Първоначално изпратено от Meandmy
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
В България има доста много дето могат да си позволят, и не ги бърка да загробят над половин и повече милки в тухли - разни чиновници-примадони, които лапкат и преяждат на държавна хранилка, или пък държавни калинки които крадат и "усвояват" директно от бюджета...
Тях изобщо не ги бърка дали квадратът станал 1500 или пък 10 000 евра..
Примерно има много като този
https://www.dunavmost.com/novini/she...dishno-zaplata
За нормален човек обаче, който не е крадец, и не краде от разни държавни/партийни фондове, да "инвестира" огромна сума в тухли в България е най-голямата глупост, която може да направи. Поне за мен е така.
С такава сума инвестирана не в тухларници, а в нещо далеч по-смислено няма нужда да работиш - може направо да се пенсионираш...
Вижте Уникредит Чехия - 6% по едногодишните депозити в крони.
https://www.unicreditbank.cz/en/obca...e/sporeni.html
Рядка форма на дебилност е покупката на имот в София с цел отдаване под наем - трябва една корекция на цените с минимум 50%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Traicho_80 Разгледай мнениеОт 2 г. търся по-голямо жилище, като точно преди 1 година бях пред сделка, но продавача преди подписване на предварителния договор вдигна цената, а след това се отказа да продава. От септември 2021 г. се отказах да търся и не съм звънял на брокери по обяви. Прави ми впечатление, че от 1-2 месеца получавам седмично по 3-4 обаждания от брокери с въпроса "Още ли си търсите жилище?" и съответно почват да ми предлагат имоти. Дали не се повтаря ситуацията от 2008-2009?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнениеЕй, когато ти написах ,че си непочтен съм била много права ! Нито съм на възрастта на М. Зайкова, нито съм написала подобно нещо , но не можеш да се държиш културно и винаги гледаш да обидиш и да се заядеш . Жалка работа !!!
Едно ще ти напиша по темата, нито ти ,нито аз може да влияем на пазара ,но колкото и да страдаш аз съм направила много по успешни сделки в НИ от теб и с това показваш колко разбираш пък ти
На мен ми стига това, че демонстрираш същото бабешко мислене.....
На никой не желая лошото! И на теб ти пожелавам дълги години!
Просто влез малко в час с реалността (освен ако нямаш някакви користни цели /в темата/).
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЗа каква възвращаемост в имотите говорите нз. Имотът е за живеене! Който ви баламосва да загробите половин милки и да чакате 2-3% на година ви баламосва!
Nasdaq за последните 2 месеца се е повишил с 23%. Това е доста, доста повече от имагинерните 2-3%.
Тях изобщо не ги бърка дали квадратът станал 1500 или пък 10 000 евра..
Примерно има много като този
https://www.dunavmost.com/novini/she...dishno-zaplata
За нормален човек обаче, който не е крадец, и не краде от разни държавни/партийни фондове, да "инвестира" огромна сума в тухли в България е най-голямата глупост, която може да направи. Поне за мен е така.
С такава сума инвестирана не в тухларници, а в нещо далеч по-смислено няма нужда да работиш - може направо да се пенсионираш...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
А на Нова година колко беше Nasdaq? А март месец?
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
А на Нова година колко беше Nasdaq? А март месец?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеЗа каква възвращаемост в имотите говорите нз. Имотът е за живеене! Който ви баламосва да загробите половин милки и да чакате 2-3% на година ви баламосва!
Nasdaq за последните 2 месеца се е повишил с 23%. Това е доста, доста повече от имагинерните 2-3%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеКак е, как е - трият ли модераторите, трият ли?!
Какво мнение очакваш от баба си Дури, тя е като Мика Зайкова.
Газта скочила с 60%, тя чЕка и имотето да рипне с 60%.
Праволинейно, еднопосочно... и грешно!
Едно ще ти напиша по темата, нито ти ,нито аз може да влияем на пазара ,но колкото и да страдаш аз съм направила много по успешни сделки в НИ от теб и с това показваш колко разбираш пък ти
- 1 like
Коментар
-
От доста време следя форума защото си търся второ жилище и ме интересува мнението на други хора относно развитието на пазара в София. Аз смятам, че цените рано или късно ще тръгнат надолу, това което е в момента е истинско безумие, като съотношение качество-цена. През 2008 г. започнах да търся първото си жилище, тогава цените също бяха невъзможно на база доходите, които се получаваха. Тогава бях млад и зелен и всички близки роднини "разбирачи" ме убеждаваха, че цените ще са само нагоре и ако не купя сега ще изпусна последния влак... Обаче не купих защото просто нямах достатъчно пари и дохода след като си платя вноската към банката щеше да ми стига само за най-базисните неща и се отказах от покупка. През 2009 постепенно започнаха да ми звънят почти ежедневно всевъзможни брокери, на които съм се обаждал през 2008 и да ми предлагат разни "изгодни" имоти. Началото на 2011 г. купих първото си жилище на много по-добра цена и вноската по кредита ми почти не я усещах. Кредита го изплатих през 2017 г.
От 2 г. търся по-голямо жилище, като точно преди 1 година бях пред сделка, но продавача преди подписване на предварителния договор вдигна цената, а след това се отказа да продава. От септември 2021 г. се отказах да търся и не съм звънял на брокери по обяви. Прави ми впечатление, че от 1-2 месеца получавам седмично по 3-4 обаждания от брокери с въпроса "Още ли си търсите жилище?" и съответно почват да ми предлагат имоти. Дали не се повтаря ситуацията от 2008-2009?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеСлава Богу, след като напоследък финансовите пазари излетяха, портфейлът ми от акции за последните 2 месеца генерира положителна доходност равностойна годишните наемите от 2 апартамента(и то в идеален случай - ако не броим напуснали наематели, разходи за ремон и др.инцидентни р-ди). Доволен съм. Дано акциите ми продължават да поскъпват със същия темп до края на годината.
Инвестиции в тухли, тухларници и керемиди не ща. Планирам и другите ми влогове ще бъдат вложени на финансовите пазари.
Ще видим др. месец колко ще набримчи лихвите бай Джером!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеИсках мнение от Дури.
Какво мнение очакваш от Дури, тя е като баба ти Мика Зайкова.
Газта скочила с 60%, тя чЕка и имотето да рипне с 60%.
Праволинейно, еднопосочно... и грешно!Last edited by Julius_BG; 05.04.2023, 15:06.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар