Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеДобре, че ги има "гениалните" българи на Земята,
иначе кой щеше да им обяснява на американците как се строиLast edited by Selena2024; 11.08.2024, 16:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнениеГледам приложените снимки и разсъждавам:- 1. "Дюзата изтласква бетона...по предварително програмирана траектория" - това, от горната снимка - ние наричаме кофраж... В кофража ТУК дюзата на бетон помпата изтласква бетона...
- 2. По-важното - на снимките не се вижда никаква арматура!!! Знаем, че бетонът ПОЕМА напреженията на натиск. КОЙ поема останалите напрежения, АКО НЯМА АРМАТУРА? Т.е. - освен натиск, една сграда е подложена на други напрежения: огъване, срязване, опън... (особено по време на земетресение)...
- 3. "Металният покрив" не е нищо друго, освен гофрирана стомана (ламарина)... Тук не е ясно, как се осъществява връзка със стените на сградата, в която НЕ Е заложена арматура? В тая връзка - от снимките се вижда, че "металният покрив" е и видоизменен втори етаж... АКО няма (поне) заварка към друг метал (в стените на долния етаж) - а покривът се крепи само - благодарение своята маса, това не е добре (една от причините: различен коефициент на топлинно разширение на различните материали)...
- 4. Фундаментът - без СЕРИОЗНА АРМИРОВКА - пиши го бЕгал... , а оттук - и "отпечатаната къщичка"...
На по-малко от 2/3 от подобна цена посочените недостатъци изчезват и "печатаната" къща би устояла на катаклизми от висок порядък.
иначе кой щеше да им обяснява на американците как се строи
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Свободните зони са за клошари, обикновенно са забутани някъде "накрая" и са претъпкани с всякаква измет.
Аз евтино и добро в България не съм виждал, еле па "крайпътни", където
Аз тази година видях. Трудно е, но се вижда
Там, където си пробива макар и трудно път частната нормална инициатива нещата са нормални.
Още свиквам с троснатите начумерени продавачки - ама вече им хващам цаката.
Докарах две до истерия - на една, работейки в billa, и в работно време не й позволих да ме предреди само защото била “работела там”, а на другата й се наложи да върне точно ресто и да издаде касова бележка. Див бяс. Боже, колко бързо свиква човек
Само Ботльо се скръндзави да каже за баничарницата
Щях да забравя и “немският” рент-а-Кар си го получи подобаващо. NextLast edited by Selena2024; 11.08.2024, 16:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Отдавна предпочитам къщи само за мен и семейство пред хотели. Те си имат места за паркиране и плащаш 0 “паркинг”.
Имам непоносимост към шум, тълпи, деца, компании и алергия към тъпи камериерки, неадекватни рецепционисти и всякаква останала хотелска паплач.
По хотели съм само при неизбежни работни командировки.
Нищо не ти предлага един “5* “ в лайнян курорт освен шум и концерт на Веселин Маринов. Хеле пък в … пази боже … Кранево.
Какви шезлонги в свободната плажна зона те гонят също не става ясно - разход пак 0. Плюс - евтини добри крайпътни заведения.
Аз евтино и добро в България не съм виждал, еле па "крайпътни", където вероятността да те отровят е към 100%.Last edited by better; 11.08.2024, 16:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Разгледайте новото селище Wolf Ranch в Тексас. То е отпечатано на 3D принтер.
Сградите са създадени с помощта на принтер, който е широк почти 14 метра и тежи 4,75 тона. Къщите са започнали да се "печатат" през ноември 2022 г. и ще бъдат общо 100 на брой. Цената им варира от 450 хил. долара (почти 40 млн. рубли) до 600 хил. долара (над 50 млн. рубли).
В машината се изпомпва смес от бетонов прах, вода, пясък и други добавки. Дюзата изтласква бетонната смес, като я нанася слой по слой по предварително програмирана траектория. Отпечатването на външните стени на едноетажни къщи с три до четири спални отнема около три седмици. Фундаментът и металният покрив се монтират по старомодния начин. Това е по-бързо, по-евтино и изисква по-малко работни екипи.
1. "Дюзата изтласква бетона...по предварително програмирана траектория" - това, от горната снимка - ние наричаме кофраж... В кофража ТУК дюзата на бетон помпата изтласква бетона...
2. По-важното - на снимките не се вижда никаква арматура!!! Знаем, че бетонът ПОЕМА напреженията на натиск. КОЙ поема останалите напрежения, АКО НЯМА АРМАТУРА? Т.е. - освен натиск, една сграда е подложена на други напрежения: огъване, срязване, опън... (особено по време на земетресение)...
3. "Металният покрив" не е нищо друго, освен гофрирана стомана (ламарина)... Тук не е ясно, как се осъществява връзка със стените на сградата, в която НЕ Е заложена арматура? В тая връзка - от снимките се вижда, че "металният покрив" е и видоизменен втори етаж... АКО няма (поне) заварка към друг метал (в стените на долния етаж) - а покривът се крепи само - благодарение своята маса, това не е добре (една от причините: различен коефициент на топлинно разширение на различните материали)...
4. Фундаментът - без СЕРИОЗНА АРМИРОВКА - пиши го бЕгал... , а оттук - и "отпечатаната къщичка"...
Нямам претенции за изчерпателност на обосновката.
На по-малко от 2/3 от подобна цена посочените недостатъци изчезват и "печатаната" къща би устояла на катаклизми от висок порядък.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
След 1 седмица, нощувка в 5* хотел, на първа линия, със закуска ще струва 200 лв! От какъв зор някой ще ходи на някаква квартира на майна си райна в свлачището, да бие път до Албена, да плати 20 кинта паркинг, 30-40 лв шезлонг? Ти хептен мислиш хората за каначрчета, сравнявайки 5* хотел с всички екстри, с някаква квартира.
https://prnt.sc/u5cqEzqVElP_
Имам непоносимост към шум, тълпи, деца, компании и алергия към тъпи камериерки, неадекватни рецепционисти и всякаква останала хотелска паплач.
По хотели съм само при неизбежни работни командировки.
Нищо не ти предлага един “5* “ в лайнян курорт освен шум и концерт на Веселин Маринов. Хеле пък в … пази боже … Кранево.
Какви шезлонги в свободната плажна зона те гонят също не става ясно - разход пак 0. Плюс - евтини добри крайпътни заведения.
Коментар
-
18 поредни месеца има спад в производството
12,9% спад при частите за коли
Промишленото производство през юни намаля с 5,2% спрямо същия месец на миналата година, обявиха от Националния статистически институт. Това представлява 18-ти пореден месец с намаление на производството.
През юни спад на промишленото производство спрямо същия месец на миналата година е отчетен при производството и доставката на електрическа и топлоенергия и газ - със 17,2%, в добивната промишленост - със 17%, и в преработващата промишленост - с 2,4%. В преработващата промишленост съществен спад спрямо юни миналата година има при обработката на кожи, производство на обувки и други изделия от обработени кожи - с 32,5%, и при производството на електрически съоръжения - с 25,3%. Производство на автомобили, ремаркета и полуремаркета намалява с 12,9% на годишна база. При производство на машини и оборудване има спад с 16,3%, а производството на мебели намалява с 15,1%. При производството на текстил спадът е с над 15 на сто.
Основната причина за спада на производството е забавянето на икономиките на държавите от ЕС, които са основни търговски партньори на България.
https://trud.bg/18-%D0%BF%D0%BE%D1%8...E%D1%82%D0%BE/
Ипотеките редовно ли се плащат?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Хахаха, отчел е Кристал парк спад. И е време да има спад. То се нароиха хотели, само хотелите на Терма вилидж са три и пълни бяха. Докога и докъде да се роят туристи. Препълват и цапат.
Фиш-фиш е вилна зона, не курорт. А в Терма вилидж нощувката гонеше почти 200 лева със закуска. Аз си пускам познати на 50 лева на човек - с гледка, уединение, лично пространство. И то само два пъти, достатъчно ми е да си покрия разходите по поддръжката. След седмица пускам хора за 7 дена и толкова. После съм аз там, и Септември, че и Октомври обичам да съм там.
https://prnt.sc/u5cqEzqVElP_Last edited by better; 11.08.2024, 15:36.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЧакаха наплив, получиха поголовни анулации - голяма драма на морето
Около 20% спад на посещаемостта от летовници отчита за своя обект Станислав Димитров - управител на хотел „Кристел парк” в Кранево. Но и като цяло го няма обичайният наплив от туристи в Кранево, който е традиционен за първата десетдневка на август. А факторите, повлияли на резултатите от летния сезон досега, са много, уточни той за медийна група „Добруджа”.
Димитров добави, че всички негови колеги - не само от Кранево, но и от Балчик, отчитат спад в броя на гостите си, като при някои от тях става дума за над 40% по-малко туристически посещения.
https://pochivka.blitz.bg/oferti/cha...o?preview=tru3
ФИШ-ФИШ е друга бира, налЕ?
П.С там има едни гадни мушици, хапят като ЦЕЦЕ м...ка им. Ако някой може да издържи 2-3 часа, ще го черпя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Демек чакаш 120-140к и сега на 61к е чудесен момент да се купува?
61 не е чудесен момент за човек, който е свикнал на 4 цифрени суми за кон.
Коментар
-
Какви пари от фондови пазари и коини да влагат, бе Лордиевич? Влезли с пари за семки и една акция и чекат да им купи имот. Демо версаджии. Само Радев от тези които знам и ти имате по-сериозни капиталовложения на фондовите. Бетърчо надграждал след като не ме послушал че стигнал до цели 0,3 коня. Ми и аз имам две кюлчета по 100 грама злато. Ще ми купи имот някой ден, ай стига смешки. И наема след 2 години не си е подсигурил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
При торнадо в Редута ще изчезне колибата на радомирския,но не и това тук
Тури и едно цунами в Албена и сме готови за Индонезията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнениеИ при първото торнадо всичко отлита в страната на Оз.
- 1 like
Коментар
-
Ама я го питай ако продава колко ще иска. Карловската дето Кавръка я лъзна би била без пари в сравнение на Ботича.
недовършена па фаща окото. Десетки са идвали да питат ей така дали се продава.
Един път идваха едни с 3 коли - 2 джипа и 1 лимузина. Мислех че ще ме бият. Казах им тогаз 300к€ и си тръгнаха мирно и тихо
Последните има казах 1млн и подвиха опашки и се изпариха. некви прошляци с опел зафира че и от старите бяхаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар