Първоначално изпратено от 6000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 1 like
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Трябва човек да живее такъв живот ,та да знае какви са разходите. Ето сега отворих един от сайтовете за туризъм и има оферта за 4 звезден спа хотел във Велинград за 450 лв две нощувки със закуска да четиричленно семейство. Общо да излезе 600 лв разходи.Е какъв е проблема да се отделят по 600 лв месечно за подобни неща?По ресторантите пък е скъп алкохола,а нито аз ,нито жена ми пием алкохол. И там да отиват още 500 лв месечно.
И пак ни остават 3000 лв.Сметките са 200 лв(зимата естествено повече),горивото на колата ми е газ, а тя е много евтина в момента.
Два пъти седмично евтин ресторант са още едни 1000лв без да се усетиш
Разходи по две коли 500лв без да се усетиш
Разходи за поддръжка на къщата ток и осветление - 300лв на месец без да се усетиш
Остават ти готвене за 20 дни и парите приключиха
Пари за дневни разходи на теб и семейството няма
Пари за дрехи и обувки няма
Бюджета при този стандарт на живот го връзваш щото ти помагат родителите
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Е, то е ясно, че повечето са скъсаняци. Песимиста като им напише, че си е подсигурил децата с имоти, виж как подскачат като ужилени...ама бил ги разглезил, нямало да се борят сами за да постигнат нещо и прочее оправдания защо САМИТЕ ТЕ, не са осигурили себе си и децата си с имоти.
Що се отнася за тези с новите коли пред панелките, като дойде лелеяната рецесия, ще има чудесни възможности за байбек
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Тоест мизерстваш
Не случайно в по предният ти пост те попитах какво разбираш под висок стандарт на живот, нещата които изброи са далеч от висок стандарт и явно бъраш воденето на нормален работнически живот с понятието висок стандарт
Въпросът е,че аз си позволям максимално доброто за моите доходи. Пък ти ако искаш ме смятай и за клошар.Имаш си право на мнение.Според теб ако не се храня в софийски ресторанти и ако не ходя на Ривиерата и Алпите съм мизерник. Сигурно е така и не споря.
А и въпросът беше за тия, които могат да си позволят висок стандарт, но не го правят и пестят.Аз естествено не съм от тях.Last edited by mirodes; 16.10.2022, 15:37.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Хахаха-ти живееш ли такъв живот, та знаеш какви са разходите?Освен това не живея в София, та едно ходене на ресторант ми е доста по-евтино.А и ходя в български курорти, не на Ривиерата или в Алпите.Развлеченията в България изобщо не са скъпи, ако не се изхвърляш естествено.
Не случайно в по предният ти пост те попитах какво разбираш под висок стандарт на живот, нещата които изброи са далеч от висок стандарт и явно бъраш воденето на нормален работнически живот с понятието висок стандарт
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bad_Bear Разгледай мнение
Забравяте фактора, че Миро е в провинцията в собствен имот. Там хората не са като в София. По-пестеливи са, по-пресметливи. Да излезеш на ресторант е два пъти по-евтино от софийска кръчма в центъра. Само разходите за храна са същите, дори за гориво дават по-малко пари. Така, че 4000лв за провинцията все още си е добър бюджет за 4-членно семейство. Ако трябва да сложим един коефициент за еквивалентност, той би бил около 1.5 в полза на провинцията. Т.е. за 4-членно семейство в София, отговаря доход от около 6к на месец за същия стандарт на живот.
И пак ни остават 3000 лв.Сметките са 200 лв(зимата естествено повече),горивото на колата ми е газ, а тя е много евтина в момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
А, колкото повече инвестира, толкова по-лесно прави пари после. Миналата пролет бях събрал едни 50 хил. лева за нема и 4 години. Естествено, ги вложих в имот.
За тях карането на стар не скъп автомобил е признак на нещастие и мизерия. В техните очи щастието и порсперитета са само ако можеш да си направиш селфи с новата кола или на екскурзия в чужбина
Разни хора разни идеали
- 4 Харесвания
Коментар
-
Сори че трябва да ти го кажа но с 4000лв си е жива мизерия и нещата дето си изброил са по скоро невъзможни с такъв бюджет
Преди 10 години може и да си бил близо до подобен стандарт с тези доходи в момента са мечти
Забравяте фактора, че Миро е в провинцията в собствен имот. Там хората не са като в София. По-пестеливи са, по-пресметливи. Да излезеш на ресторант е два пъти по-евтино от софийска кръчма в центъра. Само разходите за храна са същите, дори за гориво дават по-малко пари. Така, че 4000лв за провинцията все още си е добър бюджет за 4-членно семейство. Ако трябва да сложим един коефициент за еквивалентност, той би бил около 1.5 в полза на провинцията. Т.е. за 4-членно семейство в София, отговаря доход от около 6к на месец за същия стандарт на живот.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Сори че трябва да ти го кажа но с 4000лв си е жива мизерия и нещата дето си изброил са по скоро невъзможни с такъв бюджет
Преди 10 години може и да си бил близо до подобен стандарт с тези доходи в момента са мечтиLast edited by mirodes; 16.10.2022, 15:08.
Коментар
-
Ами не съм казвал подобно нещо. 4000 лв ми е семейният доход.Не е много, но ни позволява веднъж месечно да ходим на спа курорт,два пъти седмично на ресторант и да карам хубава кола среден клас.
Въпросът е не какви са доходите на човек, а как ги разходва. Ако ще и милионер да е като пести,кел файда му от милионите.
Преди 10 години може и да си бил близо до подобен стандарт с тези доходи в момента са мечти
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Пропускате най-важната част от уравнението - доходите. Някъде бяхте споменал, че изкарвате 2000 лв на месец, това стига колкото да оцелееш и криво ляво да поддържаш наследствен имот.
Не знам за какви екскурзии, ресторанти и коли говорите.
Човек с добър доход, може да си позволи да живее добре и същевременно да инвестира.
Там трябва да е фокуса.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
Не сте прав. Нали да дали една купчина пари на предишния собственик? Той ще създаде нещо полезно. Не разбирам защо се тревожите за купувача, а не виждате полза на купувача. Често се случва хора с имоти да не могат да си позволят основен ремонт или дори им е писнал и искат промяна - това отваря нови възможности за продавачите. Та не ги мислете купувачите, вижте ползата за продавачите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrCurious Разгледай мнение
Ако изкарвахте 10 000, което е съвсем достижимо, щяхте да правите същото и да ви остават 6000 за инвестиции.
Това имах предвид.
Сега замислям един проект,който ако тръгне успешно ще ми се повишат доходите в пъти.Но тепърва ще има развитие и не знам дали ще е успешен.Тъкмо ще ме стимулирате богатите хора в тая тема. Казвам го без ирония.Last edited by mirodes; 16.10.2022, 15:01.
Коментар
-
"да караш хубава кола (не е задължително да е нова)" - Ако един човек може да е хепи с това че колата не му е нова съвсем спокойно може да е хепи и с това че не е скъпа, а милиони хора по света са хепи без въобще да имат кола
Това да бъдеш щастлив е вътрешно състояние на душата и начин на мислене.
Хората които си мислят че са щастливи карайки нов VW и ходещи веднъж годишно по островите са всъщност много нещастни че другите карат нов Мерцедес и ходят по два пъти по островите и тн.
Така че ако си човек със средни доходи е еднакво глупаво и това да караш кола за 100 хиляди лева,както и да караш трошка за 2000.
А тия,които гледат в канчето на другите винаги ще са нещастни.На мен изобщо не ми пука каква кола карат другите и къде ходят. Интересува ме единствено аз какво правя.
- 1 like
Коментар
-
Ами не съм казвал подобно нещо. 4000 лв ми е семейният доход.Не е много, но ни позволява веднъж месечно да ходим на спа курорт,два пъти седмично на ресторант и да карам хубава кола среден клас.
Въпросът е не какви са доходите на човек, а как ги разходва. Ако ще и милионер да е като пести,кел файда му от милионите.
Това имах предвид.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар