Хаха, полезна темата, но само когато ви изнася на брокерите, т.е. да се тръби как апартамент в най-бедната страна в ЕС било най-добрата инвестиция на този свят. Когато се появи друго, по-ралично мнение и веднага авторът е комплексар и още какво ли не. Досега аз съм дал в пъти повече аргументи от всички повишители, взети заедно. Това са 95% от мненията ми.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Колко са обявите на апартаменти по ръба на градината? Не случайно в имот.бг районът на Докторската е отделна категория. Единствената причина да не струва повече е, че българите с пари обичат неясно защо крайните кватали. Може би им е кеф за всяка разходка в парка да се качват на джипа. Все още центърът е на относително ниска цена. Купувайте докато има заблудени да продават. В Оборище все още има избор, вижте в Яворов какво стана.
И какво е станало в Яворов?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Добре, за зеленото...но този който купува там няма да се грижи за облигационния или на акциите пазар. Бъди убеден.
Това е имот който не се взема за наем. Разбери как се секвенират имотите и кога те биха били доходоносни с наем. Или ако наемът е цел, то той няма да е в твоите познати параметри.
И да, не струва...но продавачът казва аз не продавам, продавам само на тези които ми броят 5000€ на метър. След уговорка и начин на плащане, щото и това има значение. Виж банките кви ги сътворяват.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Евтино казваш - 550к за 100 квадрата (предполагам са към 80 реални, 100 е брокерското закръгляне). Добре, аз гледам на нещата с безмилостния поглед на инвеститора - капиталист. В момента дедо ти Байдън ми дава сигурни 3% доходност по неговите облигации. Понеже дедо Байдън е мааалко по-малко вероятно да фалира отколкото програмистът наемател X, аз искам едни скромни 5% доходност - смятам че 2% за риска над облигацията е оправдано, даже скромно. С нот. такси и брокера тези 550к стават 590к., следователно трябва да му искам наем 2450 Евро. И това при положение, че не правя ремонт, а като гледам наследниците на тоя велик българин са били бая мърлячи и ще се наложи.
Нали се сещаш, че 25 Евро на квадрат наем е в момента e ниво топ локация в Мюних, не и в София. На това чудо ще му вземем максимум едни 2500 лева наем, тоест стойността на този имот моментално от 550к пада наполовина на 275к. И не ме интересува нито за кого е строена сградата - даже папата да е живял вътре, не струва 550к Евра. Ако пък скоро бай Байдън почне да дава 5% (до 2-3 месеца ще е факт), тогава аз ще искам 7% и тогава един такъв апарт ще струва едно нищо - кръгла нула.
В момента, в който световните инеститори почнат да излизат от имоти, на никой няма да му пука, че ти или Песимистчето държите и не продавате - цените падат НАПОЛОВИНА.
ПС: Под "зелено" имах предвид сградата на Данаилов в ж.г. Южен Парк - втората обява.
Това е имот който не се взема за наем. Разбери как се секвенират имотите и кога те биха били доходоносни с наем. Или ако наемът е цел, то той няма да е в твоите познати параметри.
И да, не струва...но продавачът казва аз не продавам, продавам само на тези които ми броят 5000€ на метър. След уговорка и начин на плащане, щото и това има значение. Виж банките кви ги сътворяват.Last edited by bulgarian lev; 02.05.2022, 04:10.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ти май не осъзнаваш, че дори през великата депресия в САЩ 5 годишни заплати са купували имотНе двустайна душегубка в панел в Слатина, а в хАмерика. Параметри от 4 нагоре са чист мазохизъм, няма да ти преча разбира се - даже каквото имам бих ти продал на тия цени
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
И това е така , но с условие ,че говорим за пари над 500к евра и нагоре , тези с малки експозиции кеш до другата година са увяхнали съвсем и за тях примоциите не е ясно какви ще са . Ще ти дам пример ,двустаен коптор в момента върви около 100к евра необзаведен за тотално изриване . Не ми казвай ,че за 1 г ще падне на 60к евра ,при средна заплата 2300 лв купуваща го за 7 години !
Виж в сегмента на по големите пари от 300к евра нагоре , ще има здрави примоции , на коптори де !Не двустайна душегубка в панел в Слатина, а в хАмерика. Параметри от 4 нагоре са чист мазохизъм, няма да ти преча разбира се - даже каквото имам бих ти продал на тия цени
- 1 like
Коментар
-
Това е сградата където живееше Любомир Левчев. Ако знаеш кой е той, де. Апарта не ми прилича да е неговия. Той почина. Там живеят наследници на неслучайни хора. Това е Сан Стефано и Велико Търново кьошето, баш срещу Докторски паметник. Гледаш го от хола ако си със западно изложение.
Джони, даже е евтино за тази локация и сграда. Но не е за всеки да купи там.
Никакво зелено. Това е сграда от 1980 година строена за приближени на властта.
Нали се сещаш, че 25 Евро на квадрат наем е в момента e ниво топ локация в Мюних, не и в София. На това чудо ще му вземем максимум едни 2500 лева наем, тоест стойността на този имот моментално от 550к пада наполовина на 275к. И не ме интересува нито за кого е строена сградата - даже папата да е живял вътре, не струва 550к Евра. Ако пък скоро бай Байдън почне да дава 5% (до 2-3 месеца ще е факт), тогава аз ще искам 7% и тогава един такъв апарт ще струва едно нищо - кръгла нула.
В момента, в който световните инеститори почнат да излизат от имоти, на никой няма да му пука, че ти или Песимистчето държите и не продавате - цените падат НАПОЛОВИНА.
ПС: Под "зелено" имах предвид сградата на Данаилов в ж.г. Южен Парк - втората обява.Last edited by ejonny2376; 01.05.2022, 22:00.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/bloomberg-tv...ciiata-351258/
Продавачите на кредити в този форум има още много да учат!
Обръщайте в КЕШ, защото играта загрубява. Четете и мислете, защото няма да имате време за реакция и други го казват вече. Спекулация с имоти на този етап ще се окаже губеща с до 40%. Залозите са големи и ще се действа светкавично.
Виж в сегмента на по големите пари от 300к евра нагоре , ще има здрави примоции , на коптори де !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнениеhttps://www.investor.bg/bloomberg-tv...ciiata-351258/
Продавачите на кредити в този форум3 има още много да учат!
Обръщайте в КЕШ, защото играта загрубява. Четете и мислете, защото няма да имате време за реакция и други го казват вече. Спекулация с имоти на този етап ще се окаже губеща с до 40%. Залозите са големи и ще се действа светкавично.
- 8 Харесвания
Коментар
-
https://www.investor.bg/bloomberg-tv...ciiata-351258/
Продавачите на кредити в този форум има още много да учат!
Коментар
-
Захлупвай.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65123785252172
Ето и на нашата най-добра локация, точно зад Била. Явно все пак е решил да продава. Обаждах му се преди година и на зелено не продаваше. Каза ми, че това къще го строи за семейството си, собственик е и на съседните парцели.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...65037698390417
Тези две оферти в момента май са най-доброто, което може да се купи в София.
Джони, даже е евтино за тази локация и сграда. Но не е за всеки да купи там.
Никакво зелено. Това е сграда от 1980 година строена за приближени на властта.Last edited by bulgarian lev; 01.05.2022, 16:49.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
-
Аз от Юни съм в Германия вече за постоянно, няма да се прибирам често. Иначе с удоволствие. В Априлци има планове за лифт, огледай се за някой парцел в кв. Острец и няма да сбъркаш - гарантирам ти. В момента вървят по 30 лева квадрата, без пари са.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
А, дано най-после да се свършат мъките!
Проблема е че дори и да отиде там реално нема да подкара Мюнихският пазар на имоти, а ще продължи да кисне в тази тема. И пак ще знае на изуст всички обяви в София :-)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Аз от Юни съм в Германия вече за постоянно
- 14 Харесвания
Коментар
-
Как ще продам, да не съм луд. Онзи ден намерих я пощенската си кутия в Докторска бележка - продавам слънчев тристаен 103 кв м апартамент в района на Докторска...смятай може да е било в Подуяне, цена 219К€. Щях да звъня, но се усетих, а и бележката е от есента на миналата година. Извадих 100 брошури на хипермаркети.
Коментар
Коментар