Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
когато живеем в малка ОТВОРЕНА икономика - това, което си мислиш, че остава на територията... заминава капка по капка навън
донякъде ни крепеше потока на пари от българи живеещи в чужбина (представяни като чуждестранни инвестиции), но тия пари са с тенденция да намаляват, че и там трудно и много излишъци не им остават..
наемите ще изпреварят инфлаццията, когато се обърне ДЕМОГРАФИЯТА ... до тогава си метчай...
Но това не променя нещата, че могат да я бият в дадени периоди.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Има и друг фактор обаче - заради високите лихви и несигурността, може би много хора ще отложат покупката на имот, което може да повиши търсенето под наем.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Има и друг фактор обаче - заради високите лихви и несигурността, може би много хора ще отложат покупката на имот, което може да повиши търсенето под наем.
затова е добре като е за под наем да е изпилено, стегнато и адекватно - тогава си върви бизнеса. за собствени нужи кеф цена няма.
заразправя ли ти някой за моя ремонт, моя майстор, моите материали.. ще кеси и ще смята къде бил спрямо пазара - тук пише един такъв майстор.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
имам 2 жестоко подцененио наема, но ще ги държа така
брокерката каза, че почти веднага след като качила обявата и писала някаква оля или олга на вайбъра
и много се замислих, дали ми се дава точно на украинка/рускиня
Ако останат 1-2 години може би ще станат по-приемливи наематели за мен...Last edited by X_Y; 05.12.2022, 18:26.
- 1 like
Коментар
-
когато живеем в малка ОТВОРЕНА икономика - това, което си мислиш, че остава на територията... заминава капка по капка навън
донякъде ни крепеше потока на пари от българи живеещи в чужбина (представяни като чуждестранни инвестиции), но тия пари са с тенденция да намаляват, че и там трудно и много излишъци не им остават..
наемите ще изпреварят инфлаццията, когато се обърне ДЕМОГРАФИЯТА ... до тогава си метчай...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Твоите разходи са ПРИХОД за друг. Те не се изпаряват.
И да по принцип наемите се вдигат по-бавно от инфлацията...по много причини водещи съответно до 2-3% наемна доходност....докато стане неизгодно да се отдава защото инфлацията не щади и разходите за поддръжка и тогава нещата се обръщат т.е наемите може и да изпреварят инфлацията в даден период
наемите ще изпреварят инфлаццията, когато се обърне ДЕМОГРАФИЯТА ... до тогава си метчай...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Предполагам е така или зависи за всеки случай е различно. Досега не съм имал проблем с отдаването дори и по време на Ковид, но тогава бях свалил наема с 15% примерно и пусках Българи поради липса на чужденци....
Въпросът е че сега като пуснах справките се оказва, че това дето съм отдал е вече да речем 20% под средната офертна... За няколко месеца наемите са дръпнали с толкова поне около мен.... и в Ливадите :-)
брокерката каза, че почти веднага след като качила обявата и писала някаква оля или олга на вайбъра
и много се замислих, дали ми се дава точно на украинка/рускиняпрепоръка е
Коментар
-
вдигни с 20% и ще видиш
При Ратко отдаването е малко по-различно от това при мен без да изпадам в лични детайли и той може да си позволи невдигане или с по-малко.... Аз не мога както и повечето други които сменят наемател.
Коментар
-
Самърс очаква лихвата да мине 5%
Лорънс Самърс, бивш министър на финансите
Да се върнем на примера ви от летището. Кога излиза самолетът? Защото тази седмица Джером Пауъл каза да не обръщаме такова внимание на стъпката, а на крайната лихва в края на повишенията. Не съм сигурен дали пазарите го правят. Къде според вас е тя сега?
Казвал съм, че спрямо петте процента, които пазарът оценява, това е ниско ниво. Очаква се да е така, защото винаги се опитвам да търся потенциалните грешки.
4% изглежда почти невъзможно.
6% е определено сценарий, който бихме могли да изберем.
Затова 5% не е най-правилното предположение докъде ще стигне лихвата.
По отношение на събитията – има една стара поговорка: нещата се случват по-бързо, отколкото искаме.
Нещата не стават така бързо, както си мислим, а по-бързо, отколкото сте очаквали.
Вероятно така ще стане и със спада.
Не знам откъде ще дойде, но когато започне, подозирам, че ще бъде доста силен.
https://www.bloombergtv.bg/a/35-bloo...vata-da-mine-5
Коментар
-
гориво, храна, вода, енергия, образование (за който не се стиска) - всичко е нагоре
наемите не са толкова нагоре ... демек моите разходи се качват, но ако чакам адекватно увеличение на прихода от наем...ще има да чакам..
И да по принцип наемите се вдигат по-бавно от инфлацията...по много причини водещи съответно до 2-3% наемна доходност....докато стане неизгодно да се отдава защото инфлацията не щади и разходите за поддръжка и тогава нещата се обръщат т.е наемите може и да изпреварят инфлацията в даден период
Коментар
-
Ами квото и да кажем, негово величество пазара си казва думата.
Така ли е Ратко? Дъри?препоръка е
Коментар
-
Предполагам е така или зависи за всеки случай е различно. Досега не съм имал проблем с отдаването дори и по време на Ковид, но тогава бях свалил наема с 15% примерно и пусках Българи поради липса на чужденци....
Въпросът е че сега като пуснах справките се оказва, че това дето съм отдал е вече да речем 20% под средната офертна... За няколко месеца наемите са дръпнали с толкова поне около мен.... и в Ливадите :-)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
е в играта си значи.
адекватната цена ти дава по-голям избор от наематели.
дългосрочно е поне наравно с максималната цена, но и по-чести смени на наемател и повече време празен
Коментар
-
Тук Ливадите са нещо като нарицателно..., а то каква стана :-)
Така ли е Ратко? Дъри?Last edited by better; 05.12.2022, 15:58.
Коментар
Коментар