Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Инвестиция на апартамент в "Иван Вазов",който струва минимум 200 000€, пише човек, че му е на 1/20 от портфейла. Това означава, че на Електроджон, наличния му портфейл е 4млн.€. Този чиляк, с този портфейл се оплаква непрестанно от цените на жилищата в София?!?!?!!??!?!
Всичко това е постигнато с 20 години труд и сериозни инвестиции в образование и контакти. Как мислиш, дали някой чичак заслужава да му платя тройна цена за наследствения му кофтор в София, където и една боя не е хвърлена за 50 години?
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
И това го има.Затова по-добре да сме с ниски данъци .Ама не трябва да смятаме за балъци хората в държави с по-високи данъци .
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ама чакай сега, това инвестиция ли е било ?!
Нали щеше да ни го продадеш без печалба или ти щеше да живееш там щото не искаш при мама ...:-)
Дори и Евго те усети драги ми Азимов :-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аве ти ще платиш ама, онези дет ще ти правят ремонта, хем ще откраднат 80% от мангизите, хем ще си оставят ръцете там.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Щото това ми е общо взето 1/20 от целия портфейл към днешна дата - капка в морето. И защото сделката беше на цена далеч под "пазарната", т.е. спекулативната.
Тази ми инвестиция може и да изглежда добра, но периодът е под 2 години. Това не е нищо като времеви хоризонт. Най е лесно да използваш периода на най-големия ръст и да се хвалиш как нещо си било рентабилно. Все едно да се хвалиш, че си купил Биткойни Април 2020 и си продал Ноември 2021.
Нали щеше да ни го продадеш без печалба или ти щеше да живееш там щото не искаш при мама ...:-)
Дори и Евго те усети драги ми Азимов :-)
- 4 Харесвания
Коментар
-
Виж сега-и аз също го имам описаният манталитет, така че не съм привърженик на по-високи данъци .Но поне ми е ясно, че като са такива данъците и пътищата и градската среда ще ни е мизерна. Ама на много хора хем не им се плаща повече, хем реват, че пътищата не били оправени, тротоарите разбити и така нататък. Безплатно е само сиренето в капана за мишки. На другите места си плащаш ако искаш качество насреща.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
що не взе и да пипнеш нещо качествено
Двустайката ми в Слатина е между парк и училище. Локация, извънмерна. Всеки месец по пощите от 20г. се лепят обяви "купувам апартамент".
При балона 2008-ма, апарта ми се предлагаше 55000€ на офертна, сега подобен, се предлага на 123000€ на офертна. Ще взема да предложа на щерка ми, след 15г. да вземе да го шитне на някой понижител на 270000€ на офертна, че да не се занимава с имоти повече момичето, ама надали ще иска.
Аз квото съм искал, пипнах го. Купих си на топлок в Бургас, окрупних си магазинчето, сега ми трябва само един гараж, като понижителите срутите цените
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
В Акра има една единствена асфалтирана улица - главната. Хората си определят срещи - "на асфалта". Няма банкет, няма нищо, асфалтът свършва, както дойде. Другите улици са като на село. Газираната вода е 5 евро. Пият от локвите. Какво злато, какви мини, какъв гуверньор? Сигурно има злато и мини, ама ганайците не са и чували за тях. Англичаните са им изпили соковете. Гана е първата държава, освободила се от колониално господство. И сега са си колония. Англичаните така действат. Можем само да гадаем, без особено напрягане, къде отива златото.
щото тука излизат повече улици с асфалт, не за друго
https://en.wikipedia.org/wiki/AccraLast edited by Arana; 15.10.2022, 22:24.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Всеки гледа да прекара държавата, защото самата държава прекарва всеки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Страшно висока беше 11 години с лихви по ипотеки 2-3 %
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Данък 330 долара месечно в посочения от теб линк. Застраховка 70 долара, ама то всеки разумен човек би застраховал имота си.Не знам в България жилищата да имат специална протекция от Бог,та да не се застраховат,особено ако живееш в блок,където съществува риск да ти пострада имота не само ако нещо се случи в него, ами и в този на съседите. Отгоре,отдолу, отстрани, дори през няколко етажа понякога.
Така че застраховката я вади от разходите. Излиза 4000 долара годишно данък за имота.Не е малко, но при положение, че средната заплата е 4400 долара това е около 4 процента от годишния доход на едно семейство.
За сметка на високия данък,заплатите са още по-високи.Така е по-развитият свят-плащаш по-скъпо,ама и печелиш много. В България са ниски данъците ,ама и заплатите са 5 пъти по-ниски.
Тук националните ни герои са Андрешко,Хитър Петър и Бай Ганьо. Все тарикати на дребно,които гледат да прекарат държавата и да плащат ниски данъци, ако въобще платят. Ама като излязат навън карат по пътища с дупки, по разбити тротоари и мизерна градска среда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Не,нещо не си в час с историята на града дето обитаваш,което още повече говори за произхода ти.
В нашия район още от турско са си строили вили само най-богатите турци и чорбаджии,заради чистия въздух,от Витоша,и теченията през Овча Купел,всичко е било градини и ако някой се съмнява дори и сега е пълно с овощни дръвчета дори по булевардите ги има,череши,дюли,и т.н.
Докато Редута са били калища и са си пасли там овцете и добитъка,където си ти .Last edited by Bailor; 15.10.2022, 21:43.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар