Първоначално изпратено от два_таралежа
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Евро няма видиш никога в БГ - 2025 отдавна отпадна като вариант, а до 2027 ще се разпадне Еврозоната.
Предстоят ни още 8-10 години от 2011-2020, само че без световно спокойствие, липса на инфлация и бумтяща икономика. Бокича става да е капитан в спокойно море и да си прави далаверите и схемите, когато държавата върви по 1-2% годишно напред от регионалната инерция и световния цъфтеж. Ама сега?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение2025та наближава, еврото ще стане разплащателна валута на БГ. Не знам как я мислите тая с цените на имотите, но в момента ВСЕ ОЩЕ цените са изгодни за купуване. Догодина +40%, а през 2025та + още 30%.
===2079===
Обещаното МЯУ го няма на хоризонта никакво. Ако се появи някой и ви каже,че МЯУ-то ще дойде, той вероятно е прав, но да знаете, че неговия тайм фрейм е с точност +/- 15 години. "Таймнинг ис евритинг" както той сам обича да казва.
А този тайм фрейм от 15 години да не се окаже, че важи и за еврото?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Работодателя я плаща и за мен и за семейството ми.Също и застраховки dental, vision, life и disability. Горе долу стандартен тип застраховки. Не са задължителни , но повечето фирми осигуряват застраховки. Някои зависят от възрастта, но има и групови , за които няма значение.
В България гледам, че има здравна застраховка 8 ли 10% беше и има и частни, Каква е тяхната фунция ? Едно време май нямаше частни . Освен това преди месец чух , че здравната каса щяла да плаща MRI, Че тая каса за какво е ако трябва да си плащаш за изследвания ? Некой беше споменал и за направления , че трябвало да ходиш в началото на периода , че после свършвали , но това беше отдавна, сега сигурно не е така. Абе общо взето чувам от познати че всеки си плаща на ръка и верно че цените са по 100-на кинта ма се чудя за какво плащате 8-10% застраховки тогава ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение2025та наближава, еврото ще стане разплащателна валута на БГ. Не знам как я мислите тая с цените на имотите, но в момента ВСЕ ОЩЕ цените са изгодни за купуване. Догодина +40%, а през 2025та + още 30%.
===2079===
Обещаното МЯУ го няма на хоризонта никакво. Ако се появи някой и ви каже,че МЯУ-то ще дойде, той вероятно е прав, но да знаете, че неговия тайм фрейм е с точност +/- 15 години. "Таймнинг ис евритинг" както той сам обича да казва.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
проветрява си устата. Все пак алкохола трябва и да се изпари.
Примерно ако си счупиш зъб ще ти го платят (до 200лв, имплант НЯМА ДА ТИ ПЛАТЯТ), ако имаш пародонтоза и ти падат зъбите ще ти платят дедовия (пак 200лв). Или даваш 200лв застраховка за да ти платят 200лв разходи
Коментар
-
2025та наближава, еврото ще стане разплащателна валута на БГ. Не знам как я мислите тая с цените на имотите, но в момента ВСЕ ОЩЕ цените са изгодни за купуване. Догодина +40%, а през 2025та + още 30%.
===2079===
Обещаното МЯУ го няма на хоризонта никакво. Ако се появи някой и ви каже,че МЯУ-то ще дойде, той вероятно е прав, но да знаете, че неговия тайм фрейм е с точност +/- 15 години. "Таймнинг ис евритинг" както той сам обича да казва.Last edited by два_таралежа; 03.05.2024, 09:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Е ако е измама лорда за какво постоянно говори за доктори и зъболекари ?
Примерно ако си счупиш зъб ще ти го платят (до 200лв, имплант НЯМА ДА ТИ ПЛАТЯТ), ако имаш пародонтоза и ти падат зъбите ще ти платят дедовия (пак 200лв). Или даваш 200лв застраховка за да ти платят 200лв разходиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеЕ бабите от селата не продават ли по пазарите? Зашо няма компании които да произвеждат зеленчуци ? Тук са скъпи , към $10 кинта килото за читави домати, но има почти по всяко време, също и зеле, краставици, ягоди ... то верно че климата позволява но в БГ пък може в оранжерии.
Има и чиста храна,но е извън големите градове и иска обикаляне,но маймун няма време, нито му се занимава затова плющи лоши въглехидрати и ракия и после вика "Ама те лекарите ме умориха"Last edited by Мечкан_Бикоядов; 03.05.2024, 09:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Абе тез застраховки са ГОЛЯМА ИЗМАМА.
Плащат само случайни прегледи. Ака ако си хронично болен нищо не ти покриват. Влизане в болница покриват до 30 дена макс, има и по 20 дена
Пример с мен - имам 10 операции на очите. ПЛАТИХА МИ САМО ПЪРВАТА, за другите плащат само консумативите или 50лв.
Та си плащаш 500лв за да не се редиш за направление
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Това не е застраховка ,а осигоровка към здравната каса ,която е държавна институция.Стваката е 8% върху заплатата като има максимален осигурителен праг.Безработните плащат върху 1/2 минимлана заплата което е символично и се равнява за 2024 година на 450лв приблизително за годината
Плащат само случайни прегледи. Ака ако си хронично болен нищо не ти покриват. Влизане в болница покриват до 30 дена макс, има и по 20 дена
Пример с мен - имам 10 операции на очите. ПЛАТИХА МИ САМО ПЪРВАТА, за другите плащат само консумативите или 50лв.
Та си плащаш 500лв за да не се редиш за направлениеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнение
Какви зеленчуци и плодове? Пласмаси бъкани с пестициди от Турция.
А Маймун живее само до 73 първо защото всичко около него е стрес,диша най-мръсния въздух в ЕУ, пуши цигари,яде 30 годишни ирландски мръвки и вечер като се прибере пие ракия до посиняване.Е, как да живее повече?
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнениеТо и в Европа е така, немците ядат свинско , обед, вечер и живеят до 81, в България при всичките зеленчуци и плодове до 73.
А Маймун живее само до 73 първо защото всичко около него е стрес,диша най-мръсния въздух в ЕУ, пуши цигари,яде 30 годишни ирландски мръвки и вечер като се прибере пие ракия до посиняване.Е, как да живее повече?Last edited by Мечкан_Бикоядов; 03.05.2024, 08:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнениеГледах стиситика за продължителността на живота в САЩ. Богатите живеят средно 8,5 години повече от бедните.Last edited by segato; 03.05.2024, 08:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ако имаш частна застраховка не ти трябват направления.При вас за богатите е добре за бедните зле.При нас е обаратно.Гледах стиситика за продължителността на живота в САЩ. Богатите живеят средно 8,5 години повече от бедните.Това е защото бедните имат малки здравни застраховки или никакви.
Коментар
Коментар