IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    днес там, за утре се сещайте къде
    https://www.youtube.com/watch?v=g7_c7EJtDkc
    Не ми се гледа цялото, понеже знам новината, така че не знам споменават ли - на една банка, за която организирали протест, направили "здравния код" на вложителите червен - съответно не могат да излизат от къщи, или да пътуват с транспорт, и тн. Не е по темата, ама да си знаете. Щото скоро и в Европа ще дойде. Тоя...метод.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
      Колко ще ги вдигнат тези лихви според теб? Аз последно взех на 2.2%, и 5% да ги направят при инфлация от 15% пак са ти безплатни пари
      Това че вноската може да се вдигне от 1500 лв. на 2 бона на един 150к евро кредит за 20 год. не би следвало да е чак такъв проблем. По-голям проблем е, ако обезпечението по кредит е клоняло към 100% каквато тенденция имаше последните години и в момента, в който банките сметнат, че пазарната стойност на имота вече не покрива ипотеката -> решенията не са много - или втора, допълнителна ипотека на друг имот /ако лицето изобщо притежава такъв/, или някакво ударно погасяване на разликата така че оценката да е > ипотеката, а тя може да се окаже едни спешни 30-50 бона които ипотекаря ги няма налични.
      И тогава вече става интересно...
      п.п.
      А голяма част от добре платените ИТ-та, които се мятаха смело на ипотеки за по 400 хил. лв. не са с много висока финансова култура. Дано са си сметнали добре рисковете, вкл. и някакъв период без работа, че 25-30 год. са изключително дълъг период... цяло едно поколение е това!

Коментар

Това означава само едно: Парите поскъпват!

Коментар

Защо пускаш фалшиви новини за банковата система ?

https://it.dir.bg/tehnologii/kitay-s...ti-i-qr-kodove

Протест, планиран от стотици банкови вложители в централен Китай, беше осуетен, защото властите промениха статута в червено на техния дигитален здравен сертификат, съобщава Ройтерс.

Вложителите планираха да пътуват до централната провинция Хенан тази седмица от цял ​​Китай, за да протестират срещу почти двумесечен блокиран достъп до депозити от близо 178 милиона долара.

Без зелен код в приложението си гражданите обаче губят достъп до обществен транспорт, ресторанти и молове. Те губят и правото да пътуват в цялата страна.

Здравният код на гражданите е бил променен от зелен в червен, без те да са болни от Ковид-19.

"Слагат ни цифрови белезници", споделя вложител от провинция Съчуан, пожелал анонимност.

Междувременно премиерът на Китай, Ли Къцян, обяви, че страната ще въведе цифрова версия на националната идентификационна карта тази година.
          Last edited by X_Y; 15.06.2022, 15:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Колко ще ги вдигнат тези лихви според теб? Аз последно взех на 2.2%, и 5% да ги направят при инфлация от 15% пак са ти безплатни пари
            Прогнозата ми е до 6%.
            Проблема при теб е друг .
            Срока на кредита -ти разчиташ че този апартамент или апартаменти ще се изплащат от наеми ,да де ама отиваме в сценарии в който наемите няма да растат толкова заради предстояща криза ,отделно имаш наемен пазар които изобилства от предлагане + още задаващо се такова ,само виж колко се строи в София ,отделно още и още празни сгради и апартаменти чакат за наеми ...
            Получаваш една висока цена на която си купил + увеличаваща се вноска по кредита + трудности с цената на наема ,има и риск да стои празен .
            Сложи и рискове с амортизации ?
            Къде сме ?
            При теб сметката излиза само ако си купил на една ниска цена с едни да кажем 30 % минимум под тази на която си платил

Коментар

• днес там, за утре се сещайте къде
              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
                https://www.24chasa.bg/novini/article/11815205

Това е от днес - колкото по бързо хората осъзнаят че трябва да излезнат от пазара на имоти в момента толкова по добре за тях ,особено ако става въпрос за теглене на кредити

В опит да овладее лудите цени ЕЦБ ВДИГА ЛИВХИ за първи път от 11 години ! Управителя на БНБ Димитър Радев поиска от банките да имат особено внимание към ипотечното кредитиране !

Коментар

Тези не ги знам .
                  Джонито е пич и знае много,в него е инвестирано ужасно много време и пари което в настоящия етап се връща .
                  Затова имаше сблъсък,защото българина не обича знаещите и можещите .
                  Джонито може само да си има едно или две деца по някое време и е готов .

Това е .
                  Джонката има богата фантазия и много лъже,

Иначе е готин, съгласен съм.

Коментар

• Ако предвиждате меко кацане, това е в противоречие с десетилетия на историята“, каза 68-годишният Дръкенмилър, който управляваше пари за милиардера Джордж Сорос повече от десетилетие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Ти си тук от дълго време и знаеш, че някой от тях са реални хора,

Мен повече ме интересува другия отбор......Джони, Синбад, Заплатката.......които отделяха много време и пишеха дълги постове, понякога измислици.
                      Тези не ги знам .
                      Джонито е пич и знае много,в него е инвестирано ужасно много време и пари което в настоящия етап се връща .
                      Затова имаше сблъсък,защото българина не обича знаещите и можещите .
                      Джонито може само да си има едно или две деца по някое време и е готов .

Това е .

Коментар

• Дo 12 мeceцa нaй-вepoятнo щe зaпoчнe peцecия. Явлeниeтo щe ce пoяви пъpвo в Cъeдинeнитe щaти, cлeд тoвa и в Eвpoпeйcĸия cъюз. Toвa пpoгнoзиpa Cтoян Πaнчeв, cъocнoвaтeл нa Eĸcпepтния ĸлyб зa иĸoнoмиĸa и пoлитиĸa пpeд БHP. Πo дyмитe мy cлeдвaщoтo дeceтилeтиe щe e c виcoĸa инфлaция. "Πpeдcтoят тpyдни гoдини зa cвeтoвнaтa иĸoнoмиĸa", ĸoмeнтиpa тoй. Πo дyмитe мy peшeниeтo e в cĸъceнитe вepиги зa дocтaвĸи.

Коментар

Тези хора видяхме че се изпариха като ланския сняг .,...една купчина никове

Ами онзи брокер ?
                          Мавриков,имаше и брокер ...той се точеше на украинците за сделки за милиони ....
                          Ти си тук от дълго време и знаеш, че някой от тях са реални хора,

Мен повече ме интересува другия отбор......Джони, Синбад, Заплатката.......които отделяха много време и пишеха дълги постове, понякога измислици.
                          Last edited by X_Y; 15.06.2022, 14:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            Да ви прави впечатление какво става в момента на крипто-пазара?
                            - биткойнът се движи около дъното от 12.2020 г.
                            - повечето нови играчи вече са на загуба!
                            - миньорите на биткойн са под натиск заради високите енергийни разходи.
                            - вече се следят за признаци на капитулация сред компаниите!
                            Същото го чакайте /след няколко месеца/ и на другите пазари.

п.п.
                            За това говоря от края на февруари:
                            https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...o-osven-dolara
                            Къде е сега правоприемника на баба Ванга и Слава Севрюкова да ни каже пак за долара?
                            Тези хора видяхме че се изпариха като ланския сняг .,...една купчина никове

Ами онзи брокер ?
                            Мавриков,имаше и брокер ...той се точеше на украинците за сделки за милиони ....
                            Last edited by X_Y; 15.06.2022, 14:11.

Коментар

• Да ви прави впечатление какво става в момента на крипто-пазара?
                              - биткойнът се движи около дъното от 12.2020 г.
                              - повечето нови играчи вече са на загуба!
                              - миньорите на биткойн са под натиск заради високите енергийни разходи.
                              - вече се следят за признаци на капитулация сред компаниите!
                              Същото го чакайте /след няколко месеца/ и на другите пазари.

п.п.
                              За това говоря от края на февруари:
                              https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...o-osven-dolara
                              Къде е сега правоприемника на баба Ванга и Слава Севрюкова да ни каже пак за долара?

Коментар

• https://www.investor.bg/ikonomika-i-...ez-mai-354160/

Да питам маняците да печелят от имот тука как смятат да бият инфлацията дори? И какви ще са лихвите още тая година за ипотеки, че да се оправдае купуването на имот с цел инвестиция?

Коментар

Working...
                                X