Аз, на тези прогнози на НСИ, като типичен българин, не им вярвам много. Добре, няма да са три милиона, а три милиона и половина. Какво ще е съотношението вътре като роми, мусюлмани и други, не смея да гадая. И на този фон някой да разправя за 30 години нормална среда, е направо изумително.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеДойде ли времето да се спука балона? Мисля си за младите семейства, примерно сина ми е под наем сега и мислеше да си купува по някое време апартамент, но вече не. На фона на тази несигурност и риска за България да бъде нападната от "братушките", всеки вече отлага за неопределено бъдеще евентуални планове. Според мен ако някой продава сега, най-добре да побърза.
Тя иска да продължим да търсим, аз й казах, че точно в момента с тия цени сме вече извън пазара.
Над 170к не съм навит да дам, а тая цена я подминахме още преди няколко месеца.
Викам й "Като излезем от ЕС и НАТО и останем и двамата без работа (и двамата работим в западни фирми), какво ще я правим тая ипотека?".
Засега нямаме споразумение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Това в момента и последните 30 години, ако е нормална среда, значи наистина отиваме в пропастта, бавно и сигурно. Между другото, след 50 години българите ще са към 3 милиона, така че няма да останат много хора за превъзпитание, и изобщо хора. 30 години свободно развитие, с опостушено селско стопанство, никакво здравеопазване, нулево образование, мижава индустрия. Шегуваш се, нали?
https://www.nsi.bg/bg/content/2994/%...B0%D1%81%D1%82
И 1 линк за тези дето очакват в София да изчезнат хората та да се освободят апарти люкс за тях. Прави са и след 2080 почва промото. Само трябва да почакат малко.... Едни 50-60 години само и пазара става на купувача :-)
https://www.nsi.bg/bg/content/2996/%...BF%D0%BE%D0%BBLast edited by pesimist4o na kvadrat; 21.03.2022, 10:07.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
Това в момента и последните 30 години, ако е нормална среда, значи наистина отиваме в пропастта, бавно и сигурно. Между другото, след 50 години българите ще са към 3 милиона, така че няма да останат много хора за превъзпитание, и изобщо хора. 30 години свободно развитие, с опостушено селско стопанство, никакво здравеопазване, нулево образование, мижава индустрия. Шегуваш се, нали?
Добре описваш родната картинка
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Всичко това го има. Знам, така е. И общежитие ще прави университета на един техен терен, отхапаха го от общината - знаеш как става и се пидписват общинските съветници....но е далеч. Вярно и за там ора ще се намерят. Но пък и едва ли ще ги пуснат без пари.
Ако купуваш за живеене там е друга бира но ако в главата са ти инвестиции да рентваш ,няма да излезе сметката .
Времето е преломно -заради Ковида наляха трилиони ,но тогава не беше засегната покупателнат способност-сега риска отива в полето на банките защото кризата ще удари техните баланси по линия на платежоспособността на клиентелата по подобие на кризата от 2008 година .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Брой поколенията живели в деформирана среда, т.е. грубо около 50 години, т.е. ще ни трябват минимум още 50 години живот в нормална среда, за да има някакви резултати.Last edited by Meandmyself; 21.03.2022, 09:49.
Коментар
-
Опонирам на тази теза в крайното изречение. На път сме да постигнем субектност. Фактът, че министър в сегашното правителство е успешен доказал се бизнесмен е много добра индикация в тази посока. За това много помогна отварянето на границите и обмена с нормални общества, както и свободният достъп до интернет и бързите комуникации, както и вече 30 години свободноразвитие.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Нямам предвид това, а каква доходност ще носят толкова 'джиджави' имоти.
По-долу беше писал за Плевен и как щяло да е добре 400-450 ойро наемче за новичко. В момента може и да ги има тези наеми, но какво ще стане ако се построят няколко хубави блокчета и се пуснат още 10-20 апартамента. Ще дойдат ли веднага 10-20 наемателя.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Страна която не може да осигури СТАБИЛНОСТ на цените на храната за жителите си не ми я хвали.
Знаеш ли какво е стабилност на цените ?
Дори и да има поскъпване ,то да е умерено ,не и шоково -в момента нали виждаш за какви ръстове говорим ?
И на Запад поскъпването е факт,но заради силно развитото местно производство и политики градени с десетилетия ,този ценови шок е до голяма степен смекчен ,докато в България ножа опира до кокала ,особено на уязвимите групи от населението .
То и в Куба има свобода -острова на свободата е там ,така че ...какво да ти кажа
И понеже темата е за недвижими имоти, сега и там можеш да си купиш имот. Малко са скъпички, но може.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Това не е проблем на отделния човек, а въпрос на контекста на средата, в която съществува. Промяната на средата е промяна на социума. Колкото и поколения да се изредят, ако социумът не се променя, ще произвежда все същото. Има центрове и тинк-танкове, които се занимават много активно с това и тези центрове са най-вече в сферата на разузнаването. Инструментите за въздействие върху социума са военни инструменти. Това са елементи на военни действия или както сега стана много популярно - елементи на хибридна война. Пример за подобни действия е такъв резултат като корупцията. Тя е основен ерозиращ социума компонент. Създава се благоприятна среда за развитието й и резултатът е налице. Средата за развитие се привнася отвън така, както бива инфектиран жив организъм. Когато някой, най вече силен играч, ти е обявил война, няма измъкване. Тук пак опираме до понятия като политическа субектност като държава. Ние не сме в нейния обхват.Last edited by Selena; 21.03.2022, 09:36.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнениеНие живеем в най - свободната/ за сега / страна в европа. Когато го осъзнете ще се кротнете и ще си гледате живота!
Знаеш ли какво е стабилност на цените ?
Дори и да има поскъпване ,то да е умерено ,не и шоково -в момента нали виждаш за какви ръстове говорим ?
И на Запад поскъпването е факт,но заради силно развитото местно производство и политики градени с десетилетия ,този ценови шок е до голяма степен смекчен ,докато в България ножа опира до кокала ,особено на уязвимите групи от населението .
То и в Куба има свобода -острова на свободата е там ,така че ...какво да ти кажа
- 1 like
Коментар
-
Има един сериозен манталитетен проблем: нагласата, че всяко правило може да се заобиколи и да не се спази. Това няма мигновено решение. Като минат още две поколения евентуално ще се канализират нещата в правилната посока.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеВсе още има немалко родители, които дават точно такъв /негативен/ пример на децата си.
Не съм сигурен, че само с още 2 поколения тоя манталитет ще отмре...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеИма един сериозен манталитетен проблем: нагласата, че всяко правило може да се заобиколи и да не се спази. Това няма мигновено решение. Като минат още две поколения евентуално ще се канализират нещата в правилната посока.
Не съм сигурен, че само с още 2 поколения тоя манталитет ще отмре...
- 1 like
Коментар
-
https://m.24chasa.bg/novini/article/11165673
ООН:Ураган от глад се задава ,заради кризата в Украйна !!!!
Дамоклиев меч е надвиснал над световната икономика !!
Коментар
Коментар