If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И колко е струвал един хляб през 2008-ма, колко е струвала една салата в заведение, колко е струвал кубик вода, килограм природен газ, киловат електроенергия, литър бензин, месечна такса в банката, и колко струват същите тези неща сега?
Може да се окаже, че 800 лева през 2013-та са имали много по-голяма покупателна способност, отколкото 1600 лв през 2022-ра...
Сравнявай близо 3 бруто 2022-а със 800 през 2013-та . Тезата ми е ,че парите яко се обезценяват и в ниския ценови сегмент коптора всъщност яко се обезценява . Номера е да се прават кинти . Тва е . Кой квото иска да купува ,да влага, да арчи или да троши по курви . Няма значение . Някои хора пишат тука 10 г и са спряли на едно място , файда йок ! Колкото и да говориш ,че си голем ебач , колкото повече говориш толко по "голям" ставаш....
Затова пичове , действие повечко , думи по малко !
ПП В хазарта баМката винаги пИчели ! Демек филма е ясен ,принципно .
А животеца си е леко хазарт , днес те има утре не !
Средна заплата 2008 около 500 лв ,средна заплата 2013 около 800лв .Смятай ,сещай се и прочие !!!
И колко е струвал един хляб през 2008-ма, колко е струвала една салата в заведение, колко е струвал кубик вода, килограм природен газ, киловат електроенергия, литър бензин, месечна такса в банката, и колко струват същите тези неща сега?
Може да се окаже, че 800 лева през 2013-та са имали много по-голяма покупателна способност, отколкото 1600 лв през 2022-ра...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Разрешителните за строеж за 2021 са за около 5 000 000 кв. х средно 1500 евра = 7 500 000 000 евра. Т.е само са година, само за новото строителство трябва влязат 7,5 млр евра за да се подържат настоящите цени. Ако влязат с 2~3 млрд по-малко?
Ситуацията е като под индиго с 2008 г. И аз като теб тръгнах да търся 2008 г. Цените хвърчаха, на мой близък точно като теб му вдигнаха цената преди предварител ия дог. Аз реших да чакам и си взех на 30% по ниска цена, но чак 2013 та. Между другото при сринат пазар 2012 г един продавач ми вдигна с 10к евра. на оглед. Дори да има спад на имотите, тези дет не са на зор ще държат, някои държат и 10 год. Този дет ми вдигнаха цената беше по бдс и беше от 2002 г. 10 год дори и наем не му вземаха, но не го о продаваха. Има доста хора, които могат да държат и 20 год. Но има и хора, които не са си преценили възможностите и банките им ги вземаха. Ако имаш свободен кеш - изчакай няколко год.На пазара печелят търпеливите.
Много як съвет. Ферибота вече 5 години го следва. Каръка чака даже 10. Абе закъде да бърза човек, може да се купи жилище и след като се пенсионираш.
Ситуацията е като под индиго с 2008 г. И аз като теб тръгнах да търся 2008 г. Цените хвърчаха, на мой близък точно като теб му вдигнаха цената преди предварител ия дог. Аз реших да чакам и си взех на 30% по ниска цена, но чак 2013 та. Между другото при сринат пазар 2012 г един продавач ми вдигна с 10к евра. на оглед. Дори да има спад на имотите, тези дет не са на зор ще държат, някои държат и 10 год. Този дет ми вдигнаха цената беше по бдс и беше от 2002 г. 10 год дори и наем не му вземаха, но не го о продаваха. Има доста хора, които могат да държат и 20 год. Но има и хора, които не са си преценили възможностите и банките им ги вземаха. Ако имаш свободен кеш - изчакай няколко год. На пазара печелят търпеливите.
Средна заплата 2008 около 500 лв ,средна заплата 2013 около 800лв .Смятай ,сещай се и прочие !!!
От доста време следя форума защото си търся второ жилище и ме интересува мнението на други хора относно развитието на пазара в София. Аз смятам, че цените рано или късно ще тръгнат надолу, това което е в момента е истинско безумие, като съотношение качество-цена. През 2008 г. започнах да търся първото си жилище, тогава цените също бяха невъзможно на база доходите, които се получаваха. Тогава бях млад и зелен и всички близки роднини "разбирачи" ме убеждаваха, че цените ще са само нагоре и ако не купя сега ще изпусна последния влак... Обаче не купих защото просто нямах достатъчно пари и дохода след като си платя вноската към банката щеше да ми стига само за най-базисните неща и се отказах от покупка. През 2009 постепенно започнаха да ми звънят почти ежедневно всевъзможни брокери, на които съм се обаждал през 2008 и да ми предлагат разни "изгодни" имоти. Началото на 2011 г. купих първото си жилище на много по-добра цена и вноската по кредита ми почти не я усещах. Кредита го изплатих през 2017 г.
От 2 г. търся по-голямо жилище, като точно преди 1 година бях пред сделка, но продавача преди подписване на предварителния договор вдигна цената, а след това се отказа да продава. От септември 2021 г. се отказах да търся и не съм звънял на брокери по обяви. Прави ми впечатление, че от 1-2 месеца получавам седмично по 3-4 обаждания от брокери с въпроса "Още ли си търсите жилище?" и съответно почват да ми предлагат имоти. Дали не се повтаря ситуацията от 2008-2009?
Ситуацията е като под индиго с 2008 г. И аз като теб тръгнах да търся 2008 г. Цените хвърчаха, на мой близък точно като теб му вдигнаха цената преди предварител ия дог. Аз реших да чакам и си взех на 30% по ниска цена, но чак 2013 та. Между другото при сринат пазар 2012 г един продавач ми вдигна с 10к евра. на оглед. Дори да има спад на имотите, тези дет не са на зор ще държат, някои държат и 10 год. Този дет ми вдигнаха цената беше по бдс и беше от 2002 г. 10 год дори и наем не му вземаха, но не го о продаваха. Има доста хора, които могат да държат и 20 год. Но има и хора, които не са си преценили възможностите и банките им ги вземаха. Ако имаш свободен кеш - изчакай няколко год. На пазара печелят търпеливите.
https://www.euribor-rates.eu/en/curr...rate-6-months/
12 месечния е с дневен ръст от 6,75% или от 1.146% на 1.229%. YTD сме от -0.499% на 1.229%. Или имаме повишение от 1,728% от началото на годоната до вчера.
6 месечния е с дневен ръст от 8,82% или от 0.753% на 0.826%. YTD сме от -0.539% на 0.826%. Или имаме повишение от 1,365% от началото на годината до вчера.
Имайки предвид, че тепърва започват повишенията от ЕЦБ, загягайте коланите.
Ей, когато ти написах ,че си непочтен съм била много права ! Нито съм на възрастта на М. Зайкова, нито съм написала подобно нещо , но не можеш да се държиш културно и винаги гледаш да обидиш и да се заядеш . Жалка работа !!!
Едно ще ти напиша по темата, нито ти ,нито аз може да влияем на пазара ,но колкото и да страдаш аз съм направила много по успешни сделки в НИ от теб и с това показваш колко разбираш пък ти
Абе, защо всички понижители се заяждат с избрани абонати и им държат сметка, че цените на имотите са поскъпнали и станали недостъпни???
Тоя па, 50 процента.
Не , 50, 70. И нова октомврийска революция.
На неудачници като тебе щели да им подаряват имоти, понеже са неспособни да си купят сами.
Прав си, при 70% корекция ще имаме доходност, която ще се конкурира донякъде с акциите и депозитите в крони (скоро и в Евро).
Рядка форма на дебилност е покупката на имот в София с цел отдаване под наем - трябва една корекция на цените с минимум 50%.
Тоя па, 50 процента.
Не , 50, 70. И нова октомврийска революция.
На неудачници като тебе щели да им подаряват имоти, понеже са неспособни да си купят сами.
Коментар