона без ток не са ми за пример.От тях няма какво да науча.Би ли разтълкувал ей това каво означава.
                        "Това е точно цената която ТЕЦа плаща за да не развърта турбината на празен ход, а закачен, обикновено рано сутрин когато хората се събуждат, за да може като станат и тока е най-скъп, да започне да продава веднага на максимална мощност."За какво е закачен каква е турбината и как така се минава при пуск без подгряване и развъртане на празен ход.Ти изобщо наясно ли си какви съоръжения има в един ТЕЦ какви са режимите им на работа?Какво е ЕЕС.Ти изобщо не си завършил МЕИ като ти гледам знанията.Я ми кажи какво си внедрявал и къде точно?А хвалбите за Америка изобщо не ме впечатляват.Хора които нямат противоаварийна авоматика не са ми за пример.
                        А бе ти знаеш ли как се продава ток? Кой се интересува от напрежението. Американците били гола вода в енергетиката - ти си направо за психиятрията, още малко и ще се разпсува като тракторист, за показ на знания говори. Щях да поддържам идеята си за бас за 1000лв и арбитър щяхме да намерим, но с психично болни не виждам защо да се занимавам. И чети какво съм написал по 2-3 пъти, не да ми задаваш едни и същи въпроси по няколко пъти.

Коментар

И Пешо, щом разбираш нещо от това, направи пък и нещо полезно. Обясни поне на хората прости неща като това, че цените на ДКЕВР нямат никакво значение за избор дали да се строи АЕЦ или ФЕЦ, сигурно това ти е ясно. Ти си седнал да бистриш ти кой си и аз кой съм. Хайде да оставим егото, ако се имаме за по-интелигентни. Аз съм писал долу, как Семердиев с ДКЕВР и ГЕРБ обра за 6 месеца потребителите на ток с 4 милиарда лева, за 20 години напред. По доста прост и нагъл начин. Никой не се интересува. Натресох се тук на някакви "специалисти" дето се интересуват да покажат само кой кой е. Да оставим знанията, ами и манталитета е доста примитивен.
                          Ти какво си писал е едно кой си е друго а какви са цените трето.Ясно е че и хабер си нямаш от енергетика тецове системи и режими.Щом Смяташ че ДКЕВР с цените трябва да определя какви централи да строим какво повече да разговаряме.Когато не си специалист в дадена сфера не се изказвай защото се излагаш.Не става въпрос за никакво его а за това каква е реалността.Американския маниер да се изхвърлят като чекия на мокър пясък смятайки човека отсреща за абориген е меко казано простотия.Ако за теб това е пример за професионализъм за мен не е.Няма човека кво да яде ама велик и като се захвали и запредставя все едно срещу него има маймуна.Да манталите не е американски.Когато искаш да се представиш направи го със знания а не с хвалене.

Коментар

Че кой ти каза "от студено състояние". Внедрявал съм проект в Марица-Изток, 89-та, разбираш ли не съм от тези там, дето гледат другите какво са внедрили.
                            Това,че сме изнасяли непотребен ток за Македония по 20 кинта е факт, хайде да се хванем на бас за 1000лв, ама пишем договор преди да провериме.
                            За развъртането на ТЕЦ ще ми отнеме 1-2 часа да ти го докажа, но мога да ти кажа сам как да го провериш. Търсиш някое ЕРП в САЩ, примерно ERCOT за Тексас (гледай да е за щат където има пазар). За разлика от България, инфо за там има, може и от тук да видиш цените на ток в САЩ примерно за 1999-та година, в Далас, в даден час. Загледай се за цени -$5 или -$10. Хайде обясни го като си чел Димо Стоилов. Това е точно цената която ТЕЦа плаща за да не развърта турбината на празен ход, а закачен, обикновено рано сутрин когато хората се събуждат, за да може като станат и тока е най-скъп, да започне да продава веднага на максимална мощност. И защо трябва да чета Димо Стоилов, на мен са идвали да ми четат лекции за това от цял САЩ най-опитни лектори. Димо Стоилов от къде ги знае тези неща, или пише теории. Защото аз съм давал и консултации по въпроса, в среда където се е разпределял реално ток за милиарди, а ти стигна до извода че пиша измислици. Браво на тебе. С колко влезе в МЕИ. Аз бях с максимален бал, а ти ?
                            Ти твърдиш че НЕК или АЕЦ Козлодуй или ТЕЦ Марица Изток 2 са изнасяли ток по 20 лева за мегаватчас?Остава да ми кажеш и на какво напрежение?Веднага съм готов да се хвана на бас с теб за това че не е вярно.Това с тецовете не ми го доказвай щото не можеш.Или бъркаш вторично регулиране на честота с пускане и спиране.Как си го представяш това стоманата на котлите и турбините всеки ден да се охлажда и загрява?Нали за отрицателно време ще я скапеш.Говоря за ТЕЦ а не за газови турбини.САЩ са гола вода в енергетиката изобщо не ми ги давай за пример.Хора които всяка година имат тежки аварии и оставят по 20-30 милиона без ток не са ми за пример.От тях няма какво да науча.Би ли разтълкувал ей това каво означава.
                            "Това е точно цената която ТЕЦа плаща за да не развърта турбината на празен ход, а закачен, обикновено рано сутрин когато хората се събуждат, за да може като станат и тока е най-скъп, да започне да продава веднага на максимална мощност."За какво е закачен каква е турбината и как така се минава при пуск без подгряване и развъртане на празен ход.Ти изобщо наясно ли си какви съоръжения има в един ТЕЦ какви са режимите им на работа?Какво е ЕЕС.Ти изобщо не си завършил МЕИ като ти гледам знанията.Я ми кажи какво си внедрявал и къде точно?А хвалбите за Америка изобщо не ме впечатляват.Хора които нямат противоаварийна авоматика не са ми за пример.

Коментар

• И Пешо, щом разбираш нещо от това, направи пък и нещо полезно. Обясни поне на хората прости неща като това, че цените на ДКЕВР нямат никакво значение за избор дали да се строи АЕЦ или ФЕЦ, сигурно това ти е ясно. Ти си седнал да бистриш ти кой си и аз кой съм. Хайде да оставим егото, ако се имаме за по-интелигентни. Аз съм писал долу, как Семердиев с ДКЕВР и ГЕРБ обра за 6 месеца потребителите на ток с 4 милиарда лева, за 20 години напред. По доста прост и нагъл начин. Никой не се интересува. Натресох се тук на някакви "специалисти" дето се интересуват да покажат само кой кой е. Да оставим знанията, ами и манталитета е доста примитивен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Като чета какво си написал е ясно че в ТЕЦ не си влизал.Това с тока по двайсе кинта мегаватчаса нещо си го понамалил повече от тройно.За пръв път чувам че блок на ТЕЦ може да се пусне за 30 минути от студено състояние.Това ще да е някакъв ТЕЦ от нови стомани или материали.Имаш ли изобщо представа за колко време се пуска котел колко време се подгрява турбината?Не си мисли че тук сме някакви хлапаци които нищо не разбираме.Според мен ти изобщо никога през живота си не си работил такава работа което не ти прече обаче да пишеш както гледам.Казваш че си инженер...Малко ми е съмнително по скоро ми приличаш на някой от кол център на електроразпределение.Не се обиждай нямам това за цел.Човек преди да напише нещо трябва да помисли.Инженерите не се занимават само с техника.А някои инженери които имат повечко опит са работили и в ТЕЦ и във ВЕЦ и енергийни диспечери са били ако изобщо разбираш какво ти говоря.Някои дори са виждали всяка една караджейка в реално време колко произвежда и на каква цена и се изкупува тока.Дори знаят всеки час каква е цената на купувания ток на мегаватчас за цялата ЕЕС.Да си чувал нещо за икономичен диспечинг?Да си чувал че в цената има и други услуги като регулиране на напрежение участие в първично и вторично регулуране на честота.Ако се интересуваш иди в книжарницата на ТУ и си купи Режими на ЕЕС от Димо Стоилов.Там ще научиш много неща.
                                Че кой ти каза "от студено състояние". Внедрявал съм проект в Марица-Изток, 89-та, разбираш ли не съм от тези там, дето гледат другите какво са внедрили.
                                Това,че сме изнасяли непотребен ток за Македония по 20 кинта е факт, хайде да се хванем на бас за 1000лв, ама пишем договор преди да провериме.
                                За развъртането на ТЕЦ ще ми отнеме 1-2 часа да ти го докажа, но мога да ти кажа сам как да го провериш. Търсиш някое ЕРП в САЩ, примерно ERCOT за Тексас (гледай да е за щат където има пазар). За разлика от България, инфо за там има, може и от тук да видиш цените на ток в САЩ примерно за 1999-та година, в Далас, в даден час. Загледай се за цени -$5 или -$10. Хайде обясни го като си чел Димо Стоилов. Това е точно цената която ТЕЦа плаща за да не развърта турбината на празен ход, а закачен, обикновено рано сутрин когато хората се събуждат, за да може като станат и тока е най-скъп, да започне да продава веднага на максимална мощност. И защо трябва да чета Димо Стоилов, на мен са идвали да ми четат лекции за това от цял САЩ най-опитни лектори. Димо Стоилов от къде ги знае тези неща, или пише теории. Защото аз съм давал и консултации по въпроса, в среда където се е разпределял реално ток за милиарди, а ти стигна до извода че пиша измислици. Браво на тебе. С колко влезе в МЕИ. Аз бях с максимален бал, а ти ?

Коментар

Working...
                                X