Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнениеСредно статистическо жилище е 60-70 квадрата !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеТук някои хора дават примери със средни заплати. Аве хора, вие наистина ли си мислите, че някой с 3-4 к (да кажем толкоз взима средното семейство) може да си позволи средностатистическо жилище от 100 кв. ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Заплатите са двойни спрямо десет години назад. Апартаментите и те горе долу.
Ако върнем 20 години, сигурно 7-8 пъти са скочили заплати и жилища.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
И колко е струвал един хляб през 2008-ма, колко е струвала една салата в заведение, колко е струвал кубик вода, килограм природен газ, киловат електроенергия, литър бензин, месечна такса в банката, и колко струват същите тези неща сега?
Може да се окаже, че 800 лева през 2013-та са имали много по-голяма покупателна способност, отколкото 1600 лв през 2022-ра...
Затова пичове , действие повечко , думи по малко !
ПП В хазарта баМката винаги пИчели ! Демек филма е ясен ,принципно .
А животеца си е леко хазарт , днес те има утре не !
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Средна заплата 2008 около 500 лв ,средна заплата 2013 около 800лв .Смятай ,сещай се и прочие !!!
Може да се окаже, че 800 лева през 2013-та са имали много по-голяма покупателна способност, отколкото 1600 лв през 2022-ра...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Naematel Разгледай мнение
Гледайте Inside job (2010) и the big short (2015) запитайте се заплатите ви станали ли са 5-10 пъти по-големи и си отговорете за цените и балона
Ако върнем 20 години, сигурно 7-8 пъти са скочили заплати и жилища.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Средна заплата 2008 около 500 лв ,средна заплата 2013 около 800лв .Смятай ,сещай се и прочие !!!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Кво предлагаш? Да купи сега на върха ли?
Най-добре е да купи на върха след "няколко год."
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Много як съвет. Ферибота вече 5 години го следва. Каръка чака даже 10. Абе закъде да бърза човек, може да се купи жилище и след като се пенсионираш.
Коментар
-
Ситуацията е като под индиго с 2008 г. И аз като теб тръгнах да търся 2008 г. Цените хвърчаха, на мой близък точно като теб му вдигнаха цената преди предварител ия дог. Аз реших да чакам и си взех на 30% по ниска цена, но чак 2013 та. Между другото при сринат пазар 2012 г един продавач ми вдигна с 10к евра. на оглед. Дори да има спад на имотите, тези дет не са на зор ще държат, някои държат и 10 год. Този дет ми вдигнаха цената беше по бдс и беше от 2002 г. 10 год дори и наем не му вземаха, но не го о продаваха. Има доста хора, които могат да държат и 20 год. Но има и хора, които не са си преценили възможностите и банките им ги вземаха. Ако имаш свободен кеш - изчакай няколко год. На пазара печелят търпеливите.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ситуацията е като под индиго с 2008 г. И аз като теб тръгнах да търся 2008 г. Цените хвърчаха, на мой близък точно като теб му вдигнаха цената преди предварител ия дог. Аз реших да чакам и си взех на 30% по ниска цена, но чак 2013 та. Между другото при сринат пазар 2012 г един продавач ми вдигна с 10к евра. на оглед. Дори да има спад на имотите, тези дет не са на зор ще държат, някои държат и 10 год. Този дет ми вдигнаха цената беше по бдс и беше от 2002 г. 10 год дори и наем не му вземаха, но не го о продаваха. Има доста хора, които могат да държат и 20 год. Но има и хора, които не са си преценили възможностите и банките им ги вземаха. Ако имаш свободен кеш - изчакай няколко год. На пазара печелят търпеливите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеОт доста време следя форума защото си търся второ жилище и ме интересува мнението на други хора относно развитието на пазара в София. Аз смятам, че цените рано или късно ще тръгнат надолу, това което е в момента е истинско безумие, като съотношение качество-цена. През 2008 г. започнах да търся първото си жилище, тогава цените също бяха невъзможно на база доходите, които се получаваха. Тогава бях млад и зелен и всички близки роднини "разбирачи" ме убеждаваха, че цените ще са само нагоре и ако не купя сега ще изпусна последния влак... Обаче не купих защото просто нямах достатъчно пари и дохода след като си платя вноската към банката щеше да ми стига само за най-базисните неща и се отказах от покупка. През 2009 постепенно започнаха да ми звънят почти ежедневно всевъзможни брокери, на които съм се обаждал през 2008 и да ми предлагат разни "изгодни" имоти. Началото на 2011 г. купих първото си жилище на много по-добра цена и вноската по кредита ми почти не я усещах. Кредита го изплатих през 2017 г.
От 2 г. търся по-голямо жилище, като точно преди 1 година бях пред сделка, но продавача преди подписване на предварителния договор вдигна цената, а след това се отказа да продава. От септември 2021 г. се отказах да търся и не съм звънял на брокери по обяви. Прави ми впечатление, че от 1-2 месеца получавам седмично по 3-4 обаждания от брокери с въпроса "Още ли си търсите жилище?" и съответно почват да ми предлагат имоти. Дали не се повтаря ситуацията от 2008-2009?Last edited by better; 19.08.2022, 16:06.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар