IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко пари трябват за да се наречете БОГАТ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези с 10М+, а и с по-малките суми трябва да си поработят доста сериозно над ROA Щом не става с 1М, просто няма да стане и с 10М. Един познат дори си беше изчислил колко пари му трябват, за да си оправи напълно живота. Сумата беше нещо като 800 и нещо хиляди и човекът си беше сметнал: толкова за апартамент, толкова за Бенц, ядене, пиене, забавления... За какви милиони говорим

Коментар

• Някъде далече в неотбелязания на картата затънтен и рядко посещаван край на западния спирален клон на Галактиката се намира едно дребно, с нищо незабележително жълто слънце. Около това слънце, на разстояние приблизително деветдесет и два милиона мили, обикаля една съвсем незначителна, малка синьозелена планета, чиито обитатели-произлезли от маймуната форми на живот- са така изумително изостанали, че все още смятат електронните часовници за доста хитроумно изобретение.

Тази планета има - или по-точно имаше един проблем: почти всички хора, живеещи на нея, през по-голямата част от живота си се чувствуваха нещастни. Много бяха предложенията за решаването на този проблем, но повечето се отнасяхадо движението на едни малки зелени късчета хартия. И това е много странно, защото, общо взето, тези малки зелени късчета хартия съвсем не бяха нещастни.
      И така, проблемът си оставаше нерешен - много хора се чувстваха зле, а повечето от тях-отвратително, включително и онези с електронните часовници.

Коментар

• И да, смятам, че и по-малко от 500 000 лв. стигат човек да си постигне целите.

Коментар

• Всичко зависи от личния ти показател ROA Т.е. дават ти активи в размер на Х пари и се вижда доколко с тях постигаш целите, които те направят щастлив. Някои могат с 10 000, някои не могат и с 1 000 000.

Ето пример: Искаш да сваляш мацки, като демонстрираш финансово благополучие, защото жените си падат по успелите мъже. Моля, без разпенени коментари как тия работи не се купували с пари и т.н., просто давам пример. Та може да имаш 1 000 000 лв., но да се облечеш като пълен ахмак и да се хвалиш какви пари имаш, а вечерта да се бараш знаеш къде, защото ясно е, че няма коя да ти се навие. Можеш и да отделиш 30 000 лв. и да си купиш кола, която излъчва статус и която ти подхожда, готини дрехи, да покажеш адекватно поведение и 100% ще имаш повече успех, въпреки че 30 000 е доста по-малко от милион.

В този смисъл повечето неща се купуват с пари, но трябва да знаеш правилния начин как да ги купиш Тогава ще си богат.

P.S. Използвайки горния пример, имам приятели, които правят определено повече от средното за България, но успехът им с жените е под "средния". Те богати ли са?

Коментар

• Първоначално изпратено от ALBHL
            Да не би да сравняваме циганите в БГ и САЩ? Честно казано предпочитам да се бях родил негърче в Алабама, отколкото българче от Своге
            марш... !!!
            ... и да не се връщаш.
            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от Играч с потенциал
              Странно, изчетох цялата тема, но забелязах само един човек, който се чувства богат. Цезаре, евала. Подписвам се под всяка една твоя дума. Сигурно всеки чувства богатството по разлиен начин, Много от вас цитират Киосаки, който всъщност говори за финансова независимост. За бен богатството не се измерва в пари. Парите не трябва да бъдат цел. Парите трябва да бъдат средство за постигане на истинските цели. Тогава те идват сами. Всичко друго е алчност. Когато човек заминава извън граница, той губи много. Губи приятели, оставя спомени и роднини. Не съдя никого, който е заминал. Но донякъде го съжалявам. Много хора просто няма какво да правят тук. Не всички могат да отворят лафка в казармената тоалента. Някои искат просто да живеят спокойно. Аз лично не бих емигрирал. Единственото, поради което бих отишъл да живея извън БГ е поради по-доброто здравно обслужване. В БГ здравната ни система е под всякаква критика.
              Покорно благодаря,колега!Ето,надявам се да помогна на всички да разберат истинския смисъл на думата "богат" - всичко е вътре в теб,не в банковата сметка,не в портмонето...Даоистите са го казали много точно -"Не прави нищо и ще постигнеш всичко!" - е,за обикновения човек - като нас такива е трудно постижимо това състояние на духа,но можем да започнем отнякъде,като например наведем глава надолу и обърнем внимание на дребничките,простички нещица,защото най-голямото щастие се крие в многото малки радости,които живота ежеминутно ни предоставя!
              Успех на всички,които искат наистина да са богати и щастливи,на теб също,колега играч с потенциал!

Коментар

• Странно, изчетох цялата тема, но забелязах само един човек, който се чувства богат. Цезаре, евала. Подписвам се под всяка една твоя дума. Сигурно всеки чувства богатството по разлиен начин, Много от вас цитират Киосаки, който всъщност говори за финансова независимост. За бен богатството не се измерва в пари. Парите не трябва да бъдат цел. Парите трябва да бъдат средство за постигане на истинските цели. Тогава те идват сами. Всичко друго е алчност. Когато човек заминава извън граница, той губи много. Губи приятели, оставя спомени и роднини. Не съдя никого, който е заминал. Но донякъде го съжалявам. Много хора просто няма какво да правят тук. Не всички могат да отворят лафка в казармената тоалента. Някои искат просто да живеят спокойно. Аз лично не бих емигрирал. Единственото, поради което бих отишъл да живея извън БГ е поради по-доброто здравно обслужване. В БГ здравната ни система е под всякаква критика.

Коментар

• Възможно е по много причини да се наречеш БОГАТ.
                  Каквото и да правиш дай всичко на което си способен и ще бъдеш богат: с много любов, много приятели, много щастливи моменти и много спомени за споделена радост.
                  А парите... те не те правят богат.

Коментар

• Не е само до пари, трябва и мозък.

Аз лично винаги съм се чувствал богат, независимо с какви пари и средства съм разполагал в различни периоди на живота ми.

Коментар

• богатството е състояние на духа,а не на кесията!

Коментар

• Първоначално изпратено от Polkk
                        Човек трябва да се радва от това което има, защото в противен случай винаги ще е нещастен за това което няма.
                        Малко хора са осъзнали тази велика китайска мисъл, и за това в нашата държава богатите са нещастници.
                        Аз не искам да бъда богат, аз искам да бъда щастлив.
                        Всички искаме да сме щастливи, Полкк, за съжаление малко можете...

Коментар

• Не е въпросът колко сухо имаш, а какво правиш с него. Има хора и 10 000 000 да им дадеш, ще го пропилеят и ще станат още по-зле.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
                            По 300 евро на ден , готина жена , хубава еднофамилна къща в извънградската зона на Калифорния !
                            Абре Иво - кво ще ги правиш тия ЕВРА ф Щатите :-)

иначе по темата:
                            и Аз лично предпочитам да съм щастлив, богат и клинично здрав

Коментар

• Щом така си представяш живота и съпруга...

Първоначално изпратено от val/she
                              Първоначално изпратено от zaho
                              Първоначално изпратено от kritelin
                              zaho вярвай ми по-
                              работливи са от нас.Това е следствие от дисциплината сигурно :-)
                              Като народ не ме кефят,защото са сухари ( това е всеизвестно ).Масата българи за съжаление имаме една много странна черта,която се е изградила с годините -- тъй като нямаме с какво черно на бяло да се похвалим се хвалим самички колко сме умни
                              Ще се оправят нещата,когато народът спре да приказва,а започне да действа.
                              bih uto4nil dori- po-kombinativni sme.
                              ina4e i mene ne me kefjat nemcite po
                              upomentie ot tebe pri4ini.
                              Много са си харни даже немците.Имам
                              съседи немци.Стоят си по поцял ден у дома(пенсионери са ),чистят,
                              готвят (забравих да кажа,че са женени за българки),никакъв ентъртей
                              мънт и харчене на пари,учтиви.Като има някакъв проблем във входа се занимават с решаването му.Абе идеални съпрузи и съседи.

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho
                                Първоначално изпратено от kritelin
                                zaho вярвай ми по-работливи са от нас.Това е следствие от дисциплината сигурно :-)
                                Като народ не ме кефят,защото са сухари ( това е всеизвестно ).Масата българи за съжаление имаме една много странна черта,която се е изградила с годините -- тъй като нямаме с какво черно на бяло да се похвалим се хвалим самички колко сме умни
                                Ще се оправят нещата,когато народът спре да приказва,а започне да действа.
                                bih uto4nil dori- po-kombinativni sme.
                                ina4e i mene ne me kefjat nemcite po
                                upomentie ot tebe pri4ini.
                                Много са си харни даже немците.Имам
                                съседи немци.Стоят си по поцял ден у дома(пенсионери са ),чистят,
                                готвят (забравих да кажа,че са женени за българки),никакъв ентъртей
                                мънт и харчене на пари,учтиви.Като има някакъв проблем във входа се занимават с решаването му.Абе идеални съпрузи и съседи.

Коментар

Working...
                                X