Първоначално изпратено от Negramoten
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко пари трябват за да се наречете БОГАТ
Collapse
X
-
-
Специално за ALBHL , ще пейстна няколко сентенции, дано да ме разбере правилно.
С най-приятелски чувства , разбира се.
Парите могат да купят :
Леглото , но не съня ;
Храната , но не апетита;
Лукса , но не красотата;
Една къща , но не един дом;
Лекарството , но не здравето;
Съжителството, но не любовта;
Разпятието , но не вярата ;
Развлечението , но не щастието;
Смъртта , но не и живота ;
По-луксозно място в гробищата ,
Но не и на небето.
Богатите не работя за пари, вместо това се съсредоточават как да накарат парите им да работят за тях.
- Някой ден ще станеш много богат. И тогава да си наясно със силата и отговорността, която ще имаш, когато се сдобиеш с парите си. Вместо да използваш богатството си, за да правиш хората роби на парите, моля те да го използваш, за да ги учиш да стават господари на парите.
Когато парите ви под формата на различни активи се увеличат до такава степен, че да стигнат до края на живота ви поддържайки с тях нормален стандарт на живот, вие ще сте финансово свободен, а това значи просто БОГАТ.
Когато някога бях в родната казарма, имаше един старшина, който казваше / цитирам по памет/:
Абе ако някой е достатъчно голям тарикат и в тоалетна да го затвориш , лафка ще ти отвори. "
Според скромният ми опит , не е необходимо да ходиш където и да било по света, с цел да си докараш богатство, тук в България възможностите са доста добри.
Някога преди 14 години дойдох в този красив град с 8000 години история без грам пари, сега планирам на 50 г. да се пенсионирам. Очевидно е , че не съм имал никакви връзки и съм започнал от сутерена.
Помисли добре don't give up without a fight.
Последното е цитат от песента Hey you на Pink Floyt албум " Стената " .
Коментар
� -
Negramoten
Първоначално изпратено от CaessarМного грешно...Аз съм женен вече 15 години,а голямото ми дете е на 14 - смятай.Ще ти кажа - тръгнахме за Англия с транзитни визи.Жена ми мина,аз не.По-късно успях да вляза и аз с Бизнес виза ( Self Employed ).Поработихме около година и половина заедно,и се оказа,че за това време спестихме колкото за едно жилище - ега ти печалбата!Ако си бяхме стояли тук,щяхме да спестим също поне толкова,ако не и повече,тъй като аз имах транспортна фирма и карахме две градски автобусни линии - много тежка работа - но се справяхме.Извода е - няма лесно никъде!Да не мислиш,че в Англия работехме на бюро?
Съгласен съм, че един 45 годишен човек доста по-трудно ще се приспособи от един 30 годишен, а за децата е още по-тежко. Ако не си емигрирал преди децата ти да са навършили 5 години, вече е трудно. А за гурбет, зависи какво изкарваш тук и какво ще изкарваш там, но остава проблема с децата, които остават в България сами.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от CaessarНе,първото...в чужбина не се печелят пари - само си губиш времето и живота ти минава ей така...
Само искам да предположа нещо за теб, ако сгреша ме поправи. Ти си заминал като млад, без семейство. Намерил си непрестижна работа, например си карал ТИР и си се увлякал в работата. Накрая си видял, че са минали 5 години без да си се развил изобщо а си спестил $40 000, които в наводнената от кредити България не са нещо особено.... Като си се върнал си се оженил и си намерил щастието си тук?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ALBHLПървоначално изпратено от CaessarЕх...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
Коментар
� -
Negramoten
Първоначално изпратено от CaessarНе,първото...в чужбина не се печелят пари - само си губиш времето и живота ти минава ей така...
Само искам да предположа нещо за теб, ако сгреша ме поправи. Ти си заминал като млад, без семейство. Намерил си непрестижна работа, например си карал ТИР и си се увлякал в работата. Накрая си видял, че са минали 5 години без да си се развил изобщо а си спестил $40 000, които в наводнената от кредити България не са нещо особено.... Като си се върнал си се оженил и си намерил щастието си тук?
Коментар
� -
Bobi75
Първоначално изпратено от ALBHLПървоначално изпратено от CaessarЕх...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
Коментар
� -
Замини за САЩ, КАНАДА или където и да е в западна Европа и ти гарантирам че няма да има нужда да чакаш 30-40 години за да живееш сред цигани.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Caessar...
Не,първото...в чужбина не се печелят пари - само си губиш времето и живота ти минава ей така...ne si pe4elil ka4estveno i dostatu4no dobre, za da go tvurdish!
kak da si prekarvash dnite, sam reshavash i deistvash
no za pe4eleneto na pari sum gotov da posporq!prosto za vseki 4ovek izmereniata sa dosta razli4ni..... ili celite koito si postavq sa s dosta nisko postavena letva za preodolqvane!
NO.... pari se pe4elqt navsqkude..... samo trqbva da si otkril za sebe si "KAK?"
Коментар
� -
Първоначално изпратено от CaessarЕх...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от CaessarЕх...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
Коментар
� -
Negramoten
Първоначално изпратено от CaessarЕх...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
Коментар
� -
Negramoten
Първоначално изпратено от ALBHLПървоначално изпратено от NegramotenALBHL, на колко години си? (не е заяждане)
А идеята ти за емиграция спомага и за двете, първо ще изкарваш повече пари и второ - ще дадеш на децата си по добър шанс в живота, на базата на среда и образование.
Коментар
�
Коментар