If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не беше така в този случай тази година. Много по-добре беше от нагъчканите с всякаква паплач “хотелски” зони с дива музика и тълпи.
Аз тази година видях. Трудно е, но се вижда
Там, където си пробива макар и трудно път частната нормална инициатива нещата са нормални.
Още свиквам с троснатите начумерени продавачки - ама вече им хващам цаката.
Докарах две до истерия - на една, работейки в billa, и в работно време не й позволих да ме предреди само защото била “работела там”, а на другата й се наложи да върне точно ресто и да издаде касова бележка. Див бяс. Боже, колко бързо свиква човек
Само Ботльо се скръндзави да каже за баничарницата
Щях да забравя и “немският” рент-а-Кар си го получи подобаващо. Next
То къде не е нагъчкано през Юли и Август? Аз ходя Юни и Септември, разбира се не в България. Тук няма място, което да си струва....
След 1 седмица, нощувка в 5* хотел, на първа линия, със закуска ще струва 200 лв! От какъв зор някой ще ходи на някаква квартира на майна си райна в свлачището, да бие път до Албена, да плати 20 кинта паркинг, 30-40 лв шезлонг? Ти хептен мислиш хората за каначрчета, сравнявайки 5* хотел с всички екстри, с някаква квартира.
1. "Дюзата изтласква бетона...по предварително програмирана траектория" - това, от горната снимка - ние наричаме кофраж... В кофража ТУК дюзата на бетон помпата изтласква бетона...
2. По-важното - на снимките не се вижда никаква арматура!!! Знаем, че бетонът ПОЕМА напреженията на натиск. КОЙ поема останалите напрежения, АКО НЯМА АРМАТУРА? Т.е. - освен натиск, една сграда е подложена на други напрежения: огъване, срязване, опън... (особено по време на земетресение)...
3. "Металният покрив" не е нищо друго, освен гофрирана стомана (ламарина)... Тук не е ясно, как се осъществява връзка със стените на сградата, в която НЕ Е заложена арматура? В тая връзка - от снимките се вижда, че "металният покрив" е и видоизменен втори етаж... АКО няма (поне) заварка към друг метал (в стените на долния етаж) - а покривът се крепи само - благодарение своята маса, това не е добре (една от причините: различен коефициент на топлинно разширение на различните материали)...
4. Фундаментът - без СЕРИОЗНА АРМИРОВКА - пиши го бЕгал... , а оттук - и "отпечатаната къщичка"...
Нямам претенции за изчерпателност на обосновката.
На по-малко от 2/3 от подобна цена посочените недостатъци изчезват и "печатаната" къща би устояла на катаклизми от висок порядък.
Добре, че ги има "гениалните" българи на Земята,
иначе кой щеше да им обяснява на американците как се строи
Свободните зони са за клошари, обикновенно са забутани някъде "накрая" и са претъпкани с всякаква измет. Аз евтино и добро в България не съм виждал, еле па "крайпътни", където
Не беше така в този случай тази година. Много по-добре беше от нагъчканите с всякаква паплач “хотелски” зони с дива музика и тълпи.
Аз тази година видях. Трудно е, но се вижда
Там, където си пробива макар и трудно път частната нормална инициатива нещата са нормални.
Още свиквам с троснатите начумерени продавачки - ама вече им хващам цаката.
Докарах две до истерия - на една, работейки в billa, и в работно време не й позволих да ме предреди само защото била “работела там”, а на другата й се наложи да върне точно ресто и да издаде касова бележка. Див бяс. Боже, колко бързо свиква човек
Само Ботльо се скръндзави да каже за баничарницата
Щях да забравя и “немският” рент-а-Кар си го получи подобаващо. Next
Отдавна предпочитам къщи само за мен и семейство пред хотели. Те си имат места за паркиране и плащаш 0 “паркинг”.
Имам непоносимост към шум, тълпи, деца, компании и алергия към тъпи камериерки, неадекватни рецепционисти и всякаква останала хотелска паплач.
По хотели съм само при неизбежни работни командировки.
Нищо не ти предлага един “5* “ в лайнян курорт освен шум и концерт на Веселин Маринов. Хеле пък в … пази боже … Кранево.
Какви шезлонги в свободната плажна зона те гонят също не става ясно - разход пак 0. Плюс - евтини добри крайпътни заведения.
Свободните зони са за клошари, обикновенно са забутани някъде "накрая" и са претъпкани с всякаква измет.
Аз евтино и добро в България не съм виждал, еле па "крайпътни", където вероятността да те отровят е към 100%.
Разгледайте новото селище Wolf Ranch в Тексас. То е отпечатано на 3D принтер.
Сградите са създадени с помощта на принтер, който е широк почти 14 метра и тежи 4,75 тона. Къщите са започнали да се "печатат" през ноември 2022 г. и ще бъдат общо 100 на брой. Цената им варира от 450 хил. долара (почти 40 млн. рубли) до 600 хил. долара (над 50 млн. рубли).
В машината се изпомпва смес от бетонов прах, вода, пясък и други добавки. Дюзата изтласква бетонната смес, като я нанася слой по слой по предварително програмирана траектория. Отпечатването на външните стени на едноетажни къщи с три до четири спални отнема около три седмици. Фундаментът и металният покрив се монтират по старомодния начин. Това е по-бързо, по-евтино и изисква по-малко работни екипи.
Гледам приложените снимки и разсъждавам:
1. "Дюзата изтласква бетона...по предварително програмирана траектория" - това, от горната снимка - ние наричаме кофраж... В кофража ТУК дюзата на бетон помпата изтласква бетона...
2. По-важното - на снимките не се вижда никаква арматура!!! Знаем, че бетонът ПОЕМА напреженията на натиск. КОЙ поема останалите напрежения, АКО НЯМА АРМАТУРА? Т.е. - освен натиск, една сграда е подложена на други напрежения: огъване, срязване, опън... (особено по време на земетресение)...
3. "Металният покрив" не е нищо друго, освен гофрирана стомана (ламарина)... Тук не е ясно, как се осъществява връзка със стените на сградата, в която НЕ Е заложена арматура? В тая връзка - от снимките се вижда, че "металният покрив" е и видоизменен втори етаж... АКО няма (поне) заварка към друг метал (в стените на долния етаж) - а покривът се крепи само - благодарение своята маса, това не е добре (една от причините: различен коефициент на топлинно разширение на различните материали)...
4. Фундаментът - без СЕРИОЗНА АРМИРОВКА - пиши го бЕгал... , а оттук - и "отпечатаната къщичка"...
Нямам претенции за изчерпателност на обосновката.
На по-малко от 2/3 от подобна цена посочените недостатъци изчезват и "печатаната" къща би устояла на катаклизми от висок порядък.
След 1 седмица, нощувка в 5* хотел, на първа линия, със закуска ще струва 200 лв! От какъв зор някой ще ходи на някаква квартира на майна си райна в свлачището, да бие път до Албена, да плати 20 кинта паркинг, 30-40 лв шезлонг? Ти хептен мислиш хората за каначрчета, сравнявайки 5* хотел с всички екстри, с някаква квартира.
Промишленото производство през юни намаля с 5,2% спрямо същия месец на миналата година, обявиха от Националния статистически институт. Това представлява 18-ти пореден месец с намаление на производството.
През юни спад на промишленото производство спрямо същия месец на миналата година е отчетен при производството и доставката на електрическа и топлоенергия и газ - със 17,2%, в добивната промишленост - със 17%, и в преработващата промишленост - с 2,4%. В преработващата промишленост съществен спад спрямо юни миналата година има при обработката на кожи, производство на обувки и други изделия от обработени кожи - с 32,5%, и при производството на електрически съоръжения - с 25,3%. Производство на автомобили, ремаркета и полуремаркета намалява с 12,9% на годишна база. При производство на машини и оборудване има спад с 16,3%, а производството на мебели намалява с 15,1%. При производството на текстил спадът е с над 15 на сто.
Основната причина за спада на производството е забавянето на икономиките на държавите от ЕС, които са основни търговски партньори на България.
Хахаха, отчел е Кристал парк спад. И е време да има спад. То се нароиха хотели, само хотелите на Терма вилидж са три и пълни бяха. Докога и докъде да се роят туристи. Препълват и цапат.
Фиш-фиш е вилна зона, не курорт. А в Терма вилидж нощувката гонеше почти 200 лева със закуска. Аз си пускам познати на 50 лева на човек - с гледка, уединение, лично пространство. И то само два пъти, достатъчно ми е да си покрия разходите по поддръжката. След седмица пускам хора за 7 дена и толкова. После съм аз там, и Септември, че и Октомври обичам да съм там.
Чакаха наплив, получиха поголовни анулации - голяма драма на морето
Около 20% спад на посещаемостта от летовници отчита за своя обект Станислав Димитров - управител на хотел „Кристел парк” в Кранево. Но и като цяло го няма обичайният наплив от туристи в Кранево, който е традиционен за първата десетдневка на август. А факторите, повлияли на резултатите от летния сезон досега, са много, уточни той за медийна група „Добруджа”.
Димитров добави, че всички негови колеги - не само от Кранево, но и от Балчик, отчитат спад в броя на гостите си, като при някои от тях става дума за над 40% по-малко туристически посещения.
Кой ходи на Кранево бре? Ши ва изядат мухите.
П.С там има едни гадни мушици, хапят като ЦЕЦЕ м...ка им. Ако някой може да издържи 2-3 часа, ще го черпя.
Демек чакаш 120-140к и сега на 61к е чудесен момент да се купува?
Предишният АТН (преди 3 год) беше 70, този цикъл, ако не направи поне 2х, начи за никакъФ ...й не стааа.
61 не е чудесен момент за човек, който е свикнал на 4 цифрени суми за кон.
Коментар