IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко пари трябват за да се наречете БОГАТ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Negramoten
    Първоначално изпратено от Caessar
    Много грешно...Аз съм женен вече 15 години,а голямото ми дете е на 14 - смятай.Ще ти кажа - тръгнахме за Англия с транзитни визи.Жена ми мина,аз не.По-късно успях да вляза и аз с Бизнес виза ( Self Employed ).Поработихме около година и половина заедно,и се оказа,че за това време спестихме колкото за едно жилище - ега ти печалбата!Ако си бяхме стояли тук,щяхме да спестим също поне толкова,ако не и повече,тъй като аз имах транспортна фирма и карахме две градски автобусни линии - много тежка работа - но се справяхме.Извода е - няма лесно никъде!Да не мислиш,че в Англия работехме на бюро?
    Ясно заминал си на гурбет, но това не е емиграция. Според мен е трудно да емигрираш с големи деца, защото е доста голям шок за децата. По-добре ако си изтървал възрастта, то ги подготви тях, за да могат след време сами да направят избора си.

Съгласен съм, че един 45 годишен човек доста по-трудно ще се приспособи от един 30 годишен, а за децата е още по-тежко. Ако не си емигрирал преди децата ти да са навършили 5 години, вече е трудно. А за гурбет, зависи какво изкарваш тук и какво ще изкарваш там, но остава проблема с децата, които остават в България сами.
    В момента съм на 36 години,а сагата около моето пребиваване в чужбина се разви 2001 - 2003 година.Още преди това,обаче,аз съм обикалял из Европа по работа - търгувам с автомобили.Както и да е.Остави я тази тема за емиграцияна.Стойте си в България,работете,живейте,изкарвайте пари и раждайте деца - това е!

Коментар

• Специално за ALBHL , ще пейстна няколко сентенции, дано да ме разбере правилно.
      С най-приятелски чувства , разбира се.

Парите могат да купят :

Леглото , но не съня ;
      Храната , но не апетита;
      Лукса , но не красотата;
      Една къща , но не един дом;
      Лекарството , но не здравето;
      Съжителството, но не любовта;
      Разпятието , но не вярата ;
      Развлечението , но не щастието;
      Смъртта , но не и живота ;
      По-луксозно място в гробищата ,
      Но не и на небето.

Богатите не работя за пари, вместо това се съсредоточават как да накарат парите им да работят за тях.

- Някой ден ще станеш много богат. И тогава да си наясно със силата и отговорността, която ще имаш, когато се сдобиеш с парите си. Вместо да използваш богатството си, за да правиш хората роби на парите, моля те да го използваш, за да ги учиш да стават господари на парите.

Когато парите ви под формата на различни активи се увеличат до такава степен, че да стигнат до края на живота ви поддържайки с тях нормален стандарт на живот, вие ще сте финансово свободен, а това значи просто БОГАТ.

Когато някога бях в родната казарма, имаше един старшина, който казваше / цитирам по памет/:
      Абе ако някой е достатъчно голям тарикат и в тоалетна да го затвориш , лафка ще ти отвори. "

Според скромният ми опит , не е необходимо да ходиш където и да било по света, с цел да си докараш богатство, тук в България възможностите са доста добри.
      Някога преди 14 години дойдох в този красив град с 8000 години история без грам пари, сега планирам на 50 г. да се пенсионирам. Очевидно е , че не съм имал никакви връзки и съм започнал от сутерена.

Помисли добре don't give up without a fight.

Последното е цитат от песента Hey you на Pink Floyt албум " Стената " .

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar
        Много грешно...Аз съм женен вече 15 години,а голямото ми дете е на 14 - смятай.Ще ти кажа - тръгнахме за Англия с транзитни визи.Жена ми мина,аз не.По-късно успях да вляза и аз с Бизнес виза ( Self Employed ).Поработихме около година и половина заедно,и се оказа,че за това време спестихме колкото за едно жилище - ега ти печалбата!Ако си бяхме стояли тук,щяхме да спестим също поне толкова,ако не и повече,тъй като аз имах транспортна фирма и карахме две градски автобусни линии - много тежка работа - но се справяхме.Извода е - няма лесно никъде!Да не мислиш,че в Англия работехме на бюро?
        Ясно заминал си на гурбет, но това не е емиграция. Според мен е трудно да емигрираш с големи деца, защото е доста голям шок за децата. По-добре ако си изтървал възрастта, то ги подготви тях, за да могат след време сами да направят избора си.

Съгласен съм, че един 45 годишен човек доста по-трудно ще се приспособи от един 30 годишен, а за децата е още по-тежко. Ако не си емигрирал преди децата ти да са навършили 5 години, вече е трудно. А за гурбет, зависи какво изкарваш тук и какво ще изкарваш там, но остава проблема с децата, които остават в България сами.

Коментар

Не,първото...в чужбина не се печелят пари - само си губиш времето и живота ти минава ей така...
          Е ако си отишъл на студентска бригада и си забравил да се върнеш съм съгласен, че ако се увлечеш става губене на време, особено ако спреш да трупаш опит. Но ако заминеш с жена си и малкото си дете, то няма как да си загубиш времето. Стига да успееш да се приспособиш. Според мен ALBHL е много прав, тук няма да има кой-да ти плаща пенсията, виж сега пенсионерите как живеят, а има кой да им плаща пенсията... А и не е само това, има хиляди други неща, които дразнят. Но да не се отплесваме, че в един друг форум ме пратиха да чета статията "100 причини, поради които емигрирах" ...

Само искам да предположа нещо за теб, ако сгреша ме поправи. Ти си заминал като млад, без семейство. Намерил си непрестижна работа, например си карал ТИР и си се увлякал в работата. Накрая си видял, че са минали 5 години без да си се развил изобщо а си спестил $40 000, които в наводнената от кредити България не са нещо особено.... Като си се върнал си се оженил и си намерил щастието си тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от ALBHL
            Ех...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
            Честно казано лично аз не виждам никакво светло бъдеще пред България (за съжаление!). От години сме последни по естествен прираст в Европа и за съжаление единствените, които се "плодят" са малцинствата. Не искам да остана да живея и да работя в страна, която след 30-40 години българите ще са малцинство! Не мога да разчитам на гнусните, мързеливи цигани да работят, за да мога да си получавам пенсията! За съжаление така изглежда България през моите очи
            Ами ти сам си отговаряш - като заминат всички млади навън,кой ще ражда деца тук?И - освен това - да не мислиш,че в чужбина българите са мнозинство - там са още по-малко "малцинство".И освен това какво светло в бъдещето на България виждаш ако отидеш "някъде на запад"?Докога ще робуваме на тези изтъркани въжделения,насадени у нас от ЦРУ през 70-те и 80-те години!

Коментар

• Да не би да сравняваме циганите в БГ и САЩ? Честно казано предпочитам да се бях родил негърче в Алабама, отколкото българче от Своге

Коментар

Не,първото...в чужбина не се печелят пари - само си губиш времето и живота ти минава ей така...
                Е ако си отишъл на студентска бригада и си забравил да се върнеш съм съгласен, че ако се увлечеш става губене на време, особено ако спреш да трупаш опит. Но ако заминеш с жена си и малкото си дете, то няма как да си загубиш времето. Стига да успееш да се приспособиш. Според мен ALBHL е много прав, тук няма да има кой-да ти плаща пенсията, виж сега пенсионерите как живеят, а има кой да им плаща пенсията... А и не е само това, има хиляди други неща, които дразнят. Но да не се отплесваме, че в един друг форум ме пратиха да чета статията "100 причини, поради които емигрирах" ...

Само искам да предположа нещо за теб, ако сгреша ме поправи. Ти си заминал като млад, без семейство. Намерил си непрестижна работа, например си карал ТИР и си се увлякал в работата. Накрая си видял, че са минали 5 години без да си се развил изобщо а си спестил $40 000, които в наводнената от кредити България не са нещо особено.... Като си се върнал си се оженил и си намерил щастието си тук?

Коментар

Ех...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...
                  Честно казано лично аз не виждам никакво светло бъдеще пред България (за съжаление!). От години сме последни по естествен прираст в Европа и за съжаление единствените, които се "плодят" са малцинствата. Не искам да остана да живея и да работя в страна, която след 30-40 години българите ще са малцинство! Не мога да разчитам на гнусните, мързеливи цигани да работят, за да мога да си получавам пенсията! За съжаление така изглежда България през моите очи
                  ами те, циганите, мислят по същия начин. не искат да работят за гнусните и мързеливи българи и затова и те, циганите, емигрират на запад

Коментар

.

Замини за САЩ, КАНАДА или където и да е в западна Европа и ти гарантирам че няма да има нужда да чакаш 30-40 години за да живееш сред цигани.

Коментар

...
                      ne si pe4elil ka4estveno i dostatu4no dobre, za da go tvurdish!

kak da si prekarvash dnite, sam reshavash i deistvash

no za pe4eleneto na pari sum gotov da posporq! prosto za vseki 4ovek izmereniata sa dosta razli4ni..... ili celite koito si postavq sa s dosta nisko postavena letva za preodolqvane!
                      NO.... pari se pe4elqt navsqkude..... samo trqbva da si otkril za sebe si "KAK?"

Коментар

Коментар

Работил си извън БГ и не си имал време да си изхарчиш парите ли?

Коментар

Работил си извън БГ и не си имал време да си изхарчиш парите ли?

Коментар

• Ех...тези корави български глави...желая ви успех,момчета!Този път съм го минал,но явно няма да мога да спра никого да тръгне по него - жалко,много жалко...

Коментар

Първоначално изпратено от Negramoten
                                ALBHL, на колко години си? (не е заяждане)
                                на 30 години. защо мислиш, че годините са от значение?
                                Ценностната система на човек се променя с годините. По принцип, не само парите са важни, по някое време откриваш, че семейството е по-важно...

А идеята ти за емиграция спомага и за двете, първо ще изкарваш повече пари и второ - ще дадеш на децата си по добър шанс в живота, на базата на среда и образование.

Коментар

Working...
                                X