If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всичко, от кабели, телефони, сървъри, пачшкафове, до облачна инфраструктура, не се оплаквам. Откакто заживях в БГ започвам работа към 10, че съм преминал 50те. И гълъби има в незавършения. А ти още ли си на квартира? Нема лошо, безгрижен живот си водите това квартирантите, само местите гълъбите отвреме на време, но пък нямате разходи по поддръжка, данъци, разправии с майстори и квартиранти.
Да се чудиш при този безгрижен квартирантски безоблачен живот, защо ни завиждат и са толкова озлобени към нас. Особено на 42 годишния Трайчо, изобщо не му личи
Да де, в телефонна компания, кабели дърпаш, предполагам оптични, те не тежат, не се оплаквай,
ама много студено тама зимъска, луд човек.
Човек, това беше отдавна, ти трябва да си преминал 50те, мда не е лесно ставането сутрин, не е като във БГ, до 9ч се пие кафе.
Какво стана със незавършения у Банско, има ли много гълъби тама вътре ?
Всичко, от кабели, телефони, сървъри, пачшкафове, до облачна инфраструктура, не се оплаквам. Откакто заживях в БГ започвам работа към 10, че съм преминал 50те. И гълъби има в незавършения. А ти още ли си на квартира? Нема лошо, безгрижен живот си водите това квартирантите, само местите гълъбите отвреме на време, но пък нямате разходи по поддръжка, данъци, разправии с майстори и квартиранти.
Ако шофьорите ги наемаха на работа както общак като мене... ето как щеше да изглежда една обява:
Длъжност: шофьор
Изисквания: професионални навици на управление на леко- и тежкотоварни автомобили, тролеи, трамваи, влакове на метрото, трaктори, багери, БМП и съвременни леки/тежки танкове, на въоръжение в страните НАТО.
Навици за ралийно и екстремално управление са задължителни. Опит във Формула-1 - препоръчва се.
Кандидатите трябва да притежават сертификати от BMW, General Motors и Bosch, а също и дипломи за участие в големи международни ралита, но не по-стари от 2 години.
Заплащанe: 300-500 лева, определя се в зависимоста от резултата на интервюто.
Знания и опит в ремонт на бутални и роторни двигатели, автоматични и ръчни трансмисии, системи за запалване, бордови компютри, ABS, GPS и автомобилини аудио системи на водещи световни производители - задължително.
Опит в провеждане на тенекеджийски и бояджийски работи - плюс.
Аз и сега съм си общак (ама не в строителството) и ДА спях в караваната (ама само през ваканциите няколко от които в Сен Тропе)
Да де, в телефонна компания, кабели дърпаш, предполагам оптични, те не тежат, не се оплаквай,
ама много студено тама зимъска, луд човек.
Човек, това беше отдавна, ти трябва да си преминал 50те, мда не е лесно ставането сутрин, не е като във БГ, до 9ч се пие кафе.
Какво стана със незавършения у Банско, има ли много гълъби тама вътре ?
Аха, значи Слатина ще наричаме само 100м около Академик, ама другото е Редута
Някой му казва и на двете Гео Милев.
Горната част на Слатина (твоя Редут) я мразя със кривите и тесни предимно улици.
Не бих дал и наполовина на цената на твоята обява, понеже или трябва да я преистроя за много пари или трябва да живея вътре по твоя тертип,
тоест и двете невъзможни или безмислени.
Нищо не лъжа, по спомени го карам, не ми се рови, след Коледа е.
Какво ти мразиш, изобщо не е интересно, гроздето е кисело и прочее. Така, само да уточня, че къщата от обявата, не е моята, но е подобна, като параметри. Предизвикаха ме твоите лъжи и изопачения. Ето, уточнявам, ако си истински мъж-10 000€ бас, какво са тези пари за един истински мъж-понижител на имоти (как звучи само а?), другите ти лъжи,че съм бил заварчик, а не учител, третите, че нямам 5бр. имоти по НА. Кое от всичко това оборваш за бас от мижавите за теб 10 000€ , та да знам?
Ей, къде ме връщаш само ?
Ако си спомням се хвалеше, че си бил общак там и си спестявал спейки във каравана,
не е срамно, само мързела е срам.
Даде, съгласен съм, зависи на каква цена си го купил там, май бяха евтини тогава ?
Общи приказки казваш, общо взето, така е.
Говорим, че високите лихви ЩЕ намалятт покупките на имоти.
Знаещите, дето управляват поне 10 имота във едно селище и са ги взели като тотал щета,
сами са ги реновирали и ги рентват, не ги бърка и 8% лихва със 10% самоучастие.
Аз и сега съм си общак (ама не в строителството) и ДА спях в караваната (ама само през ваканциите няколко от които в Сен Тропе)
===============
Днес съм много радостен баща. Голямата щерка си извади български паспорт и лична карта по собствено желание. Чистокръвна "банскалийка". Малко заваля българските думи и не знае нито една на бански, но не е проблем.
И, не съм "излязъл" от Радомир, а съм роден и израсъл в Софето, за разлика от теб Нямам етаж от къща в Слатина, а двустаен апарт, преустроен на тристаен по новите стандарти. Магазинчетата са в Овча купел, ЛЪЖИ, на кило..хахаха
Аха, значи Слатина ще наричаме само 100м около Академик, ама другото е Редута
Някой му казва и на двете Гео Милев.
Горната част на Слатина (твоя Редут) я мразя със кривите и тесни предимно улици.
Не бих дал и наполовина на цената на твоята обява, понеже или трябва да я преистроя за много пари или трябва да живея вътре по твоя тертип,
тоест и двете невъзможни или безмислени.
Нищо не лъжа, по спомени го карам, не ми се рови, след Коледа е.
висока лихва(достатъчно дълго време) -> изгодна цена на НИ
ниска лихва(достатъчно дълго време) -> висока цена на НИ
при лихвите (до скоро) 1-1.5% в големите европейски градове какво може да се вземе...?
време е за кофа студена вода, че да преборим опиянението от евтините пари
Тайминг ис евритинг. Когато купувах къщата в Холандия на 6,5% лихва годината беше 2002-ра, за да достигне 1,2% през 2022-ра. За 20 години марж 5%. Сега за да се стигне поне 3-4% марж наобратно, предположи колко години ще трябва да минат. Отделно сам се досети дали с днешните нива на дълг държавите ще могат да си позволят старите лихви.
===2029===
Питам се: Как при цялата си мощ и величие, господ успя да ви сътвори толкова прости това понижителите?
ти кога излезна от Радомир, кога у форума "стана" и учител ? Като заварчик те помня по образование, ама нейсе.
Пет имота ?
да, етаж от къща във Слатина, неизмазан,
квартално обикновено старо "магазинче" от 12-14кв, пак там,
две селски къщи,
и миналогодишната едностайка във Бургас.
Искаш ли да се басираме на всички твои твърдения срещу моите за 10 000€? Басът предлагам да цепи Бертрам, според мен пристрастен, но почтен в някои отношения понижител? Какво ще кажеш бедни брокерю а? Стиска ли ти? Без увъртане....всички мои твърдения за професията ми на учител, срещу твоите за заварчик. Какво са за теб 10 000€, навий се просто...
Интересно е, че днешните поплювковци като видят 2% лихва и се насират от страх. Първият ми имот в Холандия го закупих на 6,5% лихва (тогава това беше тънка лихва като служител в банката). Тогава имотите си се пазаруваха като топъл хляб. В БГ прибирах по 7-8% лихви по депозити. (един господ знае колко са били лихвите по ипотечните кредити, предполагам към 9-10%) И в БГ се пазаруваха евтини имоти и на високите лихви.
Кой ще уплашите с високи лихви пикльовци?
Ей, къде ме връщаш само ?
Ако си спомням се хвалеше, че си бил общак там и си спестявал спейки във каравана,
не е срамно, само мързела е срам.
Да де, съгласен съм, зависи на каква цена си го купил там, май бяха евтини тогава ?
Общи приказки казваш, общо взето, така е.
Говорим, че високите лихви ЩЕ намалятт покупките на имоти.
Знаещите, дето управляват поне 10 имота във едно селище и са ги взели като тотал щета,
сами са ги реновирали и ги рентват, не ги бърка и 8% лихва със 10% самоучастие.
Ихааа - минус 5%!
Тая вечер повишителските бисери валят един след друг!
Все едно сте на предизборна обиколка - давайте и още.......
Само си помнете прогнозите.
Ти и цар Плъх сте се за комбото "принтер+скенер+факс"!
п.п. Само дето нито принтера принтира, нито скенера сканира... нито факса - факсира!
Това така ми дойде :-) И вероятността за него е същата като да видиш 10% по ДЦК на Италия или Гърция...и би било след него като един от вариантите.
То по принцип може де...,ама сещаш се после какво следва.... примерно опрощаване на 80% от гавницата :-)
Интересно е, че днешните поплювковци като видят 2% лихва и се насират от страх. Първият ми имот в Холандия го закупих на 6,5% лихва (тогава това беше тънка лихва като служител в банката). Тогава имотите си се пазаруваха като топъл хляб. В БГ прибирах по 7-8% лихви по депозити. (един господ знае колко са били лихвите по ипотечните кредити, предполагам към 9-10%) И в БГ се пазаруваха евтини имоти и на високите лихви.
Кой ще уплашите с високи лихви пикльовци?
висока лихва(достатъчно дълго време) -> изгодна цена на НИ
ниска лихва(достатъчно дълго време) -> висока цена на НИ
при лихвите (до скоро) 1-1.5% в големите европейски градове какво може да се вземе...?
време е за кофа студена вода, че да преборим опиянението от евтините пари
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
ти кога излезна от Радомир, кога у форума "стана" и учител ? Като заварчик те помня по образование, ама нейсе.
Пет имота ?
да, етаж от къща във Слатина, неизмазан,
квартално обикновено старо "магазинче" от 12-14кв, пак там,
две селски къщи,
и миналогодишната едностайка във Бургас.
И, не съм "излязъл" от Радомир, а съм роден и израсъл в Софето, за разлика от теб Нямам етаж от къща в Слатина, а двустаен апарт, преустроен на тристаен по новите стандарти. Магазинчетата са в Овча купел, ЛЪЖИ, на кило..хахаха
По принцип е възможно да стигнем такива нива някога 24-25 примерно, но не е много сигурно. Все пак става въпрос за дългово потъналито евро страни. Да похилядя - те няма как да обслужват дълг при лихви 5-6-7-8-10% за повече от 2-3 години. Т.е. дори да се стигне до такива лихви / не вярвам/ то ще е за много кратко и след това ще гледаме минус 5% лихва и поръчка на нови принтери, че старите нема да смогват....:-)
Ихааа - минус 5%!
Тая вечер повишителските бисери валят един след друг!
Все едно сте на предизборна обиколка - давайте и още.......
Само си помнете прогнозите.
Ти и цар Плъх сте се за комбото "принтер+скенер+факс"!
п.п. Само дето нито принтера принтира, нито скенера сканира... нито факса - факсира!
лихвите действат отрезвяващо.
Те са като точилката по гърба, да не притичваш за дрога.
Като няма евтини кредити или когато лихвата е висока (над 3-4%) - няма ликвидност нито за пазара на имоти, нито при акциите, нито при вещите или услугите на изплащане.
Коментар