Първоначално изпратено от unimog
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Със златото гарантирано си на загуба. На този ден преди 10 (десет) години е бил на днешната цена.
В края на 2013г е бил на цена от 867 Евро
През Март 2022 е бил пика от 1883 Евро.
Лично аз бях купил през 2013 на около 1900лв (950 Евро).
Не е релевантно да се сравнява цената с $, тъй като основно печелим и харчим в Лев, съответно в Евра.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
Това изобщо не е сигурно.Другата година в разгара на кризата може да остане без наематели.Има разходи и то големи.Данъци,амортизация,ремонти.
Особедно последните две могат да го върнат в първи клас.После по 5%+ на входа и изхода такси на сулио и пулио.И след 20г като реши да го продава на циганите,може да не вземе и половината.
Данъкът ми е 120 лв.
Амортизацията и ремонтите ми са нищожен процент от наема.
Като остане без наематели, ще си каня приятели на гости. Това пък съвсем няма как да ти го побере кратуната.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
това и мен ме е учудвало. къде отиват всички тия пари на майсторите!?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
това и мен ме е учудвало. къде отиват всички тия пари на майсторите!?
И някои боледуват, тези които дишат прах или отрови, често не се пазят.Last edited by troika; 26.10.2022, 11:45.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Да. Те са търговци. Също като при телекомите. Имат си норматив за нови сключени договори. Омайват те с приказки, само да положиш подпис. За това писах вчера, че запис на заповед трябва да бъде забранено със закон. Поне да регулират и да изискват да е пред нотариус. Барем нотариусът да обясни, в какво се забъркваш. В офиса на банката е просто една от 15 други бланки, на които полагаш подпис.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеНо след години ще си изкарал от наемите още един като този
Особедно последните две могат да го върнат в първи клас.После по 5%+ на входа и изхода такси на сулио и пулио.И след 20г като реши да го продава на циганите,може да не вземе и половината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Да ви разправям своите наблюдения за "майсторите", които съм видял последните години. С приятел, който по стечение на обстоятелствата си довърши няколко апартамента ги обсъждахме колко изкарват. Дневните им заработки се движат между 200 лв. и 400 лв. средно. Предполагам, че изкарват 3000 - 8000 лв. Половината не са от София. Нямат ипотеки и лизинг, защото не се осигуряват. Повечето имат много високи разходи. Карат стари коли. Тези дни си говорих с такъв човек, работи ми довършителни неща, и ми каза, че са му предлагали приятна, лека, предимно бояджийска работа с чисто 2800 лв. на месец /140лв. на ден/. Отказал е, защото тези пари вообще не биха му стигнали, издръжка на жената и детето, квартира, гориво и тези пари биха свършили, трябват му много повече.
Какво е интересното: примерно 80% от тях са на квартира. Дори хора, родом от София са на квартира. Приказката за обущаря, който ходи бос може би важи и тук.препоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Леле. Майката родина има наистина неограничени възможности. И ти я вмъкнаха така между другото ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнениеДа се върнем по същество: имотите в София са за последните 6 години с ръст почти 100 процента.
https://manager.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%B...enie-s-2015-g-
Пример от реалния живот - малък апартамент, купен през 2020 г. за 60 хиляди евро, без посредник и без кредит, напълно завършен и обзаведен, в момента се продава за над 80 хиляди, отдаван под наем през цялото време.
Въпрос към форумните корифеи - колко е загубил човек от тази сделка?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Meandmy Разгледай мнениеДа се върнем по същество: имотите в София са за последните 6 години с ръст почти 100 процента.
https://manager.bg/%D0%B1%D1%8A%D0%B...enie-s-2015-g-
Пример от реалния живот - малък апартамент, купен през 2020 г. за 60 хиляди евро, без посредник и без кредит, напълно завършен и обзаведен, в момента се продава за над 80 хиляди, отдаван под наем през цялото време.
Въпрос към форумните корифеи - колко е загубил човек от тази сделка?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
...за бАзици...Песи, очакваш ли много от грамотен човек? Само питам?
..мда, знам случаи с образование...пинякога и образувание съм срещал като квалификация на процес на обучение...и то в Холандия..но и нс други места. Колкото да се водиш образован. Скъпо излиза. За момиче на моя колежка също писах и то преди години, Франция, социология или нещо от сорта. Имаше проблеми с реализацията защото не била французойка...това може и да е изолиран случай, но скъпото обучение и възвращаемостта после е задача с повишена трудност. А плочкаджии и строители няма. Е, те не купуват скъпи апарти, познавам ги, гледат да си направят ремонт, а моя в Сф купи в Папур 4 за дъщеря си ама още 2017. На зелено. Малко се поозори, но успя.
Какво е интересното: примерно 80% от тях са на квартира. Дори хора, родом от София са на квартира. Приказката за обущаря, който ходи бос може би важи и тук.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Всичките ми кк са ми ги давали с петцифрени лимити. Въпросната зз беше на стойността на лимита по кк. Ритуално я изгорих след няколкомесечно чакане да ми я върнат.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеОтпусканата компенсация от 25 стотинки за всеки литър бензин и дизел спира от 1 декември тази година. Това обяви във вторник финансовият министър Росица Велкова.
От думите на министъра стана ясно, че мярката е определена като "проблемна" от Европейската комисия, тъй като на общия пазар на ЕС подобен стимул се прилага само у нас. Брюксел дори е изпратил изрично запитване до България.
https://www.mediapool.bg/pomoshtta-o...ews341204.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Arana Разгледай мнение
Еиж ги ти простаците. Уникални. Мерси, че ме светна. И за каква сума се опитваха да те наквасят?
- 1 like
Коментар
Коментар