If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
zaho вярвай ми по-работливи са от нас.Това е следствие от дисциплината сигурно :-)
Като народ не ме кефят,защото са сухари ( това е всеизвестно ).Масата българи за съжаление имаме една много странна черта,която се е изградила с годините -- тъй като нямаме с какво черно на бяло да се похвалим се хвалим самички колко сме умни
Ще се оправят нещата,когато народът спре да приказва,а започне да действа.
bih uto4nil dori- po-kombinativni sme.
ina4e i mene ne me kefjat nemcite po
upomentie ot tebe pri4ini.
Интересна тема. Миналата година попаднах на изследване, че точно половината от хората в света имат лични активи в размер на повече от 2000 щатски долара. Т.е. ако имате активи в размер поне на 2000 щ.д. /към настоящият момент като ги преизчислим спрямо еврото излизат грубо към 2300 щ.д./ сте от по-богатата половина от човечеството. В сметката се включват както личните ви спестявания, така и всякакви движими и недвижими активи. От там нататък всичко е въпрос на лични нужди, предпочитания, амбиции....
zaho вярвай ми по-работливи са от нас.Това е следствие от дисциплината сигурно :-)
Като народ не ме кефят,защото са сухари ( това е всеизвестно ).Масата българи за съжаление имаме една много странна черта,която се е изградила с годините -- тъй като нямаме с какво черно на бяло да се похвалим се хвалим самички колко сме умни
Ще се оправят нещата,когато народът спре да приказва,а започне да действа.
НЕСТОР
Когато някога бях в родната казарма, имаше един старшина, който казваше / цитирам по памет/:
Абе ако някой е достатъчно голям тарикат и в тоалетна да го затвориш , лафка ще ти отвори. "
.................................................. ......................
Е, то защото сме се събрали 8 милиона тарикати в една държава, затова и държавата ни е на такова дередже. И затова /с извинение/ в лавките ла..а продаваме.
Що се отнася до богатството, относително е, като всичко в тоя живот. На някой не му стигат 2 милиона за по-нова яхта и се чувства пълен бедняк в сравнение с еди кой си бизнесмен-колега, друг така с 50 хиляди за по-нов мерседес, трети пък не му стигат 300 лева на месец, за да си изплаща ипотекираното за 40 години напред жилище. Приоритети.....
Много неща изписахте за богатствата, но никой нищо не написа за стандарта на живот и уредеността. За мен разликата между България и Германия например е около 100 години. Т.е. ако отида да живея там, то все едно съм се пренесал в бъдещето, като взимам на готово това което са изградили дядовците на немците.
Колега аз живея в момента в Германия.За разлика в стандарта на живот и т.н. няма да пиша,защото мисля,че на всички е ясно.Ще накарам да погледнете нещата под един друг ъгъл - за да достигнат този стандарт на живот масата работи по 10 часа на ден от понеделник до събота - имам предвид масата,която дърпа икономиката нагоре и ражда свежи идеи.
Започва се,като се завърши образованието и се продължава така до пенсия.Работливи и прилежни и всичко е 6,но тук има една друга гледна точка - в крайна сметка всеки човек има само един живот да изживее - ти съгласен ли си да започнеш да живееш в истинския смисъл на думата,след като се пенсионираш ? Ако искаш да се интегрираш тук това е начинът ( не казвам,че няма други но това е масовия начин ).Превръщаш се в машина за работа,кон с капаци и т.н.
В България наблюдавам другата крайност - кафетата са пълни с дървени фолософи,които плюят всичко и всички,че не са с уредили живота.В този ред на мисли се сещам за една от сентенциите на икономиката,а и на живота,като цяло - среднината винаги е по-добра от всяка крайност
kritelin, napulno spodelqm tvoeto mnenie, kakto i nabludeniata ti za Bulgaria..... za sujalenie!
nai-dobroto neshto za edna strana e da ima edna po-golqma i silnA, obosobena sredna prosloika! Imenno TQ e dvigatelq na ikonomikata i standarta v durjavata.
zahsto tova e taka.....? razmislite ostavqm na vas!
pozdravi kritelin!
ne mi se iska da obru6tame temata za Germania,
no za mene edinstvenoto koeto e napravilo Germania tova koeto e,
e disciplinata.
ina4e-nito sa po-rabotlivi, nito po-umni.
za sujalenie 1000 disciplinirani glupaka postigat pove4e ot
1000 hitreca koito se nadlugvat pomejdu si.
bih posporil za tova, koeto kazvash!
vsqka strana si ima ot razli4nite grupi individi dostatu4no!
no da ne obrushtame temata!
ina4e, za da stanesh bogat , DISCIPLINATA e edno ot trite osnovni pravila:
1. Disciplina
2. Disciplina
3. Disciplina
Много неща изписахте за богатствата, но никой нищо не написа за стандарта на живот и уредеността. За мен разликата между България и Германия например е около 100 години. Т.е. ако отида да живея там, то все едно съм се пренесал в бъдещето, като взимам на готово това което са изградили дядовците на немците.
Колега аз живея в момента в Германия.За разлика в стандарта на живот и т.н. няма да пиша,защото мисля,че на всички е ясно.Ще накарам да погледнете нещата под един друг ъгъл - за да достигнат този стандарт на живот масата работи по 10 часа на ден от понеделник до събота - имам предвид масата,която дърпа икономиката нагоре и ражда свежи идеи.
Започва се,като се завърши образованието и се продължава така до пенсия.Работливи и прилежни и всичко е 6,но тук има една друга гледна точка - в крайна сметка всеки човек има само един живот да изживее - ти съгласен ли си да започнеш да живееш в истинския смисъл на думата,след като се пенсионираш ? Ако искаш да се интегрираш тук това е начинът ( не казвам,че няма други но това е масовия начин ).Превръщаш се в машина за работа,кон с капаци и т.н.
В България наблюдавам другата крайност - кафетата са пълни с дървени фолософи,които плюят всичко и всички,че не са с уредили живота.В този ред на мисли се сещам за една от сентенциите на икономиката,а и на живота,като цяло - среднината винаги е по-добра от всяка крайност
kritelin, napulno spodelqm tvoeto mnenie, kakto i nabludeniata ti za Bulgaria..... za sujalenie!
nai-dobroto neshto za edna strana e da ima edna po-golqma i silnA, obosobena sredna prosloika! Imenno TQ e dvigatelq na ikonomikata i standarta v durjavata.
pozdravi kritelin!
ne mi se iska da obru6tame temata za Germania,
no za mene edinstvenoto koeto e napravilo Germania tova koeto e,
e disciplinata.
ina4e-nito sa po-rabotlivi, nito po-umni.
za sujalenie 1000 disciplinirani glupaka postigat pove4e ot
1000 hitreca koito se nadlugvat pomejdu si.
pozdravi kritelin!
Коментар
nevermind
Първоначално изпратено от Nikodim
Немците трябва яко да бачкат, защото загубиха войната.
Британците, например, не бачкат толкова яко, поради което привличат чужденци, за професии за които британец рядко ще се хване на работа.
Поляци, например. В сферата на услугите.
Един англичанин ме попита: "А при вас ( в България) поляците какво работят?"
Nemcite vuzstanoviha OTDAVNA vsi4ko zagubeno i zadminaha dosta po-zapazeni ot voinata ikonomiki!!!
ZA SUJALENIE vse oshte plashtata "danuk zlodeqniq i posledici ot otka4enata mashina na nacistite"!
Немците трябва яко да бачкат, защото загубиха войната.
Британците, например, не бачкат толкова яко, поради което привличат чужденци, за професии за които британец рядко ще се хване на работа.
Поляци, например. В сферата на услугите.
Един англичанин ме попита: "А при вас ( в България) поляците какво работят?"
Za tova che nqma da ima voda po sveta sled 30 godini - ima tehnologii koito v momenta pravqt morskata voda godna za piteini nujdi. Daje v avstraliq obezsolqvaneto na vodata se izvurshva s energiq koqto idva ot vazobnovimi iztochnici kato vqtura ili slunceto. http://en.wikipedia.org/wiki/Water_desalination
Vinagi mi e bilo interesno kak horata vqrvat na takiva loshi prognozi. I vinagi horata koito pravqt tezi loshi prognozi sa ush poznali edi kakvo si. Az mislq che budeshteto shte e mnogo po-dobro ot minaloto. Az vqrvam che ozonovata dupka shte namaleee, che horata po sveta shte budat po eco-friendly overall.. E moje bi shte imame nqkoja golqma voina, no kakvo da se pravi, choveshka priroda :-)
A za tova kolko sme bogati sega, sluchaino popadnah na tozi link: http://www.coyoteblog.com/coyote_blo...sum_wealt.html
Standarta na jivot daje na bulgarina ot 21vi vek e po-dobur ot tozi bogatash ot nachaloto na 20-vi vek spored men..
IVO_, знаеш ли, че Калифорния е пустиня? Там зелените площи са изкуствено създавани. Вярно е, че има градове /малки и уютни, като този в който на теб ти се живее/, които са превърнати в оазиси, като например Палм Спрингс, ама за да отидеш там, трябва първо да си станал богат
Е, има два естествени хълма в щата - единият е някъде в пясъците, между кактусите, който местните с гордост наричат планина. Направили са лифт, да можеш да се качиш горе и да се удивляваш на гледката, която всъщност е обрулени от вятъра седемнадесет бора, представляващи цялата растителност на "планината" и .... пустиня, докъдето ти поглед стига.
Другият е в Лос Анджелис и е този, дето на него стои надписът Холивуд, ама нали не ти се живее в голям град
Благодаря Алиса ! Много полезна информация ! Там ли е Бевърли Хилс ? Искам там !!! Като забогатея ще те поканя на гости там да изпием по един коктейл с мляко !!! Става ли ?
IVO_, знаеш ли, че Калифорния е пустиня? Там зелените площи са изкуствено създавани. Вярно е, че има градове /малки и уютни, като този в който на теб ти се живее/, които са превърнати в оазиси, като например Палм Спрингс, ама за да отидеш там, трябва първо да си станал богат
Е, има два естествени хълма в щата - единият е някъде в пясъците, между кактусите, който местните с гордост наричат планина. Направили са лифт, да можеш да се качиш горе и да се удивляваш на гледката, която всъщност е обрулени от вятъра седемнадесет бора, представляващи цялата растителност на "планината" и .... пустиня, докъдето ти поглед стига.
Другият е в Лос Анджелис и е този, дето на него стои надписът Холивуд, ама нали не ти се живее в голям град
то май трябваше и 100 милиона да има в тази анкета, явно на някой хора и 10 им се виждат малко. Проблема им е че не парите са малко, а алчността им е голяма. Човек трябва да се радва от това което има, защото в противен случай винаги ще е нещастен за това което няма.
Малко хора са осъзнали тази велика китайска мисъл, и за това в нашата държава богатите са нещастници.
Аз не искам да бъда богат, аз искам да бъда щастлив.
Нямам какво да добавя, освен -поздравявам те за мнението ти!
то май трябваше и 100 милиона да има в тази анкета, явно на някой хора и 10 им се виждат малко. Проблема им е че не парите са малко, а алчността им е голяма. Човек трябва да се радва от това което има, защото в противен случай винаги ще е нещастен за това което няма.
Малко хора са осъзнали тази велика китайска мисъл, и за това в нашата държава богатите са нещастници.
Аз не искам да бъда богат, аз искам да бъда щастлив.
Коментар