Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
пичове и възрастни дами
честно ви говоря ако искате го разумевайте
РЪСТА ПРИКЛЮЧИ
и не - не злорадствам , само защото
пак и отново аз се оказвам прав във времето и пространството
още повече имайки доста имоти ,не бих могъл да се радвам ,че
ще се понижи общата стойност на активите и имАнето ми
но фактите са такива и те са неумолими
радостното за мен е че съм взел всички мерки
за почти нулиране и диверсифициране на този ИМОТЕН СПАД
тоест - в номинално изражение - няма да се отрази на авоарите ми
препоръката към тези които нямат моята финансова култура
и икономически познания - за да еквалибрират с активите от
падащи към качващи е :
ДА ПРОДАВАТ
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тези 40% ръст на заплатите са тотална измислица. Може и да важи за чистачките и касиерките в Лидъл, но именно те дори да получават 1100 чисти вместо 800, не могат да си позолят кредит с 50к отгоре, защото тези 300 лева отиват за розав домат (вместо червен досега).
Аз лично на никой служител не съм одобрявал увеличение от 10% за 1 година. 5-6% може, при това на добрите само. А при нас заплатите са топ, може би не колкото в Хиперсайънс и подобни, но ги гоним. Големите увеличения идват с ръст в йерархията. Едва ли обаче всичкото софиянец е станал директор. Хеле пък 2020, когато масово народът работеше на намален работен ден - 10% може, но надолу.
писимиси ли
не му се връзвай - той е форумния логореец
пускат го когато трябва да се забаламоса (успокои) обстановката
от глупостите на Станка и Адролеско
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от rover Разгледай мнениеНикой не мисли за бизнес, никой не мисли да харчи пари за други неща.
Това е написано от ejonny. Не отговаря на истината. Хората си движат бизнеса, а печалбата инвестират.
Вчера четох една статия. 4/5 от покупките на имоти не са с ипотека, а със спестени пари. Това не се отнася за района зад Централна гара.
Никой не е луд да си зареже бизнеса (дойната крава). Това са просто приказки. Има да чакате да купите евтини имоти от невъзможност за изплащане на кредитите. По-добре се надявайте на конфискации, национализации и тото.
само че изводите и интерпретациата
от статията малко се различават от твоите
твоите са професионално изкривени и леко невярни
нещата стоят на 100 % диаметрално положение от
изглеждащите в ума ти
хихиих - как звучи - ума тиLast edited by Yandox; 28.09.2021, 20:43.
Коментар
-
2014 защо ли продаваха хората, а 2008 не продаваха?
Отричаш ли, че сривът след 2009 беше процентуално еднакъв както в Люлин, така и във Вазов?
Или мислиш, че светът се е променил коренно и вече сценарият няма да се повтори?
Народът измира от Ковид както виждаш. Кой ще живее в тези апарти? Като отмине пандемията мислиш ли, че англичаните ще продължат да гладуват и няма пак цяла източна Европа да се изсипе там?
Криза ще има.Ще има и срив на всички надценени активи. Колкото и да не ти се иска, този момент няма как да не дойде.
Като каза Берлин - ето вече една добра статистика за цените на "новото ново", при това завършено до ключ (там извращения като шпакловка и замазка няма) и на базата на светлата площ без стени и тераси:
https://www.immobilienscout24.de/neu...en-berlin.html
Примерите са за 80 Берлински квадрата строено след 2018, среден клас довършителни и обзавеждане, т.е. около 120 Български (с общи части). Тук в хубавите квартали цените на новото са около 2500-3000 с ДДС в момента. Като сложиш и довършителни средна ръка за 300 Евро, излиза че един среден тристаен в Лозенец излиза колкото идентичен тристаен в Берлин с лоша към средна локация или колкото идентичен тристаен в Берлин на топ локация през 2016 година.
Наясно ли си на колко светлинни години София е по-назад от Берлин 2016? Виж и в мапса улиците в Груневалд (Берлинският Лозенец) и ще ти стане ясно.
ПС: В Гоцето преди една година средната офертна беше 1300, сега е 1700. Това са си 30% и е не просто обезпокоително, а направо критично.
ПРАВО В ДЕСЯТКАТА
четете и записвайте в тефтерчето
после да няма - олеле , мамо
на който не му се пише да снима с телефона
и всека сутрин на кафето да го прочита по 4 пъти
хихихихихихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеМомчета, хайде да успокоим топката и да започнем да разсъждаваме малко. Тук сме се събрали хора с интерес към НИ, едни се занимаваме с това от години ,други сега започват или искат да прекупят още нещо. Разбирам , че всички ни интересува да купуваме по-евтино ,но нека се замислим дали е възможно и какво ще купим на ниска цена. Пишете тук ,че с идващата криза много хора ще имат проблем с плащането на ипотечните си вноски ,но задавате ли си въпроса ако има такива хора, те какви апартаменти са купували и най-важното е къде са ги купували. Ето, много хора ви пишат ,че в момента няма нищо хубаво на пазара, а сега си представете, че цените паднат с 20 - 30 % примерно какво ще присъства на тезгяха. Да не дава Господ, строителните фирми ако спрат тогава пък какво става. Не е на добре, че няма какво хубаво да се купи, както пише Джони, при висок пазар и високи цени.
второ - знаеш как се успокояват
трето - останалото е булшит
хихихихи
Коментар
-
Като е ставало бой, защо тогава в Изток цените на 3-стаен са паднали от 1800 на 1200?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Аз много неща правя с лекота, малкия. Има много да учиш.
в случая мечколисичков
ти говореше за 'бъркане в носа' бе пуевенски
хихихиПървоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеи нема ка да си бръкне през носа и да се почеше.
ти си 'уникален''
само не ''учи'' никой
моля тееееееееееее
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Джони, ама как да не изчезнаха тогава офертите ? Забрави ли ,че нямаше какво да се купи, а ако случайно се появеше нещо интересно ставаше бой на входа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Писал съм че си водя статистика за интересуващите ме места. Средната цена на 19.03 2020 за Гоцето е 1394. Сега е 21-22% повече за 18 месеца.
Може би си пропуснал, но написах преди седмица, че ръста за София за последната година е 18%. Гоцето е в синхрон с това може би малко повече....сегментиране....
ПП 2017 е около 1150 през цялата година....Т.е. за 3 години до 2020 има с мъка 20% ръст, а заплатите за тези 3 години нараснаха в София с 30-40%....Виждаш ли как 1700 е нормална цена ?
Аз лично на никой служител не съм одобрявал увеличение от 10% за 1 година. 5-6% може, при това на добрите само. А при нас заплатите са топ, може би не колкото в Хиперсайънс и подобни, но ги гоним. Големите увеличения идват с ръст в йерархията. Едва ли обаче всичкото софиянец е станал директор. Хеле пък 2020, когато масово народът работеше на намален работен ден - 10% може, но надолу.
Коментар
-
Добре, 2022 с какво ще е по-различна от 2010-2014?
Как така тогава не изчезнаха офертите, а изведнъж стана свръхпредлагане и цените се сринаха?
- 1 like
Коментар
-
Добре, 2022 с какво ще е по-различна от 2010-2014?
Как така тогава не изчезнаха офертите, а изведнъж стана свръхпредлагане и цените се сринаха?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Джони България не е Германия.Българина трудно се разделя с имотите си.Както ти казахме дойде ли кризата няма да ти е до имот и всичко читаво ще изчезне.Аз отдавна говоря за 2022 мож да го провериш в другата тема...Догодина може изобщо да не ние до имоти...Аз дебна да купя земица или гаражи на ниво партер не подземия
Коментар
-
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...v8w&f1=1&fe7=1
Това са точно 50 Берлински квадрата, а при абсурдната цена, която е обявена и със среден клас довършителни ще излезе 210к.
При това Гоцето е средна локация за София, а самата сграда е на възможно най-кофти място в Гоцето.
На идентична цена може да се купи идентичен апартамент в Берлин Шпандау например (210/50*80=336.000).
https://www.immobilienscout24.de/neu...en-berlin.html
Коментар
Коментар