IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Моля придържайте се към темата

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари.
      За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
      2 пломби или 1 пулпит, или вадене на зъб и почистване на зъбен камък ти се ПОЛАГА ОТ ДЪРЖАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ.
      Частното нищо не ти дава. даваш 200/500лв получаваш 200/500лв ако си ги използваш.
      Печелиш по телефон запазване на час. Ако си гъст с личния лекар е същото или ходиш всяка седмица. Имаше неудобство че трябва да минеш да вземеш хартишката, сега с електронните и това е минало.
      доцент-светило - те професорите и АКАДЕМИЦИТЕ за нищо не стават той доцент светило .
      за западните държави - чакат ама и по малко крадат. Тука много лекар, много изследвания и НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ в повечето случаи
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

Еми така е , какво предлагаш ? Ако не сме член на ЕС как ше ни помогне ? Ето сърбите и макетата не са , виж ги къде са. Фирмите в България така или иначе изнасят главно за тия няколко държави в ЕС, за които говориш. И да не си член на ЕС, Германия ше си енфорсва техните правила като внася ... ако искаш ги приемай и изнасяй ако искаш не изнасяй.
        Нищо не предлагам, само констатирам провала по отношение на концепция и цели. От там тръгна разговорът. Нито сме се догонили Германия, нито сме равнопоставени с тях. И не само ние. А доводът, че с Германия се работи по-лесно отколкото с Малайзия някакси... вярно е, но не е сериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

То в Европа освен регулации друго има ли?
          Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...
          Ми не се сешам. Има компании в Мюнхен, които работят по нови технологии и даже се опитват да се борят за кадри с американски фирми, ма не са големи . То се вижда по социалните мрежи, облачните услуги играчите на АИ пазара ... Европа като че ли изостава. Ма така е, като ръгат пари в зелени енергии и подпомагане на Турция, Армения и подобни а не се грижат за собствените си хора. То и тук на държавно ниво е така. Затънали сме в дългове а раздаваме на кой ли не, ма поне има частен капитал който инвестира търсейки печалба а не да прави мили очи на оная шведската аутистка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Моят опит в медицината от последната година и да затваряме сравненията. Взех направление за Софиямед в кв. Мусагеница. Не съм дал 1ст. за прегледа. Друго направление в Дженерали при доцент-светило, не съм дал и 1ст. но по мое желание го почерпих бутилка мънки шолдър. Моя роднина я записах буквално за следващия ден в Баланс клиник при друг известен доцент. Мина и на физиотерапия в деня на прегледа. Стоматолога ми е на гърба на офиса и в работно време ми изгражда по две пломби годишно, без никакви пари, а на дъщеря ми, дори с упойка, без да й вземе пари.
            За сравнение в САЩ, ако имаш сериозно заболяване, може и като си продадеш къщата, да не ти стигнат парите за едно продължително лечение, ако нямаш нужната застраховка, която е многостепенна, според доходите. В Англия е много по-трагично, там за прегледите, които изброих, трябва да се запишеш няколко месеца предварително.
            Дай имена както аз съм дал и да видим за колко време ще може да запишем час.
            За Саш незнам, но тук да не дава господ да имаш сериозно заболяване - директно те пращат в Турция да се оправяш. Неслучайно почти всяка вечер има зов за помощ за лечение в Турция, вместо в "Европейска" България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Да го напиша отново. В съюз с напълно различни държави по степента на своето развитие не могат да се прилагат универсални политики, които да удовлетворяват интереса на всички. И има няколко държави, които всъщност са Европейският съюз и определят политиката. Такива като нас могат да си направят по една снимка в сградата на Европейския парламент.
              А Еврозоната няма голямо отношение към фискалната политика на държавите.
              Еми така е , какво предлагаш ? Ако не сме член на ЕС как ше ни помогне ? Ето сърбите и макетата не са , виж ги къде са. Фирмите в България така или иначе изнасят главно за тия няколко държави в ЕС, за които говориш. И да не си член на ЕС, Германия ше си енфорсва техните правила като внася ... ако искаш ги приемай и изнасяй ако искаш не изнасяй.

Коментар

Не четеш с разбиране. Дали от бързане да напишеш нещо, или от невъзможност - не знам, но не мога да помогна. Ясно съм написал какво имам предвид.
                Не разбираш какво пишеш, така е.

Коментар

Вие сравнявате очаквания с реалност , което е заблуждавашо. За да оцените Европейския съюз трябва да направите оценка на това какво би се случило с Европа ако го нямаше. Най-вероятно всяка от държавите поотделно шеще да е много по слаба и като пазар и като инвестиции. Примерно една камара технологични компании инвестират в европейски държави зашото пазара е голям и има единна регулация. Вероятно нямаше да го направят ако не беше. Само си помисли как Европа шеще да дийлва с облачните услуги като големите играчи са в САШ и Китай. Как щеше да си зашитава данните и т.н. Ония щяха да правят каквото си искат. ЕС предотрватява изоставането на Европа и не го забелязваш просто зашото не е проблем, щеше да го забележиш ако беше проблем. Е виж руснаците колко са "напред", дето купуват любителски фотоапарати от магазина да ги използват във военни дронове.
                  То в Европа освен регулации друго има ли?
                  Сещаш ли се за някоя голяма технологична компания (да кажем в топ 20)? Аз защото не се сещам...

Коментар

Е че това е нормално. САЩ са една държава но щатите в нея имат големи разлики, Въпреки всичко поне движение на стоки, хора и капитали не е проблем, което създава един голям пазар, който може да налага условия. В съшото време всеки щат може да въведе и собствени правила, например Калифорния може да легализира марихуаната докатао Тенеси не ( не знам дали е точно Тенеси не я е легализирал). В Европа има доста държави които са членове на ЕС и не използват еврото точно за да имат независима фискална политика.Чехия, Унгария. Щвеция , Дания ... 5-6 държави са и не броя България зашото ние нямаме независима фискална политика. Та не разбирам какъв е проблема. По един или друг начин трябва да има синхринизация на законодателството. Представи си ако всяка държава има различни правила за ДДС и всеки път като изнасяш трябва да и платиш ДДС-то в България и после да си го търсиш обратно само зашото държавите не могат да обменят информация заради различните формати на ДДС номера или нешо друго.Сега като изнасяш отиваш на https://ec.europa.eu/taxation_custom...vat-validation и веднага виждаш компанията регистрирана ли или не , дали номера който са ти дали е валиден или не.Я отиди и намери за Норвегия VAT номерата и после проверявай какви такси дължиш при продажби там. Аз съм се отказвал от продажби примерно в Малайзия само защото е прекалено скъпо да се разправяш за 1-2 ма клиенти и да проверяваш местните им правила. Съшото щеше да важи и за Европа ако нямаше ЕС.
                    Да го напиша отново. В съюз с напълно различни държави по степента на своето развитие не могат да се прилагат универсални политики, които да удовлетворяват интереса на всички. И има няколко държави, които всъщност са Европейският съюз и определят политиката. Такива като нас могат да си направят по една снимка в сградата на Европейския парламент.
                    А Еврозоната няма голямо отношение към фискалната политика на държавите.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

И какво не и харесваш на границата между Австрия и Германия, между Чехия и Полша, между Италия и Франция и ОЩЕ СТО ГРАНИЦИ? Ако напуснем съюза ще рухнат ли, червеноглави?

Какво общо има европейският съюз с пандемията, той я предизвика или кво?
                      Не четеш с разбиране. Дали от бързане да напишеш нещо, или от невъзможност - не знам, но не мога да помогна. Ясно съм написал какво имам предвид.

Коментар

Е че това е нормално. САЩ са една държава но щатите в нея имат големи разлики, Въпреки всичко поне движение на стоки, хора и капитали не е проблем, което създава един голям пазар, който може да налага условия. В съшото време всеки щат може да въведе и собствени правила, например Калифорния може да легализира марихуаната докатао Тенеси не ( не знам дали е точно Тенеси не я е легализирал). В Европа има доста държави които са членове на ЕС и не използват еврото точно за да имат независима фискална политика.Чехия, Унгария. Щвеция , Дания ... 5-6 държави са и не броя България зашото ние нямаме независима фискална политика. Та не разбирам какъв е проблема. По един или друг начин трябва да има синхринизация на законодателството. Представи си ако всяка държава има различни правила за ДДС и всеки път като изнасяш трябва да и платиш ДДС-то в България и после да си го търсиш обратно само зашото държавите не могат да обменят информация заради различните формати на ДДС номера или нешо друго.Сега като изнасяш отиваш на https://ec.europa.eu/taxation_custom...vat-validation и веднага виждаш компанията регистрирана ли или не , дали номера който са ти дали е валиден или не.Я отиди и намери за Норвегия VAT номерата и после проверявай какви такси дължиш при продажби там. Аз съм се отказвал от продажби примерно в Малайзия само защото е прекалено скъпо да се разправяш за 1-2 ма клиенти и да проверяваш местните им правила. Съшото щеше да важи и за Европа ако нямаше ЕС.
                        Много станахме експертите по данъчно облагане и взехме да си пречим.

Коментар

Написал съм го по-долу. Когато държави на различни нива трябва да правят общи политики, се получава сегашният резултат. Можеш ли да ми дадеш пример за някакъв сериозен въпрос, по който България е имала различен интерес от големите държави и в политиката на ЕС са застъпени нашите интереси? Същото е и за Еврозоната. Паричната политика е на ниво общо за Еврозоната, т.е. Германия, Франция, Италия, Испания, Нидерландия.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI

Злобарче, ще пишеш ли и на парижките власти да затворят "тия кабинети"? Родината не ти е виновна за това което си.

Коментар

Провалът е в бленуваното единство, защото всяка държава се спасяваше сама за себе си.
                              А свободно движение, както казах, е по-свободно за някои. Границата между Германия и Австрия същата ли е като границата между България и Гърция?
                              И какво не и харесваш на границата между Австрия и Германия, между Чехия и Полша, между Италия и Франция и ОЩЕ СТО ГРАНИЦИ? Ако напуснем съюза ще рухнат ли, червеноглави?

Какво общо има европейският съюз с пандемията, той я предизвика или кво?

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

И къде е провалът, червеноглави? При пандемията даже Путя затвори масква, за Китай да не говорим. И кво общо има европейския съюз, червеноглави? Има си единен пазар и свобода на хора, стоки и капитали. За ужас на всички копейкаджии.
                                Провалът е в бленуваното единство, защото всяка държава се спасяваше сама за себе си.
                                А свободно движение, както казах, е по-свободно за някои. Границата между Германия и Австрия същата ли е като границата между България и Гърция?

Коментар

Working...
                                X