If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
приятел живее в района под наем
тристаен добре обзаведен + парко място = 900 лева
казва : тези цени които искат в района не виждам смисъл да ги плащам при настоящите условия, които имам. по-добре да ги дам за бизнес и/или образование на децата (което и прави).
лайквам, защото предполагам, че ти си му помогнал в това решение
Говоря по принцип за този рентиерски хайп, който се заформя в София, Варна, Пловдив.
Пишман инвеститорчета удавници до един.През 15-итина години ги давят и после пак наново същата приказка.
Разбирам рентиерство по Европа,по Белия свят,да.Но в циганизирана държава с намалящо с по 20% население през 20г,как ? И това при планини от празни,нискокачествени имоти.Каква е дългосрочната идея ?
Виж, не купувам имот с переспектива, че ще поскъпне. Аз само купувам и давам под намем. Не продавам и не смятам да продавам.
Конкретният имот ме привлече, че е на няма и 50м от новострояща метростанция. С вътрешен двор и паркомясто, Стара санирана тухла с реална квадратура, мазе 5м2 и таван 15м2, които не са включени в квадратурата на апартамента. Терасата също не е включена. Тавана е с ток, канал и вода и може да се направи на ателие.
Като пуснат метрото наемите ще са нагоре.
За теб съм сигурен, че знаеш какво правиш.
Говоря по принцип за този рентиерски хайп, който се заформя в София, Варна, Пловдив.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
ако имаш перспектива, че дадения актив за 200К ще увеличава пазарната си цена във времето - става
конкретно за НИ в България - за мен притеснителното е презастрояването. То може да обърка сметките на всеки, който чака апартаментите да са дефицитна стока в бъдещето. Засега е много добре, но НИ не са актив, който се купува от днес за утре.
конкретно за България - за идните 10-20 години се очертава дефицит на млади и образовани хора, а именно те са таргет групата за 'хубавите наеми'.
Виж, не купувам имот с переспектива, че ще поскъпне. Аз само купувам и давам под намем. Не продавам и не смятам да продавам.
Конкретният имот ме привлече, че е на няма и 50м от новострояща метростанция. С вътрешен двор и паркомясто, Стара санирана тухла с реална квадратура, мазе 5м2 и таван 15м2, които не са включени в квадратурата на апартамента. Терасата също не е включена. Тавана е с ток, канал и вода и може да се направи на ателие.
Има страшно много хора с камари кеш, които се чудят какво да го правят.
За мен е оферта да дам 200 000Е и да взимам 500Е месечно като пасивен доход.
ако имаш перспектива, че дадения актив за 200К ще увеличава пазарната си цена във времето - става
конкретно за НИ в България - за мен притеснителното е презастрояването. То може да обърка сметките на всеки, който чака апартаментите да са дефицитна стока в бъдещето. Засега е много добре, но НИ не са актив, който се купува от днес за утре.
конкретно за България - за идните 10-20 години се очертава дефицит на млади и образовани хора, а именно те са таргет групата за 'хубавите наеми'.
ПП да добавя, че 'заробващата' политика на банките ни плаваща лихва на супер начални условия изтегля много що годе добре платени клиенти от пазара на наемите и ги прави горди собственици на ипотекирано жилище. Все още не се усеща в пълнота, защото много от тези хора чакат да се довърши /ремонтира/ обзаведе и все още са наематели, но в един момент, когато започнат да се нанасят ще се усети, че на тяхно място идват все по-малко дурги млади и образовани хора с добра работа, които могат да плащат нормални наеми и да не правят цигании. Банките в момента активно таргерират именно хора 25-35, които не си спомнят 2008-ма, имат работа и скачат смело. Лошо няма, но това са таргет групата за кандидат рентиерите, които купуват със спестени пари, че да отдават на първата група...
става сложно, но всъщност си се движи от пазарна логика. просто трябва време да се развие.
казва : тези цени които искат в района не виждам смисъл да ги плащам при настоящите условия, които имам. по-добре да ги дам за бизнес и/или образование на децата (което и прави).
Всеки ги вижда нещата различно от собствената си камбанария.
Аз лично като рентиер се радвам да има повече хора мислещи като твоят приятел:-)))
Двоен е аршина в този форум.И троен.Затова и качеството му е такова.Където има хаос,няма нищо.Така е и с самата държава.Въпиюща некомпетентност във всякакви области и услуги.Най-модерно в момента е бус шофъорите да не спират на спирките за да вземат деца,пътуващи за у-ще.Гонел разписание маймун.Та питаше каква е държавата.Ми гледай форума,същото е и навън.Различното с преди е,че сега плащат на маймун 10 банана вместо 5.Но разлика всъщност няма, понеже маймуната и с 10 и с 5 банана,си е все маймуна ! Проблема на БГ е лошия матрял.
Колега, това все едно аз съм го писал. Мнението ми се припокрива напълно с написаното от теб!
В Гео Милев на хубави локации до 3 те нови метростанции цените на читавите апарти надминаха 3000Е/м2.
3200 -3500Е за стара санирана и ремонтирана тухла или за ново и обзаведено. И на мен не ми харесаха цените, но това е реалността.
Казвам го от личен опит.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Как изчезват бе ? Лордчето поства обяви за една и съща къша в Гео Милев вече 2 години. Че първо беше една обява, сега са 2-3 и си стои. Доколкото разбирам са 210 квадрата за 370к, т.е. под 1800 евро квадрата. И това е за къша в Гео Милев дето утре-вдругиден се чака метро ... За апартамент цените не са ли даже по-ниски ? То верно , че тая къща е без покрив вече 20-30 години, ма ако бяха високи цените нямаше ли да я довършат па и така някой да я вземе за без пари и да и тури един покрив ? Шото като те слушам, 3-4 хилки на квадрат са нормални цени за апартамент, къшата ше трябва да е 5-6к и да отиде над милион. Що не я взимат за 1/3 от цената ?
В Гео Милев на хубави локации до 3 те нови метростанции цените на читавите апарти надминаха 3000Е/м2.
3200 -3500Е за стара санирана и ремонтирана тухла или за ново и обзаведено. И на мен не ми харесаха цените, но това е реалността.
Казвам го от личен опит.
Баси, модераторите не може ли да го блокират тоя човек вечер бе ? За негово добро е
Двоен е аршина в този форум.И троен.Затова и качеството му е такова.Където има хаос,няма нищо.Така е и с самата държава.Въпиюща некомпетентност във всякакви области и услуги.Най-модерно в момента е бус шофъорите да не спират на спирките за да вземат деца,пътуващи за у-ще.Гонел разписание маймун.Та питаше каква е държавата.Ми гледай форума,същото е и навън.Различното с преди е,че сега плащат на маймун 10 банана вместо 5.Но разлика всъщност няма, понеже маймуната и с 10 и с 5 банана,си е все маймуна ! Проблема на БГ е лошия матрял.
Коментар