IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    Т.е. пазарната им цена е по-ниска от балансовата?
    Правил ли си анализ в какви размери е това разминаване и в крайна сметка колко е реалната счетоводна стойност на акция, отчитайки пазарните цени на имотите им, а не балансовите?
    Привет, Батя!
    Това е една доста субективна по същността си работа, но за мен лично цени от 0.85-0.90 лв са напълно оправдани. Реално това което казва Марин - за продажба на парцели, дори да продадат на около 50% от балансовата си стойност някои от парцелите кеша който ще се получи ще оправдава една доста по-висока цена от текущата. За мен това си е нещо средно между спестовна сметка и пенсионна осигуровка. Имам пълно доверие на мениджмънта, за мен са се доказали че си разбират от работата. А и не очаквам просто да продадат няколко парцела, а да купуват нови и да развиват някои от старите.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
      Тук има една една друга малка опасност.
      Ако решат да продадат някой от инвестиционните имоти /парцели/,
      едва ли ще има печалба за разпределение.
      Т.е. пазарната им цена е по-ниска от балансовата?
      Правил ли си анализ в какви размери е това разминаване и в крайна сметка колко е реалната счетоводна стойност на акция, отчитайки пазарните цени на имотите им, а не балансовите?

Коментар

• Oще малко ако се напънем и ще минем оборот от 100 хил. акции за деня.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
          Тук има една една друга малка опасност.
          но така се развързва кеш - който е или дивидент, или съвсем редуциране на дълга или нова покупка!

Коментар

• Тук има една една друга малка опасност.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
              Бравос! Нали и това чакаме, капиталови печалби.
              Специално от тази компания /единствената такава при мен/, аз капиталови не чакам. Е, ако я направят 1,50 и виждам, че нещата не вървят както трябва, просто ще продам.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
                Друг е обаче е въпросът за дивидента. След вкарване на тези кешови наличности в реална работа (имоти), а не в депозити, най вероятно и дивидента след няколко години няма да е само 2 ст, а ще е повече.

А иначе съм съгласен с това, че ако цената отиде на 30 ст. е още по-добре. А хората да си държат парите на депозити. Пазарувах преди няколко години на 33 ст. и не мога да се оплача засега.
                ех 33 стинки, ккога беше топреди три години...
                след 2016 се надявам проекта да носи мед, а и заема тоггава ще е погасен

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                  Общото е, че БРЕФ-а имат доста константни и сигурни приходи /нещо като депозит/. Това значи, че до осъществяването на следващ им проект, ние може да смятаме, че ще получаваме около 2 ст. дивидент. Т.е. ако купуваш тази акция на 50 ст., това са 4% лихва /примерно от депозит/, ако цената обаче стане 1 лв., това вече са 2 %.
                  Друг е обаче е въпросът за дивидента. След вкарване на тези кешови наличности в реална работа (имоти), а не в депозити, най вероятно и дивидента след няколко години няма да е само 2 ст, а ще е повече.

А иначе съм съгласен с това, че ако цената отиде на 30 ст. е още по-добре. А хората да си държат парите на депозити. Пазарувах преди няколко години на 33 ст. и не мога да се оплача засега.
                  Last edited by Alee; 03.09.2014, 19:29.

Коментар

Общото е, че БРЕФ-а имат доста константни и сигурни приходи /нещо като депозит/. Това значи, че до осъществяването на следващ им проект, ние може да смятаме, че ще получаваме около 2 ст. дивидент. Т.е. ако купуваш тази акция на 50 ст., това са 4% лихва /примерно от депозит/, ако цената обаче стане 1 лв., това вече са 2 %.
                    а ти споменаваш самата компания, като депозит - схванах!
                    ама аз си купих до където бях решил, така че да се вдига...
                    по тази логика СФИ дава 10% и за разлика от атера, където разпродадоха и където 30% от земите им не се обработват, тук тази доходност ще остане
                    Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      ???? какъв депозит, ккаква лихва?
                      имам да, но за ликвидни "мокри" пари ги държа - какво общо има с бреф?

Коментар

Тонка, ти като имаш депозит на какво се надяваш - лихвата да пада или да се увеличава ?
                        Те нека си направят проектите като хората, пък цената и на 30 ст. да я закарат продавачите
                        ???? какъв депозит, ккаква лихва?
                        имам да, но за ликвидни "мокри" пари ги държа - какво общо има с бреф?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          ей тук няма избутване тоя продавач!
                          Тонка, ти като имаш депозит на какво се надяваш - лихвата да пада или да се увеличава ?
                          Те нека си направят проектите като хората, пък цената и на 30 ст. да я закарат продавачите

Коментар

• ей тук няма избутване тоя продавач!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                              Аз пък днес разкарах едни 5000 бр дето ги взек на 0.502.Много мудна тая артия.Не ме кефи нещо.
                              Тия 5000 бр. са като за едно море, не повече. Днес ше да е пак като в петък.

Коментар

• Аз пък днес разкарах едни 5000 бр дето ги взек на 0.502.Много мудна тая артия.Не ме кефи нещо.

Коментар

Working...
                                X