IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
    До модераторите: Последните 6 поста са на един и същ потребител (ще си спестя квалификациите).
    ​​​​​​Това не се ли счита за спам?
    Зависи от съдържанието.
    Твоето е заяждане и следва да се изтрие.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

      Радев ти каза и колко е нетото. Ама цените в Лондон такива ли са, такива са.
      Бяха... бяха...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

        Виж сега в тоя форум е пълно с ИТ,та знам го и знам даже някои какво работят и къде ,как съм достигнат до това инфо аз си знам.Не е в това въпроса. Въпроса е ,че когато имаш едни 10 години в които банките правят така че парите да струват 0 че даже и под нулата ,имаме огромно, мега раздуване, на всичко ,а в тех сектора...е нещо страшно...това са огромно количество работни места които трябва да си отидат много заплати трябва да се намалят..и това са важни неща защото те докараха тези цени,тази инфлация тези очаквания за ръст,няма как да имаме ниски цени без криза и без съкращения, това е ,а ако някой иска да плаща още и още и още за каквото и да е негов е проблема ,неговата глава е сбъркана ,обществото не печели от инфлация ,а обратното от дефлация или спад на инфлацията и цените и то сериозен и това е доказано
        Добре де, какво общо имат Ит тата с баМките, които печатат "пари" от въздуха? Отделно защо смяташ, че ит тата носят вина, че същите тия банкстери ги караха да си теглят парите, защото ще ги чарджват с отрицателни лихви?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
          Четиристайните покрай докторски паметник чупят нови върхове.

          https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=9xm5vd&f1=1
          Чупят ама на хАртия, също както нашите зърнари "чупят рекорди" искайки 479 лв тон на Софийската борса, при 320 в Украйна, 330 в Русия, 360 във Франция и 370 в Сащ.
          Искането не е като "даването".

          https://sce-bg.com/protokoli/zarno/

          Коментар


          • До модераторите: Последните 6 поста са на един и същ потребител (ще си спестя квалификациите).
            ​​​​​​Това не се ли счита за спам?

            Коментар


            • https://www.flagman.bg/article/306454

              Зловеща прогноза за апокалипсис с парите !!

              Скъпи кредити,висока безработица,и спад в ръста на доходите ,при нас процесите идват бавничко ,но удрят тежичко !

              Last edited by nkavrakov1982; 05.11.2023, 17:00.

              Коментар


              • Какво представлява лимитаризмът?
                Икономическият лимитаризъм е концепция, в чиято основа е залегнала идеята, че никой не бива да е прекалено богат. Той се фокусира върху вредите и рисковете от наличието на свръхбогатство и не се интересува от бедността или бедните хора - дори когато темата е неравенството.

                Поставянето на горна граница на това колко богатство може да натрупа един човек не е замислено като наказание. Идеята е да се насърчи положителната промяна за икономическата система и населението чрез социални подобрения. В един момент "излишните пари" вече не допринасят за благосъстоянието и процъфтяващия живот. И в повечето случаи няколко милиона долара би трябвало да са напълно достатъчни.

                Лимитаризмът не е социализъм или комунизъм. Той не отхвърля натрупването на богатство, притежаването на частна собственост или определено ниво на социално неравенство. Идеята е, че ако разполагаш с твърде много, това понякога може да е прекалено. Засега теорията не дефинира това "твърде много" с конкретни числа - примерно с 10 милиона, 150 милиона или 2 милиарда долара.

                Терминът лимитаризъм е въведен от белгийския философ Ингрид Робейнс, преподавателка във Философския факултет на Университета в Утрехт, Нидерландия. Занимава се с изследвания с фокус върху етиката, политическата философия и социалната справедливост.

                За първи път тя представя идеята за лимитаризма на конференция през 2012 година. След няколко години се появява и първата ѝ научна статия по темата. Оттогава Робейнс неуморно говори по въпроса, публикува статии и работи върху книга. Идеята предизвиква различни реакции по целия свят.

                "В Европа опитът ми показва, че обществеността споделя много от аргументите в полза на лимитаризма. Но в САЩ тази идея е много далеч от дискусиите в мейнстрийм обществения дебат", казва Робейнс пред ДВ. "Част от традиционната американска култура е идеята за американската мечта - убеждението, че всеки би имал шанса да стане много богат, ако просто е всеотдаен."

                Всеки милиардер е резултат от политически провал?

                Кога е морално или етично необходимо да се намесим в икономическата система на свободния пазар в полза на обществото като цяло? Допринасят ли богатите за развитието, като инвестират в повишаване на производителността, или просто обезкървяват предприятия, респективно цели (развиващи се) страни? Наистина ли да имаш десет автомобила е много по-добре от това да притежаваш два?

                "Някои вече издигат лозунга: 'Всеки милиардер е провал на политиката'. Смятам, че това е правилно, но дори ситуация, в която някои свръхбогати хора разполагат с много по-малко от един милиард, е морално и политически проблематична", казва Робейнс. Тя твърди, че лимитаризмът се гради върху два основни стълба: защитата на демокрацията и справянето с неотложните нужди или проблеми на колективното обществено действие, например климатичните промени.

                Лимитаризмът вижда опасност за демокрацията: богатите са в състояние да използват парите си, за да оказват влияние върху политиците, да наемат лобисти и да прокарват закони в техен интерес. Освен това могат да влияят на общественото мнение - като купуват медии или финансират мозъчни тръстове.


                И по темата за конфискацията...

                Конфискуването на част от богатствата може да помогне и за нагаждането към климатичните промени. Правителствата биха могли да инвестират в системи за защита на гражданите от екстремните метеорологични условия, както и да изградят мощности за възобновяема енергия или по-добри технологии.

                Коментар


                • Спад,спад ,спад

                  https://m.novinite.com/articles/2221...e+a+Quiet+Move

                  Наблюдение на пазара: Цените на недвижимите имоти в България затихнаха

                  След като топлите летни месеци отстъпиха място на есента, пазарът на недвижими имоти в България стана свидетел на лека промяна. Според последния анализ на "Арко недвижими имоти" през третото тримесечие на годината се наблюдава лек спад в цените на жилищата.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

                    И по-ниска инфлация
                    +1000,

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение

                      Остави го Кавръка, откак не успя да стане програмист плюе по ИТ-тата. Хем купува технологични акции, хем громи ИТ сектора у форума. Пълен нон сенс.
                      Купувам избрани акции ,а не технологични.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

                        Аз лично нищо не променям, ти обаче искаш да затриеш високо платен сектор от икономиката поради някакви твой причини.
                        Катаклизми и сътресения ще има, ще има и закъсали строители и наемодатели и бизнеси също, но не е добре да забива цялата икономика, каквито желания имаш ти.
                        Тоя сектор е надут изкуствено само ти ли не го разбра ?
                        И не само у нас ,а глобално ?

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                          Нищо не защитавам ,я ми кажи ако хвърлиш едно топче във въздуха дали не очакваш че в един момент няма да падне и колкото по-високо е летяло,толкова по-силно пада

                          Абе Вие променихте и физиката и математиката,искате вечен урожай и благоденствие...
                          Аз лично нищо не променям, ти обаче искаш да затриеш високо платен сектор от икономиката поради някакви твой причини.
                          Катаклизми и сътресения ще има, ще има и закъсали строители и наемодатели и бизнеси също, но не е добре да забива цялата икономика, каквито желания имаш ти.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                            Точно така, но има и продължение. Заплатите в ИТ сектора дърпат ДРУГИТЕ заплати нагоре защото се случва мотивация за преквалифициране на нископлатени хора в ИТ хора пък било то и телефонисти и като резултат заплатата в Лидъл и другите вериги от 500 лева стана 2500 за 6-7 години....
                            Остави го Кавръка, откак не успя да стане програмист плюе по ИТ-тата. Хем купува технологични акции, хем громи ИТ сектора у форума. Пълен нон сенс.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                              За 5-ти етаж без асансьор въобще има ли купувачи на каквато и да е цена....
                              Само си представи как качваш и сваляш бебешка количка неклко пъти на ден... може и без детето :-)
                              Само това да беше кусура...качеството на обявата за нещо струващо 1 500 000лв е...снимка на паметника.

                              Предполагам се досещаш, че всеки може да пусне стотици такива обяви в района си, за да държи средната офертна цена. Това на един нормален пазар, какъвто е Щатите например ще бъде репортнато моментално, а брокера ще се реди на опашка с латиносите за мияч на тоалетни в Макдоналдс.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
                                Кавръков пак се радваш на грешните неща. Дори да си представим, че уволнят 80% от ИТ сектора утре какво си мислиш, че ще случи?
                                За твоята позиция ще кандидастват 50 човека всеки един с повече качества от теб.
                                Защо си мислиш, че това по някакъв начин е добро за теб?

                                Истината е че ти си на мясото в обществото което си заслужил с работата, усилията и знанията си. Понякога и с късмета си, но той е само временен ако нямаш качества. Ако изведнъж цялото общество обеднее ти пак ще си на същото място отнесено към останалите, което означава че ще събираш стотинки за хляб.

                                За това и завистта е от лошите качества - когато искаш да дърпаш всички надолу защото си мислиш, че ти ще останеш на същото място дърпаш и себе си надолу. Единствения начин утре да си по-добре от днес е ако и останалите около теб са по-добре и се опитваш да помагаш за това или поне не пречиш. За съжаление комунизма е възпитал много като теб в грешните ценности.
                                Точно така, но има и продължение. Заплатите в ИТ сектора дърпат ДРУГИТЕ заплати нагоре защото се случва мотивация за преквалифициране на нископлатени хора в ИТ хора пък било то и телефонисти и като резултат заплатата в Лидъл и другите вериги от 500 лева стана 2500 за 6-7 години....

                                Коментар

                                Working...
                                X