IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

какъв студент!?
    доцент е вече в рутенето на имотиту!
    обаче пусто имоти много кораво, клати се, клати, но не пада.
    Не рутя нищо. Имам друг поглед. В този форум сте като малки деца. Измисляте си истории и после забравяте че сте ги измислили и започвате да ги вярвате. На няколко пъти срещах цитати от Уикипедиа, Нумбео и подобни. Вие нямате достъп или игнорирате информацията от достоверните източници и избирате да се самозаблуждавате. Като казах че сомалиец може да твърди че имотите в Могадишу са по-скъпи от Цюрих имах предвид един от Вашите прехвалени сорсове:
    https://www.numbeo.com/cost-of-livin...ayCurrency=CHF
    Както виждате дори имагинерния ми пример се базира на нещо макар и очевидно невярно. Вашите разсъждения са чист въздух. Имате ли коментар по темата или коментарите Ви са само на личностна основа към човек който не познавате?

Last edited by rverb; 28.06.2024, 01:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Те да оправдаят цена от 2000 Евро не могат...Ти искаш 10.000 да оправдаят.
      Чисто фундаментално справдливата цена на приличните локации в София е не повече от 1000-1200, а в момента там цените са 3000-4500.
      Я, виж Електроджони каква хубава статия за Германия в любимия ни сайт:

https://www.investor.bg/a/515-ikonom...-ot-evrozonata

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

------------------

Хора, имам общо предложение към всички, които държим акции. Понеже има много такива, които пишат и в тази тема.

Ако решите да си продавате акциите, слагайте ордерите си на +30% от текущата пазарната цена. Нека да напомпим цените до пръсване, и да изцедим тухладжиите като лимончета. Сега ни се е паднало.
        Видно е, че тухладжиите са отчаяни - готови са да продават маломерки, само и само за да влязат в акции и да закачат някаква прилична доходност. Повече от очевидно е, че доходоността от тухлите я няма никаква, или е вече на пълно изчезване, следователно тухладжиите няма къде да мърдат, ще кацнат на нашите акцийки, и следователно са в ръцете ни.
        Хубавото при акциите е, че такива шменти капели като с БГ имотите не вървят (например да обявиш "офертна" +30% и да твърдиш до последно, че това било пазарна цена и не било наценено)...Световните пазари не се дърпат от група неграмотни и алчни брокерази, тук важат правила.

Мани, че днес бях на плюс с 12к Еуро за деня до обяд, сега гледам че са паднали и съм "само" с 3к нагоре...

Друго си е да отдаваш маломер "до метростанция" с наем 800 лева месечно...

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Всички лъжат - по-скоро това са 2-3 брокера които се логват с различни никове и пишат откровени провокации и лъжи, само и само да рекламират долнопробните си кофтори. На всички им е ясно, че на фона на фрапантните разлики в стандарта, доходите и икономическите показатели, дори 20 пъти разлика в средната цена между двата града е твърде малка и че софийските имоти са безумно надценени на фона на швейцарските.
          Те дори не си правят труда да лъжат убедително. bulgarian lev често използва в лъжите си думата факти но не дава такива. Вече два пъти го питам къде са фактите и той не отговаря, скри се като мишка. Много е словоохотлив докато не го предизвикаш да докаже тезата си. Питам го трети път , къде са фактите че в София м2 е 10,000 евро ? Два_таралежа също може да се чувства поканен да отговори.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Ти мислиш ли да се прибираш в БГ?
            Не мисля че мога да се върна. Въздуха не ми позволява. Свърших училище за тази година и сега съм близо до Милано при приятелката ми. Въздуха в Милано е известен като доста мръсен, но се търпи. В София сигурно е друг тип замърсяване защото през половината от времето трябва да стоя в къщи. Теоретично стои и въпроса дали ще мога да си намеря работа за моето ниво, но докато не се оправи въздуха няма какво да разсъждавам. Преди да дойдем тук попитах приятелката ми дали иска да отидем в София и тя ме попита дали трябва да си прави ваксини. Мисля че това би трябвало да Ви дава идея какъв е имиджа на България в Европа. Не мога да ги виня. Когато чуят нещо за България то е или за измами и кражби или виждат циганите, които идват да точат помощи. Може би по аналогия ме попита защото като ходихме до Индия и Танзания трябваше да си направим ваксини.

Коментар

• ------------------

Хора, имам общо предложение към всички, които държим акции. Понеже има много такива, които пишат и в тази тема.

Ако решите да си продавате акциите, слагайте ордерите си на +30% от текущата пазарната цена. Нека да напомпим цените до пръсване, и да изцедим тухладжиите като лимончета. Сега ни се е паднало.
              Видно е, че тухладжиите са отчаяни - готови са да продават маломерки, само и само за да влязат в акции и да закачат някаква прилична доходност. Повече от очевидно е, че доходоността от тухлите я няма никаква, или е вече на пълно изчезване, следователно тухладжиите няма къде да мърдат, ще кацнат на нашите акцийки, и следователно са в ръцете ни.
              Last edited by Frosty; 20.06.2024, 19:59.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Аз съм студент. Нямам големи нужди а няма голямо значение как живея сега защото е временно и инвестирам в бъдещето си. Това че се опитвате да ме засегнете на стандарт по-скоро говори че Вие имате проблеми със стандарта или просто сте завистлив. В Швейцария чужденците се приемат хладно, но пак е по-добре отколкото отношенията между хората в България.
                Ти мислиш ли да се прибираш в БГ?

Коментар

• Първоначално изпратено от rverb Разгледай мнение

Не виждам факти за София и 10,000 евро квадратния метър. Както винаги говорите празни приказки. Във Вашия измислен свят можете да си представяте каквото си искате. Ако кажете на някой швейцарец че цената в София е половината от цената в Цюрих той ще Ви гледа точно така както Вие бихте гледали сомалиеца , със съжаление и загриженост. Господин таралежа преди няколко дни беше написал че швейцарец искал да купи къща при него. За него съм склонен да вярвам че лъже.
                  Всички лъжат - по-скоро това са 2-3 брокера които се логват с различни никове и пишат откровени провокации и лъжи, само и само да рекламират долнопробните си кофтори. На всички им е ясно, че на фона на фрапантните разлики в стандарта, доходите и икономическите показатели, дори 20 пъти разлика в средната цена между двата града е твърде малка и че софийските имоти са безумно надценени на фона на швейцарските.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Горе доку така се чувства. Като набие 1500 франка за 18 кв м площ под наем и ще му се прииска да беше сомалиец в София.
                    Аз съм студент. Нямам големи нужди а няма голямо значение как живея сега защото е временно и инвестирам в бъдещето си. Това че се опитвате да ме засегнете на стандарт по-скоро говори че Вие имате проблеми със стандарта или просто сте завистлив. В Швейцария чужденците се приемат хладно, но пак е по-добре отколкото отношенията между хората в България.
                    Last edited by rverb; 28.06.2024, 01:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Е, че ти в Цюрих, като сомалиец ли се чувстваш, че правиш подобен паралел?
                      Правя подобен паралел защото от гледна точка на Цюрих, София и Могадишу изглеждат подобни. Доста хора тук приемате много персонално когато София се спомене в негативна светлина и изпадате в абсурдни ситуации. Надявах че ако Ви дам друг абсурден пример, в който София не е замесена, няма да се затворите в глухо отрицание а ще се замислите в какви заблуди избирате да изпадате.
                      Last edited by rverb; 28.06.2024, 01:27.

Коментар

Ама не са. Сомалиеца ще излъже. Виж в Мумбай не са евтини. А в Дака 2015 година бяха средна цена по-висока от София. Но не съм гледал как са в момента. Освен това в Сф има много евтини жилища. По под 100К€ може би има хиляди жилища по 70-80 кв. м.
                        Не виждам факти за София и 10,000 евро квадратния метър. Както винаги говорите празни приказки. Във Вашия измислен свят можете да си представяте каквото си искате. Ако кажете на някой швейцарец че цената в София е половината от цената в Цюрих той ще Ви гледа точно така както Вие бихте гледали сомалиеца , със съжаление и загриженост. Господин таралежа преди няколко дни беше написал че швейцарец искал да купи къща при него. За него съм склонен да вярвам че лъже.
                        Last edited by rverb; 28.06.2024, 01:28.

Коментар

Ама не са. Сомалиеца ще излъже. Виж в Мумбай не са евтини. А в Дака 2015 година бяха средна цена по-висока от София. Но не съм гледал как са в момента. Освен това в Сф има много евтини жилища. По под 100К€ може би има хиляди жилища по 70-80 кв. м.
                          ха ха. През комунизма (85г) бяха по 12к двустайните и 16к тристайните при това НОВИ апартаменти и ОБЗАВЕДЕНИ.
                          При 200лв средна заплата са 60 или 80 заплати.
                          Сега при 2000 трябва да са 120к ЛЕВА и 160к ЛЕВА ама за 3-ен и 4-ен че измениха броенето на стаите.
                          Такива цени няма и у ботунец за стара 50-60г панелка
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

е как ръст
                            нали беше започнал спадът
                            още от 2021
                            Хахаха, вярно още 21-ва бяха заклинанията за спукал се вече балон......ужас и безумие....колко хора са това в паралелната реалност!! .
                            Last edited by X_Y; 20.06.2024, 17:33.

Коментар

а мен ме друсаш с консултантски, въпреки, че сме форумни дружки
                              радев, ще се разправяме
                              и без да почерпиш, няма да стане
                              E колегата пита елементарен въпрос аз отговарям. За 2 изречения ли да го таксувам.Дай си айбана да ти ги върна тия 50 лева да мирясаш
                              Last edited by nradev1111; 20.06.2024, 17:21.

Коментар

• Достъпните жилища са най-горещият проблем, за който политиците в Европа не говорят - Investor.bg

===2079===

В цял свят жилищата са недостъпни, само тук все още са, но перонците НЕ, скъпо им било, трябвало да си купят апартамент с 2 месечни заплати.

===2079===

Цените и в момента са поносими, затова и търсенето е голямо, както от българи, така и от чужденци.

Коментар

Working...
                                X