IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стряскаща оценка за България. От къде ни извадиха

От: Редактор -
    08 септември, 2022

4161

A
    A
    A

България е различна страна от всички останали в ЕС и всички цифри и изследвания показват това.

Макар и в изключително благоприятни условия страната ни не успява да направи съществен напредък и се движи теглена от инерцията на другите, но все така изоставаща и гледаща назад във времето.

България изпадна от групата на най-високо развитите държави в света според публикуваната в четвъртък класация на ООН.

Слизайки с четири места надолу, България вече е изпреварена от страни като Сърбия, Черна гора и Грузия и е единствената държава от ЕС, която не намира място сред най-високо развитите държави в света,

Индексът на човешкото развитие на ООН, който се проследява от 1990 г., за да се измерят и други характеристики на благосъстоянието, освен икономическия растеж взема предвид фактори като продължителност на живота, достъпа до образование и личните доходи като измерител на качеството на живот.

Според тазгодишната класация, която представя ситуацията през 2021 г., България е на 68 място в света и втора в групата на "високо развити държави", която е водена от Албания. България изпреварва в нея Гренада, Барбадос и Антигуа и е в една компания с Украйна (77), Северна Македония (78), Китай (79), Бразилия (89) и др.

Данните, които ООН отчита в класацията за България, са продължителност на живота при раждане - 71.8 години, 13.8 години, прекарани средно в образование, и среден личен доход 23 071 долара годишно.

За сравнение - Швейцария, която тази година изпреварва Норвегия и е първа в Индекса на човешкото развитие, очакваната продължителност на живота е 84 години, времето, прекарано в обучение, е средно 16.5 години, а средният доход - 66 хил. долара.

Копирано от standartnews.com

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Това не е по темата за промените в договорите.
      Точно ситният шрифт дава право на банките да променят едностранно условията по кредита при определени обстоятелства. Интересното тук е, че събитията по тези обстоятелства се движат по-бързо от очакваното и вече засягат и нашата бизнес среда!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
        Така е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната

https://www.bg-ikonomika.com/2013/01/10.html?m=1

Елементи на националното богатство – 8 елемента:
        1. Сградният фонд – всички жилища на населението, цялата инфраструктура.
        Ахахахаха...... ох, така не съм се смял, не помня откога!!!
        Ама то никой не цели понижения бе, физкултурна главо!

Въпросът е, че това е съвсем логичното следствие, когато се надуе един кредитен балон - спихването му! Това, че някой си е заровил главата в пясъка (и е оголил едни други части) няма да го спаси от последиците.

p.s. Не очаквам да бъда разбран от човек, който сигурно е преподавал учениците си в спортното:
        "Ще бягате от мен до другото дрЪво"!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Така е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната

Това е форум, всеки има право на мнение! Трябва да се уважава мнението на всеки. На който ме му харесва може да не чете.

Коментар

• Така е, трябва да се бият през ръчичките тези плюещи срещу Родината и целящи понижения на цените на имотите с което се опитват да намалят националното богатство на страната

Last edited by RUBLA; 08.09.2022, 14:31. Причина: Изтрито мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Както написах, само по мапса ходиш....в 2019 година.... В района тротоарите вече са пооправени и точно там ми е любимата част на квартала с новото ново.... Разбира се може да бъде много по-добре след като се оправят данъчните оценки на старите сгради и се вдигнат данъчните приходи 2-3 пъти от това. Тогава улиците и тротоарите може да станат по-добри....
              В германия как се изхвърлят матраците ? По-културно ли ? :-)

Но всичко това не променя нещата, че в Сърбия не си стъпвал и нямаш идея за какво пишеш. Дори Нови Београд не става за нищо...,.и да припомня няма метро...., ама цените са по-високи от София
              Къде там има ново-ново? Има точно 2 сгради на Луи Айер - едната е още в строеж, другата е по-стара и я имаше и през 2019. Тотална излагация - тотална, хахаха. Вече е ясно, че не си стъпвал никога в Гоцето и лъжеш, че живееш там. Точно в този район няма ново, там кочината и през 2022 е точно като през 2019, даже е по-зле, защото боклуците са повече.

Това е положението - клошарите си харесвате мизерията и продължавата да си я хвалите и да и се кефите. България е единственото място в Европа, където можеш да хвърляш боклуци и да правиш мизерии безнаказано и явно това е причината, поради която ти и подобните ти харесвате това място. В Белград съм ходил доста отдавна, беше чисто и подредено, сега предполагам е още по-добре. В София съм всеки 2-3 седмици за по ден-два - всеки път се натъквам на камари с боклуци, оголени кабели, разбити шахти и нагли селяндури.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение

Четете си дребният шрифт, защото когато дойде бурята банката зачита само него! А тя бурята идва!
                Това не е по темата за промените в договорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Така е, прав си. В София особено обичам да се разхождам из Гоцето - символът на лукса и високия стандарт:

https://www.google.com/maps/@42.6639...7i16384!8i8192

Уникална красота, хахахахахаха.
                  Тези дюшеци в храстите ти ли ги изхвърли? Предполагам си или ти, или някой твой съсед, току що нанесъл се в новия апарт на любимия инвеститор и решил да си хвърли мизериите на улицата.
                  Както написах, само по мапса ходиш....в 2019 година.... В района тротоарите вече са пооправени и точно там ми е любимата част на квартала с новото ново.... Разбира се може да бъде много по-добре след като се оправят данъчните оценки на старите сгради и се вдигнат данъчните приходи 2-3 пъти от това. Тогава улиците и тротоарите може да станат по-добри....
                  В германия как се изхвърлят матраците ? По-културно ли ? :-)

Но всичко това не променя нещата, че в Сърбия не си стъпвал и нямаш идея за какво пишеш. Дори Нови Београд не става за нищо...,.и да припомня няма метро...., ама цените са по-високи от София
                  Last edited by RUBLA; 08.09.2022, 12:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                    ....... А в момента цената която дадох за новото е себестойност. ....
                    АРЕЕЕЕЕ, И ТОЯ БИЛ ИНВЕСТИТОР.......... купил на себестойност и говори за ПАЗАРА.........

(... и преди да си се засилил - гол съм кат' пушка .......... АМА НА ЦЕНА НА СЕБЕСТОЙНОСТ и аз мога да стана инвеститор...........)
                    Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ти неграмотен ли си?Изрично написах,че проблемите на България са с градската среда. Ти ми приписваш, че съм казал точно обратното.
                      И за ГЕРБ никога не съм гласувал и нямам намерение да го правя. И не знам каква попара сърбаме, но аз си живея много добре в България и нямам никакво намерение да ходя извън България.
                      Колкото до това кои били в България и кои в чужбина-95 процента от емигрантите са бачкатори.Включително в последните години има масова циганска емиграция.
                      +1

Един път пътувахме с Уиз Ер и ми направи впечатление колко беден и очукан народ (цигани и турци) пътуват до Германия, често по анцук.

От друга страна, в големите немски градове в центъра на сергии продават гердани и посуда на стари немци от времето на баба ми и дядо ми. По вида на нещата личи, че са от отминали времена и че някой е опразвал апартаменти.

Коментар

• Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение

Не става дума да се променя договора и условията. При някои банки вноските зависят от техния референтния лихвен процент, който се изчислява на базата на дадената лихва по депозитите в България, които данни БНБ публикува май в края на месеца. Общо взето бавен е процеса по вдигане на лихвите по ипотеките за вече взелите такъв, то и в статията се говори за това.
                        Четете си дребният шрифт, защото когато дойде бурята банката зачита само него! А тя бурята идва!

Коментар

100% глупости, казани от някой, който очевидно никога не е излизал извън България. Градовете ни били по-уредени, изпреварили сме били Русия. Това на някоя партийна реклама на ГЕРБ ли го чу?

Няма съмнение защо Българите гласувате по този начин - избирате си най-големите нещастници да ви управляват, съответно ще си сърбате попарата.
                          Ти неграмотен ли си?Изрично написах,че проблемите на България са с градската среда. Ти ми приписваш, че съм казал точно обратното.
                          И за ГЕРБ никога не съм гласувал и нямам намерение да го правя. И не знам каква попара сърбаме, но аз си живея много добре в България и нямам никакво намерение да ходя извън България.
                          Колкото до това кои били в България и кои в чужбина-95 процента от емигрантите са бачкатори.Включително в последните години има масова циганска емиграция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Laconic Разгледай мнение
                            Банките не могат да променят еднолично условията, при които е изтеглен кредитът

Интересно ми е, дали потвърждаваш очевадни лъжи или си доста наивен?
                            Не става дума да се променя договора и условията. При някои банки вноските зависят от техния референтния лихвен процент, който се изчислява на базата на дадената лихва по депозитите в България, които данни БНБ публикува май в края на месеца. Общо взето бавен е процеса по вдигане на лихвите по ипотеките за вече взелите такъв, то и в статията се говори за това.

Коментар

Така е, прав си. В София особено обичам да се разхождам из Гоцето - символът на лукса и високия стандарт:

Тези дюшеци в храстите ти ли ги изхвърли? Предполагам си или ти, или някой твой съсед, току що нанесъл се в новия апарт на любимия инвеститор и решил да си хвърли мизериите на улицата.
                              Баси кочината, тва ли е лукса бре брокерази? 5000 евра трябвало да струват ъъъ?
                              Last edited by RUBLA; 08.09.2022, 12:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Аз съм ходил само около 50 пъти в Белград и малко в Ниш и Нови сад. Няма нищо в което Сърбия да е по-добре от нас с изключение на храната. Тя е по-евтина и по-малко изкуствена...., а магистралите си ги строиха с Китайски кеш....и са толчета, така че се изплащат от Турските гастери и тирове добре.
                                В Москва съм ходил само 1 път - не се впечатлих много, но имам роднини в С, Петербург и в общи линии освен тези 2 града другото е потоп в страната.... според тях.
                                Джони освен с гугъл мапс , май освен от Априлци до София до друго място не е мърдал :-)

Last edited by RUBLA; 08.09.2022, 12:31. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

Working...
                                X