IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Поне преди е ясно че нищо не си купил...Имаше толкова дупки и несъответствия, че е ясно че е скалъена история.
    След това може да си купувал не знам....и не ме интересува. Това си е твой личен въпрос.....
    Твоята история не е скалъпена - 100%ов брокер, представящ се за келнер или не знам там за какво.
    Но трябва да ти се вЕрва, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Хахаха къде евтино бре песи? 3000 евра за фалшив квадрат и лошо качество, излиза горе долу към 4к. В Берлин 5к, ама имаш есктри, отделно си чупят краката квартирантите. В Бг ВЕЧЕ НЕ Е ЕВТИНО - включително и в магазините - факт.
      Ливадите , къде другаде . То в София има ли друго място с толкова високи цени :-) Бетерчо няма как да продам имот с наемател чужденец на каквато и да било цена....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

В София идните 10 години ще има два пъти по-малко млади семейства, отколкото през последните 10 години (чиста математика в следствие на раждаемостта през 90те и 00те, която е 50% от тази прези 70те и 80те). Тези млади семейства пък ще имат двойно повече наследствени от предишното поколение. Отгоре идва новото строителство.

Демографската статистика е отчайваща. Всеки втори софийски имот ще бъде наследен през идните 20 години, а броят на наследяващите ще бъде наполовина от броя на наследодателите. Така няма да са редки случаите - новосъздадено семейство да има 4-5 празни имота общо от родители, баби и дядовци. За какви покупки и ипотеки ще говорим тогава?
        Хмм, така е, всеки да си направи сметка, какво предстои.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение

Няма да стане така, както ти се иска. Ще стане така, както е по селата в момента, просто ще отнеме още едно десетилетие.
          Защо мислиш, че на мен ми се иска да е така ? Никога няма да стане както е по селата ,не се заблуждавай ! Самозаблудата е толкова вредна, колкото е вреден и прекаленият оптимизъм.

Коментар

А повишителите тогава що си мислите, че не съм купил нищо досега? И що да казвам къде точно съм купил и какво съм купил?
            Поне преди е ясно че нищо не си купил...Имаше толкова дупки и несъответствия, че е ясно че е скалъена история.
            След това може да си купувал не знам....и не ме интересува. Това си е твой личен въпрос.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Дюри Разгледай мнение

Не става точно така както мислиш. Много от тези хора няма да могат изобщо да купят, а други ще купят по няколко имота. Не е линейно
              Става така, че нуждата от жилищна площ намалява с постоянен темп, докато наличието на такава се увеличава със същия темп. Следователно ефектът е не X2,а X4.

Кой какво и колко ще купува ще има пряка зависимост от горното - на всяко ново семейство ще има готови средно по 4 празни апартамента.

Коментар

Не става точно така както мислиш. Много от тези хора няма да могат изобщо да купят, а други ще купят по няколко имота. Не е линейно
                Няма да стане така, както ти се иска. Ще стане така, както е по селата в момента, просто ще отнеме още едно десетилетие.

Коментар

Щом казваш.... А иначе не мисля че съм казал за къде става въпрос....може да е Радомир :-)
                  Що си мислиш че имам имоти само в Гоцето и че въобще имам имот там ? :-)
                  А повишителите тогава що си мислите, че не съм купил нищо досега? И що да казвам къде точно съм купил и какво съм купил?

Коментар

Помисли кои бяха активно търсещите жилище през последните 15-20 години (времето, през което се натрупаха капиталовите). Това бяха новодомците - млади семейства и млади хора, идващи в София да търсят препитание. Тези хора са родените през 70-те и 80-те. Те вече имат жилища. Откъм раждаемост 70те и 80те са най-силните години на България изобщо.

Идните 15-20 години нещата се обръщат на 180 градуса. Вече активните стават родените през 90те и 00те, а те са наполовина и по-малко от горните.

През 1970 има 138.745 новородени.
                    През 1980 има 128.190
                    През 1985 има 118 955
                    През 1998 има 65 361
                    През 2015 има 65 950
                    През 2021 има 58 678

В момента броят на 25 годишните е с 40% по-малко отколкото преди 10 години (през 2013) и с 50% по-малко отколкото преди 20 години (през 2003).

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...80%D0%B8%D1%8F

Коментар

Къде видя имоти х3? Тва че ганчо сложил цена на вмирисания саплък 3000 е/кв, означава ли че струва толкоз? Ако тръгне да кешира? Ако пък му е спешно и иска за 1 месец? Колко ще получи? Дали ще може и 1500 да му вземе? Направи си експеримент, пусни един от твоите и ще видиш какви предложения ще получиш.

П.с преди 2 месеца руснак продаде на 30% от исканата цена. 1 месец стоя тук поиска пазарна, но никой не му ги брои. Дъри още лятото залюпи на 50% дискаунт. В определени случаи може и 0 да струва! Тва не ти е борсов продукт!
                      Нали знаеш защо купих с такава отстъпка къщата в Созопол ? Сега това отново не мога да направя. Благодарение на теб се усетих ,че точно тогава можех да получа голямо намаление на цената и го направих, но това беше рядка възможност. Затова и пиша, че когато искаме да купуваме трябва да използваме всяка възможност за дискаунт на цената.
                      ПП. покупката беше средата на м. май

Коментар

Затова у нас имотите все още са толкова евтини.
                        Но няма да е задълго. Формира се капитал който е в повече и трябва да се инвестира някъде. Този капитал винаги ще има надмощие над обикновеният заплатаджия. Не е въпроса дали ние искаме Българите да са роби като хората на Запад то просто ще се случи. Така функционира тази система с тези настройки.
                        Хахаха къде евтино бре песи? 3000 евра за фалшив квадрат и лошо качество, излиза горе долу към 4к. В Берлин 5к, ама имаш есктри, отделно си чупят краката квартирантите. В Бг ВЕЧЕ НЕ Е ЕВТИНО - включително и в магазините - факт.

Коментар

3к на фалшив квадрат в Гоцето ще ти даде някой, ама друг път.
                          Щом казваш.... А иначе не мисля че съм казал за къде става въпрос....може да е Радомир :-)
                          Що си мислиш че имам имоти само в Гоцето и че въобще имам имот там ? :-)
                          Джони понеже тук има толкова любопитни хора с безкрай въпроси не се заблуждавай, че ще споделя каквато и да било лична информация като какво и къде работя или къде и какви имоти имам....:-)
                          Казвам да на всичко което ви харесва - брокер съм и имам 1 апарт в гоцето.....хага
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.02.2023, 12:34.

Коментар

Бетерчо, не си наясно за пореден път :-). Мой имот който давам под наем брокери искаха да го купуват за техен клиент...преди няколко месеца само. Звъняха няколко пъти и позна по 3000.... Друг апарт който също е под наем сега имам списък от 5 съседи които искат да го купят...когато ако реша.
                            Номчето беше решил да продава преди година и една агенция му даваше ВЕДНАГА 10% под исканата от него цена....
                            Само как си праскаш цифрите и отстъпките....много си забавен :-) Тулата си тежи на мястото.... не е вакуум не се заблуждавай :-)
                            3к на фалшив квадрат в Гоцето ще ти даде някой, ама друг път.

Коментар

Джони, ще видим какво ще се случи, аз обаче не съм толкова оптимистична като теб През годините съм го слушала това многократно, а в действителност не става така.
                              Помисли кои бяха активно търсещите жилище през последните 15-20 години (времето, през което се натрупаха капиталовите). Това бяха новодомците - млади семейства и млади хора, идващи в София да търсят препитание. Тези хора са родените през 70-те и 80-те. Те вече имат жилища. Откъм раждаемост 70те и 80те са най-силните години на България изобщо.

Идните 15-20 години нещата се обръщат на 180 градуса. Вече активните стават родените през 90те и 00те, а те са наполовина и по-малко от горните.

През 1970 има 138.745 новородени.
                              През 1980 има 128.190
                              През 1985 има 118 955
                              През 1998 има 65 361
                              През 2015 има 65 950
                              През 2021 има 58 678

В момента броят на 25 годишните е с 40% по-малко отколкото преди 10 години (през 2013) и с 50% по-малко отколкото преди 20 години (през 2003).

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0...80%D0%B8%D1%8F

Коментар

2500 ама на офертна. През тва време едно яЦе е +300%, олиВото и то, кашкавала май повече, но обърни внимание - не са офертни, а реални цени, на които Ти купуваш.
                                т.е. инфлацията е 63.4%. Колегата искаше 2021, До днес е 105% инфлацията...
                                Има си калкулатор на сайта на НСИ
                                И съм сигурен че ще намериш хиляди продукти поскъпнали повече от имотите , както и десетки хиляди поскъпнали по-малко.
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 03.02.2023, 12:27.

Коментар

Working...
                                X