If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Точно така. Ей ти доход. На месец съм прибирал по 8К€ чисто след разходи и наем. Можело е да захлупвам по 1 двустаен че и тристаен дори в център или широк център. Дори да взема тези кинти и сега не мога да купя и бокс на жълтите, а ги и няма. За имот от на Джони левъла не мое и да помислим.
Е вие искате со ЗАПЛАТА да вземете цяла кооперация. Со заплата 1 хубав имот и го плащаш цял живот (15 години поне). Може няколко маломерки кат "плъхчо" ..
Точно така. Ей ти доход. На месец съм прибирал по 8К€ чисто след разходи и наем. Можело е да захлупвам по 1 двустаен че и тристаен дори в център или широк център. Дори да взема тези кинти и сега не мога да купя и бокс на жълтите, а ги и няма. За имот от на Джони левъла не мое и да помислим.
Едно време в манджата / ТОХ-а/ , който успях да завърша след няколко повтаряния ме научиха на едно нещо - системата на медианата. Не е впечатляващо, че на 1 ядене може да изядеш цял слон , ако и другите на масата могат да изядат също толкова много.
Та и ти и аз така не е важно колко пари точно някога сме изкарвали, а това че повечето у нас по това време са изкарвали значително по-малко. Сега като има десетки и стотици пъти повече хора с нашите и по-големи доходи + банки преливащи от кеш който раздават на всеки.... изоставаме в класирането за имоти....
За Джони и в момента има имоти, но той не им харесва цената. Не че не може да си я позволи....Разбира се в съвсем кратко време за тези имоти на тези цени / те се продават бавно/ ще има десетки повече потенциални купувачи и или цените ще им се вдигнат или друг ще ги отнесе и той ще почне мрънкането отново :-) Друг е въпроса защо му е точно такъв имот като нито деца, нито семейство планира да има .... Освен за гъдел да се пъчи че го има пред не знам кой не ми е ясно какъв е смисълът.... Нали и сега все някъде живее в не толкова хубав имот и света не е свършил...., каките пак идват... ок си е.... А парите за подобен имот му носят много повече .... Неутрално погледнато не му трябва подобно нещо/имот....
Точно това е огромната заблуда на колегите, че всички трябва да са собственици на паветата. ''Нормалното'' за системата на развитите държави към които се стремим е да има макс няколко процента хора с възможности за кеш покупки и до 10-20% за покупка с ипотечка в големите градове. Останалите 80% могат да бъдат САМО наематели с вариации за кварталите..
Разбира се почти всеки може да си купи имот в предградие на 30-70 км от големият град. при това подредени места с добра инфраструктура. Т.е. имат избор наем в големият град или ипотечка на 50км от него / демек промо наем/.
Защо у нас трябва да е различно ?! Ми не е ....посоката на цените го показва. Ето вече и за хора с огромни доходи за нашите нива / примерно 10К месечно семейно/ е сложно да се класират на сгодно място, а ще става и все по-сложно . Преди няколко години си мислех че ще захлупвам по апарт на година, сега се оказва че не е ясно дали и за няколко мога да взема.... / във Връбница мога ама не искам/
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да София не е моя но плащам данъци и не желая да се харчат за глупости и да се крадат.Живеем в свободна държава и никой на никого не е длъжен.Като иска в София ще си търпи несгодите няма други да му бършат задника.
Аз искам и на вуте да му е зле ...
Не мое ли на всички да ни е добре?
Да не говорим че ти си от преебаните - плащаш си като поп, апа другите не плащат и двамата не ползвате качествени обществени услуги.
Ако всички си плащате все ще вземете и да искате нещо насреща
Това е изключително погрешна политика и мислене. По конкретно слагането на каквито и да е разделителни линии.
Ше работят в София, па ще живеят на село до 50км, и децата и те там на детска градина. Не че няма стотици хиляди така.
защо ти да плащаш? София не е твоя, тя е на всички - както всички я осират така и всички я красят
Да София не е моя но плащам данъци и не желая да се харчат за глупости и да се крадат.Живеем в свободна държава и никой на никого не е длъжен.Като иска в София ще си търпи несгодите няма други да му бършат задника.
Чакам възмездие и аз ... и си чакам, чакам, чакам. На крадците децата си народиха деца и стават все по-нагли, все по-мощни и все по-самодоволни. Само се огледай, вече трето поколение недосегаеми расте и от неговите действия страдаме всички ...
Пък ние обсъждаме да вземем ли тристаен за инвестиция и на коя банка лихвата е най-добра ...
... Браво на всички, купили си апартаменти за собствено ползване и за инвестиция с честно изкарани пари.
Дано не полудявате от факта, че средствата, които са ви коствали десетилетия учене, бачкане, нерви и ядове, някой получава с една бърза далаверка и няколко подписа. Дано.
Благодаря аз съм си купил два с много много бачкане.Първия беше ЖСК там съм строил сам зидане мазане плочки от дупката.Общите части на бригада...разбира се след като бяха отляти и вдигнати плочите и отляти шайбите....Фирма прави само покрива.Не искам да си спомням какво безпаричие беше просто шест години не знаех какво е това да имаш някакви пари за да си купиш кафе или баничка..Апартаменти за инвестиция не ми трябват щото не мога да спечеля.Но не се съмнявай всеки крадец рано или късно бива застигнат от съдбата
Никога ама никога не забравяй че има един Съдия най Главния.От него не можеш да се укриеш и да избягаш...Да не говорим че откраднатото няма къде да го занесеш.На гробищата няма нито пари нито титли нито имоти...Аз се забавлявам с тези хора....
Чакам възмездие и аз ... и си чакам, чакам, чакам. На крадците децата си народиха деца и стават все по-нагли, все по-мощни и все по-самодоволни. Само се огледай, вече трето поколение недосегаеми расте и от неговите действия страдаме всички ...
Пък ние обсъждаме да вземем ли тристаен за инвестиция и на коя банка лихвата е най-добра ...
... Браво на всички, купили си апартаменти за собствено ползване и за инвестиция с честно изкарани пари.
Дано не полудявате от факта, че средствата, които са ви коствали десетилетия учене, бачкане, нерви и ядове, някой получава с една бърза далаверка и няколко подписа. Дано.
Напротив събира и още как.Много се краде затова нямаме улици и градинки.Детски градини и училища има за две три Българии.Понеже говориш за малоумници да ти кажа че не може всички малоумници да живеят в София и постоянно да мрънкат няма това няма онова.Като няма детска градина ще отидат в частна а ако нямат пари айде обратно на село.Ако не искат да вървят п си майчина.Аз няма да плащам щото някой си искал детска градина в София..В Плевен е пълно с детски градини по селата също.С радост ще приемат децата.
Това е изключително погрешна политика и мислене. По конкретно слагането на каквито и да е разделителни линии.
Ше работят в София, па ще живеят на село до 50км, и децата и те там на детска градина. Не че няма стотици хиляди така.
защо ти да плащаш? София не е твоя, тя е на всички - както всички я осират така и всички я красят
Те и сега данъците ми потъват в нищото (ей го днеска се оказа, че 9 млн. връщаме само по проекта за Ларгото). Те тия данъци изчезват, то тройните за какво ... за да може още нискочели бандити да имат по 30 апартамента, без да са изкарали честно две стотинки в живота си?
Моята логика е обратната - нека първо жилищата си заслужат парите, а после да им се искат.
Но, както съм казвал неведнъж и в тази тема, не очаквам да се случи каквото и да е поевтиняване. Ей сега идват Ковид парите ... за инфлация не знам, ама такова крадене ще падне на тия милиарди ... а крадящите ги знаят три неща: коли, плеймейтки и имоти. По последното ще отиде най-много пара.
Ще има да гледаме мутрафони и крадци - "инвеститори", които да дават акъл на младите честни момчета и момичета как да бачкат усърдно за едната ипотека ... отсега ми се гади.
Но това е живота - или си нищожество крадливо и имаш 30 апартамента и 10 лимузини, или си свестен добър човек и бачкаш 30 години за тристайка в Младост и слушаш първия да ти се подиграва колко си смотан.
История, стара като света. И все чакаме ефективни присъди горе-долу оттогава.
Съгласен, че данъците се крадат яко, правят се безсмислени неща само с цел усвояване, а това което е по-необходимо или не се прави или се претупва , за да се ремонтира за усвояване пак....Много е зле положението и при 3-ни данъци ще се краде повече, но ще може и да се направи повече / калпаво/....
Относно крадците с по 30 апарта не знам защо им се връзваш... Какво има да се впечатляваш от крадци. Аз мога да ти кажа, че не съм крал и горе долу имотно съм ок..., но и нямам 30 апарта де.... , за да се справя добре беше необходима решителност и поемане на рискове + търпение... и доста години. Сега е по-трудно признавам, но най-вече вие младите нямате търпение...Искате всичко за вчера, не знаете какво е компромис и лияения в името на по-голяма цел.... Става още по-трудно....
ПП Относно подигравките мога да ти кажа че съм живял 5 години с жена ми в изтърбушена панелна боксионера ... тотален потрес с блажна боя в банята и тълпи хлебарки по стените... Който иска да ми се подиграва все ми е тая, а сега имам жилището което съм искал без нито 1 компромис....
Глупи, кой ликвидира кредити с лихви под инфлацията? Ми само глупак като тебе, дето се е нагърмял на 17% хахаха Точно такива задължително скачате само като видите - и после има олеле кво станА?! Ми 17% ГПР стана хахахаха
Ба си глупавата банка дето раздава на мангали кредити с лихва под инфлацията.....Ха ха ха ако знаеш на какъв грездей си седнал деба и глупака
Коментар