Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
Та неща дури не е чула такова нещо,следва,че няма как да е вярно....
Па айде да помогнеме на дури да чуе....
На ти дури...ЧУУУУУУВАЙ;
Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е санкциониран по глобалния закон "Магнитски" на САЩ, продължава с удърната продажба на имоти, пише "Капитал". Обектите са много и включват големи имения в периферията на столицата, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси и дори и почивна станция на Витоша, чиято обща стойност какъв начин е финансирана внушителната стойност от 15 млн. лева.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не ме разсмивай ,моля те. Някакви хора направили покупко-продажби на под 100-тина имота и те определяли пазара в София. Хайде, малко по-сериозно, а ! Разбирам, че си далеч и нямаш никаква представа от пазара в София, но не бъди смешен ако обичаш, че чак на мен ми става жал !!!
- 4 Харесвания
Коментар
-
На ти дури...ЧУУУУУУВАЙ;
Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е санкциониран по глобалния закон "Магнитски" на САЩ, продължава с удърната продажба на имоти, пише "Капитал". Обектите са много и включват големи имения в периферията на столицата, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси и дори и почивна станция на Витоша, чиято обща стойност надхвърля 15 млн. лева.
Преди празниците фирмата "Интръст" на Пеевски продаде имущество в страната за 4,85 млн. лева на компанията "Стройко 2011", която е собственост ММА треньора Севастиян Костов. Сега купувачът е същият, което повдига въпроса по какъв начин е финансирана внушителната сделката за толкова имоти. Костов няма други фирмени участия освен в спортния си клуб за бойни изкуства. Не се вижда и да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, така че произходът на средствата му е доста любопитен.
Продадени са имения в престижните южни квартали на София в подножието на планината. Безспорна перла в пакета е къща на ул. "Златен век" 31 в "Симеоново", която е оценена на 4.5 млн. лв. В Имотния регистър тя е описана като еднофамилна жилищна сграда с 450 кв.м застроена площ, като обаче тя е двуетажна, така че реално РЗП вероятно е близо двойно по-голяма. На парцела от 2.4 дка има и пристройка гараж 70 кв.м, а според сателитните снимки има басейн. В допълнение е прехвърлен и съседният терен 835 кв.м заедно с разположената на него сграда. Тя е използвана за гараж за лимузини, давани под наем.
Севастиян Костов се е сдобил и с друга двуетажна къща на съседната улица "Иван Богданов" 2 за 2 млн. лв. Тя е само с 350 кв.м РЗП и с по-малък двор, като целият парцел е под декар. За сметка на това отделно сред покупките му е и съседната доста по-неугледна двуетажна къща със 120 кв.м застроена площ, разположена на 1.2 дка терен, която е оценена на под 900 хил. лв. А също и три залепени незастроени парцела с общо близо 2.5 дка площ.
Още една от скъпите покупки е за 2.5 млн. лв. Това е триетажна къща на ул. "Диамант" 47 в края на "Горна баня" с 800 кв.м РЗП, като към нея има и двуетажна обслужваща сграда със 109 кв.м площ. Те са разположени на 2.1 дка терен, като преди входа улицата е запречена от бариера. На съседния незастроен парцел има тенис корт, до който, видимо от сателитните снимки, достъп има само откъм имението. А като бонус върви и съседната двуетажна къща на ул. "Каменица" 32А с оценка 793 хил. лв.
Последната по-значима къща е в "Бояна" на "Панорамен път" 59, в близост до Княжевската гора. Двуетажната сграда със 158 кв.м площ плюс 58 кв.м лятна кухня е оценена на 1.37 млн. лв. Сред имотите е и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат, който е навътре в самия парк Витоша.
Освен всичко това има и още множество имоти в самата София. В няколко сделки са прехвърлени много апартаменти, офиси и гаражи в имота на ул. "Ралевица" 79 в кв. "Манастирски ливади", където е и понастоящем регистрацията на самото "Интръст". Един офис и три гаража са прехвърлени не на "Стройко 2011", а на управителя й и доскоро неин едноличен собственик - Виктор Недялков.
Други локации са улица "Атанас Далчев" 6 в кв. "Изгрев", където са продадени няколко апартамента на обща стойност 2 млн. лв., както и Royal Park Residence в "Бояна" на ул. "Лунна папрат". Там има два апартамента, единият от които с внушителните 732 кв.м, които са прехвърлени при оценка 1.7 млнLast edited by X_Y; 27.06.2022, 10:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
нещо май виждам дейжаву от времето ,когато бях присъстващ в тия форуми....
Тогава се шегувах.....сега пак да повторим как се шегувах:
Ако искате да знаете както става по света днес,четете инвестор.бг
А ако искате да знаете какво ще стане със света УТРЕ,тогава четете ФОРУМИТЕ на инвестор.бг
Коментар
-
Влязъл си в страхотни конспирации и въпреки ,че ти написах защо има много вписвания ,отделно от нормалния пазар ,ти продължаваш да си вярваш ,че виновни за това са Пеевски и Божков. Вярвай си ,не ми пречиш ,но не разбирам защо се инатиш и не мислиш малко
Никой не е писал ,че ние с Песимиста, ще изкупуваме всичко на пазара в София, това е толкова смешно твърдение ,че почти достигаш 149 $ на жълтите павета и ще се помни с десетилетия като грешна прогноза
Бъди ,жив и здрав и не се филмирай толкова
На ти дури...ЧУУУУУУВАЙ;
Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е санкциониран по глобалния закон "Магнитски" на САЩ, продължава с удърната продажба на имоти, пише "Капитал". Обектите са много и включват големи имения в периферията на столицата, апартаменти в града, незастроени парцели, магазини и офиси и дори и почивна станция на Витоша, чиято обща стойност надхвърля 15 млн. лева.
Преди празниците фирмата "Интръст" на Пеевски продаде имущество в страната за 4,85 млн. лева на компанията "Стройко 2011", която е собственост ММА треньора Севастиян Костов. Сега купувачът е същият, което повдига въпроса по какъв начин е финансирана внушителната сделката за толкова имоти. Костов няма други фирмени участия освен в спортния си клуб за бойни изкуства. Не се вижда и да са сключени ипотеки върху придобитите имоти, така че произходът на средствата му е доста любопитен.
Продадени са имения в престижните южни квартали на София в подножието на планината. Безспорна перла в пакета е къща на ул. "Златен век" 31 в "Симеоново", която е оценена на 4.5 млн. лв. В Имотния регистър тя е описана като еднофамилна жилищна сграда с 450 кв.м застроена площ, като обаче тя е двуетажна, така че реално РЗП вероятно е близо двойно по-голяма. На парцела от 2.4 дка има и пристройка гараж 70 кв.м, а според сателитните снимки има басейн. В допълнение е прехвърлен и съседният терен 835 кв.м заедно с разположената на него сграда. Тя е използвана за гараж за лимузини, давани под наем.
Севастиян Костов се е сдобил и с друга двуетажна къща на съседната улица "Иван Богданов" 2 за 2 млн. лв. Тя е само с 350 кв.м РЗП и с по-малък двор, като целият парцел е под декар. За сметка на това отделно сред покупките му е и съседната доста по-неугледна двуетажна къща със 120 кв.м застроена площ, разположена на 1.2 дка терен, която е оценена на под 900 хил. лв. А също и три залепени незастроени парцела с общо близо 2.5 дка площ.
Още една от скъпите покупки е за 2.5 млн. лв. Това е триетажна къща на ул. "Диамант" 47 в края на "Горна баня" с 800 кв.м РЗП, като към нея има и двуетажна обслужваща сграда със 109 кв.м площ. Те са разположени на 2.1 дка терен, като преди входа улицата е запречена от бариера. На съседния незастроен парцел има тенис корт, до който, видимо от сателитните снимки, достъп има само откъм имението. А като бонус върви и съседната двуетажна къща на ул. "Каменица" 32А с оценка 793 хил. лв.
Последната по-значима къща е в "Бояна" на "Панорамен път" 59, в близост до Княжевската гора. Двуетажната сграда със 158 кв.м площ плюс 58 кв.м лятна кухня е оценена на 1.37 млн. лв. Сред имотите е и бившият почивен дом на Полиграфическия комбинат, който е навътре в самия парк Витоша.
Освен всичко това има и още множество имоти в самата София. В няколко сделки са прехвърлени много апартаменти, офиси и гаражи в имота на ул. "Ралевица" 79 в кв. "Манастирски ливади", където е и понастоящем регистрацията на самото "Интръст". Един офис и три гаража са прехвърлени не на "Стройко 2011", а на управителя й и доскоро неин едноличен собственик - Виктор Недялков.
Други локации са улица "Атанас Далчев" 6 в кв. "Изгрев", където са продадени няколко апартамента на обща стойност 2 млн. лв., както и Royal Park Residence в "Бояна" на ул. "Лунна папрат". Там има два апартамента, единият от които с внушителните 732 кв.м, които са прехвърлени при оценка 1.7 млнLast edited by X_Y; 27.06.2022, 10:39.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Влязъл си в страхотни конспирации и въпреки ,че ти написах защо има много вписвания ,отделно от нормалния пазар ,ти продължаваш да си вярваш ,че виновни за това са Пеевски и Божков. Вярвай си ,не ми пречиш ,но не разбирам защо се инатиш и не мислиш малко
Никой не е писал ,че ние с Песимиста, ще изкупуваме всичко на пазара в София, това е толкова смешно твърдение ,че почти достигаш 149 $ на жълтите павета и ще се помни с десетилетия като грешна прогноза
Бъди ,жив и здрав и не се филмирай толкова
Не съм ви следил дискусията, та не съм сигурен за какви вписвания става въпрос - за сделки като цяло / има разбира се ръст, ама не е рекорден и той идва от ясни причини - увеличено търсене и завършване на увеличеното зелено / , а вписванията на ипотеки са по няколко линии нагоре, разбира се и защото лихвите са рекордно ниски също , но далеч не е само това - писали сме го много пъти, кое как е.
Нашата статистика никога не е така еднозначна като Щатската , но това е....
Божков знаем , че строеше 1/поне/ проект , а не купува апарти, Пеевски има терен на същият булевард с проект за нещо подобно / от цигарите/, продаде печатницата , имаше и некви офиси и т.н. И двамата ако купуват нещо, то ще е терени , ама не какви и да е а скъпи и големи
Обаче с тези големите и скъпи терени стават едни работи, които не са за форум много, но айде. Познат беше купил преди време перспективен терен като място. Скъсаха го от проверки - откъде е кеша. На фирмите му, като физическо лице, на близките му... с години му удариха стоп ...докато не препродаде терена на близък на ''властта'' човек.... Та искам да видя как Пеевски и Божков правят такива покупки у нас - разбира се през подставени лица / как пък няма нито 1 да проверят щото ще става въпрос за много терени... към милиарди пари/ ... Разкриването на подобно нещо например би довело до спечелване на избори от разкрилия ги
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ma никак не се учудвам.....
аз лично наистина вярвам,че вярваш,че всичко ти е ясно....
Ама тоя аргумент,че имаш рекордни продажби в ковид, в следствие на ролоувер на вписвания....
Тва е толкоз безпочвено
не може да решите уравнението "пеевски" ,а?
Нищо де,бат аско е хитър петър и от торбата с хитрините,хитрина ще има за всички от сърце:
Края на януари 2021 сащ удариха пеевски и Божков със закона магнитски.
. Тва си го чула ,нали?всички сте го чули....
И както знаеш той води до замразяване на сметки и конфискация на активи .... на пеевски и божков....
. И пеевски ко трябва да направи?ами за нула време трябва да прехвърли активите на него и неговите фирми ,преди евентуално сащ да окажат политически натиск върху бгетовицата....
Посочва ли да ти просветлява?
Та ако ти си права и пеевски нищо не е изкупил в софето..... вписванията за1+ 2 тримесечие щяха да са ,както са били и за 4тото на 2020....
Ама аз ако съм прав и пеевски е вкарал софийския маркет в ъгъла....кво би трябвало да се случи?
Ами ще имаш МНОГО вписвания за първото и второто тримесечие....и тоя пич бая е попрехвърлял.....Чак се е стигнало до РЕКОРДЕН БРОЙ ПРЕХВЪРЛЯНИЯ ЗА СОФИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА......
Тва достатъчно доказателство ли е за теб ,че пеевски е правел маркет корнъринг?
Или преведено на български:
Бате пейо лекично се е самопобалонирал...
Да вкараш маркета в ъгъла е доста сложно и рисковано нещо....къде къде по богати и по умни хора са губели състояния.....и не само в имотният маркет....гугълвай "silver thursday"
За екзекутирани на маркет корнъринг трябва да предвидиш дефицит ,ПРЕДИ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО ВИДИ....и последователността да излезеш точно когато останалите са го видели и купуват....
а бате ПЕЙО завалията на кой ще продава ? На теб и песимистта?
Бъди ,жив и здрав и не се филмирай толковаLast edited by X_Y; 27.06.2022, 10:32.
- 1 like
Коментар
-
Асенка, явно се учудваш на неща които ние в Европа, си ги знаем
Пеевски, това което съм чувала не изкупува имоти в София, той имаше интереси в едни бизнес сгради за които знам ,че продаде. Сега да не си помислиш, че го защитавам, ами не, не го защитавам защото и на мен не ми е от симпатичните люде както и на теб.
Разбира се ,че е нормално да има повече вписвания отколкото сделки защото всяка ипотека на всеки 10 г. се вписва отново в агенцията по вписвания ,така ,че не трябва много, много да се впечатляваш от това. Има и много други вписвания които отново не са точно сделки ,но не виждам причина да се занимаваме с тях.
Мисля, че твоите случайности се дължат на незнание за много неразбираеми за теб европейски работи
Не казвам ,че не си прав, просто ти казвам ,че вадиш изводи от грешни предположения.
ПП: Не съм те чела скоро ,но и аз не влизах известно време във форума в края на миналата и началото на тази година и после не можах да изчета всичко и се отказах.
аз лично наистина вярвам,че вярваш,че всичко ти е ясно....
Ама тоя аргумент,че имаш рекордни продажби в ковид, в следствие на ролоувер на вписвания....
Тва е толкоз безпочвено.
не може да решите уравнението "пеевски" ,а?
Нищо де,бат аско е хитър петър и от торбата с хитрините,хитрина ще има за всички от сърце:
Края на януари 2021 сащ удариха пеевски и Божков със закона магнитски.
. Тва си го чула ,нали?всички сте го чули....
И както знаеш той води до замразяване на сметки и конфискация на активи .... на пеевски и божков....
. И пеевски ко трябва да направи?ами за нула време трябва да прехвърли активите на него и неговите фирми ,преди евентуално сащ да окажат политически натиск върху бгетовицата....
Посочва ли да ти просветлява?
Та ако ти си права и пеевски нищо не е изкупил в софето..... вписванията за1+ 2 тримесечие щяха да са ,както са били и за 4тото на 2020....
Ама аз ако съм прав и пеевски е вкарал софийския маркет в ъгъла....кво би трябвало да се случи?
Ами ще имаш МНОГО вписвания за първото и второто тримесечие....и тоя пич бая е попрехвърлял.....Чак се е стигнало до РЕКОРДЕН БРОЙ ПРЕХВЪРЛЯНИЯ ЗА СОФИЯ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА......
Тва достатъчно доказателство ли е за теб ,че пеевски е правел маркет корнъринг?
Или преведено на български:
Бате пейо лекично се е самопобалонирал...
Да вкараш маркета в ъгъла е доста сложно и рисковано нещо....къде къде по богати и по умни хора са губели състояния.....и не само в имотният маркет....гугълвай "silver thursday"
За екзекутирани на маркет корнъринг трябва да предвидиш дефицит ,ПРЕДИ НЯКОЙ ДРУГ ДА ГО ВИДИ....и последователността да излезеш точно когато останалите са го видели и купуват....
а бате ПЕЙО завалията на кой ще продава ? На теб и песимистта?
Last edited by X_Y; 27.06.2022, 10:31.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Къде го намери тоя......
икономиката не е точна наука..постоянни закони има в счетоводството....той е професор по счетоводство,никога в икономиката
1.трябва да се купува кеш,или да се предплати ипотеката.....ОГРОМНА ГРЕШКА :
Моята ипотека е на 2.75% лихва за 30 години.
в момента 30 годишното трежъри е 3.7 % ....
. Ако си купя трежъри за 1 милион,вместо да изплатя ипотека, веднага заключвам 1% арбитраж за 30 години....
Съвета на хърватския професор ще ми струва таман 300 000 $ за 30 години....
Съвет от асен1975:
В сащ ипотеки се рефинансират,НИКОГА не трябва да се плащат...защо:
Лихвите са заключени ,а фед мени политиката...при падане на лихви заема трябва да се рефинансира,а при вдигане на лихви да се хеджва с трежъри.....тва е подарък дето го няма никъде другаде в света.....за 30 години таман няколко пъти ипотекара ще има възможност да заключи арбитраж и да ПРАВИ ПАРИ ОТ НИЩОТО ЗА ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ОТ ИПОТЕКАТА.
2.ипотеката е данъчен лузър???????????
Ипотеката е данъчен Уинър,никога лузър....
В сащ ипотеката се води разход и се приспада от данъците.....тва и най калпавия счетоводител го знае...май професор и за данъчен адвайзър дори не става.....
Не им отваряй очите тукаЧе инак няма кой да слага шума в банката на нулева лихва, да я вземем оттам на 2.6% за 10 години фиксе
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Специално путин няма основание да срине ес- поинтересувай се защо се спира газа и не пиши глупости , ужким имаш вишу, ама сигурно си го купил
Германия,Франция са на нокти и вече водещите техни регулатори обявиха домакинства и производства на намаляват потреблението.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеНе знам щом германците бият аларма за газа си е е...ло м..та както се казва .Там има производства дето леят метали от десетки години без да спират пещите,спрат ли после старта е меко казано труден...и това само малка част от целия пъзел..
Путинчо е решил да срине Европейската икономика щото Щатите са му далеч,и това е най близкото жертвено агне...но основния риск си остава искрата която може да прелее войната в НАТО ,поне за мен. Дълги се проточи тази война,и риска за прерастване извън Украйна,и границите и вече е особено голям .
Коментар
Коментар