IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ (5BU / BREF)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тююю, най-накрая една червена точка за мениджмънта след толкова черни! Дано продължават така, че бях им загубил доверието! Не е кой знае какво, но все пак - браво!

"УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, На основание чл. 17, т. 1 от Регламент (ЕС) 596/2014 г. Ви уведомявам, за следното: „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ подписа договор за наем на офис площи със „Ню Уърк София Бизнес Парк“ ЕООД в офис сградата си в Бизнес Парк София. Новият договор е за срок от 6 г., а общата отдадена площ е 1272,38 кв.м. С отдадените помещения запълняемостта на сградата нараства до 67.56% от отдаваемите офис площи."
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Добре, Груев!
      Аз съм по-консервативен откъм краен резултат, но се разширих значително в позицията

Коментар

• Първоначално изпратено от Dr.Tren4eff Разгледай мнение

Браво Грую....по моите сметките е между 6.5 и 9 лева до 2028 г....., затова си пълня и аз....евтино ги слагаш Камбаните+ БП....ако някой строи нова сграда в момента ще види що е себестойност....освен това, винаги си остава възможността част от бизнес сградите да променят предназначението си и да станат хубави жилищни сгради с хубави площи и общи части
        Смятам, че сте големи оптимисти. Едно нещо струва точно толкова, колкото някой е готов да плати за него и себестойноста му въобще НЕ е определяща! Има безкрайно много неща на този свят с висока себестойност, които никой не ги иска и те просто остават неупотребени. Не казвам, че тези сгради ще пустеят, но допускам, че могат да бъдат продадени на много по-ниска цена от сегашната им себестойност. Това бизнес сгради да се превърнат в жилищни на теория е възможно, но на практика струва изключително скъпо и времеемко. Пак опираме кой би дал толкова пари за преустройство, за да получи нещо съмнително като качество /например без балкони, заобиколен само от офиси, много стъклени без уют и т.н./. Аз лично никога няма да живея в подобна преустроена сграда освен ако не емигрирам със 100 долара в Токио примерно. Да, сигурно при шокиращо ниска цена на покупка, някой строител би се наел да набие милиони и една година, за да продава после на 1500 Евра.

П.П. Имам акции от дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          Ех, айде пак ще се включа, щото малко пак така, едно към гьотере тръгнаха нещата. Да видим какво се случи в последните 15 месеца с цифрички:

Наемателите:
          - Отрицателното:
          Ми факт, напуснаха ни два доста сериозни наемателя и това е много червена точка. На онези в Бизнес парка не съм си играл да ги смятам, но на Модис наема, от данните, които имаме, е бил 11 евро с ДДС - добри наематели, но не изключителни, даже бих казал с цена под пазарната. И все пак даваха по 2 милки на година, което си е сериозна част от приходите. Е, вече ги няма. Нали не забравяме, че е ковид криза и т.н.? И все пак ни се искаше да е по-добре, ама на, не е
          - Положителното:
          Да, Модис ги няма, да, Атос ги няма, но хей, И екс ел преподписаха с техните 1500 квадрата, Бош наеха още 2750, а Софтуер АГ още толкова, т.е. новите площи (преподписани) са повече от напусналите. Това не бива да ни успокоява, разбира се, само казвам, че мениджмънтът не е чааааак толкова зле. И ето една табличка, за да се онагледи:

Виждате ли ги нашите сделки - номер 4 и номер 5 за изминалата година. И кво, зле сме, викате, колко пък да сме зле? Е, иска ми се да бяхме взели и Кока Кола, ама то аз искам да еВна и Меган Фокс, като я гледам с какъв дришляр ходи

Продажбите:
          - Отрицателното:
          Бриколажът във Варна снасяше по почти милка на година, сега тези пари няма да ги има. Това, при сегашната продажна цена, е самоизплащане за 17 години.
          Положителното:
          Продадохме Бриколажа на много добра цена, над средната за пазара в този район на Варна и с печалба (друг е въпросът, че е купен на много надута цена през 2006). За сравнение, ако Бриколажът ще се изплати от наеми за 17 години, то Синерджи ще се самоизплати макс за 7, и то пълен на една 60% (когато ги достигне) - дали е лоша сделка Продаваме и терените около Околовръстното, и то на добра цена. Разните смешки в Боровец и дребните теренчета няма да ги броя

Метрото:
          Тук отрицателно няма, а и някак помежду другото мина, че СОС гласува и е само въпрос на техническа формалност Данчето да разпише едни 195 милиона евро за метрото до Синерджи и парцела на Бриколажа, а Кирчо и Кокорчо отпуснаха за тази година 40 милки от бюджета и се ангажираха за още 4 години по толкова. Това е биг дийл, много биг, а никой не го е отбелязал. Не знам дали знаете къде отлитаме с това метро и колко рязко поскъпват имотите ни в Синерджи и Бриколаж.

И накрая малко сметки, правил съм ги и друг път, към настоящия момент:
          - Дългове - около 45 милки
          - Активи, с които могат да бъдат покрити дълговете:
          - Бриколаж във Варна - вече продаден за 13 милиона лева без ДДС
          - Парцели около Околовръстното - минимална цена 10 милиона според последната сделка
          - Бизнес парк - 20 милиона - тези трите оправят кредитите и могат да се развържат във всеки момент
          Чисти активи, с които се опрадвава сегашната цена от 2 кинта на папир:
          - Камбаните - аз не съм им особен фен, но пак са си около 25 милки
          - разните земи по Търново, морето, Видин, Боровец - слагам 5 милиона, макар че ще са повече
          - земята на Бриколаж - 15 000 квадрата, ше ги сложа много скромно по 1500 евро, макар да съм убеден, че ще бъдат продадени за повече - 45 милиона лева
          Активи, които са чиста печалба оттук нататък:
          - Синерджи тауър - 50 000 квадарата, ама хайде, ще ги смятаме само 35 000 офис площи по 2000 евро като минимум - 140 милиона лева или по 4 кинта на папир

Та това е, то не изисква и кой знае колко мислене де, елементарно е, дори в момента този папир следва да е в диапазона 4-5 лева, но не е. Аз го разглеждам като шанс и купих още 20 000 акции от началото на годината, имам да взема още 15 000 - и това ще стане. Други ликвидират портфейли - ми така са си решили, цар-пазар. Апропо, Кю1 ще е много силно, защото Модис все още ще плащат, както и втория етаж на Бош, както и Софтуер АГ. А в Кю2 ще влязат и кинтите от Бриколажа. остават само новите наематели - ми чакаме ги и толкова. После ще настане бутането с лакти, а някои ще гледаме от първия ред и ще си щркаме.

Успех, колеги, ще пиша пак в края на месеца, дотогава пак самобаниране

P.S. Забравих да напиша, че в договора с Пощите за Синерджи има клауза, според която от 2023 приходите от сградата следва да покриват над 120% вноските по кредита (главница и лихви). От това по-голямо връзване на гащи по позицията, здраве му кажи
          Браво Грую....по моите сметките е между 6.5 и 9 лева до 2028 г....., затова си пълня и аз....евтино ги слагаш Камбаните+ БП....ако някой строи нова сграда в момента ще види що е себестойност....освен това, винаги си остава възможността част от бизнес сградите да променят предназначението си и да станат хубави жилищни сгради с хубави площи и общи части

Коментар

• Ех, айде пак ще се включа, щото малко пак така, едно към гьотере тръгнаха нещата. Да видим какво се случи в последните 15 месеца с цифрички:

Наемателите:
            - Отрицателното:
            Ми факт, напуснаха ни два доста сериозни наемателя и това е много червена точка. На онези в Бизнес парка не съм си играл да ги смятам, но на Модис наема, от данните, които имаме, е бил 11 евро с ДДС - добри наематели, но не изключителни, даже бих казал с цена под пазарната. И все пак даваха по 2 милки на година, което си е сериозна част от приходите. Е, вече ги няма. Нали не забравяме, че е ковид криза и т.н.? И все пак ни се искаше да е по-добре, ама на, не е
            - Положителното:
            Да, Модис ги няма, да, Атос ги няма, но хей, И екс ел преподписаха с техните 1500 квадрата, Бош наеха още 2750, а Софтуер АГ още толкова, т.е. новите площи (преподписани) са повече от напусналите. Това не бива да ни успокоява, разбира се, само казвам, че мениджмънтът не е чааааак толкова зле. И ето една табличка, за да се онагледи:

Виждате ли ги нашите сделки - номер 4 и номер 5 за изминалата година. И кво, зле сме, викате, колко пък да сме зле? Е, иска ми се да бяхме взели и Кока Кола, ама то аз искам да еВна и Меган Фокс, като я гледам с какъв дришляр ходи

Продажбите:
            - Отрицателното:
            Бриколажът във Варна снасяше по почти милка на година, сега тези пари няма да ги има. Това, при сегашната продажна цена, е самоизплащане за 17 години.
            Положителното:
            Продадохме Бриколажа на много добра цена, над средната за пазара в този район на Варна и с печалба (друг е въпросът, че е купен на много надута цена през 2006). За сравнение, ако Бриколажът ще се изплати от наеми за 17 години, то Синерджи ще се самоизплати макс за 7, и то пълен на една 60% (когато ги достигне) - дали е лоша сделка Продаваме и терените около Околовръстното, и то на добра цена. Разните смешки в Боровец и дребните теренчета няма да ги броя

Метрото:
            Тук отрицателно няма, а и някак помежду другото мина, че СОС гласува и е само въпрос на техническа формалност Данчето да разпише едни 195 милиона евро за метрото до Синерджи и парцела на Бриколажа, а Кирчо и Кокорчо отпуснаха за тази година 40 милки от бюджета и се ангажираха за още 4 години по толкова. Това е биг дийл, много биг, а никой не го е отбелязал. Не знам дали знаете къде отлитаме с това метро и колко рязко поскъпват имотите ни в Синерджи и Бриколаж.

И накрая малко сметки, правил съм ги и друг път, към настоящия момент:
            - Дългове - около 45 милки
            - Активи, с които могат да бъдат покрити дълговете:
            - Бриколаж във Варна - вече продаден за 13 милиона лева без ДДС
            - Парцели около Околовръстното - минимална цена 10 милиона според последната сделка
            - Бизнес парк - 20 милиона - тези трите оправят кредитите и могат да се развържат във всеки момент
            Чисти активи, с които се опрадвава сегашната цена от 2 кинта на папир:
            - Камбаните - аз не съм им особен фен, но пак са си около 25 милки
            - разните земи по Търново, морето, Видин, Боровец - слагам 5 милиона, макар че ще са повече
            - земята на Бриколаж - 15 000 квадрата, ше ги сложа много скромно по 1500 евро, макар да съм убеден, че ще бъдат продадени за повече - 45 милиона лева
            Активи, които са чиста печалба оттук нататък:
            - Синерджи тауър - 50 000 квадарата, ама хайде, ще ги смятаме само 35 000 офис площи по 2000 евро като минимум - 140 милиона лева или по 4 кинта на папир

Та това е, то не изисква и кой знае колко мислене де, елементарно е, дори в момента този папир следва да е в диапазона 4-5 лева, но не е. Аз го разглеждам като шанс и купих още 20 000 акции от началото на годината, имам да взема още 15 000 - и това ще стане. Други ликвидират портфейли - ми така са си решили, цар-пазар. Апропо, Кю1 ще е много силно, защото Модис все още ще плащат, както и втория етаж на Бош, както и Софтуер АГ. А в Кю2 ще влязат и кинтите от Бриколажа. остават само новите наематели - ми чакаме ги и толкова. После ще настане бутането с лакти, а някои ще гледаме от първия ред и ще си щркаме.

Успех, колеги, ще пиша пак в края на месеца, дотогава пак самобаниране

P.S. Забравих да напиша, че в договора с Пощите за Синерджи има клауза, според която от 2023 приходите от сградата следва да покриват над 120% вноските по кредита (главница и лихви). От това по-голямо връзване на гащи по позицията, здраве му кажи
            Last edited by Грую Груев; 07.04.2022, 13:08.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• В момента тече конкурс сред кандидат наемателите. Бройката им надхвърля многократно свободните площи в Синерджи, Бизнес парка и Камбаните.

Коментар

• Сутринта като минавах през Синерджи слагаха с кран голям рекламен надпис на Бош на покрива.

Между другото, вече няма пандемична обстановка и никакви мерки, Q2 е, а няма нито 1 м2 нов даден под наем .

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

И така, приятно чакане на водата да се отече, - ще завъртя още една обиколка поне за износване на едно бебе
                  то и за него търпение се иска... току виж съм искарал едни пари за къщичката му!
                  Винаги съм възприемал инвестирането като процес по-скоро близък до овощарството, отколкото до зърнопроизводството или зеленчукопроизводството. Така, че предпочитам да остана верен на принципите си, отколкото да ги наруша. А на теб Инта, желая успех в реализиране плановете за "къщичката" и най-вече здраве!
                  Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
                    • Master Yoda: Patience you must have, my young padawan...

• Master Kostolany: Wie es Moltke für den Krieg sagte, so braucht man für die Börse die vier "G": Geld, Gedanken, Geduld und Glück...

И така, приятно чакане на водата да се отече, - ще завъртя още една обиколка поне за износване на едно бебе
                    то и за него търпение се иска... току виж съм искарал едни пари за къщичката му!

Коментар

• • Master Yoda: Patience you must have, my young padawan...

• Master Kostolany: Wie es Moltke für den Krieg sagte, so braucht man für die Börse die vier "G": Geld, Gedanken, Geduld und Glück...
                      Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от dancho_o Разгледай мнение
                        Тук всяка година се очаква от следващата или по-следващата година дивидента да е добър.
                        И от чакане за по добър дивидент ще дойде време за ликвидация !

Коментар

• Първоначално изпратено от dancho_o Разгледай мнение
                          Тук всяка година се очаква от следващата или по-следващата година дивидента да е добър.
                          Чудесно казано

Коментар

• Тук всяка година се очаква от следващата или по-следващата година дивидента да е добър.

Коментар

• Мижав, да, но според очакванията.

Коментар

• Време е да пускат наематели И да продават.

Коментар

Working...
                                X