Първоначално изпратено от barbaron
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Разгледайте новото селище Wolf Ranch в Тексас. То е отпечатано на 3D принтер.
Сградите са създадени с помощта на принтер, който е широк почти 14 метра и тежи 4,75 тона. Къщите са започнали да се "печатат" през ноември 2022 г. и ще бъдат общо 100 на брой. Цената им варира от 450 хил. долара (почти 40 млн. рубли) до 600 хил. долара (над 50 млн. рубли).
В машината се изпомпва смес от бетонов прах, вода, пясък и други добавки. Дюзата изтласква бетонната смес, като я нанася слой по слой по предварително програмирана траектория. Отпечатването на външните стени на едноетажни къщи с три до четири спални отнема около три седмици. Фундаментът и металният покрив се монтират по старомодния начин. Това е по-бързо, по-евтино и изисква по-малко работни екипи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И кво ми показваш? Бунгалата на Овчаровски плаж. Аз мога и по-евтини да ти покажа, на стръмния склон от 45-50⁰ във в.з. Изгрев например.
Абе, вие стъпвали ли сте скоро на Черноморието? Познавате ли микрорайоните изобщо?Last edited by unimog; 11.08.2024, 13:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
Байлорда е смяташе на 3К EUR в капиталовата и вдигаше наздравици по нощите. Един от форумните мЕлЕонери в НИ е, разбира ги нещата и има дизерфицирано портфолио.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
[ATTACH=CONFIG]n4202310[/ATTACH]
[ATTACH=CONFIG]n4202311[/ATTACH]
https://uos-ead.eu/%D0%BF%D0%BE%D1%8...4%D0%B8%D1%88/
Абе, вие стъпвали ли сте скоро на Черноморието? Познавате ли микрорайоните изобщо?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Хахаха, отчел е Кристал парк спад. И е време да има спад. То се нароиха хотели, само хотелите на Терма вилидж са три и пълни бяха. Докога и докъде да се роят туристи. Препълват и цапат.
Фиш-фиш е вилна зона, не курорт. А в Терма вилидж нощувката гонеше почти 200 лева със закуска. Аз си пускам познати на 50 лева на човек - с гледка, уединение, лично пространство. И то само два пъти, достатъчно ми е да си покрия разходите по поддръжката. След седмица пускам хора за 7 дена и толкова. После съм аз там, и Септември, че и Октомври обичам да съм там.
https://uos-ead.eu/%D0%BF%D0%BE%D1%8...4%D0%B8%D1%88/
Коментар
-
Ми то и това къще дето бехте го пуснали с ламарините на покрива в Редута беше баш по 1500€ квадрата.Last edited by unimog; 11.08.2024, 13:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЧакаха наплив, получиха поголовни анулации - голяма драма на морето
Около 20% спад на посещаемостта от летовници отчита за своя обект Станислав Димитров - управител на хотел „Кристел парк” в Кранево. Но и като цяло го няма обичайният наплив от туристи в Кранево, който е традиционен за първата десетдневка на август. А факторите, повлияли на резултатите от летния сезон досега, са много, уточни той за медийна група „Добруджа”.
Димитров добави, че всички негови колеги - не само от Кранево, но и от Балчик, отчитат спад в броя на гостите си, като при някои от тях става дума за над 40% по-малко туристически посещения.
https://pochivka.blitz.bg/oferti/cha...o?preview=tru3
ФИШ-ФИШ е друга бира, налЕ?
Факт
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
...хахахаха, и това го казва потъналия кораб на една туба бензин от София. продал "на връх" през 2017-таНеизмазаната къща няма и плочки, в коридорите чергите са директно върху цимента.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
[ATTACH=CONFIG]n4202300[/ATTACH]Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеЧакаха наплив, получиха поголовни анулации - голяма драма на морето
Около 20% спад на посещаемостта от летовници отчита за своя обект Станислав Димитров - управител на хотел „Кристел парк” в Кранево. Но и като цяло го няма обичайният наплив от туристи в Кранево, който е традиционен за първата десетдневка на август. А факторите, повлияли на резултатите от летния сезон досега, са много, уточни той за медийна група „Добруджа”.
Димитров добави, че всички негови колеги - не само от Кранево, но и от Балчик, отчитат спад в броя на гостите си, като при някои от тях става дума за над 40% по-малко туристически посещения.
Фиш-фиш е вилна зона, не курорт. А в Терма вилидж нощувката гонеше почти 200 лева със закуска. Аз си пускам познати на 50 лева на човек - с гледка, уединение, лично пространство. И то само два пъти, достатъчно ми е да си покрия разходите по поддръжката. След седмица пускам хора за 7 дена и толкова. После съм аз там, и Септември, че и Октомври обичам да съм там.Last edited by bulgarian lev; 11.08.2024, 13:08.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Хахаха, къщето може да е леко завишено, но ако някой излезе с оферта с 10-20% надолу ще я лапне. Че те къщи в Тученица и Гривица - села до Плевен са по над 100К€. Свикване ви трябва. А скоро ще горчи и насън....без дъвка.
Коментар
-
Чакаха наплив, получиха поголовни анулации - голяма драма на морето
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Сигурно твоята неизмазана, на една туба бензин от София е много по-ценнаНеизмазаната къща няма и плочки, в коридорите чергите са директно върху цимента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Хахахахахаха, ти и да искаш, вече няма как да стане тая с връщането. А аз и кака заминаваме на концерт в Рим... Ти и твоята кака (Юсуф-Мехмед) ще правите телешйки и агнешки разфасовки...
Коментар
Коментар