IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Мислиш ли, че някой, който е взел ипотека ще го уплашат едно двеста-триста лева отгоре?И аз да съм и аз бих ограничил разходи, но не и да се откажа от жилището. Освен това заплатите в България постоянно се повишават. Плюс пенсиите, та ако се наложи и старците могат да помагат.
    Изглежда не правиш разлика между номинално повишаване на заплати и пенсии и повишаване. От 70-те години заплатите не растат, а намаляват. Иначе номинално са нараснали 10 пъти.

Коментар

Мислиш ли, че някой, който е взел ипотека ще го уплашат едно двеста-триста лева отгоре?И аз да съм и аз бих ограничил разходи, но не и да се откажа от жилището. Освен това заплатите в България постоянно се повишават. Плюс пенсиите, та ако се наложи и старците могат да помагат.
      Дано да са само толкова. Защото никой не знае къде ще спрат !
      И тия тънки сметки по 200-300 лева са си баш сметки без кръчмар.
      Неслучайно Левончо само седи отстрани и тихо се подхилква на сметките на Тошето.

Предната криза имаше хора с вноски от 800 лв. отидоха на 1200 лв.
      И то при ония цени от 600 евра/квадрат и главници по 80 хил. лева.
      А при сегашните главници по 200+ бона само времето ще покаже....

Коментар

В България е различно. Щото Ганьо като спести някой лев и ги набива в имоти. Аз живея в град,в който сигурно вече половината жилища са необитаеми. Постоянно се строят нови,а цените растат. Именно поради народопсихологията жилищата да са най-ценното нещо на света. И за мен е безумие при демографски срив и много необитаеми жилища да се набутват пари в имоти, ама повечето ни сънародници не мислят така.
        Ами, според теб, в какво да ги набива Ганю парите си, на фондовия пазар ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Тия 200-300 лева горница ги мултиплицирани навсякъде в издръжката за живот,храни,услуги ,така че 200-300 лева в настоящата обстановка са много пари по един заем
          Една вечеря навън по-малко за месеца.

Коментар

Тия 200-300 лева горница ги мултиплицирани навсякъде в издръжката за живот,храни,услуги ,така че 200-300 лева в настоящата обстановка са много пари по един заем

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
              Естествено!
              Но средния ръст на едното от известно време не отговаря на средния ръст на другото.
              И респ. предстои корекцийка.
              Не са скъпи имотите. Заплатите са ниски. Наемите също.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                Главниците бяха по-малки, но и заплатите бяха по-ниски
                Естествено!
                Но средния ръст на едното от известно време не отговаря на средния ръст на другото.
                И респ. предстои корекцийка.

Коментар

Да, апартаменти се купуваха и при 10-12% лихви по ипотеки, просто главниците не бяха по 100 000+ евра.

А между двете има известна корелация.........

Коментар

Да, апартаменти се купуваха и при 10-12% лихви по ипотеки, просто главниците не бяха по 100 000+ евра.

Главниците бяха по-малки, но и заплатите бяха по-ниски

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Айде сега ,абе в цял свят едни и същи процеси текат дори в страни огромна покупателна способност на доходите спрямо нашите тука ни изкара нас втора Швейцария ,пак подчертавам излез от рамката на това което ти бълват в лицето платените клоуни по телевизиите и медиите .
                      В България е различно. Щото Ганьо като спести някой лев и ги набива в имоти. Аз живея в град,в който сигурно вече половината жилища са необитаеми. Постоянно се строят нови,а цените растат. Именно поради народопсихологията жилищата да са най-ценното нещо на света. И за мен е безумие при демографски срив и много необитаеми жилища да се набутват пари в имоти, ама повечето ни сънародници не мислят така.

Коментар

Дори и да се вдигнат лихвите вноските по кредита няма да откажат тия,които купуват жилища, за да живеят в тях. Българинът е пестелив и ще се лишава от много неща заради имота. А като вдигнаха пенсиите и мама и тате ще му помагат.

Коментар

И га идеш с рулетката на място се окаже, че на клипа го снимали все едно си в президентския апартамент в Хаят - пък то "тристаен 72 квадрата"!
                          Те хората вече го измислиха, на за имоти под наем - https://www.airbnb.com/

Коментар

И га идеш с рулетката на място се окаже, че на клипа го снимали все едно си в президентския апартамент в Хаят - пък то "тристаен 72 квадрата"!
                            Това са брокерските тактики. Писах, че всеки ап има достъп до камерата на телефона и съответно може достатъчно точно да измери реалната вътрешна квадратура на всички помещения.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
                              Не. Основният проблем е, че брокерчетата ще налазят апа и ще го зарият с фейк обяви и измамни схеми. Иначе броят на огледите драстично спада при качествено описание и снимков материал. Най-добре е 3д видео заснемане на целия обект. Всеки телефон днес може да го направи това.

Коментар

Дори и да се вдигнат лихвите вноските по кредита няма да откажат тия,които купуват жилища, за да живеят в тях. Българинът е пестелив и ще се лишава от много неща заради имота. А като вдигнаха пенсиите и мама и тате ще му помагат.
                                Айде сега ,абе в цял свят едни и същи процеси текат дори в страни огромна покупателна способност на доходите спрямо нашите тука ни изкара нас втора Швейцария ,пак подчертавам излез от рамката на това което ти бълват в лицето платените клоуни по телевизиите и медиите .

Коментар

Working...
                                X