IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ozimandius Разгледай мнение
    Здравейте колеги,

От дълго време чета темата и реших да се включа в дискусията. Ще ми се да развържа една маломерка за да инвестирам в американски индекси и евентуално подбрани акции.

Някой с опит може ли да ме посъветва какъв е най-ефективният начин да се прави това нещо и да обясни какви данъци мога да очаквам?
    Вземай ETF върху технолигични компании на европейски пазар.ПРимерно ANAU.MI.Toва е в Милано.На еропейски пазар дохода от капиталовата не се облага
    Last edited by nradev1111; 20.06.2024, 16:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
      Според представителя на Arco Real Estate, в следващата година ще станем свидетели на ръст в цените на имотите от между 5 до 10%.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...-sruti-2158164
      е как ръст
      нали беше започнал спадът
      още от 2021
      Last edited by X_Y; 20.06.2024, 17:33.
      препоръка е

Коментар

• Според представителя на Arco Real Estate, в следващата година ще станем свидетели на ръст в цените на имотите от между 5 до 10%.

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylg...-sruti-2158164

Коментар

• швейцария с второ намаление на лихвите за 3 месеца
          тия да не са си сменили мейла!???
          препоръка е

Коментар

• Здравейте колеги,

От дълго време чета темата и реших да се включа в дискусията. Ще ми се да развържа една маломерка за да инвестирам в американски индекси и евентуално подбрани акции.

Някой с опит може ли да ме посъветва какъв е най-ефективният начин да се прави това нещо и да обясни какви данъци мога да очаквам?

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Горе доку така се чувства. Като набие 1500 франка за 18 кв м площ под наем и ще му се прииска да беше сомалиец в София.
              Ти в Цюрих бил ли си някога? Аз съм буквално всяка седмица там, понеже имам клиенти. София не може да доближи стандарта му и след 1000 години. За 50 минути стигам с кола от вкъщи. Повярвай ми, никой местен не би предпочел София пред Цюрих, дори да му дадеш безплатно кофтора на Шейново.

Last edited by X_Y; 20.06.2024, 13:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Е, че ти в Цюрих, като сомалиец ли се чувстваш, че правиш подобен паралел?
                Горе доку така се чувства. Като набие 1500 франка за 18 кв м площ под наем и ще му се прииска да беше сомалиец в София.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Какви са фактите?

Ако сомалиец Ви каже че в Могадишу жилищата са по-скъпи от тези в Цюрих няма ли да помислите че не е наред ? И той може да изкара факти.
                  Е, че ти в Цюрих, като сомалиец ли се чувстваш, че правиш подобен паралел?

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Какви са фактите?

Ако сомалиец Ви каже че в Могадишу жилищата са по-скъпи от тези в Цюрих няма ли да помислите че не е наред ? И той може да изкара факти.
                    Ама не са. Сомалиеца ще излъже. Виж в Мумбай не са евтини. А в Дака 2015 година бяха средна цена по-висока от София. Но не съм гледал как са в момента. Освен това в Сф има много евтини жилища. По под 100К€ може би има хиляди жилища по 70-80 кв. м.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Липсващите мнения са тук:
                      Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни? - Форум Инвестор.БГ (investor.bg)
                      रादोस्त

Коментар

• На база на това, което виждаме към днешна дата, България се намира в много по-ниска степен на задлъжнялост. Ако ипотечните кредити, съотнесени към брутния вътрешен продукт (БВП) на България, са 11%, средната стойност за Европа е 40%. Имаме доста по-ниска задлъжнялост, една догонваща икономика и растящи доходи. Виждаме, че доходите ни са нараснали към декември миналата година с 15%. В същото време цените на имотите са нараснали с 10%, т.е. те изпреварват като ръст и жилищния индекс.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Да, така е. Но има и едно друго психично състояние - на неприемане и несъгласие с фактите.
                          Какви са фактите?

Last edited by rverb; 28.06.2024, 01:28.

Коментар

• Моля, пишете по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Опасно е дилетант за провежда “консултации” по правни въпроси. Счетоводителчета, брокерчета, преводачки. Ужас. А хората кълват. И после, когато всичко е тотално осрано каца на бюрото ми и се почват едни вопли. “Само в тебе ми е надеждата”.

Повишавам юридическата култура на хората. Стискат се за 50-100 лева и после си плащат 50000-10000 поради пусти пинтилък.
                              Обаче никога не се знае какво ще реши съдът. И много често решават каквото си искат и вземат балансирани решения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

Скъпи на триците, евтини на брашното!

Тя тая поговорка да не мислиш, че е случайна?
                                Аааа няма случайности. При мен е ежедневие.

Коментар

Working...
                                X