If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От дълго време чета темата и реших да се включа в дискусията. Ще ми се да развържа една маломерка за да инвестирам в американски индекси и евентуално подбрани акции.
Някой с опит може ли да ме посъветва какъв е най-ефективният начин да се прави това нещо и да обясни какви данъци мога да очаквам?
Вземай ETF върху технолигични компании на европейски пазар.ПРимерно ANAU.MI.Toва е в Милано.На еропейски пазар дохода от капиталовата не се облага
От дълго време чета темата и реших да се включа в дискусията. Ще ми се да развържа една маломерка за да инвестирам в американски индекси и евентуално подбрани акции.
Някой с опит може ли да ме посъветва какъв е най-ефективният начин да се прави това нещо и да обясни какви данъци мога да очаквам?
Горе доку така се чувства. Като набие 1500 франка за 18 кв м площ под наем и ще му се прииска да беше сомалиец в София.
Ти в Цюрих бил ли си някога? Аз съм буквално всяка седмица там, понеже имам клиенти. София не може да доближи стандарта му и след 1000 години. За 50 минути стигам с кола от вкъщи. Повярвай ми, никой местен не би предпочел София пред Цюрих, дори да му дадеш безплатно кофтора на Шейново.
Ако сомалиец Ви каже че в Могадишу жилищата са по-скъпи от тези в Цюрих няма ли да помислите че не е наред ? И той може да изкара факти.
Ама не са. Сомалиеца ще излъже. Виж в Мумбай не са евтини. А в Дака 2015 година бяха средна цена по-висока от София. Но не съм гледал как са в момента. Освен това в Сф има много евтини жилища. По под 100К€ може би има хиляди жилища по 70-80 кв. м.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
На база на това, което виждаме към днешна дата, България се намира в много по-ниска степен на задлъжнялост. Ако ипотечните кредити, съотнесени към брутния вътрешен продукт (БВП) на България, са 11%, средната стойност за Европа е 40%. Имаме доста по-ниска задлъжнялост, една догонваща икономика и растящи доходи. Виждаме, че доходите ни са нараснали към декември миналата година с 15%. В същото време цените на имотите са нараснали с 10%, т.е. те изпреварват като ръст и жилищния индекс.
Опасно е дилетант за провежда “консултации” по правни въпроси. Счетоводителчета, брокерчета, преводачки. Ужас. А хората кълват. И после, когато всичко е тотално осрано каца на бюрото ми и се почват едни вопли. “Само в тебе ми е надеждата”.
Повишавам юридическата култура на хората. Стискат се за 50-100 лева и после си плащат 50000-10000 поради пусти пинтилък.
Обаче никога не се знае какво ще реши съдът. И много често решават каквото си искат и вземат балансирани решения.
Коментар