IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

песи,
    ако къщата ти в Радомирско е твоя и както не можеш да си харесаш вкарай парите в един хубав ремонт
    изолация, дограма, подово отопление с термопомпа или някаква такава технолгия, сондаж, парник, хубава ограда
    това не са грешни пари. не е далеч от софия и може да се пенсионираш там, а докаот имаш пара и я вложиш ще си направиш живота по-комфортен и по лек, когато може и да не ти се работи и занимава с масйтори.

един солар от 30кв ще те закачат и ще си осигуриш доход след 55г от поне 1000 кинта на месец , а е силно верятно тогава да има по-раздвижена борса и покрай еко меко да са по-високи цените

въобще имаш мегдан спокойно да си вложиш едни 150К лв в идните години , за да го направиш като хората, да добавиш стойност и да си го изплатиш даже през солара....дето ще им плащаш тройно на бокал ватата покрита с италбонд...примерно (знам , че ги харесваш)

поздрави
    Теоретично си прав, но къщата ми е в не много подходящо място за вкарване на пари - парцелите ако може така да са каже огромни - махала с примерно няколко десетки къщи с по 5+ декара място всяка....рехаво.... Ако вкарам много пари не знам какво ще намеря следващият път като отида....А в момента с малки деца няма как да го ползвам освен за събота неделя.... Според жена ми е пущинак и змиярник и не можела да спи там щото не виждала/чувала съседи... страх я е :-) Имам няколко селски имоти възможни за пенсиониране..... Та е поне 3-лема....
    И си прав, че в настоящата ситуация Бокал печелят добре, аз ако съм им клиент не е сигурно....
    Сега приоритета ми е да заведа децата на море за 1-2 месеца и вероятно няма да мисля за имоти през периода и ще видим как е като се върна....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

... след 20 години няма наемчета за пенсия тогава имотите ще се ползват от децата ми ...
      В днешния глобален свят без граници е безсмислено да се прогнозира къде ще живеят децата. Къщите “ на три ката - да има по един за децата”, които в момента пустеят, са доказателство за това. За 20 години ще се променят много неща.

Коментар

Възможно е да си прав, и съм сигурен че къщата ми в Радомирско няма да има кой да я наеме, за Софийските имоти не съм убеден че няма да има желаещи.... Ако кажеш , ама кой при тази демография ?! Потенциалните са около половин милион Българи собственици бягащи от Люлин, Слатина, околностите на Факултета и всички панелни сгради в града.... Не е малко и за тези хора възможностите за една идея по-спокоен живот ще е или да наемат на нормално място или да купят в някоя нова кал , но трябва да имат достатъчно кеш....
        песи,
        ако къщата ти в Радомирско е твоя и както не можеш да си харесаш вкарай парите в един хубав ремонт
        изолация, дограма, подово отопление с термопомпа или някаква такава технолгия, сондаж, парник, хубава ограда
        това не са грешни пари. не е далеч от софия и може да се пенсионираш там, а докаот имаш пара и я вложиш ще си направиш живота по-комфортен и по лек, когато може и да не ти се работи и занимава с масйтори.

един солар от 30кв ще те закачат и ще си осигуриш доход след 55г от поне 1000 кинта на месец , а е силно верятно тогава да има по-раздвижена борса и покрай еко меко да са по-високи цените

въобще имаш мегдан спокойно да си вложиш едни 150К лв в идните години , за да го направиш като хората, да добавиш стойност и да си го изплатиш даже през солара....дето ще им плащаш тройно на бокал ватата покрита с италбонд...примерно (знам , че ги харесваш)

поздрави
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Никой в нищо не убеждавам

За пореден път повтарям - Казвам какво очаквам да се случи а не на мен какво ми се иска

За тази година казах че ръста на имотите ще е над 20% и ми се смеехте - Сега гледам вече не ви е толкова смешно

Миналата години купих февруари и го написах във форума в началото на март когато почна кризата - Тогава пак ми се смеехте - Сега нещо не ви е толкова смешно

Та така Берти пилците се броят на есен - В случая очаквам да е най рано следващата есен
          Малииии ти даже май сам си вярваш хахахаха
          Пророк Ламби, те вървят в стагнация нещата - сега си заклещен с покупката, затова ревеш белким някой се сбърка да те отърве.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Наливане на пари в имоти с цел запазване на стойността.
            Не виждам голяма разлика с това, да купиш биткойни с целия кеш и да не ги продаваш никога. Дори пазарната им цена да стане нула, ти вярваш как те държат стойност и понеже не продаваш никога, не реализираш загубата. Имаш биткойни и толкова. Вярваш, че имаш нещо, макар това нещо да е нищо.
            Ми не е същото... Тухлата се ползва тч не седи като паметник безкрай , има и земя под нея, а с биткойните не можеш и задника си да избършеш както можеш поне с кеша.....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Не за бамкови а за мадамови.
              Днес ме оскубаха 50лв обслужване за кредитната и отидох да я закрия. 6.90 такса закриване на карта. Скубят не си играят. И без това само за интернет плащания я ползвах.
              Това за кешбека голям @р. 1 година си играх да я ползвам навсякъде че да избия 120лв и накрая за 100лв се правиш цяла година на "тежкар"
              Тогава довършвах и строителните мебелни и т.н. магазини ми бяха втори дом ... и кешбека ми изглеждаше смислен, освен това не се разкарвам с пари в брой/ Както и да е банките не са шега напоследък и аз закривам всичко при тях до санитарният минимум....
              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 09.06.2021, 16:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Човече, уважавам чуждото мнение но ти си писател фантаст, в предвид ,че живота не е това което беше . Няма да изпадам в подробности но ще ти дам само един пример, да приемем ,че ганьо се освести и разбере ,че имота не му пази кеша и ,че ще го яде и тука . Имаш ли и бегла представа кво ще се случи ? Този вариант е огледало на твоя вариант ! Всички вече са инвеститори и всеки малко или много се е подсигурил ,ако това е верно аз отивам да живея в планината ! Та евреите са го казали , различни кошници 33-33-33 и бих добавил ,умения и опит в различни направления но най най важното надмогване на битЪт и вътрешен раЗтеж и преодоляване на граници ,предполагам никой не иска и да чуе за това но това е бъдещето ! А принципно масовката винаги го яде ,известно ти е , предполагам няма да оспориш .
                Наливане на пари в имоти с цел запазване на стойността.
                Не виждам голяма разлика с това, да купиш биткойни с целия кеш и да не ги продаваш никога. Дори пазарната им цена да стане нула, ти вярваш как те държат стойност и понеже не продаваш никога, не реализираш загубата. Имаш биткойни и толкова. Вярваш, че имаш нещо, макар това нещо да е нищо.

Инвестицията винаги трябва да приключи със затваряне на сделката (за да се реализира печалбата). Резултатът от това затваряне е или харчене, или реинвиестиция. Няма такова понятие като "запазване на парите", ако не затвориш (продадеш) в даден момент. Такъв сценарии е равносилен на изхвърляне на кеша в кофата.
                Last edited by ejonny2376; 09.06.2021, 16:10.

Коментар

Човече, уважавам чуждото мнение но ти си писател фантаст, в предвид ,че живота не е това което беше . Няма да изпадам в подробности но ще ти дам само един пример, да приемем ,че ганьо се освести и разбере ,че имота не му пази кеша и ,че ще го яде и тука . Имаш ли и бегла представа кво ще се случи ? Този вариант е огледало на твоя вариант ! Всички вече са инвеститори и всеки малко или много се е подсигурил ,ако това е верно аз отивам да живея в планината ! Та евреите са го казали , различни кошници 33-33-33 и бих добавил ,умения и опит в различни направления но най най важното надмогване на битЪт и вътрешен раЗтеж и преодоляване на граници ,предполагам никой не иска и да чуе за това но това е бъдещето ! А принципно масовката винаги го яде ,известно ти е , предполагам няма да оспориш .
                  Генерално не споря и съм съгласен с написаното от теб.... Писал съм и преди имотите ми са добре таргетирани и не вярвам да останат празни и след 20 години, но времето ще покаже кое и как е. Не че е невъзможно де . Всеки е инвеститор в имоти и т.н. ама в нови имоти със ставащи за живеене сгради не са толкова много. Как да ти го напиша - в квартала има примерно 10 000 апарта , не повече от 500 са на това ниво сграда и не повече от 500 могат да се построят на подобно или по-високо ниво..... ама на каква цена ще са след като няма къде....Какво ми пука че има 9900 50-100 годишни около мен..... Те не са ми конкуренция, а точно обратното реклама....
                  Но да приемем най-лошият вариант и след 20 години няма наемчета за пенсия тогава имотите ще се ползват от децата ми / достатъчно големи ще са/ и роднини ... Може да остане някой в повече и ще го продам на някой Швед за пенсия..../ най калпавите
                  Иначе какъв ще бъде светът след 20 години не мога да прогнозирам, освен, че ще е много по-различен от сега. Поради това ще инвестирам в знания и умения на чаветата, нещо в което не бях убеден до скоро..., но вируса промени нещата.... Та допускам и имотите да имат огромна разлика /негативна/ в стойността си спрямо другите необходими за живот неща / не като пари//.... Дано да го доживея и видя как е ...., но за едно нещо поне в момента нямам съмнение кеш не искам да имам....по-лошо е от непотребен имот.

Коментар

Ботич, нещо и ти парите почна да ги броиш за вестници.... 10К за семейство. Тва и Берти по времето на пържолките не го е харчил....:-)
                    Що ти е такваз карта ? Мен преди 2-3 години не ми дадоха платинена от една банка щото много беден съм бил хахахха , а кешбека беше 2% та ного яд ме беше, а върнах една голд миналата година щото пък на нея и спряха кешбека съвсем / беше 1%/
                    Не за бамкови а за мадамови.
                    Днес ме оскубаха 50лв обслужване за кредитната и отидох да я закрия. 6.90 такса закриване на карта. Скубят не си играят. И без това само за интернет плащания я ползвах.
                    Това за кешбека голям @р. 1 година си играх да я ползвам навсякъде че да избия 120лв и накрая за 100лв се правиш цяла година на "тежкар"
                    Last edited by bota156; 09.06.2021, 15:51.
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Възможно е да си прав, и съм сигурен че къщата ми в Радомирско няма да има кой да я наеме, за Софийските имоти не съм убеден че няма да има желаещи.... Ако кажеш , ама кой при тази демография ?! Потенциалните са около половин милион Българи собственици бягащи от Люлин, Слатина, околностите на Факултета и всички панелни сгради в града.... Не е малко и за тези хора възможностите за една идея по-спокоен живот ще е или да наемат на нормално място или да купят в някоя нова кал , но трябва да имат достатъчно кеш....

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ЗА САМ 5к стигат, ама со жена и 2 деца изведнъж 10к са минимума и то без малдивите, карибите и к@рвите.
                        Абе някой знае ли актуалните цени на платинени/златни карти и има ли таквоз нещо вече (мерак со паре се гаси
                        Ботич, нещо и ти парите почна да ги броиш за вестници.... 10К за семейство. Тва и Берти по времето на пържолките не го е харчил....:-)
                        Що ти е такваз карта ? Мен преди 2-3 години не ми дадоха платинена от една банка щото много беден съм бил хахахха , а кешбека беше 2% та ного яд ме беше, а върнах една голд миналата година щото пък на нея и спряха кешбека съвсем / беше 1%/

Коментар

Разбира се за много безсмислени неща можеш да похарчиш милион. Можеш и самолет да си купиш, но дали собственика на даденото предприятие за милион не знае стойността му че да го продава за толкова.... Освен това пишеш за бизне инвестиция, което не е лично харчене на средства / дома е за лично харчене и ползване/...
                          Истината е че при нормален живот у нас не можеш да похарчиш повече от 5К на месец включвайки лизингова Х5-ца дето ти е мечта Сметни си до милиона колко месеца са....
                          ЗА САМ 5к стигат, ама со жена и 2 деца изведнъж 10к са минимума и то без малдивите, карибите и к@рвите.
                          Абе някой знае ли актуалните цени на платинени/златни карти и има ли таквоз нещо вече (мерак со паре се гаси
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Ето нещо добро от днес.
                            Направо отивам да го захлупвам и да се свършва.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...62315215030950
                            Не бързай Жонка, още си младо момче, само на 40+

Поживей още 15ина годинки в 12 квадрата и после ще се разпищолиш..

Коментар

т.е. искаш да кажеш ,че след 20г когато работещите ще са милион някъде ,циганите незнам колко ще са, та ти тогава ще прибираш наеми ,тогава когато ще се теглят заеми за да се плащат пенсии ? ти сериозно ли ? комунизмЪт много ни обърка, но и БЪЛГАРСКАТА демокрация много ни обърка и за мен няколко поколения ще разберЪт колко много са сбъркали ! Точно като родителите си но в друг контекст !
                              А ти искаш ли да ни кажеш след 20 години какво ще може да се купи с парите на Бота от 2 двустайни апарта

или с парите на Кавръка дето преди 2-3 години стигаха за приличен двустаен?

Коментар

Там ще са харемите - по 1 кака в спалня.
                                Оригинално, ама нали знаеш че при харемите всяка Кака не е със отделна спалня, а жилище при тва не съседни....т.е. да не ти потрябва повече от 1 жилище :-)

Коментар

Working...
                                X