Даа, аз благодарение на Грую обърнах внимание на дружеството и купих, както и продължавам да купувам по малко. Дано върви добре и да умножим парите!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)
Collapse
X
-
В Младост 4 им остават още 7570 кв. м. в регулация плюс още около 8 дка извън регулация. Цената е добра. Перспективите за акцията - също. Трите офисни сгради са построени, новото строителство ще е поне с 30% по-скъпо, т.е. прогнозите на един мъдър съфорумник може и да се сбъднат. Само по-бързо да намерят нови наематели или да продадат в Бизнес парка или Камбаните.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
А историческата е около 300 евро на кв.м. май?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение[U][I]...малко под 740Евро/ м2. Не е голяма сделка и няма да повлияе, но все пак съм очарован от цената.Vanitas vanitatum...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение"ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи договор за продажба на Урегулиран поземлен имот с площ 474 кв. м., находящ се в област София, община Столична, гр. София, район Младост, ж.к. Младост 4. Базовата продажна цена на имота възлиза на 350 000 евро (триста и петдесет хиляди евро) без ДДС."
малко под 740Евро/ м2. Не е голяма сделка и няма да повлияе, но все пак съм очарован от цената.И това какво трябва да значи 5 мил. евро за другия парцел от 7 570 кв.м. ?
Коментар
-
"ФОНД ЗА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ БЪЛГАРИЯ АДСИЦ сключи договор за продажба на Урегулиран поземлен имот с площ 474 кв. м., находящ се в област София, община Столична, гр. София, район Младост, ж.к. Младост 4. Базовата продажна цена на имота възлиза на 350 000 евро (триста и петдесет хиляди евро) без ДДС."
малко под 740Евро/ м2. Не е голяма сделка и няма да повлияе, но все пак съм очарован от цената.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivopashov Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/po-sveta/453...evropa-347480/
Явно офисът още не е умрял като място за работа.
В Дъблин паднаха всички COVID мерки (в други държави също) и в офисът има бая народ, въпреки че не е задължително да се ходи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/po-sveta/453...evropa-347480/
Явно офисът още не е умрял като място за работа.
В Дъблин паднаха всички COVID мерки (в други държави също) и в офисът има бая народ, въпреки че не е задължително да се ходи.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Първо прогнозираше цени х6 и то ГАРАНИРАНО (от теб) Сега доста намаляш мизата 3лви то с лек уплах
- 1 like
Коментар
-
Перфектна сделка според мен с продажбата на Бриколаж Варна. Надявам се на продажба и на парцелите в Младост, Велико Търново и апартаментите в Боровец през тази година. И на нови наематели рабира се. И аз очаквам сериозен дивидент за 2022 г.
Неприято, но очаквано развитие с Модис.
Нямаше кворум днес. Другото събрание на 10-ти Март.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеАко това се случи, още тази година ще видим 3+ лева.и то с лек уплах
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПиша първо и единствено мнение в периода ми по сабониране до края на април, само защото излезе новина (очаквана и в двата аспекта, макар да се надявах модис да останат).
Както се казва - с такива акционери, на тази акция врогове не ѝ трябват! Баси, колко липсват яхстмените с тяхната стройна структура от викачи в инвестора, баси!
Набързо по темата, защото се начетох на идиотщини (без извинения):
1. За Модис - ясно, очакванше се, което не го прави по-малко неприятна новина. Отчетена е отвсякъде, няма как да повлияе (лично мнение).
2. За ниското ниво на запълняемост - също факт, имат още много да работят
3. За продажбата на варненския терен - уникална сделка от всяка една гледна точка:
3.1. От този терен в Брефа влизат по около 100 000 лева годишно (видно от годишния отчет за 2020, където са отбелзани или в такси клиент 2 с общо 300 000 лева за София и Варна, т.е. 100 000 за Варна, или като клиент 2 пак със 100 000 лева - 95 страница от пдф-а, за да не се ровите). Т,е, годишната му възвращемост по сегашната цена е под 1% - перфектна сделка
3.2. Имотът е купен за 4 милиона евро, продава се за 6,8 милиона, чисти 2,8 милки или 5,5 милиона лева - с/без ддс да не отплесвам. парите стигат за минимум 15 стинки дивидент за 2022. Сметното по сегашната цена и със сегашния дивидент, имаме минимум 5% годишна доходност (усреднена) за двете години - перфектна сделка
3.3. Цената на квадрат идва над 500 евро, което за полукраен квадртал на Варна, около затвора и при цени на парцелите в района около 100 евро на квадрат е повече от перфектна сделка
3.4. С парите от наеми към момента, дори без нови наематели, може да се изплащат вноските по двата кредита -което е ок
3.5. С 8-те милиона лева (след дивидента за 2022) спокойно може да се изплати изцяло първият заем към пощальоните - перфектна сделка
И за финал - ключово е намирането на нови наематели и/или продажбата на Камбаните/Бизнес парка, които са пълен булшит и аз от самото начало съм ги зачеркнал, като се концентрират около продажбата на Бриколажа в София на поне 1500 евро (аз очаквам 2000+ евро) на квадрат и запълването на тех парка, което е неизбежно, сособено след като и ПИБ се настанят в съседство. Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева. За мен новината е 90% изключително положителна и 10% очкавано отрицателна.
Успех, колеги, ще си пишем пак след отчета за Кю1
Варненските играчи те очакват с цветя, където кажеш с предлагане от по 100ев./кв., а дааа по възможност по отдалечени от атвора парцели...
УНИКАЛЕН оценител Груев,- къде ли му е офиса??? не казвам че цената е лоша, но Груевото сравнение кипи от напрежение!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Пиша първо и единствено мнение в периода ми по сабониране до края на април, само защото излезе новина (очаквана и в двата аспекта, макар да се надявах модис да останат).
Както се казва - с такива акционери, на тази акция врогове не ѝ трябват! Баси, колко липсват яхстмените с тяхната стройна структура от викачи в инвестора, баси!
Набързо по темата, защото се начетох на идиотщини (без извинения):
1. За Модис - ясно, очакванше се, което не го прави по-малко неприятна новина. Отчетена е отвсякъде, няма как да повлияе (лично мнение).
2. За ниското ниво на запълняемост - също факт, имат още много да работят
3. За продажбата на варненския терен - уникална сделка от всяка една гледна точка:
3.1. От този терен в Брефа влизат по около 100 000 лева годишно (видно от годишния отчет за 2020, където са отбелзани или в такси клиент 2 с общо 300 000 лева за София и Варна, т.е. 100 000 за Варна, или като клиент 2 пак със 100 000 лева - 95 страница от пдф-а, за да не се ровите). Т,е, годишната му възвращемост по сегашната цена е под 1% - перфектна сделка
3.2. Имотът е купен за 4 милиона евро, продава се за 6,8 милиона, чисти 2,8 милки или 5,5 милиона лева - с/без ддс да не отплесвам. парите стигат за минимум 15 стинки дивидент за 2022. Сметното по сегашната цена и със сегашния дивидент, имаме минимум 5% годишна доходност (усреднена) за двете години - перфектна сделка
3.3. Цената на квадрат идва над 500 евро, което за полукраен квадртал на Варна, около затвора и при цени на парцелите в района около 100 евро на квадрат е повече от перфектна сделка
3.4. С парите от наеми към момента, дори без нови наематели, може да се изплащат вноските по двата кредита -което е ок
3.5. С 8-те милиона лева (след дивидента за 2022) спокойно може да се изплати изцяло първият заем към пощальоните - перфектна сделка
И за финал - ключово е намирането на нови наематели и/или продажбата на Камбаните/Бизнес парка, които са пълен булшит и аз от самото начало съм ги зачеркнал, като се концентрират около продажбата на Бриколажа в София на поне 1500 евро (аз очаквам 2000+ евро) на квадрат и запълването на тех парка, което е неизбежно, сособено след като и ПИБ се настанят в съседство. Ако това се случи, още тази година ще видим 3+ лева. За мен новината е 90% изключително положителна и 10% очкавано отрицателна.
Успех, колеги, ще си пишем пак след отчета за Кю1Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнениеТези рантутници от МНИ трябва да бъдат изгонени! Ще опоскат дружеството! Само от тази продажба МНИ ще гушне около 660 хиляди, а оставащата в дружеството печалба е много по-малка от евентуалните приходи от загубените наематели! И аз спирам да пиша като 15%, защото тези здраво ме ядосаха.
Свиквайте с проповядваните от Груйчо "ниски" и къде къде по коректни МНИ, като обслужващи....
имам контролирано количество, не е като да нямам, -но не прекалявам
Коментар
Коментар