Моля придържайте се към темата
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари.
За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
Частното нищо не ти дава. даваш 200/500лв получаваш 200/500лв ако си ги използваш.
Печелиш по телефон запазване на час. Ако си гъст с личния лекар е същото или ходиш всяка седмица. Имаше неудобство че трябва да минеш да вземеш хартишката, сега с електронните и това е минало.
доцент-светило - те професорите и АКАДЕМИЦИТЕ за нищо не стават той доцент светило.
за западните държави - чакат ама и по малко крадат. Тука много лекар, много изследвания и НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ в повечето случаиНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
Еми така е , какво предлагаш ? Ако не сме член на ЕС как ше ни помогне ? Ето сърбите и макетата не са , виж ги къде са. Фирмите в България така или иначе изнасят главно за тия няколко държави в ЕС, за които говориш. И да не си член на ЕС, Германия ше си енфорсва техните правила като внася ... ако искаш ги приемай и изнасяй ако искаш не изнасяй.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
То в Европа освен регулации друго има ли?
Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари.
За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
За Саш незнам, но тук да не дава господ да имаш сериозно заболяване - директно те пращат в Турция да се оправяш. Неслучайно почти всяка вечер има зов за помощ за лечение в Турция, вместо в "Европейска" България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Да го напиша отново. В съюз с напълно различни държави по степента на своето развитие не могат да се прилагат универсални политики, които да удовлетворяват интереса на всички. И има няколко държави, които всъщност са Европейският съюз и определят политиката. Такива като нас могат да си направят по една снимка в сградата на Европейския парламент.
А Еврозоната няма голямо отношение към фискалната политика на държавите.
Коментар
-
Не четеш с разбиране. Дали от бързане да напишеш нещо, или от невъзможност - не знам, но не мога да помогна. Ясно съм написал какво имам предвид.
Коментар
-
Вие сравнявате очаквания с реалност , което е заблуждавашо. За да оцените Европейския съюз трябва да направите оценка на това какво би се случило с Европа ако го нямаше. Най-вероятно всяка от държавите поотделно шеще да е много по слаба и като пазар и като инвестиции. Примерно една камара технологични компании инвестират в европейски държави зашото пазара е голям и има единна регулация. Вероятно нямаше да го направят ако не беше. Само си помисли как Европа шеще да дийлва с облачните услуги като големите играчи са в САШ и Китай. Как щеше да си зашитава данните и т.н. Ония щяха да правят каквото си искат. ЕС предотрватява изоставането на Европа и не го забелязваш просто зашото не е проблем, щеше да го забележиш ако беше проблем. Е виж руснаците колко са "напред", дето купуват любителски фотоапарати от магазина да ги използват във военни дронове.
Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...
Коментар
-
Е че това е нормално. САЩ са една държава но щатите в нея имат големи разлики, Въпреки всичко поне движение на стоки, хора и капитали не е проблем, което създава един голям пазар, който може да налага условия. В съшото време всеки щат може да въведе и собствени правила, например Калифорния може да легализира марихуаната докатао Тенеси не ( не знам дали е точно Тенеси не я е легализирал). В Европа има доста държави които са членове на ЕС и не използват еврото точно за да имат независима фискална политика.Чехия, Унгария. Щвеция , Дания ... 5-6 държави са и не броя България зашото ние нямаме независима фискална политика. Та не разбирам какъв е проблема. По един или друг начин трябва да има синхринизация на законодателството. Представи си ако всяка държава има различни правила за ДДС и всеки път като изнасяш трябва да и платиш ДДС-то в България и после да си го търсиш обратно само зашото държавите не могат да обменят информация заради различните формати на ДДС номера или нешо друго.Сега като изнасяш отиваш на https://ec.europa.eu/taxation_custom...vat-validation и веднага виждаш компанията регистрирана ли или не , дали номера който са ти дали е валиден или не.Я отиди и намери за Норвегия VAT номерата и после проверявай какви такси дължиш при продажби там. Аз съм се отказвал от продажби примерно в Малайзия само защото е прекалено скъпо да се разправяш за 1-2 ма клиенти и да проверяваш местните им правила. Съшото щеше да важи и за Европа ако нямаше ЕС.
А Еврозоната няма голямо отношение към фискалната политика на държавите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
И какво не и харесваш на границата между Австрия и Германия, между Чехия и Полша, между Италия и Франция и ОЩЕ СТО ГРАНИЦИ? Ако напуснем съюза ще рухнат ли, червеноглави?
Какво общо има европейският съюз с пандемията, той я предизвика или кво?
Коментар
-
Е че това е нормално. САЩ са една държава но щатите в нея имат големи разлики, Въпреки всичко поне движение на стоки, хора и капитали не е проблем, което създава един голям пазар, който може да налага условия. В съшото време всеки щат може да въведе и собствени правила, например Калифорния може да легализира марихуаната докатао Тенеси не ( не знам дали е точно Тенеси не я е легализирал). В Европа има доста държави които са членове на ЕС и не използват еврото точно за да имат независима фискална политика.Чехия, Унгария. Щвеция , Дания ... 5-6 държави са и не броя България зашото ние нямаме независима фискална политика. Та не разбирам какъв е проблема. По един или друг начин трябва да има синхринизация на законодателството. Представи си ако всяка държава има различни правила за ДДС и всеки път като изнасяш трябва да и платиш ДДС-то в България и после да си го търсиш обратно само зашото държавите не могат да обменят информация заради различните формати на ДДС номера или нешо друго.Сега като изнасяш отиваш на https://ec.europa.eu/taxation_custom...vat-validation и веднага виждаш компанията регистрирана ли или не , дали номера който са ти дали е валиден или не.Я отиди и намери за Норвегия VAT номерата и после проверявай какви такси дължиш при продажби там. Аз съм се отказвал от продажби примерно в Малайзия само защото е прекалено скъпо да се разправяш за 1-2 ма клиенти и да проверяваш местните им правила. Съшото щеше да важи и за Европа ако нямаше ЕС.
Коментар
-
Написал съм го по-долу. Когато държави на различни нива трябва да правят общи политики, се получава сегашният резултат. Можеш ли да ми дадеш пример за някакъв сериозен въпрос, по който България е имала различен интерес от големите държави и в политиката на ЕС са застъпени нашите интереси? Същото е и за Еврозоната. Паричната политика е на ниво общо за Еврозоната, т.е. Германия, Франция, Италия, Испания, Нидерландия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI
Злобарче, ще пишеш ли и на парижките власти да затворят "тия кабинети"? Родината не ти е виновна за това което си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнениеПровалът е в бленуваното единство, защото всяка държава се спасяваше сама за себе си.
А свободно движение, както казах, е по-свободно за някои. Границата между Германия и Австрия същата ли е като границата между България и Гърция?
Какво общо има европейският съюз с пандемията, той я предизвика или кво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
И къде е провалът, червеноглави? При пандемията даже Путя затвори масква, за Китай да не говорим. И кво общо има европейския съюз, червеноглави? Има си единен пазар и свобода на хора, стоки и капитали. За ужас на всички копейкаджии.
А свободно движение, както казах, е по-свободно за някои. Границата между Германия и Австрия същата ли е като границата между България и Гърция?
Коментар
Коментар