IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Даа, аз благодарение на Грую обърнах внимание на дружеството и купих, както и продължавам да купувам по малко. Дано върви добре и да умножим парите!

Коментар

• В Младост 4 им остават още 7570 кв. м. в регулация плюс още около 8 дка извън регулация. Цената е добра. Перспективите за акцията - също. Трите офисни сгради са построени, новото строителство ще е поне с 30% по-скъпо, т.е. прогнозите на един мъдър съфорумник може и да се сбъднат. Само по-бързо да намерят нови наематели или да продадат в Бизнес парка или Камбаните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение

А историческата е около 300 евро на кв.м. май?
        За тази малка сделка не ми се рови да гледам, че е сложно - там май половината останаха зелени площи, съответно няма да има пари. Отделно продаваха нещо и т.н. Но все пак - тук добре го изиграха. Дано с всички имоти стане така и най-вече да намерят наематели за всичките офиси!!!
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          [U][I]...малко под 740Евро/ м2. Не е голяма сделка и няма да повлияе, но все пак съм очарован от цената.
          А историческата е около 300 евро на кв.м. май?
          Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
            "ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи договор за продажба на Урегулиран поземлен имот с площ 474 кв. м., находящ се в област София, община Столична, гр. София, район Младост, ж.к. Младост 4. Базовата продажна цена на имота възлиза на 350 000 евро (триста и петдесет хиляди евро) без ДДС."

малко под 740Евро/ м2. Не е голяма сделка и няма да повлияе, но все пак съм очарован от цената.
            Цената наистина е очарователна И това какво трябва да значи 5 мил. евро за другия парцел от 7 570 кв.м. ?

Коментар

• "ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи договор за продажба на Урегулиран поземлен имот с площ 474 кв. м., находящ се в област София, община Столична, гр. София, район Младост, ж.к. Младост 4. Базовата продажна цена на имота възлиза на 350 000 евро (триста и петдесет хиляди евро) без ДДС."

малко под 740Евро/ м2. Не е голяма сделка и няма да повлияе, но все пак съм очарован от цената.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Аз си мисля - дали няма да има засилен интерес към офиси покрай войната в Украйна. Защото доста фирми за ай ти или колцентрове предполагам ще са принудени да се изнесат и някакво количество от тях може да се окажат в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнение
                  https://www.investor.bg/po-sveta/453...evropa-347480/

Явно офисът още не е умрял като място за работа.

В Дъблин паднаха всички COVID мерки (в други държави също) и в офисът има бая народ, въпреки че не е задължително да се ходи.
                  Офисът не е умрял, само някои локации са

Коментар

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...evropa-347480/

Явно офисът още не е умрял като място за работа.

В Дъблин паднаха всички COVID мерки (в други държави също) и в офисът има бая народ, въпреки че не е задължително да се ходи.

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Първо прогнозираше цени х6 и то ГАРАНИРАНО (от теб) Сега доста намаляш мизата 3лв и то с лек уплах
                      Мдааа и тук върви някаква декапитализация... след като няколкото камилчета се вкарат в акции за да отразят новината е време цената да се ориентира към корекция...

Коментар

• Перфектна сделка според мен с продажбата на Бриколаж Варна. Надявам се на продажба и на парцелите в Младост, Велико Търново и апартаментите в Боровец през тази година. И на нови наематели рабира се. И аз очаквам сериозен дивидент за 2022 г.
                        Неприято, но очаквано развитие с Модис.
                        Нямаше кворум днес. Другото събрание на 10-ти Март.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева.
                          Първо прогнозираше цени х6 и то ГАРАНИРАНО (от теб) Сега доста намаляш мизата 3лв и то с лек уплах

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Пиша първо и единствено мнение в периода ми по сабониране до края на април, само защото излезе новина (очаквана и в двата аспекта, макар да се надявах модис да останат).

Както се казва - с такива акционери, на тази акция врогове не ѝ трябват! Баси, колко липсват яхстмените с тяхната стройна структура от викачи в инвестора, баси!

Набързо по темата, защото се начетох на идиотщини (без извинения):

1. За Модис - ясно, очакванше се, което не го прави по-малко неприятна новина. Отчетена е отвсякъде, няма как да повлияе (лично мнение).

2. За ниското ниво на запълняемост - също факт, имат още много да работят

3. За продажбата на варненския терен - уникална сделка от всяка една гледна точка:
                            3.1. От този терен в Брефа влизат по около 100 000 лева годишно (видно от годишния отчет за 2020, където са отбелзани или в такси клиент 2 с общо 300 000 лева за София и Варна, т.е. 100 000 за Варна, или като клиент 2 пак със 100 000 лева - 95 страница от пдф-а, за да не се ровите). Т,е, годишната му възвращемост по сегашната цена е под 1% - перфектна сделка
                            3.2. Имотът е купен за 4 милиона евро, продава се за 6,8 милиона, чисти 2,8 милки или 5,5 милиона лева - с/без ддс да не отплесвам. парите стигат за минимум 15 стинки дивидент за 2022. Сметното по сегашната цена и със сегашния дивидент, имаме минимум 5% годишна доходност (усреднена) за двете години - перфектна сделка
                            3.3. Цената на квадрат идва над 500 евро, което за полукраен квадртал на Варна, около затвора и при цени на парцелите в района около 100 евро на квадрат е повече от перфектна сделка
                            3.4. С парите от наеми към момента, дори без нови наематели, може да се изплащат вноските по двата кредита -което е ок
                            3.5. С 8-те милиона лева (след дивидента за 2022) спокойно може да се изплати изцяло първият заем към пощальоните - перфектна сделка

И за финал - ключово е намирането на нови наематели и/или продажбата на Камбаните/Бизнес парка, които са пълен булшит и аз от самото начало съм ги зачеркнал, като се концентрират около продажбата на Бриколажа в София на поне 1500 евро (аз очаквам 2000+ евро) на квадрат и запълването на тех парка, което е неизбежно, сособено след като и ПИБ се настанят в съседство. Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева. За мен новината е 90% изключително положителна и 10% очкавано отрицателна.

Успех, колеги, ще си пишем пак след отчета за Кю1

Варненските играчи те очакват с цветя, където кажеш с предлагане от по 100ев./кв. , а дааа по възможност по отдалечени от атвора парцели...

УНИКАЛЕН оценител Груев,- къде ли му е офиса??? не казвам че цената е лоша, но Груевото сравнение кипи от напрежение!!!

Коментар

• Пиша първо и единствено мнение в периода ми по сабониране до края на април, само защото излезе новина (очаквана и в двата аспекта, макар да се надявах модис да останат).

Както се казва - с такива акционери, на тази акция врогове не ѝ трябват! Баси, колко липсват яхстмените с тяхната стройна структура от викачи в инвестора, баси!

Набързо по темата, защото се начетох на идиотщини (без извинения):

1. За Модис - ясно, очакванше се, което не го прави по-малко неприятна новина. Отчетена е отвсякъде, няма как да повлияе (лично мнение).

2. За ниското ниво на запълняемост - също факт, имат още много да работят

3. За продажбата на варненския терен - уникална сделка от всяка една гледна точка:
                              3.1. От този терен в Брефа влизат по около 100 000 лева годишно (видно от годишния отчет за 2020, където са отбелзани или в такси клиент 2 с общо 300 000 лева за София и Варна, т.е. 100 000 за Варна, или като клиент 2 пак със 100 000 лева - 95 страница от пдф-а, за да не се ровите). Т,е, годишната му възвращемост по сегашната цена е под 1% - перфектна сделка
                              3.2. Имотът е купен за 4 милиона евро, продава се за 6,8 милиона, чисти 2,8 милки или 5,5 милиона лева - с/без ддс да не отплесвам. парите стигат за минимум 15 стинки дивидент за 2022. Сметното по сегашната цена и със сегашния дивидент, имаме минимум 5% годишна доходност (усреднена) за двете години - перфектна сделка
                              3.3. Цената на квадрат идва над 500 евро, което за полукраен квадртал на Варна, около затвора и при цени на парцелите в района около 100 евро на квадрат е повече от перфектна сделка
                              3.4. С парите от наеми към момента, дори без нови наематели, може да се изплащат вноските по двата кредита -което е ок
                              3.5. С 8-те милиона лева (след дивидента за 2022) спокойно може да се изплати изцяло първият заем към пощальоните - перфектна сделка

И за финал - ключово е намирането на нови наематели и/или продажбата на Камбаните/Бизнес парка, които са пълен булшит и аз от самото начало съм ги зачеркнал, като се концентрират около продажбата на Бриколажа в София на поне 1500 евро (аз очаквам 2000+ евро) на квадрат и запълването на тех парка, което е неизбежно, сособено след като и ПИБ се настанят в съседство. Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева. За мен новината е 90% изключително положителна и 10% очкавано отрицателна.

Успех, колеги, ще си пишем пак след отчета за Кю1
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
                                Тези рантутници от МНИ трябва да бъдат изгонени! Ще опоскат дружеството! Само от тази продажба МНИ ще гушне около 660 хиляди, а оставащата в дружеството печалба е много по-малка от евентуалните приходи от загубените наематели! И аз спирам да пиша като 15%, защото тези здраво ме ядосаха.

Свиквайте с проповядваните от Груйчо "ниски" и къде къде по коректни МНИ, като обслужващи....
                                имам контролирано количество, не е като да нямам, -но не прекалявам

Коментар

Working...
                                X